X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez odswiezalam kilka razy bo nie moglam uwierzyc ze tu tak cicho sie zrobilo :)

• evvik Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś czytalam informacje o 30 tygodniu ciazy. CIekawosta, wyjasnilo sie dlaczego mam glupawe sny (i z postow na tej stronie, rowniez nie tylko ja). Wyglada na to, ze to taka urody na tym etapie ciazy, moga pojawic sie ciezkie sny, nawet koszmary :/ - tak jakbysmy jeszcze nie mialy dosyc tych wszystkich orzebojow hormonalno - zdrowotnych, mamy nawet w nocy brak spokoju :(. Normalnym rowniez jest, ze nie dosypiamy. Na stronie radzono by drzemac w ciagu dnia - dobra rada, ale dla mnie nie wykonalna.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki, ja szpiegowalam Was od rana,ale nie mialam czasu nic pisac, bo sprzatalam, gotowalam, ajak skonczylam to wzielam Gabrysia na dwor i poszlismy jak codzien po tate do pracy,bo mial przerwe i synek przyprowadza go na obiad ;) a pozniej nie mialam sily ruszyc niczym wiec walnelam sie spac jak zawsze. Maz wrocil do pracy a my z Gabrysiem drzemalismy do 16 :) choc ja mogalbym dluzej :) po 18 wroci maz to chlopaki beda palic liscie i inne ogrodowo podworkowe smieci, a mama bedzie miec wolne :)
    Dziewczynki nie rozpakowujcie sie,zaciskajcie uda, wiem ze malo czasu juz zostalo,ale dzieciaczki niech posiedza jeszcze w brzuszkach.Trzymam kciuki za wszystkie.
    aaa cudne brzuszki,takie zgrabne, moze by urzadzic wybory miss brzuchatek ;)
    nic chyba zmykam z malym na dwor poki mi sie chce i mam checi, bo jego namawiac nie trzeba wystarczy,ze sie zapytam czy chce na dwor i juz przy drzwiach jest i czesto zdarza sie placz jak trzeba wracac. :) buziaki i sciskacze

• Acikk Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dziś na obiadku byliśmy u mojej mamusi :) lozeczko odpakowalismy i jest piękne :) ale poskladamy dopiero w listopadzie jak mąż będzie miał wolne :)
    Kupiłam sobie w bierze nutelle :D i będę sie zajadac chlebkiem z nutella :P jutro ide na krew, ciekawa jestem czy branie zelastwa coś dało :) ohh mam nadzieję że jakos zleci do tego czwartku bo już nie mogę się doczekac wizyty!

Dziewczynki dziś wizytujace czakamy na info :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam ale muszę się wygadać. Moja teściowa obiecała nam wózek. Powiedziała, że co wybierzemy to będzie. Nagle w sobotę stwierdziła, że jej koleżanka na FB sprzedaje wózek. Zaniepokoiłam się bo zasadniczo jedynym argumentem było to że koleżanka (zaufaną) i że gratis turystyczne łóżeczko. Niepokoiłam się też bo jakoś nie bardzo chciałam x-landera XA bo duży, gdzie wszystko po dwójce dzieci z różnych kompletów no i nie do obejrzenia bo w innym mieście mieszka. Zapewniała nas że ok będzie jak chcemy i nie zmusza nas. Dziś rano, szczęśliwi z mężem wybraliśmy x-landera x,-move w bardzo dobrej cenie. Wszystko nam się podobało, po jednym dziecku. Wracam a tu telefon że już kupiła wózek. Płakała przez godzinę. Śmiejcie się ale na prawdę jestem mała i długo szukaliśmy czegoś taniego i dobrego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 18:13

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evvik wrote:
    Dziś czytalam informacje o 30 tygodniu ciazy. CIekawosta, wyjasnilo sie dlaczego mam glupawe sny (i z postow na tej stronie, rowniez nie tylko ja). Wyglada na to, ze to taka urody na tym etapie ciazy, moga pojawic sie ciezkie sny, nawet koszmary :/ - tak jakbysmy jeszcze nie mialy dosyc tych wszystkich orzebojow hormonalno - zdrowotnych, mamy nawet w nocy brak spokoju :(. Normalnym rowniez jest, ze nie dosypiamy. Na stronie radzono by drzemac w ciagu dnia - dobra rada, ale dla mnie nie wykonalna.

Dziś mi się śniło że brzuch mi opadł, był jak flak. Obudziłam się z kołataniem serca, prawie płaczem. Całe szczęście że mały szybko dał znać o sobie.
    Nie znam takiego czegoś jak drzemka w ciągu dnia :-( Mogę padać na twarz, a sen i tak nie przychodzi :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka1983 wrote:
    Przepraszam ale muszę się wygadać. Moja teściowa obiecała nam wózek. Powiedziała, że co wybierzemy to będzie. Nagle w sobotę stwierdziła, że jej koleżanka na FB sprzedaje wózek. Zaniepokoiłam się bo zasadniczo jedynym argumentem było to że koleżanka (zaufaną) i że gratis turystyczne łóżeczko. Niepokoiłam się też bo jakoś nie bardzo chciałam x-landera XA bo duży, gdzie wszystko po dwójce dzieci z różnych kompletów no i nie do obejrzenia bo w innym mieście mieszka. Zapewniała nas że ok będzie jak chcemy i nie zmusza nas. Dziś rano, szczęśliwi z mężem wybraliśmy x-landera x,-move w bardzo dobrej cenie. Wszystko nam się podobało, po jednym dziecku. Wracam a tu telefon że już kupiła wózek

Moja mama też mi chciała wcisnąć wózek od koleżanki. Tzn. miałam odkupić. A namawiała tyle, że w końcu się jej spytałam czy dostanie procent od tego. W końcu, gdy dowiedziała się co to za model to spojrzałam w neta za ile nowy. Śmiech na sali - 200zł mniej! Po drugie mi nie pasowała waga -ponad 15kg.
    I co tu Tobie powiedzieć, hmm. Niektórzy robią co chcą. Pewnie chciała dobrze, a tu takie coś. Bym się wkurzyła.

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :-)
    dzisiaj wróciłam do domu :-) Tyle dni przerwy, zobaczymy może uda mi się Was nadrobić :-)
    U nas wszystko w porządku :-) dostałam dwie kroplówki z magnezem, zbadali mnie, ktg nie wykazało żadnych skurczy, było to tylko twardnienie macicy. Dostałam Luteinę 100mg 2x1 i magnez 2x1. Jeśli brzuch będzie twardniał częściej niż 4x na godzinę to mam wziąć no-spe max :-) Ogólnie takie twardnienia na tym etapie ciąży mogą się zdarzyć :-) Mała ma dalej główkę niziutko, podobno już się wstawia powoli. Szyjka skrócona ale zamknięta i twarda.

Mam nadzieję, że u Was wszystko w porządku i wszystkie jesteście w pakiecie :-) Napiszcie po krótce co u Was słychać, jeśli Wam się chce :-)

evvik, Kate4, gosia mmr, kwiatakacji, pati_zuzia, genoweffa, maya34 lubią tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • gosia mmr Ekspertka

Wysłany: 19 października 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!
    Wygląda na to, że Wasze kciuki podziałały i wróciłam do domu. Pessar się trzyma, szyjka ma 23 mm i zamknięta, nie ma infekcji. Mam tylko zbyt mało hemoglobiny, więc dostałam preparat z żelaza. Jak wszystko będzie dobrze to planowo ściągną mi pessar dopiero w 38 tc. Maluszek waży już ok. 1,7 kg.
    Odzywam się dopiero teraz, bo nie mogłam w nocy spać i jak wróciliśmy od lekarza to prawie cały czas spałam, a potem jeszcze jakieś jedzonko ogarniałam.

moniek90, aneczka1983, evvik, Kate4, kwiatakacji, pati_zuzia, genoweffa lubią tę wiadomość

tb73hdge49irrilb.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniek super że wrocilas w jednym kawalku ;) za bardzo się nie martwilysmy bo Twój mąż nas zapewnił że u Was wszystko Ok :)

Gosia mmr to gratulacje dobrych wieści :)

Aneczka nie wiem co powiedzieć :/ czemu kupiła ten wózek jak wiedziala że go nie chcecie???

gosia mmr, moniek90 lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • evvik Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, witam z powrotem, bardzo sie ciesze, ze wszystko sie dobrze skonczylo!

Moniek90,

U mnie i malej wszystko ok, ostatnie wyniki wszystkie w normie, mala dzis na usg miala 1300 z hakiem. Wg norm jest gdzies po srodku nie za duza, ale tez nie z tych najmniejszych zabek.
    Widzialam na USG jak sie rusza i mlaska,hehe. Cudowne ja widziec, no i prawie sie rozplakalam jak uslyszalam serduszko :)

pati_zuzia, moniek90 lubią tę wiadomość

• evvik Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś

- Aneczka-

bardzo mi przykro, prosze nie placz, porozmawiaj z mezem, to jego mama, moze cos poradzi. Moze opcja jest sprzedanie tego wozka i kupienie tego co chcecie, mze to nauczy tesciowa nastepnym razem zapytac!.

• Acikk Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia890722 wrote:
    I znowu widzę między nami podobieństwo! ;) bo mój mąż też się śmieje i mówi, że kobiety to zupełnie inaczej przezywają to wszystko ;) bo ja to tylko chodzę i oglądam te wszystkie rzeczy dla dziecka po sto razy, cieszę się tym, rozkładam, składam, proszę go, żeby mi po raz kolejny tą gondolę założył, albo zrobił z niego spacerówkę, pokazuje mi po kilka razy ciuszki itp a on mówi, że jemu wyatrczy jak raz zobaczy,stwierdzi, że mu się podoba i tyle :D i smieje się, że ja tak mam ;) to jest chyba ten syndrom wicia gniazda :D

Madzia no właśnie tak samo mam te ciuszki i wogole wszystko mi się tak podoba, i mowie do niego czemu Cię to nie jara a on mi gada a co mnie ma pościel jarac, jak nasz Antek tam będzie leżał to wtedy mnie będzie jarac :P ;)

Matleena, Madzia890722 lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvik no właśnie z wypowiedzi aneczki wynika że tesciowa spytała, wiedziała a i tak kupiła :| więc tym bardziej nie kumam

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniek90, Gosiammr jak to dobrze że jesteście w domach i w dwupaku :-D :-D :-D

A co u mnie: tyję i w końcu się wzięłam za dalsze przygotowania wyprawkowe bo stanęły w miejscu ;-)

gosia mmr, moniek90 lubią tę wiadomość

• gosia mmr Ekspertka

Wysłany: 19 października 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja, Ola 25

Ja też własnie w 3 tygodnie 2 kg, a maluch tylko ok. 0,5 kg.
    Wcześniej jakoś przybierałam pomalutku, a teraz już ważę 64 kg. Byłam w szoku, koniec ze słodyczami ( to moja jedyna ciążowa zachcianka), bo za 2 miesiące to dobije do 70 kg, a tego bym nie chciała.

alicja_ lubi tę wiadomość

tb73hdge49irrilb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia mmr wrote:
    Alicja, Ola 25

Ja też własnie w 3 tygodnie 2 kg, a maluch tylko ok. 0,5 kg.
    Wcześniej jakoś przybierałam pomalutku, a teraz już ważę 64 kg. Byłam w szoku, koniec ze słodyczami ( to moja jedyna ciążowa zachcianka), bo za 2 miesiące to dobije do 70 kg, a tego bym nie chciała.

Ważę teraz 64,5. Myślisz że może skończyć się na 70kg? OMG :O A ile do zrzucania :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia890722 wrote:
    Hej!! :) Pchelka- trzymajcie się!

Ja się cieszę,bo już czwartą noc przespałam! i odkąd biorę te tabletki na receptę to nie miałam ANI RAZU zgagi! :)

no i cieszę się jeszcze bardziej, bo dziś nam przywieźli wózek <3
    w ogóle okazało się, że facet pomylił model i nam policzył go taniej :D wziął 1550zł a on kosztuje 1800 :D super, bo gdyby nam wtedy powiedział, że kosztuje te 1800 to byśmy go nie wzięli ;)
    a wózeczek mamy taki:

7d5157a1bbcb4704med.jpg

22cfd583dff5c146med.jpg

cdb947501b8adc2fmed.jpg

Super fura! Jaki to model?

• Matleena Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 22:32

kwiatakacji, pati_zuzia lubią tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evvik wrote:
    bierzecie jakies witaminy?
    Mi od poczatku lekarz tylko zalecil zbalansowaną diete bogata w witaminy.

Wyniki sa ok, ale z pewnoscia to ma jakis wplyw na malenstwo? mniej rosnie ?

Niekoniecznie:-) ja witamin nie bralam wcale a cora 2600 juz ma;-)

genoweffa, ania14 lubią tę wiadomość

‹‹ 1260 1261 1262 1263 1264 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ