X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk niestety nie powiem Ci, bo wszystkie dostałam w spadku :(

• Evka Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, to jestem spokojniejsza. Wezme nospe. Ja juz mam zalecone 2tabl 3xdziennie magnezu ze względu, że przez te skurcze skraca się szyjka...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2015, 17:10

wnidzbmhunwbroqa.png
  • moniek90 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Też się cieszę, że mogę czekać w domu.
    Ale sama wiesz jaka jest Pani Grażyna - ona raczej nie jest z tych które by naciskały na pobyt w szpitalu.

Jak mi się zyje z tą myślą? - Nie dochodzi to do mnie kompletnie! Nie mogę w to uwierzyć.

Fakt, ona ma takie podejście na luzie raczej. Nie sieje paniki. Tylko, że Ty masz do szpitala daleko. Dobrze pamiętam?

relgh371b3i8nmn1.png
  • Acikk Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia890722 wrote:
    Acikk niestety nie powiem Ci, bo wszystkie dostałam w spadku :(
    Yhh szkoda :( w smyku patrzalam ostatnio ale były same dynie na halloween :P na allegro też nic nie znalazlam a tak mi się marzą takie dla małego :) pewnie się pojawia niedługo w sklepach :) tylko że mi się juz nie chce po tych sklepahc jeździć :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    A ja się znowu wkurwiłam...jakiś czas temu pisałam, że byłam u lekarza z NFZ do którego chodziłam na samym początku ciąży po mój wynik grupy krwi, bo mi go nie wydał. Jak tam poszłam to mnie zjechał z góry na dół, że nie powinnam sobie zmieniać lekarza jak mi się podoba, bo jemu za wykonane mi badania fundusz nie zwróci pieniędzy. Wydał mi kopię, bez żadnego podpisu. W zasadzie mogę sobie tym tyłek podetrzeć, bo moja nowa lekarka powiedziała, że musi być oryginał. Ale mam tam nie iść znowu, bo w szpitalu zrobią mi nowe badanie, szkoda nerwów. Wkurzyłam się wtedy, bo w ZIPie zauważyłam kilka usług za które owy lekarz z NFZ sobie potrącił z funduszu a ja ich nie miałam wykonanych.

Dzisiaj się loguję do systemu i co widzę? U tego lekarza byłam bez rejestracji, tylko weszłam do gabinetu, zebrałam opiernicz i dał mi ksero. A tam wpisana konsultacja położnicza, 3 badanka (hiv, tsh i jeszcze jedno). Nakradł na mnie z funduszu 53 złote. Oczywiście żadnej konsultacji a tym bardziej badań nie miałam robionych, nawet mnie nie tknął. Wkurzyłam się na maksa i chyba ch*ja podam, bo to przekracza wszelkie pojęcie przyzwoitości...

Uważam, że powinnaś faceta zgłosić gdzie trzeba, bo to złodziej, a nie lekarz.

moniek90, moniek90 lubią tę wiadomość

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Moniek z tym papierem różowym trza się obchodzić jak z jajkiem hi hi. Mi to z trzy sztuki wyszły z dziurą ;-)
    U mnie nigdy nie ma żadnych strat :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2015, 17:18

1usap07w9hybl9h9.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a kompletujecie apteczkę dla swoich maluszków? Co zamawiałyście z aptek?

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wrote:
    U mnie nigdy nie ma żadnych strat :-)

Bo pewnie masz paluchy delikatne, a ja takie grabie :-P

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Yhh szkoda :( w smyku patrzalam ostatnio ale były same dynie na halloween :P na allegro też nic nie znalazlam a tak mi się marzą takie dla małego :) pewnie się pojawia niedługo w sklepach :) tylko że mi się juz nie chce po tych sklepahc jeździć :P

Ja znalazłam w smyku tylko takie paputki i rajstopki ;) jak coś jeszcze wyczaję to Ci wrzucę ;)

http://www.smyk.com/cool-club-skarpety-rozmiar-uniwersalny,p1110675003,ubranka-dla-dzieci-p

http://www.smyk.com/cool-club-skarpetobuty-rozmiar-19-21,p1110676905,ubranka-dla-dzieci-p

http://www.smyk.com/cool-club-rajstopy-rozmiar-80-86,p1110675243,ubranka-dla-dzieci-p

http://www.smyk.com/cool-club-skarpety-rozmiar-uniwersalny,p1110675845,ubranka-dla-dzieci-p

Acikk lubi tę wiadomość

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tu macie całą ofertę smyka Xmas Newborn :-)

http://www.smyk.com/szukaj/produkt?seriesFacet=Xmas+Newborn

Acikk, Madzia890722, Moniusia89, Pola_27 lubią tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    Dziewczyny a kompletujecie apteczkę dla swoich maluszków? Co zamawiałyście z aptek?

Zrobiłam sobie listę:
    Paracetamol lub ibuprofen w czopkach, woda morska do nosa, sól fizjologiczna w ampułkach, wodą utleniona, witaminy D, K, C.
    Na pepek będę miała spiryt, żeby se trochę łyknąć przy okazji ;-)
    Poza tym termometr, gruszka i takie duże płatki kosmetyczne mam.
    Z ciekawością się dowiem co kupujecie ;-)

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Zrobiłam sobie listę:
    Paracetamol lub ibuprofen w czopkach, woda morska do nosa, sól fizjologiczna w ampułkach, wodą utleniona, witaminy D, K, C.
    Na pepek będę miała spiryt, żeby se trochę łyknąć przy okazji ;-)
    Poza tym termometr, gruszka i takie duże płatki kosmetyczne mam.
    Z ciekawością się dowiem co kupujecie ;-)

A te witaminy D, K i C to są w tych takich ampułkach w formie płynnej?

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o Acikk, pod tym linkiem co moniek wrzuciła są fajne reniferki <3

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia890722 wrote:
    o Acikk, pod tym linkiem co moniek wrzuciła są fajne reniferki <3

Te bluzy reniferki są po prostu cudne :-) Na chłopca jest też fajny dresik :-)

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    A te witaminy D, K i C to są w tych takich ampułkach w formie płynnej?

Tak, są w ampułkach albo kroplach jak komu wygodniej. Ja kupię w kroplach bo będę się bała że wpadnie do buzi to co nie ma.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem na ip czop mi odszedl w drodze do szpitala- rozowa galareta, lekarz mowi ze szyjka 7 mm, skurcze ponad 100, ale rozwarcia brak :-( a tak bardzo chce juz rodzic skoro juz sie tyle nacierpialam dzis

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Jestem na ip czop mi odszedl w drodze do szpitala- rozowa galareta, lekarz mowi ze szyjka 7 mm, skurcze ponad 100, ale rozwarcia brak :-( a tak bardzo chce juz rodzic skoro juz sie tyle nacierpialam dzis

Dostane fenoterol

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorki z tego wszystkiego zamiast edytowac zacytowalam,

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Dostane fenoterol

Czyli co to znaczy? Będą hamować poród? Czyli to jednak akcja porodowa? Jest tam ktoś z Tobą? Jak się czujesz?

relgh371b3i8nmn1.png
  • akira Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa - trzymam kciuki !

ex2bqtkfnrconmdf.png
‹‹ 1418 1419 1420 1421 1422 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ