X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjia tez trzymam kciuki mocnoooo bedzie dobrze !

alicja_ lubi tę wiadomość

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja byłam w szpitalu z tymi brudzeniami bo znowu się nasiliły, okazało się że mam krwiak, który zrobił się prawdopodobnie od zagnieżdżenia zarodka i to z niego delikatnie krwawię. mam się oszczędzać i odstałam luteine dopochwowo ale jutro i tak zadzwonię do lekarza żeby się z nim spotkać. Z dzidziunią wszystko dobrze, nawet widziałam bijące serduszko :) moja kochana fasolka :)teraz jeszcze bardziej się o nią boję bo Pani doktor powiedziała, że każde krwawienie z macicy niesie zagrożenie. Zobaczymy co powie jutro mój lekarza.

1usap07w9hybl9h9.png
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wrote:
    ja byłam w szpitalu z tymi brudzeniami bo znowu się nasiliły, okazało się że mam krwiak, który zrobił się prawdopodobnie od zagnieżdżenia zarodka i to z niego delikatnie krwawię. mam się oszczędzać i odstałam luteine dopochwowo ale jutro i tak zadzwonię do lekarza żeby się z nim spotkać. Z dzidziunią wszystko dobrze, nawet widziałam bijące serduszko :) moja kochana fasolka :)teraz jeszcze bardziej się o nią boję bo Pani doktor powiedziała, że każde krwawienie z macicy niesie zagrożenie. Zobaczymy co powie jutro mój lekarza.
    Dobrze ze poszlas do szpitala lepiej dmuchac zawsze na zimne przynajmiej wiesz ze dzidzi nic nie jest....tak sobie mysle ze kolejna wizyte mam dopiero na 5 maja bede juz w 10 tygodniu to dzidziek bedzie juz spory :)

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja również trzymam kciuki za ładny przyrost koniecznie daj znać jak już będziesz znała wynik :)

Madzisek dobrze, że nie zbagatelizowałaś sprawy. Teraz będziesz bardziej uważać. Ale spokojnie, ważne, że maluszkiem wszystko ok :)

Ilona 5 maja to już pewnie dzidzia będzie rączkami i nóżkami machać:P ja jestem ciekawa co zobaczę bo wizytę mam w środę i to będzie ostatni dzień 8 tygodnia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piegus – witamy!:)

Flakonik – fajnie, że jutro wracasz do domu! :) Na kiedy lekarz obliczył Ci termin porodu biorąc pod uwagę bliźniaki?:) No i ja również czekam na fotę brzucha :D

Annielica – Byłam w aptece po te czopki glicerynowe, ale Pani farmaceutka powiedziała, że są bardzo niebezpieczne w ciąży i mogą nawet powodować poronienia.... No żesz;< Moja ostatnia deska ratuku odpłynęła.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek dobrze ze poszlas to sprawdzic. Mam nadzieje ze bedzie dobrze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gin obliczyl na 3.12 . Musial jakos wysrodkowac bo wedlug jednej dzidzi na 1.12 a wedlug drugiej na 6.12 . Powiedzial ze pozniej bedziemy myslec o rozwiazaniu , czy cc bedzie konieczne czy bede chciala czy moze uloza sie tak ze bede mogla SN. Ja bym wolala rodzic naturalnie ale to juz.ode mnie nie zalezy. W kazdym razie dzidzie i tak urodza sie w listopadzie pewnie. Oby nie wczesniej jeszcze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2015, 19:45

Beatrice lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek – trzymam kciuki za Ciebie, żeby plamienia już więcej się nie pojawiły. Super, że widziałaś serduszko:)

Flakonik - no zapewne będziesz listopadówką:) Cięzko chyba urodzić bliźniaki naturalnie? Ale generalnie ja bym tez bardzo chciała urodzić własnymi siłami.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytajac na internecie znalam wiele przypadkow blizniat rodzonych naturalnie. :) My chcemy tez sie starac w miare szybko o rodzenstwo no chyba ze wychowywanie dwojki calkowicie nas przeeosnie ;) duzo jest cesarek ze wzgledu na zle ulozenie sie dzieciaczkow pod koniec ciazy

Beatrice lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co alicja w aptece mogłaś trafić na technika farmacji a ich stan wiedzy niekiedy zostawia wiele do życzenia. W końcu oni uczą się 2 lata, samych ogółów a żeby być magistrem farmacji musisz skończyć ciężkie 6 letnie studia. Aczkolwiek i w tej kwestii można trafić na głąbów. Większej bzdury w życiu nie słyszałam, a dodam, że uczyli mnie tego na studiach najlepsi. Na 100% czopki są bezpieczne, gdyby było inaczej nie stosowałoby się ich u niemowląt.

Hashija lubi tę wiadomość

• Oluniaaa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja jutro rano będę dzwonić, ale lekarz przyjmuje od 9 do 11 więc rano pójdę.
    Plamienia ustąpiły, ale brzuch nadal tak dziwnie podbolewa. Jeszcze mnie tak nie bolał :-(
    Martwię się :-(

wniddf9h8xpsthjb.png
    km5sdf9hrm4qrho3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oluniaaa nie denerwuj się na zapas. Wizyta u lekarza wszystko wyjaśni. Stres szkodzi dzidzi bardziej niż takie pobolewanie.

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zobaczymy czy plamienia się nie powtórzą, bo na usg było widać miejsce krwawienia i strużkę, którą to wszystko leciało, poczytałam teraz trochę i w tych krwiakach jest stara krew brązowa wiec puki przy plamieniach nie pojawi się świeża krew to jest ok, a brązowe upławy świadczą o tym , że krwiak się opróżnia. A mogą się wchłaniać do 20 tygodnia. No i zero Sexu, ale dla fasolki wszystko.

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja wiem, że to nie jest najlepsze źródło wiedzy ale piszą o tym chociażby tutaj https://parenting.pl/portal/czopki-glicerynowe pierwszy lepszy artykuł w wyszukiwarce.

• Piegus Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka 89 wrote:
    Pieluszki witam serdecznie i gratuluję ja też się stresowalam ze lekarz mi nie dał żadnych badać tylko jakieś ca 125 i to wszystko bety tez mi nie kazał robić dopiero w maju jak będę miała wizytę to powiedział ze wtedy juz zrobimy komplet i założymy kartę ciąży, jesteśmy w takiej samej sytuacji to tez moja pierwsza ciąciąża. Także trzymaj się i nie stresuj

Właśnie u mnie podobnie, bo następną wizytę mam 29.04 i lekarz też mi powiedział, że dopiero wtedy zaczniemy robić jakiekolwiek badania i założymy kartę. Także póki co nie będę się sama wyrywać i latać po laboratoriach, skoro wszystko jest w porządku. :)

2EeVp2.png
    NcmSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilonia1984 – dziękuję za trzymanie kciuków. A co do Twojego chwilowego kryzysu – to uważam, że w naszym błogosławionym stanie to jest częsta przypadłość. Tyle zmian się tworzy w naszym organizmie, hormony buzują, emocje czasem biorą górę. Nic się nie martw – to normlane. Ja też często łapie doły, co czasem widać tutaj na forum :P

annielica – też się zdziwiłam co ta baba plecie za głupoty...

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja mi lekarz też sam przy zaparciach mówił, żeby stosować czopki glicerynowe

1usap07w9hybl9h9.png
  • Anka 89 Koleżanka

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piegus wrote:
    Właśnie u mnie podobnie, bo następną wizytę mam 29.04 i lekarz też mi powiedział, że dopiero wtedy zaczniemy robić jakiekolwiek badania i założymy kartę. Także póki co nie będę się sama wyrywać i latać po laboratoriach, skoro wszystko jest w porządku. :)
    Masz rację po co sobie dodawać stresu mój mąż powiedział to samo skoro lekarz nie kazał na razie to wie co robi zresztą on się uczył a ja nie i nie mam za sobą jeszcze żadnej ciąży wiec trzeba zaufać może nie na 100% ale jak nie jemu to komu hehehe a na martwienie się jeszcze przyjdzie czas a na razie cieszmy się tym co mamy i się oszczędzajmy :)

Hashija, Piegus lubią tę wiadomość

8p3orjjgvqnt5wr9.png
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilonia, alicja ja rozumiem doly i placzliwe nastroje, ale ja teraz bylam na weekend u rodzicow z rodzinka i brat ze swoimi przyjechal a ja bylam tak drazliwa... mama jak nikt mnie wkurzala glupimi tekstami i docinkami, a jej ciagle trajkotanie doprowadzalo mnie do szalu i robilam sie opryskliwa. No masakra. Nie mialam ochoty wogole z nia rozmawiac. Czekalam tylko zeby wrocic do domy do naszego domowego umiarkowanego szumu.

• Anka 89 Koleżanka

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trza kciuki za jutrzejsze wizyty i badania żeby były tu tylko dobre wiadomości.

8p3orjjgvqnt5wr9.png
‹‹ 138 139 140 141 142 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ