X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam mega twardnienia od kilki dni, nie do zniesienia, chodzić nie umiem, ani siedzieć, strasznie niemiłe uczucie, no,ale wczoraj miałam wizytę, stwardniał podczas usg, lekarka zauważyła, ale nie powoduje to u mnie skracania szyjki więc nic na to nie poradzimy. No i podejrzewam, że teraz bedzie jeszcze gorzej z tym twardnieniem, bo odstawiłam duphaston

No nic dziewczyny, musimy jakoś wytrzymać a zostało już tak mało! przecież w porównaniu do 9 miesięcy to taka chwilka!

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte- też zauważyłam, że ciężej mi się obracać. Ehh czyli to może jednak spojenie.

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 12:17

• Nadulka Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 09:17

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    Hmmmm...sajgonki, nigdy nie robiłam a przyznam, że mam ochotę spróbować. Masz jakiś sprawdzony przepis? :-)
    Kupuje papier ryżowy z firmy tao tao i z tyłu na opakowaniu jest przepis :-D

1usap07w9hybl9h9.png
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w PL jaki lekarz może stwierdzić to rozejście? Gin czy jakiś specjalista? Pytam w razie "W"

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiowa wrote:
    Suerte- też zauważyłam, że ciężej mi się obracać. Ehh czyli to może jednak spojenie.

Poczytałam sobie na mecie i.na to wskazuje. Tylko dziwne by było że tak nagle?
    Pamiętaj wstawić fotke lalki, może być bez oczu jak misio ;-)

• Ola_45 Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:48

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    II transfer - 15.05.2025 - ?
    Beta 11dpt - 145
    12.06 - mamy ❤️
    30.06 - kolejne USG
    Został 1 ❄️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiowa wrote:
    A w PL jaki lekarz może stwierdzić to rozejście? Gin czy jakiś specjalista? Pytam w razie "W"

Tak, gin podczas badania USG.

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wrote:
    Kupuje papier ryżowy z firmy tao tao i z tyłu na opakowaniu jest przepis :-D

Genialne :-D

relgh371b3i8nmn1.png
  • Evka Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, ja tak na szybko bo leże cały dzień, i przez ostatnią godzinę co chwilę brzuch mi twardnieje jak skała. Puszcza i znowu.
    Mam nadz. że to nie sa skurcze porodowe, bo porodowe są bolesne tak?

wnidzbmhunwbroqa.png
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 09:17

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniek z tym papierem różowym trza się obchodzić jak z jajkiem hi hi. Mi to z trzy sztuki wyszły z dziurą ;-)

moniek90 lubi tę wiadomość

• Asiowa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Poczytałam sobie na mecie i.na to wskazuje. Tylko dziwne by było że tak nagle?
    Pamiętaj wstawić fotke lalki, może być bez oczu jak misio ;-)

Haha misiowe oczy dzisiaj zostały wysłane:D więc i on w końcu będzie widzący:), a lale będą miały oczy wyszywane lub malowane gdy dopadne farby do tkanin:). Oczywiście wstawię, ale to pewnie za 2-3 dni bo jeszcze muszę jej zrobić ubranko:)

A co do długości szyjki, nie wiem jaka mam. Gin zawsze bada ręcznie czy jest ok, nigdy nie miałam mierzonej w onny sposób.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2015, 17:02

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko nie było mnie kilka godzin a tu takie wieści!!

I widze że pchelkaa nic już nie napisała coś czuje że jednak powitany dzidzie tego ostatniego pazdziernika :) pchelkaa trzymam kciuki Twoja dzidzia już dawnpo była dużą więc nic jej nie grozi także trzymam kciuki jeśli to juz poród a jeśli nie to zdrowka i daj znać co i jak!

Alicja no to nie pozostaje Ci nic innego jak czekać na spotkanie z mała :) Ty i tak jesteś tutaj bohaterka bo najwięcej przeszlas a Sara też już jest duza i bezpieczną więc ... :) czekamy razem z Tobą :D

Madzia powiedz skąd te cudne pajacyki tez takie chce dla Antka!! :)

Asiowa ja też takie bóle miałam na początku ostro mnie chwycilo a teraz już jest lzej, gin powiedziała że teraz juzntak będzie bo mały coraz większy cięższy i macvica też i wszystko wszędzie uciska :/

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka wrote:
    Dziewczynki, ja tak na szybko bo leże cały dzień, i przez ostatnią godzinę co chwilę brzuch mi twardnieje jak skała. Puszcza i znowu.

Mnie brzuch najczęściej twardnieje, kiedy jestem w bezruchu właśnie. To może pochodź i poruszaj się :-) Jeśli masz wątpliwości czy to skurcze porodowe to weź ciepłą kąpiel albo licz częstotliwość występowania skurczy i długość ich trwania. Jeśli trwają krócej niż 40 sekund i występują nieregularnie to jeszcze nic się nie dzieje :-)

Evka lubi tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka wrote:

Evka weź no spa forte albo dwie zwykle. Ja tak mam od jakiegoś czasu że jak już zacznie się napinac to co chwilą. Ale potem popuszcza, porodowe nie popuszcza ;)

Evka lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka mnie chwytają skurcze, ale trwają do 20 min. Jestem od dwóch tygodni na magnezie i no-spa. Są to przepowiadajace.

Evka lubi tę wiadomość

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiowa wrote:
    Ja tylko lekarzowi Powiedziałam jakie mam objawy i odrazu mówił że to spojenie i że to bardzo częste bo miednica się Przygotowuje i rozchodzą się też więzadła. Mnie też zlapalo z dnia na dzień :-) Mój ze mnie kula w nocy jak stękam Przekręcając się z boku na bok

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    alicja_ ale fajnie, że nie musisz czekać na poród w szpitalu :-) zawsze jakoś lżej na duchu :-) Jak Ci się żyje z tą myślą, że za kilka dni możesz zostać mamą?

Też się cieszę, że mogę czekać w domu.
    Ale sama wiesz jaka jest Pani Grażyna - ona raczej nie jest z tych które by naciskały na pobyt w szpitalu.

Jak mi się zyje z tą myślą? - Nie dochodzi to do mnie kompletnie! Nie mogę w to uwierzyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2015, 17:08

‹‹ 1417 1418 1419 1420 1421 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ