X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aannkkaa, ciężko mi powiedzieć, czy zaczyna opadać.

Moniek u Ciebie widać różnicę.

Stars ja od murzynka zaczynałam swoją przygodę z pieczeniem. Najprostsze ciasto pod słońcem :-D

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie zgaga męczy od tygodnia praktycznie co noc. Najgorzej jest jak się przebudzę w okolicach 4-5 rano. Wtedy muszę na siłę leżeć wysoko i na lewym boku, bo inaczej zdycham :-/ Przez to bolą mnie biodra i żebra, bo jestem nienaturalnie przegięta. W dzień na całe szczęście mam spokój :-)
    Też się zastanawiam, czy Pola będzie miała bujną czuprynę. Jeśli chodzi o kolor to ciężko przewidzieć. Mąż jest szatynem, jak się urodził to miał jaśniejsze włoski. Ja z kolei urodziłam się blondynką, potem miałam rude, teraz w ciąży ściemniały do ciemnego blondu :-D Nie próbuję strzelać jakie będzie miała włosy, bo może mieć praktycznie każde :-D

relgh371b3i8nmn1.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej hej :) kupiłam spacerówkę dla dwójki :) o taką :) uwaga za jedyne 150 zł :) w pełni sprawna :) ale jestem zadowolona, niestety bez gondolki, ale spacerówka rozkłada się na płasko więc Polę zapakuję w miękką gondolkę/ocieplacz i przypnę i już :)
    właśnie się pierze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 09:31

MeGi2986, annielica, Matleena, ZieloneOliwki, genoweffa, Ola_45, Nadulka, pati_zuzia, Acikk, moniek90, Pchelkaa, kwiatakacji, Moniusia89, Mama-julka, Klara87 lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna14 super sprawa i jak niedrogo :)

Ponawiam pytanko. Ktoś zamierza kupić tą przytulankę-termofor MR B od LullaLove?

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna zajebisty wózek !! :)
    Dziewczyny śliczne macie brzuszki :) mój już do połowy jest cały w rozstępach aż nie chce mi się go pokazywać.

Słuchajcie mam taką zagwozdkę. Od samego początku mam dość obfite upławy, badane nie raz nie wskazywały żeby to wody się sączyły. Teraz nic mnie tam nie swędzi itd, ale zauważylam że pojawia mi się na wkładce śluz lekko zabarwiony na różowo chyba, taki jasny odcień, jeszcze takiego nie miałam. Wkładkę zmieniam dość często, brałam prysznic rano i za każdym razem pojawia się ta wydzielina. Nie jet jej dużo, ale jest po prostu widoczna, tak na 1,3 wkładki. Mały dzisiaj prawie nie aktywny, ale on ma takie fazy więc narazie nie panikuję. Czy powinnam sie tym niepokoić czy to na tym etapie może być normalne???

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annielica - nie słyszałam o tej przytulance, nie zamierzam kupować, mam termofor - miśka, czasem używałam z córcią.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do śluzu/wydzieliny to ja mam dużo do początku ciąży, ale zawsze był biały/przezroczysty, ten kolor trochę mnie martwi u Ciebie.

Super wózeczek, ładny kolor i cena przystępna, same plusy jednym słowem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:

Ponawiam pytanko. Ktoś zamierza kupić tą przytulankę-termofor MR B od LullaLove?
    też nie słyszałam, termofor zamierzam kupić ale ten zwykły z pestek wiśni.

Megi, nie pomogę ale któraś z dziewczyn wczoraj pisała o takim różowym śluzie, teraz mi z głowy wyleciało która :)
    Ja mam barrdzo dużo śluzu, ale w jasnym kolorze. Wczoraj chyba mnie coś dopadło bo wieczorem myślałam że się zadrapę, tak mnie zaczęło cholernie piec i szczypać... ale poleciałam pod prysznic szybko, posmarowałam clotrimazolem, zaaplikowałam globulkę, zmieniłam gatki i wkładkę i przeszło póki co.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Aannkkaa, ciężko mi powiedzieć, czy zaczyna opadać.

Moniek u Ciebie widać różnicę.

Stars ja od murzynka zaczynałam swoją przygodę z pieczeniem. Najprostsze ciasto pod słońcem :-D
    nie prawda :P Najprostsze jest ciasto cytrynowe :D

mi się zdaje że na odwrót- moniek nie opadł a aannkkaa tak :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2015, 14:29

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stars2345 wrote:
    Madzisek poproszę przepis :)
    Proszę bardzo
    Murzynek składniki:
    2,5 szkl.cukru
    kostka masła lub margaryny
    cukier waniliowy
    5 jajek
    2 szkl. mąki
    łyżeczka proszku do pieczenia
    10 łyżeczek kakao
    0,5 szkl. wody
    Polewa: kostka margaryny
    szklanka cukru
    3 łyżki wody
    3 łyżki kakao
    Cukier, cukier waniliowy, kakao wsypac do garnka, wlac wodę i włożyc tłuszcz. postawic na małym ogniu, mieszając składniki zagotowac. Ostudzic. Do zimnej masy wsypac mąkę z proszkiem, wbic żółtka i zmiksowac. Na końcu dodac pianę. Włożyc do formy, piec około 50 minut w temp.160-180 st. Ciasto można przełożc np. dżemem, kremem, lub polac polewą. Jak ostygnie to robię zwykły budyń, przewracam ciasto i smaruje w środku.

Polewa: składniki dokładnie wymieszac i zagotowac.

stars2345 lubi tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
  • stars2345 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 14:00

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i ja zamiast wody daję mleko :-P

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:

Najpierw miałam kupować, ale później zdecydowałam się na szumisia, a co do termoforu, wybrałam taki z pestkami wiśni ;-) który wystarczy podgrzać w mikrofalówce lub piekarniku

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:

Ja nie planuję :-) Mam kupioną poduszeczkę na kolki z pestek wiśni.

relgh371b3i8nmn1.png
  • bella88 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Justyna zajebisty wózek !! :)
    Dziewczyny śliczne macie brzuszki :) mój już do połowy jest cały w rozstępach aż nie chce mi się go pokazywać.

Słuchajcie mam taką zagwozdkę. Od samego początku mam dość obfite upławy, badane nie raz nie wskazywały żeby to wody się sączyły. Teraz nic mnie tam nie swędzi itd, ale zauważylam że pojawia mi się na wkładce śluz lekko zabarwiony na różowo chyba, taki jasny odcień, jeszcze takiego nie miałam. Wkładkę zmieniam dość często, brałam prysznic rano i za każdym razem pojawia się ta wydzielina. Nie jet jej dużo, ale jest po prostu widoczna, tak na 1,3 wkładki. Mały dzisiaj prawie nie aktywny, ale on ma takie fazy więc narazie nie panikuję. Czy powinnam sie tym niepokoić czy to na tym etapie może być normalne???

Wydaje mi się że może to Zwiastowac odklejanie się czopa. Jeżeli Cie to martwi to zadzwoń do swojego gina ale ja bym się tym zbytnio nie przyjmowała.

25 cs o drugie maleństwo
    29.04 10dpo - ||
    05.05 16dpo Beta 1113 mlU/ml, Prog 35,60 ng/ml
    07.05 18dpo Beta 2307 mlU/ml
    Wizyta 29.06 godz. 18.45 prenatalne
    oar8skjo7l38xs7t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej moje kochane dzis znow problem z netem nie moglam sie polaczyc wogole u nas dzis malowanie i troszke malo czasu u mnie bol spojenia jest wieczorem dosyc silny ze ledwo chodze wogole moj mi dzis mowi ze w nocy jeczalam z bou choc ja tego nie pamietam ale co noc mnie cos boli wiec nie zwracam uwagii juz chyba :)

Siczne macie brzuszki moniek u ciebie jest jeszcze dosyc wysoko za to u reszty widac juz ze sie obnizyly :)

Justyna super wozek :)

Pati_zuzia jakie mial wloski twoj gabrys ciemne jak sie urodzil a jaki on sodziutki no do schrupania :)

U nas M ma czarne wlosy i dosyc geste ma taka ciemna karnacje ja za yo ciemny blond mysi ale chcialabym zeby maly mial wloski i karnacje po M :)

Megi u mnie tez rozstepy cholery jedne na pol brzucha ze az wstyd koszulke zdjac i pokazac ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2015, 15:14

pati_zuzia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi - ja pisałam wczoraj o takim różowym śluzie. Miałam wczoraj przez cały dzień, dzisiaj już nic. Moja gin uważa, że to normalne, wszystko już jest tam bardzo ukrwione i rozpulchnione i mogą pękać naczynka. Taki śluz może być też przy rozwieraniu się szyjki - na moim etapie to już jest ok, na Twoim musiałam się położyć na tydzień.

Annielica - ja myślałam o tej zabawce, ale jesteśmy niezdecydowani, może podsuniemy komuś jako pomysł na prezent dla małej.

Co do rzeczy na kolki to idziemy we wtorek na kurs masażu shantala, ponoć pomaga na kolki. Mam nadzieję,pewnie jak wszystkie, że kolkowy problem nas jednak ominie.

Dzisiaj jestem jakaś padnięta, brzuch mnie pobolewa, niedobrze mi eh. A na jutro jesteśmy umówieni z położną omówić plan porodu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za odp :) będę to obserwować, zobaczymy czy to chwilowe czy się będzie rozkręcać. Narazie sobie odpoczywam, mąż dopiero w pon wraca więc nie chce wpadać w panikę.

Pchełkaa no taki nasz urok, niestety. Zamówiłam teraz bio oil olejek, niby ma dobre opinie jesli chodzi o łagodzenie już powstałych rozstępów,wierze że szybko zbledną.

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie śpią czy rodzą? :-D

alicja_ lubi tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    Wszystkie śpią czy rodzą? :-D
    Hehe chyba śpią :) ja leże i zdycham :P jwszczevta pogoda dziś :D ale może ktoś rodzi? :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
‹‹ 1515 1516 1517 1518 1519 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ