WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate4 wrote:
    Nie znam dokładnej godziny ale napewno z rana ok 9-10 chociaż dzisiaj na wizy ie dowiedziała się że nie wiadomo czy będzie zapewniony wtedy zespół lekarzy bo to swieto;/mam nadzieję że nie pójdą wszyscy na urlop;)

Kate, no nie mogą sobie iść na wolne. A masz zaplanowaną tą cc?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    przy cholestazie ciążowej swędzą zazwyczaj stopy i dłonie. Na tym etapie ciąży, gdzie organizm dosłownie puchnie od wody i kg swędzenie jest normalne i czasem nawet i 4 razy na dobę trzeba się smarować, żeby skórę dobrze nawilżyć. Ale przy okazji warto skonsultować z lekarzem, jak swędzenie spać nie daje.
    Leże na sali z dziewczyna która ma cholestaze i Szwedzi ją głównie brzuch i ręce ;/ biedna bo lekarze postraszyli ją że że muszą wcześniej rozwiazac caze a jest dopiero w 31tc

• ania14 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś

Taki ładny post napisalam czekajac w kolejce do pobrania i się nie dodał :/
    Acikk chcialabym się juz rozpakowac ale nic zupełnie na to nie wskazuje :(
    Moje stopy wydaja się byc juz na maxa spuchniete a i tak codziennie sa wieksze. Moje jedyne juz buty adidasy sprawiaja mi bol podczas noszenia. Ledwo je wciskam :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Przyszedl konowal, luknal w karte i nic nie powiedzial. Wiec go zaczepilam i spytalam o ta krew to tylko powiedzial ze jesli bedzie dalej leciec to mam zglosic. Dodal ze jak sie skurcze pojawia to tez mam zglosic, wiec ja do niego ze do tej pory zadnych nie czulam choc byly na ktg. No to ze jak jakies poczuje to mam zglosic. Tyle tego i po obchodzie.

Tyle zacisnietych kciukow to Franek musi przeczekac ;)
    U mnie to samo jak sama o coś nie zapytasz to mieć nie powiedzą! Niestety pacjent musi być mądrzejszy od lekarza czasami;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka wrote:
    Kate, no nie mogą sobie iść na wolne. A masz zaplanowaną tą cc?
    Niby mam i też SE zdziwilam że tak glupio badają, jeszcze muszę dopytac pielęgniarki one czasem lepiej zorientowane niż lekarz;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania14 wrote:
    Taki ładny post napisalam czekajac w kolejce do pobrania i się nie dodał :/
    Acikk chcialabym się juz rozpakowac ale nic zupełnie na to nie wskazuje :(
    Moje stopy wydaja się byc juz na maxa spuchniete a i tak codziennie sa wieksze. Moje jedyne juz buty adidasy sprawiaja mi bol podczas noszenia. Ledwo je wciskam :(
    Coś o tym wiem, ją mam nogi jak banie i bola jak chódze nawet w klatkach i nic na to nie poradzisz! Ale po porodzie szybko schodzi woda;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jego ją też czekam na info jak u Ciebie po wizycie;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. My po obchodzie. Skurcze ladnie wyciszone. Ale jeszcze jedna dawke pompy dostane. I jestem w ogromnym szoku bo lekarz powiedzial ze po 11stym beda indukowa porod!! Ze na tym etapie skoro wody mi leca nie ma co wstrzymywac!!
    Ja pierdole jestem w takim szoku ze masakra!! Maly bardzo spokojny jest.

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, ja dziś wizytę mam na 17.40, na szczęście mąż cały dzień dziś prawie w domu. W nocy oprócz ciągłych skurczy b-h nic się nie działo. Teraz Pola szaleje w brzuchu. A z porodem chciałabym się wstrzymać do skończonego 37 tyg, żeby była już ciąża donoszona, więc jeszcze do 28.11.15 chciałabym pochodzić w dwupaku. Zobaczymy co dziś lekarz powie.

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi trzymaj się w dwupaku! Ja jutro rano idę na ktg, chociaż niczego tam się nie spodziewam po nim. Od wczoraj zaczęłam mieć co jakiś czas bóle okresowe i twardnienie brzuszka, czekałam na to, bo wszystkie już o tym pisałyście, a u mnie nic się nie działo. Chciałabym już urodzić, ale wczoraj okazało się, że do 18 tego listopada porodówka w moim szpitalu jest zamknięta przez remont, a na pewno nie chcę rodzic w innych miastach ;/ więc dzidziuś musi jeszcze posiedzieć. Strasznie denerwują mnie pytania, a ile to jeszcze tak będziesz chodzić ;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi musisz zaufać lekarzom i się nie stresować, choć ich postawa do pacjenta często do tego nie zachęca. Tyle osób trzyma za Ciebie i Franka kciuki, że musi być dobrze.

• ania14 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate4 wrote:
    Coś o tym wiem, ją mam nogi jak banie i bola jak chódze nawet w klatkach i nic na to nie poradzisz! Ale po porodzie szybko schodzi woda;)
    Ale jak tu z domu wyjść ? :(
    Jutro od rana jade do fryzjera , na paznokcie i o 16 sesja brzuszkowa a na 18 rzesy
    Śmiałam sie do meza za jak mam tyle zaplanowane zeby nie skończyło sie szpitalem rano i nigdzie nie pojade :p

• Matleena Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 00:07

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • ania14 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Hej dziewczyny. My po obchodzie. Skurcze ladnie wyciszone. Ale jeszcze jedna dawke pompy dostane. I jestem w ogromnym szoku bo lekarz powiedzial ze po 11stym beda indukowa porod!! Ze na tym etapie skoro wody mi leca nie ma co wstrzymywac!!
    Ja pierdole jestem w takim szoku ze masakra!! Maly bardzo spokojny jest.
    Spraqdzali na usg ile wod zostalo? Jak nie wiele to nie ma żartów...
    Wlasnie... wszystkie trzymamy kciuki musi byc dobrze !!

Czy was tez tak kloje w pochwie jakby ktos ogromna szpile wbijal ??? TO BOLI !!! :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 09:10

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nocna tragedia. O 3 obudził mnie ból brzucha, żołądka i mdłości. Meczylam się strasznie. Leżeć nie mogłam więc próbowałam spać na siedząco. W końcu dostałam biegunki. Rozdygotana wróciłem do łóżka, do rana już nie zasnelam przez mdłości i ból (nawet po łyku wody ). Po 7 wstałam po raz kolejny i jak zaczęłam modlić się do Neptuna to myślałam że mała. Teżgóra wyjdzie. Teraz leżę ii zdycham. Pić mi się chce Ale boję się że to mnie znowu zaprowadzi do kibla...

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiowa wrote:
    U mnie nocna tragedia. O 3 obudził mnie ból brzucha, żołądka i mdłości. Meczylam się strasznie. Leżeć nie mogłam więc próbowałam spać na siedząco. W końcu dostałam biegunki. Rozdygotana wróciłem do łóżka, do rana już nie zasnelam przez mdłości i ból (nawet po łyku wody ). Po 7 wstałam po raz kolejny i jak zaczęłam modlić się do Neptuna to myślałam że mała. Teżgóra wyjdzie. Teraz leżę ii zdycham. Pić mi się chce Ale boję się że to mnie znowu zaprowadzi do kibla...

Może masz grypę jelitową, ja miałam w tamtym tygodniu i myślałam, że umrę , do tego jak mały się ruszał to żołądek bardzo bolał. Musisz pić żeby się nie odwodnić, nawet jak to spowoduje kolejne mdłości

genoweffa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usg mialam wczoraj tylko.
    Maz wlasnie wrocil do domu, dopakuje pare rzeczy i przyjedzie.
    Dziewczyny ja wierze ze maly sobie poradzi na zewnatrz, ale zawsze ten cien niepewnosci jest.

Pola_27 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i jeszcze dobrze, jakby ktoś Ci cole kupił, pita pół na pół z wodą pomaga. Lekarz nam tak kiedyś polecił

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorciamw wrote:
    Może masz grypę jelitową, ja miałam w tamtym tygodniu i myślałam, że umrę , do tego jak mały się ruszał to żołądek bardzo bolał. Musisz pić żeby się nie odwodnić, nawet jak to spowoduje kolejne mdłości

Wiem że powinnam. Dlatego też mimo problemów piłam w nocy. Mąż zaraz przyniesie mi herbatę. Może mi nie zaszkodzi. Trzymajcie kciuki bo jestem wykończona...

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorciamw wrote:
    a i jeszcze dobrze, jakby ktoś Ci cole kupił, pita pół na pół z wodą pomaga. Lekarz nam tak kiedyś polecił

Dzięki dorcia! Wyśle go do sklepu.

bl9ccwa1nyfonmaw.png
‹‹ 1535 1536 1537 1538 1539 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ