X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 12:17

• Acikk Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka jak tam, przeszło po no spie?

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulka – dzięki :)

moniek90 – No właśnie mam do szpitala 50km, ale średnicówką się cały czas jedzie więc ok.35 min i jesteśmy na miejscu.
    Grażyna ma zdrowe podejście – strasznie ją lubię.
    Oglądałam dziś przy okazji całą naszą porodówke i jestem pod mega wrażeniem :) Super warunki!

Pchelkaa – jak to dostaniesz fenoterol? Czyli chcą jeszcze wstrzymywać poród?!
    Przecież dzidzia już duża i to już 37tydzień.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Najpierw szyjka Ci zginie a dopiero potem rozwarcie zacznie się robić.

właśnie nie zawsze tak jest - ja mam jeszcze szyję, a rozwarcie się już zrobiło.

Kate4 – a jaką masz szyjkę?
    Ojjj do 11stego to ja bym baaardzo chciała wytrzymać!

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weszlam i zaraz sie zestresowalam Trzymam kciuki za was dziewczyny :-) .Ja z moja terrorystka codziennie gadam,ze ma tam jeszcze siedziec w spokoju i czekac az mama pozwoli wyjsc.I odpukac narazie skurcze wyciszone, nie wiem czy to zasluga lezenia ale ktg przez ostatnie 2 tyg nic nie wykazalo i w czwartek ginka zrezygnowala nawet z badania szyjki .Chociaz teraz zaczynam zalowac ze nie kazalam jej na sile robic..Ale na wszelki wypadek ide zobaczyc czy aby wszystko w torbie gotowe :-) .

alicja_ lubi tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    właśnie nie zawsze tak jest - ja mam jeszcze szyję, a rozwarcie się już zrobiło.

Kate4 – a jaką masz szyjkę?
    Ojjj do 11stego to ja bym baaardzo chciała wytrzymać!

Dasz radę ;) tylko nie szalej za bardzo :)

alicja_ lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie że są takie imiona jak Amnezja i Mrowka?

• Evka Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No spa tylko troche podzialala. Do tego szyjka mnie kluje...cos czuje ze tez juz dlugo nie pociagne. Jutro pakuje do konca torbe. Nie ma co.

wnidzbmhunwbroqa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny widzę, że zaczyna "gorąco" się u nas robić. Ważne, żeby u każdej z nas zakończyło się happy end-em co jestem pewna że tak będzie. Jedna szybciej, druga później, ale ma być dobrze :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no... ja to bym chciała, żeby już był grudzień

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Nadulka – dzięki :)

moniek90 – No właśnie mam do szpitala 50km, ale średnicówką się cały czas jedzie więc ok.35 min i jesteśmy na miejscu.
    Grażyna ma zdrowe podejście – strasznie ją lubię.
    Oglądałam dziś przy okazji całą naszą porodówke i jestem pod mega wrażeniem :) Super warunki!

Pchelkaa – jak to dostaniesz fenoterol? Czyli chcą jeszcze wstrzymywać poród?!
    Przecież dzidzia już duża i to już 37tydzień.

Podaja fenoterol bo sa to skurcze nieregularne, a jesli to akcja porodowa to ta kroplowka tego nie zatrzyma- tak powiedzial lekarz. Ale powiem Wam ze juz przestaje bolec, albo juz sie "oswoilam" z tym bolem. Kurde jak do tej pory bylam pewna porodu i macierzynstwa tak teraz wielka panika! Ja jednak nie chce chyba. Tzn chce ale boje sie ze nie dam rady ogarnac siebie meza i Malej:-( Boziu co tu zeobic??

Sory bardzo panikuje

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Podaja fenoterol bo sa to skurcze nieregularne, a jesli to akcja porodowa to ta kroplowka tego nie zatrzyma- tak powiedzial lekarz. Ale powiem Wam ze juz przestaje bolec, albo juz sie "oswoilam" z tym bolem. Kurde jak do tej pory bylam pewna porodu i macierzynstwa tak teraz wielka panika! Ja jednak nie chce chyba. Tzn chce ale boje sie ze nie dam rady ogarnac siebie meza i Malej:-( Boziu co tu zeobic??

Sory bardzo panikuje

Nie masz za co przepraszać :-D
    To normalne. Dasz radę! Póki co trzymam kciuki żeby się uspokoiło, niech mała jeszcze posiedzi w brzuchu ;-)

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełko kochana każda z nas będzie Przechodziła przez takie chwile zwątpienia :-) ale damy radę :-) silne z nas babki ;-) zobaczysz że jak zobaczysz ta małą istotke to wszystkie czarne myśli miną ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2015, 20:16

1usap07w9hybl9h9.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa nic dziwnego że panikujesz :) pewnie dotarło do Ciebie że to już tak niedługo niezależnie od tego co się wydarzy :) a co do chcenia lub niechcenia to chyba nie masz juz za bardzo wyboru ;) (jak kazda z nas;)) ja też mam często takie myśli czy dam radę jak to będzie i czasem widzę wszystko w czarnych barwach że będę tylko zajechana wiecznie nie wyspana i "uwiazana" z dzieckiem a wogole to ze jestem za mloda jeszcze :P Mam jednak nadzieję że tak nie będzie :)
    Trzymaj się, masz tam męża ze sobą?
    A męża masz od tego by Ci pomagał a nie żeby go ogarniac :). ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2015, 20:26

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Nazja Ekspertka

Wysłany: 31 października 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny,wchodzę po kilku dniach nieobecności, a tu takie wieści!!

Pchelkaa powodzenia!Trzymam kciuki,żeby wszystko się dobrze skończyło :)

Coś czuję, że te nerwy i emocje już staną się rutyną i teraz wszystkie po kolei zaczniemy rodzić ;)

f2wlwn15q3fd6na8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka trzymam mocno kciuki Dasz radę Pewnie będziesz już niedługo tulić swoje maleństwo aż Ci zazdroszczę ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelka trzymam kciuki :*

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaaa tzn to fałszywy alarm bo bóle porodowe to takie do których przyzwyczaić się nie da, są coraz silniejsze. Trzymaj się, dasz rade. "Bo jak nie Ty to kto...!!!"

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, wszystkie damy radę! choćby dlatego, że nie mamy wyjścia :D

MeGi2986, Nadulka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiem Wam dziewczyny, że ja dziś zaszalałam... zrobiłam 4 rolady i 10 mielonych :D będziemy to jeść chyba przez następne dwa tygodnie :D

Nadulka lubi tę wiadomość

‹‹ 1420 1421 1422 1423 1424 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ