X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:09

• Hashija Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No alicja masz piekny brzusiu :-) ja po ciazy mam zamiar trafic na tablice chodakowskiej z przemianami z jej treningami :-) prawdopodobnie u nas skonczysie na dwójce dzieci. Z trójką byloby już ciężko.

alicja_ lubi tę wiadomość

• rewelka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny super, że wszystko pięknie wychodzi :) Gratulacje dla wszystkich które były dziś na USG i miały wyniki hcg, i Witam wszystkie nowe grudniówki:)
    Ja mam wizytę jutro i już się zastanawiam, z L4 sama nie wiem, u mnie w firmie szykują się OGROMNE zmiany, i będzie na pewno sajgon, więc nie wiem ile posiedzę, żeby się nie denerwować z brzuszkiem, trochę mi szkoda współpracowników, ale będą musieli sobie poradzić, z drugiej strony, na l4 dostanę taką samą wypłatę jak bym normalnie chodziła do pracy.

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja nie grzesz kobieto masz brzuszek idealny!!! marzenie serio :)

Suerte po ciąży wszystko zrzucimy kochana ;) karmienie piersią to najlepszy odchudzacz :D ja myślałam nad ćwiczeniami w grupach dla mam z dziećmi. Nie dość, ze ćwiczymy ciało, poznajemy inne mamy, to cały czas jesteśmy w kontakcie z naszym maluchem :)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:10

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety jeszcze w szpitalu. Jak wroce do domu to cos wrzuce.

Rany . Ile dobrych nowin. Gratulacje zobaczenia serduszek i pieknych przyrostow bety.
    Menka witamy! :* super termin ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 15:45

alicja_, Beatrice lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    chyba Ci już na to odpowiadałam :P wejdź na stronę z suwaczkami i ustaw tak, jakbyś okres dostała po prostu tyle dni później ile wynosi różnica między terminami - wtedy powinno się zgadzać :)

musiało mi umknąć!:D bo już właśnie kiedyś pytałam, ale wydawało mi się, że nikt nie odpowiedział :D dziękuję! ;D

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Matleena Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:29

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte mi było przed ciążą głupio :P a teraz mam w d*** wypinam brzuchol i zwalam na ciążę haha :D

Falkonik trzymaj się. Takie to uroki bycia mamą bliźniaków :*

Hashija lubi tę wiadomość

• Martosza83 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm u mnie chyba problem...
    beta 15.04 - 20267, dzisiaj 45686....czyli przyrost nie za ciekawy...

f2wlanlibm0fi1og.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Madleine lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja z tabelki widzę, że jestem jedną z najbardziej zaawansowanych ciężarówek w grupie , więc to mój brzuch w 8t0d. Nie widzę wielkich zmian - płaski i umięśniony nigdy nie był.

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2ddcc523e3c9.jpg

• Matleena Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:29

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Martosza83 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    i naprawdę Dziewczyny przestańcie robić te bety, rozumiem zrobienie 2-3 na początku ciąży, ale po co się stresować co kilka dni wynikami itp? stres też nie sprzyja ciąży... :* :)

ja w ubiegłym roku poroniłam i to jest zalecenie mojej ginki....sama z siebie
    nie latalabym na bete co 5 dni:)

f2wlanlibm0fi1og.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martosza83 wrote:
    ja w ubiegłym roku poroniłam i to jest zalecenie mojej ginki....sama z siebie
    nie latalabym na bete co 5 dni:)

Zgadzam się.
    Dziewczyny nie myślcie, że to, że chodzimy na betę w tym stadium ciąży jest naszym wymysłem. :(
    Ja np. mialam zagrożenie poronieniem i bardzo wolno rozwijający się zarodek ( a w zasadzie mam nadal).
    Gdy wszystko jest w porządku i nie było wcześniej żadnych poronień, a teraz zagrożeń - to zgodzę się, że "latanie" na betę co chwilę na tym etapie nie ma sensu. Jednak jeżeli chodzi o wyjątkowe sytuacje (takie jak nasze) to na prawdę nie jest to bezpodstawne :)

Martosza83 - jeżeli chodzi o Twój przyrost to beta plasuje się już na wysokim poziomie tj. ponad 40 tys. Na wszelki wypadek zmonitorowałabym tylko bętę za dwa dni czy nie spada. Jeżeli nie to nie ma powodu do zmartwień.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 16:15

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatakacji, alicja - dziewczyny ja przez Was w kompleksy wpadam !!! :P :( co wy robicie , że macie takie śliczne i płaskie? czuję się jak wieloryb chyba zaraz pójdę płakać w poduchę :( :P

Naox, Chichibi gdzie jesteście ???

• Martosza83 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Zgadzam się.
    Dziewczyny nie myślcie, że to, że chodzimy na betę w tym stadium ciąży jest naszym wymysłem. :(
    Ja np. mialam zagrożenie poronieniem i bardzo wolno rozwijający się zarodek ( a w zasadzie mam nadal).
    Gdy wszystko jest w porządku i nie było wcześniej żadnych poronień, a teraz zagrożeń - to zgodzę się, że "latanie" na betę co chwilę na tym etapie nie ma sensu. Jednak jeżeli chodzi o wyjątkowe sytuacje (takie jak nasze) to na prawdę nie jest to bezpodstawne :)

Martosza83 - jeżeli chodzi o Twój przyrost to beta plasuje się już na wysokim poziomie tj. ponad 40 tys. Na wszelki wypadek zmonitorowałabym tylko bętę za dwa dni czy nie spada. Jeżeli nie to nie ma powodu do zmartwień.

jutro mam o 18 usg...zobaczymy co i jak...

f2wlanlibm0fi1og.png
‹‹ 146 147 148 149 150 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ