X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk niestety nie powiem Ci, bo wszystkie dostałam w spadku :(

• Evka Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, to jestem spokojniejsza. Wezme nospe. Ja juz mam zalecone 2tabl 3xdziennie magnezu ze względu, że przez te skurcze skraca się szyjka...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2015, 17:10

wnidzbmhunwbroqa.png
  • moniek90 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Też się cieszę, że mogę czekać w domu.
    Ale sama wiesz jaka jest Pani Grażyna - ona raczej nie jest z tych które by naciskały na pobyt w szpitalu.

Jak mi się zyje z tą myślą? - Nie dochodzi to do mnie kompletnie! Nie mogę w to uwierzyć.

Fakt, ona ma takie podejście na luzie raczej. Nie sieje paniki. Tylko, że Ty masz do szpitala daleko. Dobrze pamiętam?

relgh371b3i8nmn1.png
  • Acikk Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia890722 wrote:
    Acikk niestety nie powiem Ci, bo wszystkie dostałam w spadku :(
    Yhh szkoda :( w smyku patrzalam ostatnio ale były same dynie na halloween :P na allegro też nic nie znalazlam a tak mi się marzą takie dla małego :) pewnie się pojawia niedługo w sklepach :) tylko że mi się juz nie chce po tych sklepahc jeździć :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    A ja się znowu wkurwiłam...jakiś czas temu pisałam, że byłam u lekarza z NFZ do którego chodziłam na samym początku ciąży po mój wynik grupy krwi, bo mi go nie wydał. Jak tam poszłam to mnie zjechał z góry na dół, że nie powinnam sobie zmieniać lekarza jak mi się podoba, bo jemu za wykonane mi badania fundusz nie zwróci pieniędzy. Wydał mi kopię, bez żadnego podpisu. W zasadzie mogę sobie tym tyłek podetrzeć, bo moja nowa lekarka powiedziała, że musi być oryginał. Ale mam tam nie iść znowu, bo w szpitalu zrobią mi nowe badanie, szkoda nerwów. Wkurzyłam się wtedy, bo w ZIPie zauważyłam kilka usług za które owy lekarz z NFZ sobie potrącił z funduszu a ja ich nie miałam wykonanych.

Dzisiaj się loguję do systemu i co widzę? U tego lekarza byłam bez rejestracji, tylko weszłam do gabinetu, zebrałam opiernicz i dał mi ksero. A tam wpisana konsultacja położnicza, 3 badanka (hiv, tsh i jeszcze jedno). Nakradł na mnie z funduszu 53 złote. Oczywiście żadnej konsultacji a tym bardziej badań nie miałam robionych, nawet mnie nie tknął. Wkurzyłam się na maksa i chyba ch*ja podam, bo to przekracza wszelkie pojęcie przyzwoitości...

Uważam, że powinnaś faceta zgłosić gdzie trzeba, bo to złodziej, a nie lekarz.

moniek90, moniek90 lubią tę wiadomość

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Moniek z tym papierem różowym trza się obchodzić jak z jajkiem hi hi. Mi to z trzy sztuki wyszły z dziurą ;-)
    U mnie nigdy nie ma żadnych strat :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2015, 17:18

1usap07w9hybl9h9.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a kompletujecie apteczkę dla swoich maluszków? Co zamawiałyście z aptek?

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wrote:
    U mnie nigdy nie ma żadnych strat :-)

Bo pewnie masz paluchy delikatne, a ja takie grabie :-P

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Yhh szkoda :( w smyku patrzalam ostatnio ale były same dynie na halloween :P na allegro też nic nie znalazlam a tak mi się marzą takie dla małego :) pewnie się pojawia niedługo w sklepach :) tylko że mi się juz nie chce po tych sklepahc jeździć :P

Ja znalazłam w smyku tylko takie paputki i rajstopki ;) jak coś jeszcze wyczaję to Ci wrzucę ;)

http://www.smyk.com/cool-club-skarpety-rozmiar-uniwersalny,p1110675003,ubranka-dla-dzieci-p

http://www.smyk.com/cool-club-skarpetobuty-rozmiar-19-21,p1110676905,ubranka-dla-dzieci-p

http://www.smyk.com/cool-club-rajstopy-rozmiar-80-86,p1110675243,ubranka-dla-dzieci-p

http://www.smyk.com/cool-club-skarpety-rozmiar-uniwersalny,p1110675845,ubranka-dla-dzieci-p

Acikk lubi tę wiadomość

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tu macie całą ofertę smyka Xmas Newborn :-)

http://www.smyk.com/szukaj/produkt?seriesFacet=Xmas+Newborn

Acikk, Madzia890722, Moniusia89, Pola_27 lubią tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    Dziewczyny a kompletujecie apteczkę dla swoich maluszków? Co zamawiałyście z aptek?

Zrobiłam sobie listę:
    Paracetamol lub ibuprofen w czopkach, woda morska do nosa, sól fizjologiczna w ampułkach, wodą utleniona, witaminy D, K, C.
    Na pepek będę miała spiryt, żeby se trochę łyknąć przy okazji ;-)
    Poza tym termometr, gruszka i takie duże płatki kosmetyczne mam.
    Z ciekawością się dowiem co kupujecie ;-)

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Zrobiłam sobie listę:
    Paracetamol lub ibuprofen w czopkach, woda morska do nosa, sól fizjologiczna w ampułkach, wodą utleniona, witaminy D, K, C.
    Na pepek będę miała spiryt, żeby se trochę łyknąć przy okazji ;-)
    Poza tym termometr, gruszka i takie duże płatki kosmetyczne mam.
    Z ciekawością się dowiem co kupujecie ;-)

A te witaminy D, K i C to są w tych takich ampułkach w formie płynnej?

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o Acikk, pod tym linkiem co moniek wrzuciła są fajne reniferki <3

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia890722 wrote:
    o Acikk, pod tym linkiem co moniek wrzuciła są fajne reniferki <3

Te bluzy reniferki są po prostu cudne :-) Na chłopca jest też fajny dresik :-)

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    A te witaminy D, K i C to są w tych takich ampułkach w formie płynnej?

Tak, są w ampułkach albo kroplach jak komu wygodniej. Ja kupię w kroplach bo będę się bała że wpadnie do buzi to co nie ma.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem na ip czop mi odszedl w drodze do szpitala- rozowa galareta, lekarz mowi ze szyjka 7 mm, skurcze ponad 100, ale rozwarcia brak :-( a tak bardzo chce juz rodzic skoro juz sie tyle nacierpialam dzis

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Jestem na ip czop mi odszedl w drodze do szpitala- rozowa galareta, lekarz mowi ze szyjka 7 mm, skurcze ponad 100, ale rozwarcia brak :-( a tak bardzo chce juz rodzic skoro juz sie tyle nacierpialam dzis

Dostane fenoterol

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorki z tego wszystkiego zamiast edytowac zacytowalam,

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Dostane fenoterol

Czyli co to znaczy? Będą hamować poród? Czyli to jednak akcja porodowa? Jest tam ktoś z Tobą? Jak się czujesz?

relgh371b3i8nmn1.png
  • akira Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa - trzymam kciuki !

ex2bqtkfnrconmdf.png
‹‹ 1418 1419 1420 1421 1422 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ