X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez odswiezalam kilka razy bo nie moglam uwierzyc ze tu tak cicho sie zrobilo :)

• evvik Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś czytalam informacje o 30 tygodniu ciazy. CIekawosta, wyjasnilo sie dlaczego mam glupawe sny (i z postow na tej stronie, rowniez nie tylko ja). Wyglada na to, ze to taka urody na tym etapie ciazy, moga pojawic sie ciezkie sny, nawet koszmary :/ - tak jakbysmy jeszcze nie mialy dosyc tych wszystkich orzebojow hormonalno - zdrowotnych, mamy nawet w nocy brak spokoju :(. Normalnym rowniez jest, ze nie dosypiamy. Na stronie radzono by drzemac w ciagu dnia - dobra rada, ale dla mnie nie wykonalna.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki, ja szpiegowalam Was od rana,ale nie mialam czasu nic pisac, bo sprzatalam, gotowalam, ajak skonczylam to wzielam Gabrysia na dwor i poszlismy jak codzien po tate do pracy,bo mial przerwe i synek przyprowadza go na obiad ;) a pozniej nie mialam sily ruszyc niczym wiec walnelam sie spac jak zawsze. Maz wrocil do pracy a my z Gabrysiem drzemalismy do 16 :) choc ja mogalbym dluzej :) po 18 wroci maz to chlopaki beda palic liscie i inne ogrodowo podworkowe smieci, a mama bedzie miec wolne :)
    Dziewczynki nie rozpakowujcie sie,zaciskajcie uda, wiem ze malo czasu juz zostalo,ale dzieciaczki niech posiedza jeszcze w brzuszkach.Trzymam kciuki za wszystkie.
    aaa cudne brzuszki,takie zgrabne, moze by urzadzic wybory miss brzuchatek ;)
    nic chyba zmykam z malym na dwor poki mi sie chce i mam checi, bo jego namawiac nie trzeba wystarczy,ze sie zapytam czy chce na dwor i juz przy drzwiach jest i czesto zdarza sie placz jak trzeba wracac. :) buziaki i sciskacze

• Acikk Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dziś na obiadku byliśmy u mojej mamusi :) lozeczko odpakowalismy i jest piękne :) ale poskladamy dopiero w listopadzie jak mąż będzie miał wolne :)
    Kupiłam sobie w bierze nutelle :D i będę sie zajadac chlebkiem z nutella :P jutro ide na krew, ciekawa jestem czy branie zelastwa coś dało :) ohh mam nadzieję że jakos zleci do tego czwartku bo już nie mogę się doczekac wizyty!

Dziewczynki dziś wizytujace czakamy na info :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam ale muszę się wygadać. Moja teściowa obiecała nam wózek. Powiedziała, że co wybierzemy to będzie. Nagle w sobotę stwierdziła, że jej koleżanka na FB sprzedaje wózek. Zaniepokoiłam się bo zasadniczo jedynym argumentem było to że koleżanka (zaufaną) i że gratis turystyczne łóżeczko. Niepokoiłam się też bo jakoś nie bardzo chciałam x-landera XA bo duży, gdzie wszystko po dwójce dzieci z różnych kompletów no i nie do obejrzenia bo w innym mieście mieszka. Zapewniała nas że ok będzie jak chcemy i nie zmusza nas. Dziś rano, szczęśliwi z mężem wybraliśmy x-landera x,-move w bardzo dobrej cenie. Wszystko nam się podobało, po jednym dziecku. Wracam a tu telefon że już kupiła wózek. Płakała przez godzinę. Śmiejcie się ale na prawdę jestem mała i długo szukaliśmy czegoś taniego i dobrego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 18:13

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evvik wrote:
    Dziś czytalam informacje o 30 tygodniu ciazy. CIekawosta, wyjasnilo sie dlaczego mam glupawe sny (i z postow na tej stronie, rowniez nie tylko ja). Wyglada na to, ze to taka urody na tym etapie ciazy, moga pojawic sie ciezkie sny, nawet koszmary :/ - tak jakbysmy jeszcze nie mialy dosyc tych wszystkich orzebojow hormonalno - zdrowotnych, mamy nawet w nocy brak spokoju :(. Normalnym rowniez jest, ze nie dosypiamy. Na stronie radzono by drzemac w ciagu dnia - dobra rada, ale dla mnie nie wykonalna.

Dziś mi się śniło że brzuch mi opadł, był jak flak. Obudziłam się z kołataniem serca, prawie płaczem. Całe szczęście że mały szybko dał znać o sobie.
    Nie znam takiego czegoś jak drzemka w ciągu dnia :-( Mogę padać na twarz, a sen i tak nie przychodzi :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka1983 wrote:
    Przepraszam ale muszę się wygadać. Moja teściowa obiecała nam wózek. Powiedziała, że co wybierzemy to będzie. Nagle w sobotę stwierdziła, że jej koleżanka na FB sprzedaje wózek. Zaniepokoiłam się bo zasadniczo jedynym argumentem było to że koleżanka (zaufaną) i że gratis turystyczne łóżeczko. Niepokoiłam się też bo jakoś nie bardzo chciałam x-landera XA bo duży, gdzie wszystko po dwójce dzieci z różnych kompletów no i nie do obejrzenia bo w innym mieście mieszka. Zapewniała nas że ok będzie jak chcemy i nie zmusza nas. Dziś rano, szczęśliwi z mężem wybraliśmy x-landera x,-move w bardzo dobrej cenie. Wszystko nam się podobało, po jednym dziecku. Wracam a tu telefon że już kupiła wózek

Moja mama też mi chciała wcisnąć wózek od koleżanki. Tzn. miałam odkupić. A namawiała tyle, że w końcu się jej spytałam czy dostanie procent od tego. W końcu, gdy dowiedziała się co to za model to spojrzałam w neta za ile nowy. Śmiech na sali - 200zł mniej! Po drugie mi nie pasowała waga -ponad 15kg.
    I co tu Tobie powiedzieć, hmm. Niektórzy robią co chcą. Pewnie chciała dobrze, a tu takie coś. Bym się wkurzyła.

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :-)
    dzisiaj wróciłam do domu :-) Tyle dni przerwy, zobaczymy może uda mi się Was nadrobić :-)
    U nas wszystko w porządku :-) dostałam dwie kroplówki z magnezem, zbadali mnie, ktg nie wykazało żadnych skurczy, było to tylko twardnienie macicy. Dostałam Luteinę 100mg 2x1 i magnez 2x1. Jeśli brzuch będzie twardniał częściej niż 4x na godzinę to mam wziąć no-spe max :-) Ogólnie takie twardnienia na tym etapie ciąży mogą się zdarzyć :-) Mała ma dalej główkę niziutko, podobno już się wstawia powoli. Szyjka skrócona ale zamknięta i twarda.

Mam nadzieję, że u Was wszystko w porządku i wszystkie jesteście w pakiecie :-) Napiszcie po krótce co u Was słychać, jeśli Wam się chce :-)

evvik, nick nieaktualny, gosia mmr, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • gosia mmr Ekspertka

Wysłany: 19 października 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!
    Wygląda na to, że Wasze kciuki podziałały i wróciłam do domu. Pessar się trzyma, szyjka ma 23 mm i zamknięta, nie ma infekcji. Mam tylko zbyt mało hemoglobiny, więc dostałam preparat z żelaza. Jak wszystko będzie dobrze to planowo ściągną mi pessar dopiero w 38 tc. Maluszek waży już ok. 1,7 kg.
    Odzywam się dopiero teraz, bo nie mogłam w nocy spać i jak wróciliśmy od lekarza to prawie cały czas spałam, a potem jeszcze jakieś jedzonko ogarniałam.

moniek90, aneczka1983, evvik, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

tb73hdge49irrilb.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniek super że wrocilas w jednym kawalku ;) za bardzo się nie martwilysmy bo Twój mąż nas zapewnił że u Was wszystko Ok :)

Gosia mmr to gratulacje dobrych wieści :)

Aneczka nie wiem co powiedzieć :/ czemu kupiła ten wózek jak wiedziala że go nie chcecie???

gosia mmr, moniek90 lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • evvik Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, witam z powrotem, bardzo sie ciesze, ze wszystko sie dobrze skonczylo!

Moniek90,

U mnie i malej wszystko ok, ostatnie wyniki wszystkie w normie, mala dzis na usg miala 1300 z hakiem. Wg norm jest gdzies po srodku nie za duza, ale tez nie z tych najmniejszych zabek.
    Widzialam na USG jak sie rusza i mlaska,hehe. Cudowne ja widziec, no i prawie sie rozplakalam jak uslyszalam serduszko :)

nick nieaktualny, moniek90 lubią tę wiadomość

• evvik Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś

- Aneczka-

bardzo mi przykro, prosze nie placz, porozmawiaj z mezem, to jego mama, moze cos poradzi. Moze opcja jest sprzedanie tego wozka i kupienie tego co chcecie, mze to nauczy tesciowa nastepnym razem zapytac!.

• Acikk Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia890722 wrote:
    I znowu widzę między nami podobieństwo! ;) bo mój mąż też się śmieje i mówi, że kobiety to zupełnie inaczej przezywają to wszystko ;) bo ja to tylko chodzę i oglądam te wszystkie rzeczy dla dziecka po sto razy, cieszę się tym, rozkładam, składam, proszę go, żeby mi po raz kolejny tą gondolę założył, albo zrobił z niego spacerówkę, pokazuje mi po kilka razy ciuszki itp a on mówi, że jemu wyatrczy jak raz zobaczy,stwierdzi, że mu się podoba i tyle :D i smieje się, że ja tak mam ;) to jest chyba ten syndrom wicia gniazda :D

Madzia no właśnie tak samo mam te ciuszki i wogole wszystko mi się tak podoba, i mowie do niego czemu Cię to nie jara a on mi gada a co mnie ma pościel jarac, jak nasz Antek tam będzie leżał to wtedy mnie będzie jarac :P ;)

Matleena, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvik no właśnie z wypowiedzi aneczki wynika że tesciowa spytała, wiedziała a i tak kupiła :| więc tym bardziej nie kumam

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniek90, Gosiammr jak to dobrze że jesteście w domach i w dwupaku :-D :-D :-D

A co u mnie: tyję i w końcu się wzięłam za dalsze przygotowania wyprawkowe bo stanęły w miejscu ;-)

gosia mmr, moniek90 lubią tę wiadomość

• gosia mmr Ekspertka

Wysłany: 19 października 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja, Ola 25

Ja też własnie w 3 tygodnie 2 kg, a maluch tylko ok. 0,5 kg.
    Wcześniej jakoś przybierałam pomalutku, a teraz już ważę 64 kg. Byłam w szoku, koniec ze słodyczami ( to moja jedyna ciążowa zachcianka), bo za 2 miesiące to dobije do 70 kg, a tego bym nie chciała.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

tb73hdge49irrilb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia mmr wrote:
    Alicja, Ola 25

Ja też własnie w 3 tygodnie 2 kg, a maluch tylko ok. 0,5 kg.
    Wcześniej jakoś przybierałam pomalutku, a teraz już ważę 64 kg. Byłam w szoku, koniec ze słodyczami ( to moja jedyna ciążowa zachcianka), bo za 2 miesiące to dobije do 70 kg, a tego bym nie chciała.

Ważę teraz 64,5. Myślisz że może skończyć się na 70kg? OMG :O A ile do zrzucania :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia890722 wrote:
    Hej!! :) Pchelka- trzymajcie się!

Ja się cieszę,bo już czwartą noc przespałam! i odkąd biorę te tabletki na receptę to nie miałam ANI RAZU zgagi! :)

no i cieszę się jeszcze bardziej, bo dziś nam przywieźli wózek <3
    w ogóle okazało się, że facet pomylił model i nam policzył go taniej :D wziął 1550zł a on kosztuje 1800 :D super, bo gdyby nam wtedy powiedział, że kosztuje te 1800 to byśmy go nie wzięli ;)
    a wózeczek mamy taki:

7d5157a1bbcb4704med.jpg

22cfd583dff5c146med.jpg

cdb947501b8adc2fmed.jpg

Super fura! Jaki to model?

• Matleena Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 22:32

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evvik wrote:
    bierzecie jakies witaminy?
    Mi od poczatku lekarz tylko zalecil zbalansowaną diete bogata w witaminy.

Wyniki sa ok, ale z pewnoscia to ma jakis wplyw na malenstwo? mniej rosnie ?

Niekoniecznie:-) ja witamin nie bralam wcale a cora 2600 juz ma;-)

nick nieaktualny, ania14 lubią tę wiadomość

‹‹ 1260 1261 1262 1263 1264 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ