X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Grudniówki to się twardo trzymają :-)
    Żadna się nie chce rozdwoić :-D
    Ale po 20 listopada to się dopiero zacznie ;-)
    Czy pierwsza grudniowa mamusia już się przyznała ?

alicja_, Madzisek lubią tę wiadomość

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Hehe chyba śpią :) ja leże i zdycham :P jwszczevta pogoda dziś :D ale może ktoś rodzi? :D

Ja się od dwóch godzin zbieram do sklepu :-D mąż w pracy i jakoś motywacji brak :-D Lenistwo panuje :-D

relgh371b3i8nmn1.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka wrote:
    No Grudniówki to się twardo trzymają :-)
    Żadna się nie chce rozdwoić :-D
    Ale po 20 listopada to się dopiero zacznie ;-)
    Czy pierwsza grudniowa mamusia już się przyznała ?

My już przed narodzinami mamy problem z przecięciem pępowiny :-P
    A pierwsza mamusia jeszcze anonimowa niestety :-(

relgh371b3i8nmn1.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój idzie o 19 do pracy więc ją pewnie zalegne przed TV :P
    A że nie zjedlismy jeszcze obiadu to aktualnie produkuje sos do spaghetti :) ale ciężko mi idzie robienie czegokolwiek :P

Moniek co za problem macie z ta pępowina :D?

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniek90 ja też coś czuje, że w przyszłym tygodniu będę już tulić Sarkę.
    Bardzo ładny brzuszek. Nie wydaje mi się, żeby opadł.
    A mówiła Ci Pani dr. Ile ma szyjka?
    Nie powiem, bo ja to byłam wczoraj troche zdziwiona, że jej już nie ma wcale :D

Anielica pierwsze słyszę o tym wynalazku o którym mówisz (termofor MR B od LullaLove).

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:

Anielica pierwsze słyszę o tym wynalazku o którym mówisz (termofor MR B od LullaLove).

Alicja to jest właśnie MR B
    http://sklep.lullalove.com/kategoria/przytulanki-i-termofory/superzabawka-mr-b

Opinie ma bardzo dobre

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe ja przed tv siedzę i na deser wcinam pomelo.
    Acikk czuje się tak jak ty, gardło boli, nos zawalony a na dodatek walę czosnkiem :-P
    Pchełka co u ciebie bo ostatnio mało piszesz. Masz już termin cc ustalony?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2015, 17:17

1usap07w9hybl9h9.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Mój idzie o 19 do pracy więc ją pewnie zalegne przed TV :P
    A że nie zjedlismy jeszcze obiadu to aktualnie produkuje sos do spaghetti :) ale ciężko mi idzie robienie czegokolwiek :P

Moniek co za problem macie z ta pępowina :D?

No chodzi o to, że większość mamuś ma problem z przecięciem pępowiny, kiedy ich pociechy wyfruwają z gniazda :-D a my skoro wszystkie tak dzielnie się trzymamy w wielopakach mamy problem rozstać się z dzieckiem już teraz :-D

relgh371b3i8nmn1.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:

Szyjka na oko ma 1,5cm, tak mi powiedziała, bo nie chciała mi tam grzebać za długo i mierzyć :-) Ogólnie już się skróciła o 2,5cm. Ciekawe co tam się dzieje teraz :-D

alicja_ lubi tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam iść na mecz siatkówki ze swoimi chłopakami, ale zostałam w domu, chyba idę się wykąpać i zalegnę przed tv, to już kolejny dzień bez mocy, ale podejrzewam, że pogoda ma na to wpływ. Zawsze w sobotę robię sobie jakieś maseczki, peelingi itp, a dziś nie chce mi się kompletnie nic.. Sen to też dobry kosmetyk.

od wczoraj wydaje mi się, że moja twarz jest opuchnięta, czy to objaw zatrzymywania wody? Bardziej stawiałabym na nogi, a one wyglądają normalnie, sama nie wiem, mam pierwszy kryzys w tej ciąży

• Acikk Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    No chodzi o to, że większość mamuś ma problem z przecięciem pępowiny, kiedy ich pociechy wyfruwają z gniazda :-D a my skoro wszystkie tak dzielnie się trzymamy w wielopakach mamy problem rozstać się z dzieckiem już teraz :-D

Aaaa ok sory mój plastelinowy mózg już nie ogarnia :D

Alicja ale to może spoko jak już nie masz tej szyjki może potem rozwarcie szybciej pójdzie i będziesz krócej się męczyć :D
    Moja jeszcze w pełnej długości hehe :P

alicja_, moniek90 lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też leżę i nic mi się nie chce. Wstawiłam ostatnie już pranie dzieciaczkowe i chyba będę drzemać. Mąż robi placki ziemniaczane z gulaszem a mnie coś tak muli,że nawet nie mam ochoty.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Dziękuję dziewczyny za odp :) będę to obserwować, zobaczymy czy to chwilowe czy się będzie rozkręcać. Narazie sobie odpoczywam, mąż dopiero w pon wraca więc nie chce wpadać w panikę.

Pchełkaa no taki nasz urok, niestety. Zamówiłam teraz bio oil olejek, niby ma dobre opinie jesli chodzi o łagodzenie już powstałych rozstępów,wierze że szybko zbledną.
    ja jak mówiłam, mam tyłek wyglądający jakby mnie ktoś pociął nożem... i schodzi na uda. Smarowałam się bio oilem, zużyłam opakowanie i może minimalnie bledły jedne rozstępy, ale pojawiały się w to miejsce kolejne i tyle z tego... całe ciało smaruję Palmersem, choć tak naprawdę nic ekstra w jego składzie nie ma. Po porodzie kupię maść NO-SCAR bardzo dobra na blizny to może i na rozstępy pomoże. Mam blizny i bliznowce po szyciu po pogryzieniu przez psa i troszkę pomógł kiedyś CONTRACTUBEX, tylko że śmierdzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2015, 17:15

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za to mogę się pochwalić naszym kącikiem dla małej. Jeszcze nieskończony ale już wystarczający.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 11:59

dorciamw, ZieloneOliwki, Madzisek, annielica, Acikk, Dżulia, pati_zuzia, moniek90, Moniusia89, Marik, Klara87, Matleena lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    Wszystkie śpią czy rodzą? :-D

oh.. śpią, zdecydowanie! cóż za paskudny dzień! tak bardzo nic się nie chce...

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na czerwone rozstępy polecam bio oil ;) miałam na piersiach,okropne! a teraz prawie ich nie widać ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z mężem byliśmy się przejść na cmentarz, bo nie wszędzie byliśmy tydzień temu. Po drodze zaczął padać deszcz, a ciepło ogólnie, ja w czapce, szaliku, ocieplanych butach... Po drodze weszliśmy do biedronki na chwilę i normalnie wróciłam caaała upocona! Pocę się jak dzika świnia ostatnio ;< Zaraz szykujemy się na birthday party ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2015, 17:17

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia890722 wrote:
    Na czerwone rozstępy polecam bio oil ;) miałam na piersiach,okropne! a teraz prawie ich nie widać ;)
    zazdroszczę, mnie nie pomógł :(

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatakacji wrote:
    Ja też leżę i nic mi się nie chce. Wstawiłam ostatnie już pranie dzieciaczkowe i chyba będę drzemać. Mąż robi placki ziemniaczane z gulaszem a mnie coś tak muli,że nawet nie mam ochoty.

Jeja jak ja kocham placki z gulaszem. Zawsze robię wołowy taki baaardzo pikantny mmm pycha. Mój mąż też kocha. Zazdraszczam takiego obiadku <3

kwiatakacji lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatakacji wrote:

a ja zaraz muszę wyciągnąć drugie pranie, ale mężowe ;) też na nic nie mam dziś ochoty. Już tak mi się nie chce być w tej ciąży...

‹‹ 1516 1517 1518 1519 1520 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ