Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Dziś czytalam informacje o 30 tygodniu ciazy. CIekawosta, wyjasnilo sie dlaczego mam glupawe sny (i z postow na tej stronie, rowniez nie tylko ja). Wyglada na to, ze to taka urody na tym etapie ciazy, moga pojawic sie ciezkie sny, nawet koszmary
- tak jakbysmy jeszcze nie mialy dosyc tych wszystkich orzebojow hormonalno - zdrowotnych, mamy nawet w nocy brak spokoju
. Normalnym rowniez jest, ze nie dosypiamy. Na stronie radzono by drzemac w ciagu dnia - dobra rada, ale dla mnie nie wykonalna.
-
nick nieaktualnyhej dziewczynki, ja szpiegowalam Was od rana,ale nie mialam czasu nic pisac, bo sprzatalam, gotowalam, ajak skonczylam to wzielam Gabrysia na dwor i poszlismy jak codzien po tate do pracy,bo mial przerwe i synek przyprowadza go na obiad
a pozniej nie mialam sily ruszyc niczym wiec walnelam sie spac jak zawsze. Maz wrocil do pracy a my z Gabrysiem drzemalismy do 16
choc ja mogalbym dluzej
po 18 wroci maz to chlopaki beda palic liscie i inne ogrodowo podworkowe smieci, a mama bedzie miec wolne
Dziewczynki nie rozpakowujcie sie,zaciskajcie uda, wiem ze malo czasu juz zostalo,ale dzieciaczki niech posiedza jeszcze w brzuszkach.Trzymam kciuki za wszystkie.
aaa cudne brzuszki,takie zgrabne, moze by urzadzic wybory miss brzuchatek
nic chyba zmykam z malym na dwor poki mi sie chce i mam checi, bo jego namawiac nie trzeba wystarczy,ze sie zapytam czy chce na dwor i juz przy drzwiach jest i czesto zdarza sie placz jak trzeba wracac.buziaki i sciskacze
-
A my dziś na obiadku byliśmy u mojej mamusi
lozeczko odpakowalismy i jest piękne
ale poskladamy dopiero w listopadzie jak mąż będzie miał wolne
Kupiłam sobie w bierze nutellei będę sie zajadac chlebkiem z nutella
jutro ide na krew, ciekawa jestem czy branie zelastwa coś dało
ohh mam nadzieję że jakos zleci do tego czwartku bo już nie mogę się doczekac wizyty!
Dziewczynki dziś wizytujace czakamy na info -
Przepraszam ale muszę się wygadać. Moja teściowa obiecała nam wózek. Powiedziała, że co wybierzemy to będzie. Nagle w sobotę stwierdziła, że jej koleżanka na FB sprzedaje wózek. Zaniepokoiłam się bo zasadniczo jedynym argumentem było to że koleżanka (zaufaną) i że gratis turystyczne łóżeczko. Niepokoiłam się też bo jakoś nie bardzo chciałam x-landera XA bo duży, gdzie wszystko po dwójce dzieci z różnych kompletów no i nie do obejrzenia bo w innym mieście mieszka. Zapewniała nas że ok będzie jak chcemy i nie zmusza nas. Dziś rano, szczęśliwi z mężem wybraliśmy x-landera x,-move w bardzo dobrej cenie. Wszystko nam się podobało, po jednym dziecku. Wracam a tu telefon że już kupiła wózek. Płakała przez godzinę. Śmiejcie się ale na prawdę jestem mała i długo szukaliśmy czegoś taniego i dobrego.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 18:13
-
nick nieaktualnyevvik wrote:Dziś czytalam informacje o 30 tygodniu ciazy. CIekawosta, wyjasnilo sie dlaczego mam glupawe sny (i z postow na tej stronie, rowniez nie tylko ja). Wyglada na to, ze to taka urody na tym etapie ciazy, moga pojawic sie ciezkie sny, nawet koszmary
- tak jakbysmy jeszcze nie mialy dosyc tych wszystkich orzebojow hormonalno - zdrowotnych, mamy nawet w nocy brak spokoju
. Normalnym rowniez jest, ze nie dosypiamy. Na stronie radzono by drzemac w ciagu dnia - dobra rada, ale dla mnie nie wykonalna.
Dziś mi się śniło że brzuch mi opadł, był jak flak. Obudziłam się z kołataniem serca, prawie płaczem. Całe szczęście że mały szybko dał znać o sobie.
Nie znam takiego czegoś jak drzemka w ciągu dniaMogę padać na twarz, a sen i tak nie przychodzi
-
nick nieaktualnyaneczka1983 wrote:Przepraszam ale muszę się wygadać. Moja teściowa obiecała nam wózek. Powiedziała, że co wybierzemy to będzie. Nagle w sobotę stwierdziła, że jej koleżanka na FB sprzedaje wózek. Zaniepokoiłam się bo zasadniczo jedynym argumentem było to że koleżanka (zaufaną) i że gratis turystyczne łóżeczko. Niepokoiłam się też bo jakoś nie bardzo chciałam x-landera XA bo duży, gdzie wszystko po dwójce dzieci z różnych kompletów no i nie do obejrzenia bo w innym mieście mieszka. Zapewniała nas że ok będzie jak chcemy i nie zmusza nas. Dziś rano, szczęśliwi z mężem wybraliśmy x-landera x,-move w bardzo dobrej cenie. Wszystko nam się podobało, po jednym dziecku. Wracam a tu telefon że już kupiła wózek
Moja mama też mi chciała wcisnąć wózek od koleżanki. Tzn. miałam odkupić. A namawiała tyle, że w końcu się jej spytałam czy dostanie procent od tego. W końcu, gdy dowiedziała się co to za model to spojrzałam w neta za ile nowy. Śmiech na sali - 200zł mniej! Po drugie mi nie pasowała waga -ponad 15kg.
I co tu Tobie powiedzieć, hmm. Niektórzy robią co chcą. Pewnie chciała dobrze, a tu takie coś. Bym się wkurzyła.
-
Cześć dziewczyny
dzisiaj wróciłam do domuTyle dni przerwy, zobaczymy może uda mi się Was nadrobić
U nas wszystko w porządkudostałam dwie kroplówki z magnezem, zbadali mnie, ktg nie wykazało żadnych skurczy, było to tylko twardnienie macicy. Dostałam Luteinę 100mg 2x1 i magnez 2x1. Jeśli brzuch będzie twardniał częściej niż 4x na godzinę to mam wziąć no-spe max
Ogólnie takie twardnienia na tym etapie ciąży mogą się zdarzyć
Mała ma dalej główkę niziutko, podobno już się wstawia powoli. Szyjka skrócona ale zamknięta i twarda.
Mam nadzieję, że u Was wszystko w porządku i wszystkie jesteście w pakiecieNapiszcie po krótce co u Was słychać, jeśli Wam się chce
evvik, Kate4, gosia mmr, kwiatakacji, pati_zuzia, genoweffa, maya34 lubią tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny!
Wygląda na to, że Wasze kciuki podziałały i wróciłam do domu. Pessar się trzyma, szyjka ma 23 mm i zamknięta, nie ma infekcji. Mam tylko zbyt mało hemoglobiny, więc dostałam preparat z żelaza. Jak wszystko będzie dobrze to planowo ściągną mi pessar dopiero w 38 tc. Maluszek waży już ok. 1,7 kg.
Odzywam się dopiero teraz, bo nie mogłam w nocy spać i jak wróciliśmy od lekarza to prawie cały czas spałam, a potem jeszcze jakieś jedzonko ogarniałam.moniek90, aneczka1983, evvik, Kate4, kwiatakacji, pati_zuzia, genoweffa lubią tę wiadomość
-
Moniek super że wrocilas w jednym kawalku
za bardzo się nie martwilysmy bo Twój mąż nas zapewnił że u Was wszystko Ok
Gosia mmr to gratulacje dobrych wieści
Aneczka nie wiem co powiedziećczemu kupiła ten wózek jak wiedziala że go nie chcecie???
gosia mmr, moniek90 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, witam z powrotem, bardzo sie ciesze, ze wszystko sie dobrze skonczylo!
Moniek90,
U mnie i malej wszystko ok, ostatnie wyniki wszystkie w normie, mala dzis na usg miala 1300 z hakiem. Wg norm jest gdzies po srodku nie za duza, ale tez nie z tych najmniejszych zabek.
Widzialam na USG jak sie rusza i mlaska,hehe. Cudowne ja widziec, no i prawie sie rozplakalam jak uslyszalam serduszko
pati_zuzia, moniek90 lubią tę wiadomość
-
Madzia890722 wrote:I znowu widzę między nami podobieństwo!
bo mój mąż też się śmieje i mówi, że kobiety to zupełnie inaczej przezywają to wszystko
bo ja to tylko chodzę i oglądam te wszystkie rzeczy dla dziecka po sto razy, cieszę się tym, rozkładam, składam, proszę go, żeby mi po raz kolejny tą gondolę założył, albo zrobił z niego spacerówkę, pokazuje mi po kilka razy ciuszki itp a on mówi, że jemu wyatrczy jak raz zobaczy,stwierdzi, że mu się podoba i tyle
i smieje się, że ja tak mam
to jest chyba ten syndrom wicia gniazda
Madzia no właśnie tak samo mam te ciuszki i wogole wszystko mi się tak podoba, i mowie do niego czemu Cię to nie jara a on mi gada a co mnie ma pościel jarac, jak nasz Antek tam będzie leżał to wtedy mnie będzie jaracMatleena, Madzia890722 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Alicja, Ola 25
Ja też własnie w 3 tygodnie 2 kg, a maluch tylko ok. 0,5 kg.
Wcześniej jakoś przybierałam pomalutku, a teraz już ważę 64 kg. Byłam w szoku, koniec ze słodyczami ( to moja jedyna ciążowa zachcianka), bo za 2 miesiące to dobije do 70 kg, a tego bym nie chciała.
alicja_ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnygosia mmr wrote:Alicja, Ola 25
Ja też własnie w 3 tygodnie 2 kg, a maluch tylko ok. 0,5 kg.
Wcześniej jakoś przybierałam pomalutku, a teraz już ważę 64 kg. Byłam w szoku, koniec ze słodyczami ( to moja jedyna ciążowa zachcianka), bo za 2 miesiące to dobije do 70 kg, a tego bym nie chciała.
Ważę teraz 64,5. Myślisz że może skończyć się na 70kg? OMGA ile do zrzucania
-
nick nieaktualnyMadzia890722 wrote:Hej!!
Pchelka- trzymajcie się!
Ja się cieszę,bo już czwartą noc przespałam! i odkąd biorę te tabletki na receptę to nie miałam ANI RAZU zgagi!
no i cieszę się jeszcze bardziej, bo dziś nam przywieźli wózek
w ogóle okazało się, że facet pomylił model i nam policzył go taniejwziął 1550zł a on kosztuje 1800
super, bo gdyby nam wtedy powiedział, że kosztuje te 1800 to byśmy go nie wzięli
a wózeczek mamy taki:
Super fura! Jaki to model? -
nick nieaktualnyevvik wrote:bierzecie jakies witaminy?
Mi od poczatku lekarz tylko zalecil zbalansowaną diete bogata w witaminy.
Wyniki sa ok, ale z pewnoscia to ma jakis wplyw na malenstwo? mniej rosnie ?
Niekoniecznie:-) ja witamin nie bralam wcale a cora 2600 juz ma;-)genoweffa, ania14 lubią tę wiadomość