X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 09:17

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniek90 pamiętam tę historię. Rzeczywiście tupet facet ma, nie ma co. Zażalenie zawsze możesz napisać prosto do NFZ bez ogladania jego gęby i bez zbędnych nerwów. Bo jak przekroczysz próg jego gabinetu to zaś kaskę wyciągnie ;-)

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Moniek90 pamiętam tę historię. Rzeczywiście tupet facet ma, nie ma co. Zażalenie zawsze możesz napisać prosto do NFZ bez ogladania jego gęby i bez zbędnych nerwów. Bo jak przekroczysz próg jego gabinetu to zaś kaskę wyciągnie ;-)

Moja stopa tam więcej nie postanie, bo to zwykły oszust i tyle. Leczyć nie potrafi, w zasadzie to nic nie potrafi oprócz kombinowania. Sprawdzałam już co mogę zrobić i w systemie jest do pobrania formularz zgłoszenia, w który można wpisać niezgodność. Potem trzeba to pocztą wysłać do NFZ. Tylko, że tych jego nagięć jest więcej niż jedno także trochę tego naprodukuję. A co...

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    Moja stopa tam więcej nie postanie, bo to zwykły oszust i tyle. Leczyć nie potrafi, w zasadzie to nic nie potrafi oprócz kombinowania. Sprawdzałam już co mogę zrobić i w systemie jest do pobrania formularz zgłoszenia, w który można wpisać niezgodność. Potem trzeba to pocztą wysłać do NFZ. Tylko, że tych jego nagięć jest więcej niż jedno także trochę tego naprodukuję. A co...

Pewnie kawa na ławę i wypunktuj dokładnie wszystkie jego kanty. Niech go dobrze prześwietlą. Nie mniej wyrzutów, ile razy Cię źle potraktował.

• Nadulka Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 09:17

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniek90 pewnie że zgłoś, jak ja nienawidze takich frajerów i naciągaczy!! Nie ma co darować tym bardziej po jego zjebanym podejściu do Ciebie.

Asiowa kurcze wspołczuje samopoczucia. Moze ją troche ochłodź, nie wiem okłady zimne czy cos??

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulka- przy załatwianiu nie boli. A badanie zazwyczaj mnie nie podrażniało.

Mama-julka- wczoraj nie miałam na wargach nic co zaniepokoiłoby moją gin więc nie wiem czy by to się w jedną noc pojawiło. Ale wargi to jeszcze kij, troche ciągną da się przeżyć bo ból nie jest ciągły...

Suerte- boli gdy podnoszę nogę, tak samo gdy zakłądałam spodnie, w chodzeniu przeszkadza. Też w sumie o tym pomyślałam, ale kurde blaszka w jedną noc by mnie to tak zaatakowało? Wczoraj jeszcze na obcasach po mieście popylałam a dzisiaj ledwo w kapciach człapie.

Moniek- daj dziadowi popalić. Nie dość, że zachował się chamsko, nakrzyczał na kobietę w ciąży to jeszcze kłamliwie i bezczelnie bo gdyby mu za Ciebie nie zwracali to tych "badań" z ostatniej wizyty też by nie zapisał. Swoją drogą ciekawe co ja bym miała nawypisywane w tym systemie. Nie mam dostpu to się przynajmniej nie denerwuję, a chyba nigdy w życiu nic mi na nfz nie badali...

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Moniek90 pewnie że zgłoś, jak ja nienawidze takich frajerów i naciągaczy!! Nie ma co darować tym bardziej po jego zjebanym podejściu do Ciebie.

Asiowa kurcze wspołczuje samopoczucia. Moze ją troche ochłodź, nie wiem okłady zimne czy cos??

Zgłoszę, bo jest zwykłym chamem. Wyżywa się na kobiecie w ciąży, robi z siebie ofiarę, że zrobił badania charytatywnie, robi z niej idiotkę a za jej plecami nielegalnie na niej zarabia. Skończył się dzień dziecka...

Matleena lubi tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:

What? Nie wyobrażam sobie zimnego okładu na mojej kurce :-D

ZieloneOliwki lubi tę wiadomość

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiowa ja też bym obstawiała rozchodzące się spojenie. Ja nie mogę nogi podnieść do góry, nie moge usiąść po turecku bo właśnie pipka boli tak jakbym ją miała obitą po ostrym seksie. Na dodatek mały dzisiaj postanowił bawić się moją szyjką i wypychac nogi na boki brzucha. Poprostu usiadłam i płakałam taki ból dzisiaj sprawił mi mój mały terrorysta.
    Ala dobrze że możesz czekać na poród w domku.
    Pchelkaa jak sytuacja?
    Zrobiłam dzisiaj na obiad sajgonki a teraz cierpię katusze że zgagą :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2015, 16:30

1usap07w9hybl9h9.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiowa a może macica uciska na jakiś nerw w kroku i stąd te dolegliwości? Albo jakieś wiązadła są naciągnięte. Ja też miałam problem z chodzeniem i podnoszeniem nóg, kiedy wiązadła miałam naciągnięte.

relgh371b3i8nmn1.png
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi- póki o wietrze, mój nadworny ginekolog powiedział, że jest niby trochę spuchnięta , ale poa tym nic więcej nie widać.

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wrote:

Zrobiłam dzisiaj na obiad sajgonki a teraz cierpię katusze że zgagą :-(

Hmmmm...sajgonki, nigdy nie robiłam a przyznam, że mam ochotę spróbować. Masz jakiś sprawdzony przepis? :-)

relgh371b3i8nmn1.png
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniek, Madzisek- nie mam pojęcia. Ale jeśli to jedno albo drugie to pewnie się nie cofnie i tak będę kuśtykać do porodu. No nic pozostaje się obserwować i liczyć na to, że to chwilowe. Najgorsze, że jutro chciałam pojechać na cmentarze i na nieszpory na cmentarz na którym leży dziadek, ale jak tak będę człapać to się to chyba nie uda... A pogoda taka piękna:(

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:48

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    II transfer - 15.05.2025 - ?
    Beta 11dpt - 145
    12.06 - mamy ❤️
    30.06 - kolejne USG
    Został 1 ❄️
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie obiadu jeszcze nie było. Mąż po chorobie jakoś bez apetytu, ja sama też nie mam jakichś zachcianek. Chodzą za mną frytki, ale samej sobie smażyć nie będę. Pewnie skończy się na kanapkach, albo na jakimś grysiku...

Szyję lalkę więc mam zajęcie, o jedzeniu nie myślę...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2015, 16:35

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiowa wrote:
    Moniek, Madzisek- nie mam pojęcia. Ale jeśli to jedno albo drugie to pewnie się nie cofnie i tak będę kuśtykać do porodu. No nic pozostaje się obserwować i liczyć na to, że to chwilowe. Najgorsze, że jutro chciałam pojechać na cmentarze i na nieszpory na cmentarz na którym leży dziadek, ale jak tak będę człapać to się to chyba nie uda... A pogoda taka piękna:(

Ja też człapię jak mała się obudzi i zaczyna szaleć. Czasem mnie aż zegnie w pół jak gdzieś kopnie w podwozie. Oprócz tego ledwo się wysikam, wyjdę z domu i znowu bym musiała się wrócić do ubikacji. No masakra :-D Co to wyrośnie z tej mojej dzidzi to ja nie wiem :-D Też się nie widzę jutro na cmentarzach. Zwłaszcza, że młoda uwielbia szaleć jak wychodzę z domu, a ledwo wsiądę do samochodu i ruszę to zaczyna swoje harce.

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    What? Nie wyobrażam sobie zimnego okładu na mojej kurce :-D
    No brzmi niemiło ;) ale mi gin mówi£ ze bóle mogą się pojawiać bo wiadomo teraz ona jest bardzo ukrwiona i zimne okłady mogą trochę zwężyc te ukrwienie i dac ulgę. Mi się jeszcze nie zdarzyło tego wypróbowac.

Asiowa odpoczywaj mam nadzieje ze Ci to przejdzie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 12:17

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    Ja też człapię jak mała się obudzi i zaczyna szaleć. Czasem mnie aż zegnie w pół jak gdzieś kopnie w podwozie. Oprócz tego ledwo się wysikam, wyjdę z domu i znowu bym musiała się wrócić do ubikacji. No masakra :-D Co to wyrośnie z tej mojej dzidzi to ja nie wiem :-D Też się nie widzę jutro na cmentarzach. Zwłaszcza, że młoda uwielbia szaleć jak wychodzę z domu, a ledwo wsiądę do samochodu i ruszę to zaczyna swoje harce.

Jak jestem gdzieś w terenie i chodzę, to jest jeszcze w miarę spokojna. Najgorzej jest gdy stanę lub siedzę w samochodzie, wtedy kopie po żebrach. Moja prawie o 4 tygodnie młodsza od Twojej a już z niej mała terrorystka. Ciekawe co będzie gdy nabierze kolejny kilogram.

bl9ccwa1nyfonmaw.png
‹‹ 1416 1417 1418 1419 1420 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ