X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    kwiatakacji, alicja - dziewczyny ja przez Was w kompleksy wpadam !!! :P :( co wy robicie , że macie takie śliczne i płaskie? czuję się jak wieloryb chyba zaraz pójdę płakać w poduchę :( :P

Naox, Chichibi gdzie jesteście ???
    To ja już się nie wypowiadam na temat swego brzuszka bo u mnie to i tak pare kg nadwagi jest i brzuch po pierwszym porodzie troszku został :P
    Ja już dawno się zastanawiałam co z Naox,Chichibi to jeszcze jako tako ostatnio się odzywala ale Naox to uuuu..
    Dzieki Dziewczyny za odp na moje pytanie z tym endo. Pojde jak będę dobrze się czula,bo wlasnie nadchodzi moja godzina,siedze i już mnie mdli,ze az ciagnie do odruchu wymiotnego :/ a jutro mam na 17 ta wizyte

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:10

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte to cos jak niektóre dziewczyny robia 2-3 dni testy przed @. Kreska się pojawia a potem niestety @ bo za wcześnie zrobily. Cos w tym jest. Jak ma być dobrze to będzie rzeczywiście.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    alicja_, ja rozumiem Twoją sytuację, ale z drugiej strony, gdyby nie beta, to ile stresów byś zaoszczędziła? miałaś małe wzrosty, ale miałaś - jak widać każdy organizm jest inny, więc czasem to człowiek się tylko nastresuje, a potem i tak jest dobrze :) tym bardziej, że Twoje Maleństwo przecież ciągle rośnie, bije mu serdusio...

Zgadzam się, że beta to dużo stresu. Natomiast:
    To co mówisz to nie prawda ("miałaś małe wzrosty ale miałaś")- przez tydzień beta stała w miejscu a nawet trochę spadła, więc wzrostu nie było :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:11

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

alicja_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w ogóle dziwne zachcianki, raz mam na coś wielką jazdę a za chwilę mnie dorzuca. Ale nie mam jeszcze typowych zachcianek jak np. moja mama, która jadła jabłka i galaretki :P

• ancymonek Ekspertka

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Może mało tu zaglądam ale cały czas staram się was czytać :-) Mnie jak na razie nie odrzuca żadne jedzenie, może tylko trochę mniej smakuje mi kawa. Jutro mam pierwszą wizytę u gina. Tak się stresuję, że hej. Chciałabym być już po i wiedzieć, że wszystko jest dobrze. Nie robiłam ani jednej bety, tylko testy. Będzie co ma być.

Anko:-), Tinusia lubią tę wiadomość

16udw1d3p0r3seft.png
    km5siei3z7aaxj05.png
    3i494z17ayamajm5.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    :)

a tak z innej beczki - macie coś od czego Was odrzuciło w ciąży? ja nie mogę znieść mięsa i sosu czosnkowego... na samą myśl mam odruch wymiotny :/

Ja też mięso, mleko i kawa. Na początku jeszcze słodycze - ale już mi przeszło.

• iNso87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:

a tak z innej beczki - macie coś od czego Was odrzuciło w ciąży? ja nie mogę znieść mięsa i sosu czosnkowego... na samą myśl mam odruch wymiotny :/
    Mnie wszystko odrzuca.. mimo,ze mam często ochote na cos to jak to zobaczę to się zmuszam,zeby cos zjeść. Jak na cokolwiek patrze to mam w glowie taki glosik co mowi mi,ze nie jedz tego to i tak niedobre..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 16:32

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z reszta to jak z dzisiejsza moja zachcianka..kanapka z auchana i melonem.. melon lezy obok mnie na talerzu nie tknięty a kanapke raz ugryzłam i reszte zjadł Maz.. takie to zachcianki a jak co do czego to ni ma komu jesc :P

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio miałam chęć na chipsy :P nie odmawiam sobie bo niby dlaczego? wiem, że nie zdrowe ale na zachcianki nie ma rady :D

alicja_, Flakonik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Z reszta to jak z dzisiejsza moja zachcianka..kanapka z auchana i melonem.. melon lezy obok mnie na talerzu nie tknięty a kanapke raz ugryzłam i reszte zjadł Maz.. takie to zachcianki a jak co do czego to ni ma komu jesc :P

Ja mam właśnie podobnie. Mam na coś ochotę , potem ugryzę dwa razy i już nie mogę więcej. Odkąd zaszłam w ciążę schudłam ok 3 kilo. Mam nadzieję , że dzidek jakoś się rozwija mimo tego :)

• Madleine Ekspertka

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie od niczego nie odrzuca poki co. czasem mnie zmuli. Ale ogolnie mdlosci mialam tylko w weekend. Ale mam skierowanie na gastroskopie bo z zoladkiem gorzej.

Jest i druga fasolka :)
    oeuaqqmzwgtmax2k.png
    gg643e5e9352yh4y.png
  • moni1403 Ekspertka

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:

W pierwszej ciązy tak miałam dokładnie tak jak ty, teraz mam mdłości ale apetyt mam na wszystko:-) dziś na kolację gotowan młoda kapustka mmmmmmm.....

f2w3dqk3jx49b2s0.png
  • minnie_ Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nadrobić Was po powrocie z pracy to nie lada wyczyn :)

alicja_ - dzięki za odpowiedź :) i przede wszystkim wielkie gratulacje! masz w brzuchu superbohatera, musi być już tylko dobrze!

Oluniaaa - cudownie, musiał być wspaniały widok :)

Eve_84 - gratuluję już sporego malucha! ;)

Anel - super, że beta ładnie rośnie! 7 maja będziesz już miała USG? Jestem wg OM jakiś tydzień po Tobie (dzisiaj 5t1d), dlatego podpytuję bo w czwartek mam wizytę ;)

Matleena - piękna beta :)

annielica - łał, ekstra brzuszek :)
    Jezu, dziewczyny, Wy tu wszystkie takie wylaszczone że modelki będą, a nie mamuśki z takimi brzuszkami.

Ciekawe jaka będzie moja beta jutro - trzecia ostatnia, obiecuję sobie! I progesteron zrobię dla własnego spokoju. A w czwartek pierwsza wizyta u gina.

Ja żadnych mdłości, zachcianek, żadnych objawów w sumie nie mam. Ale może to za wcześnie. Jedyny objaw to krótszy oddech i szybsze zmęczenie, no i meeega wilgotność.

alicja_, annielica, Flakonik lubią tę wiadomość

13.05.2015 - Aniołek 8/6 tc [*]
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie odrzucilo od kapusty kiszonej, bialej i czerwonej, od ogórków kiszonych. do kawy tez mnie nie ciagnie.

alicja_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam ciagle ochotę na lody :D ale jak już je kupuje to mi sie odechciewa;<

• balbo Ekspertka

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zjadłam dziś 800 gr surówki z marchwi i jabłek.... dobrze,że to chociaż zdrowa zachcianka była...

do pierwszej wizyty jeszcze całe 10 dni:(

Hashija, Flakonik lubią tę wiadomość

‹‹ 147 148 149 150 151 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ