Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Mnie zgaga męczy od tygodnia praktycznie co noc. Najgorzej jest jak się przebudzę w okolicach 4-5 rano. Wtedy muszę na siłę leżeć wysoko i na lewym boku, bo inaczej zdycham
Przez to bolą mnie biodra i żebra, bo jestem nienaturalnie przegięta. W dzień na całe szczęście mam spokój
Też się zastanawiam, czy Pola będzie miała bujną czuprynę. Jeśli chodzi o kolor to ciężko przewidzieć. Mąż jest szatynem, jak się urodził to miał jaśniejsze włoski. Ja z kolei urodziłam się blondynką, potem miałam rude, teraz w ciąży ściemniały do ciemnego blonduNie próbuję strzelać jakie będzie miała włosy, bo może mieć praktycznie każde
-
hej hej hej
kupiłam spacerówkę dla dwójki
o taką
uwaga za jedyne 150 zł
w pełni sprawna
ale jestem zadowolona, niestety bez gondolki, ale spacerówka rozkłada się na płasko więc Polę zapakuję w miękką gondolkę/ocieplacz i przypnę i już
właśnie się pierze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 09:31
MeGi2986, annielica, Matleena, ZieloneOliwki, genoweffa, Ola_45, Nadulka, pati_zuzia, Acikk, moniek90, Pchelkaa, kwiatakacji, Moniusia89, Mama-julka, Klara87 lubią tę wiadomość
7w3d 💔 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJustyna zajebisty wózek !!
Dziewczyny śliczne macie brzuszkimój już do połowy jest cały w rozstępach aż nie chce mi się go pokazywać.
Słuchajcie mam taką zagwozdkę. Od samego początku mam dość obfite upławy, badane nie raz nie wskazywały żeby to wody się sączyły. Teraz nic mnie tam nie swędzi itd, ale zauważylam że pojawia mi się na wkładce śluz lekko zabarwiony na różowo chyba, taki jasny odcień, jeszcze takiego nie miałam. Wkładkę zmieniam dość często, brałam prysznic rano i za każdym razem pojawia się ta wydzielina. Nie jet jej dużo, ale jest po prostu widoczna, tak na 1,3 wkładki. Mały dzisiaj prawie nie aktywny, ale on ma takie fazy więc narazie nie panikuję. Czy powinnam sie tym niepokoić czy to na tym etapie może być normalne??? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyannielica wrote:Justyna14 super sprawa i jak niedrogo
Ponawiam pytanko. Ktoś zamierza kupić tą przytulankę-termofor MR B od LullaLove?
Megi, nie pomogę ale któraś z dziewczyn wczoraj pisała o takim różowym śluzie, teraz mi z głowy wyleciało która
Ja mam barrdzo dużo śluzu, ale w jasnym kolorze. Wczoraj chyba mnie coś dopadło bo wieczorem myślałam że się zadrapę, tak mnie zaczęło cholernie piec i szczypać... ale poleciałam pod prysznic szybko, posmarowałam clotrimazolem, zaaplikowałam globulkę, zmieniłam gatki i wkładkę i przeszło póki co. -
nick nieaktualnyMama-julka wrote:Aannkkaa, ciężko mi powiedzieć, czy zaczyna opadać.
Moniek u Ciebie widać różnicę.
Stars ja od murzynka zaczynałam swoją przygodę z pieczeniem. Najprostsze ciasto pod słońcemNajprostsze jest ciasto cytrynowe
mi się zdaje że na odwrót- moniek nie opadł a aannkkaa takWiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2015, 14:29
-
stars2345 wrote:Madzisek poproszę przepis
Murzynek składniki:
2,5 szkl.cukru
kostka masła lub margaryny
cukier waniliowy
5 jajek
2 szkl. mąki
łyżeczka proszku do pieczenia
10 łyżeczek kakao
0,5 szkl. wody
Polewa: kostka margaryny
szklanka cukru
3 łyżki wody
3 łyżki kakao
Cukier, cukier waniliowy, kakao wsypac do garnka, wlac wodę i włożyc tłuszcz. postawic na małym ogniu, mieszając składniki zagotowac. Ostudzic. Do zimnej masy wsypac mąkę z proszkiem, wbic żółtka i zmiksowac. Na końcu dodac pianę. Włożyc do formy, piec około 50 minut w temp.160-180 st. Ciasto można przełożc np. dżemem, kremem, lub polac polewą. Jak ostygnie to robię zwykły budyń, przewracam ciasto i smaruje w środku.
Polewa: składniki dokładnie wymieszac i zagotowac.stars2345 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyannielica wrote:Justyna14 super sprawa i jak niedrogo
Ponawiam pytanko. Ktoś zamierza kupić tą przytulankę-termofor MR B od LullaLove?który wystarczy podgrzać w mikrofalówce lub piekarniku
-
MeGi2986 wrote:Justyna zajebisty wózek !!
Dziewczyny śliczne macie brzuszkimój już do połowy jest cały w rozstępach aż nie chce mi się go pokazywać.
Słuchajcie mam taką zagwozdkę. Od samego początku mam dość obfite upławy, badane nie raz nie wskazywały żeby to wody się sączyły. Teraz nic mnie tam nie swędzi itd, ale zauważylam że pojawia mi się na wkładce śluz lekko zabarwiony na różowo chyba, taki jasny odcień, jeszcze takiego nie miałam. Wkładkę zmieniam dość często, brałam prysznic rano i za każdym razem pojawia się ta wydzielina. Nie jet jej dużo, ale jest po prostu widoczna, tak na 1,3 wkładki. Mały dzisiaj prawie nie aktywny, ale on ma takie fazy więc narazie nie panikuję. Czy powinnam sie tym niepokoić czy to na tym etapie może być normalne???
Wydaje mi się że może to Zwiastowac odklejanie się czopa. Jeżeli Cie to martwi to zadzwoń do swojego gina ale ja bym się tym zbytnio nie przyjmowała. -
nick nieaktualnyHej moje kochane dzis znow problem z netem nie moglam sie polaczyc wogole u nas dzis malowanie i troszke malo czasu u mnie bol spojenia jest wieczorem dosyc silny ze ledwo chodze wogole moj mi dzis mowi ze w nocy jeczalam z bou choc ja tego nie pamietam ale co noc mnie cos boli wiec nie zwracam uwagii juz chyba
Siczne macie brzuszki moniek u ciebie jest jeszcze dosyc wysoko za to u reszty widac juz ze sie obnizyly
Justyna super wozek
Pati_zuzia jakie mial wloski twoj gabrys ciemne jak sie urodzil a jaki on sodziutki no do schrupania
U nas M ma czarne wlosy i dosyc geste ma taka ciemna karnacje ja za yo ciemny blond mysi ale chcialabym zeby maly mial wloski i karnacje po M
Megi u mnie tez rozstepy cholery jedne na pol brzucha ze az wstyd koszulke zdjac i pokazac ;/Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2015, 15:14
pati_zuzia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMeGi - ja pisałam wczoraj o takim różowym śluzie. Miałam wczoraj przez cały dzień, dzisiaj już nic. Moja gin uważa, że to normalne, wszystko już jest tam bardzo ukrwione i rozpulchnione i mogą pękać naczynka. Taki śluz może być też przy rozwieraniu się szyjki - na moim etapie to już jest ok, na Twoim musiałam się położyć na tydzień.
Annielica - ja myślałam o tej zabawce, ale jesteśmy niezdecydowani, może podsuniemy komuś jako pomysł na prezent dla małej.
Co do rzeczy na kolki to idziemy we wtorek na kurs masażu shantala, ponoć pomaga na kolki. Mam nadzieję,pewnie jak wszystkie, że kolkowy problem nas jednak ominie.
Dzisiaj jestem jakaś padnięta, brzuch mnie pobolewa, niedobrze mi eh. A na jutro jesteśmy umówieni z położną omówić plan porodu. -
nick nieaktualnyDziękuję dziewczyny za odp
będę to obserwować, zobaczymy czy to chwilowe czy się będzie rozkręcać. Narazie sobie odpoczywam, mąż dopiero w pon wraca więc nie chce wpadać w panikę.
Pchełkaa no taki nasz urok, niestety. Zamówiłam teraz bio oil olejek, niby ma dobre opinie jesli chodzi o łagodzenie już powstałych rozstępów,wierze że szybko zbledną.