WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiowa wrote:
    Dzięki dorcia! Wyśle go do sklepu.

I banany!! Też pomagają, Ja miałam takie perypetie jakieś 3 tygodnie temu, nie jest to nic fajnego....

Megi jak jest mało wód płodowych to raczej lepiej żeby wyszedł wcześniej :)

A Ja dziś miałam super noc, wczoraj byli u nas znajomi poszłam spać przed 24 i dziś się obudzilam 8:30:) ( plus oczywiście 2 razy w nocy na siku:)

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania14 wrote:
    Spraqdzali na usg ile wod zostalo? Jak nie wiele to nie ma żartów...
    Wlasnie... wszystkie trzymamy kciuki musi byc dobrze !!

Czy was tez tak kloje w pochwie jakby ktos ogromna szpile wbijal ??? TO BOLI !!! :(

Ja mam te kłucia. Właśnie przed chwilą jedno aż mnie w kłębek zwinęlo

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi spokojnie ją się w tym szpitalu napatrzyłam tyle że wiem że dziecko z 34t spokojnie sobie poradzi;) a ile waży dzidzia?

Ania, Asiowa ją ją miałam takie kłucia to szyjka mi się skracała;)ale na tym etapie to chyba normalne;)

• ola25 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akira wrote:
    cześć :-)

Megi - co u was?

Ola - wyplucz gardlo plynem do higieny jamy ustnej, najlepiej dziala Listerine. A jak juz wyjdziesz z domu, to w aptece zakup tantum Verde i serie Prenalen - wszystko do kupy mi pomoglo - mialam herbetke czosnkowo-malinowa do rozpuszczenia, tabletki od bolu gardla i krople do nosa.

Wszystko zakupilam -- dziekuje , mam nadzieje , ze pomoze. Oczywiacie musialam wystac swoje w kolejce do labo . Zaraz bede was nadrabiac ;)

8p3onafaaetblgsa.png

[link=https://www.suwaczki.com/]eikt9n73aahq30y6.png[/link]
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola25 wrote:
    Hej laski. Cholera co za noc. Mam tak okropny bol gardla , ze zaraz oszaleje. Zimno mi okropnie. Nie spie od 5:00 bo jak spac z nosem zawalonym. Zarazilam sie od któreś z was ;) ale faktycznie choroba przed porodem. Ale jaja. Nawet nic zjesc nie moge bo musze na badania ;/ czym plukac gardlo???

Megi pisz jak nocka i jak po wizycie?
    Tak tak ja z Acikk roznosimy zarazki. Ja noc mialam nawet ok bo ja leazalam na lewym boku to prawą dziurkę miałam odetkaną i na odwrót wiec jakos dalo sie spać, ale najgorsze jest to ze moj cos odemnie załapał bo juz go w nocy katar zaczął męczyć odrazu dalam mu rano gripeks bo nie dosc ze ja sie czuje jak wyżygana to jeszcz brakuje mi tego żeby on był chory

1usap07w9hybl9h9.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi trzymaj sie mocno. Lepsze rozwiqzanie ciay jak wody wyciekają niż ryzykowanie infekcji. Dobrze że mąż juz bedzie z tobą. Franek chyba postanowił za karę za ten jego wyjazd poważnie was nastraszyć.

1usap07w9hybl9h9.png
  • ola25 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek to , żeście tak rozniosly ze na Szczecin dolecialy .

MEGI jak masz malo wod a one leca to lepiej, zeby dzidzius wyszedl szybko. Jak ja lezalam w szpitalu to dziewczyna rodzila cc w 32i3 i maly sam oddychal a niestety nie zdążyli podac drugiej dawki sterydow. A mimo tego super sobie radzil. Wyszli do domu po 16 dniach a urodzil sie z waga 1500 tylko . Mial ta chorobe , co dzidzius nie rosnie. Dlatego tak dlugo lezeli bo waga spadla i musial dobic do 2000 . Dlatego mysle , ze u was to bedzie jak najlepiej , lepiej nich indukuja.

Ja dzis na 17:00 mialam miec sesje brzuszkowa ale musialam prZełOżyć na inny termin bo przez chorobe nie jestem wstanie funkcjonować , najgorsze , ze jak zagladam do gardla to mam cale biale migdaly. Beda jaja jak okaże sie to angina ; ( i goraczka na ful . Paracetamol wzielam i troche zbilam do tego ta rwa kulszowa. No jakas paranoja.... kiedy to sie skończy. . Oby do 25.11 i bedzie cesarka

8p3onafaaetblgsa.png

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja zawiozłam Laure do szkoły,pojechalam do auchana po zakupy i niedawno wdrapałam sie do domu. Zjadlam salatke z kurakiem i nic mi sie nie chce...a rosol mialam robic i torttille na zimno.
    Kurde wchodzę do auchana a tam juz swiateczne ozdoby ;o

Megi bedzie dobrze! i tez mi sie wydaje ze lepiej zeby dzidzka wyszedł jak malo tych wod

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola25 wrote:
    Madzisek to , żeście tak rozniosly ze na Szczecin dolecialy .

MEGI jak masz malo wod a one leca to lepiej, zeby dzidzius wyszedl szybko. Jak ja lezalam w szpitalu to dziewczyna rodzila cc w 32i3 i maly sam oddychal a niestety nie zdążyli podac drugiej dawki sterydow. A mimo tego super sobie radzil. Wyszli do domu po 16 dniach a urodzil sie z waga 1500 tylko . Mial ta chorobe , co dzidzius nie rosnie. Dlatego tak dlugo lezeli bo waga spadla i musial dobic do 2000 . Dlatego mysle , ze u was to bedzie jak najlepiej , lepiej nich indukuja.

Ja dzis na 17:00 mialam miec sesje brzuszkowa ale musialam prZełOżyć na inny termin bo przez chorobe nie jestem wstanie funkcjonować , najgorsze , ze jak zagladam do gardla to mam cale biale migdaly. Beda jaja jak okaże sie to angina ; ( i goraczka na ful . Paracetamol wzielam i troche zbilam do tego ta rwa kulszowa. No jakas paranoja.... kiedy to sie skończy. . Oby do 25.11 i bedzie cesarka
    moja droga bialy nalot to jest niestety angina.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Usg mialam wczoraj tylko.
    Maz wlasnie wrocil do domu, dopakuje pare rzeczy i przyjedzie.
    Dziewczyny ja wierze ze maly sobie poradzi na zewnatrz, ale zawsze ten cien niepewnosci jest.

Megi, młody sobie na pewno poradzi a myślę, że lepiej jak będzie poza brzuszkiem, bo bez wód może się nabawić jakiejś infekcji i wtedy byłoby niefajnie.
    Tylko pytanie się pojawia, dlaczego tyle hamowania akcji skurczowej? Tylko po to żeby za 2 dni indukować poród?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj wazyl niecale 2300g. Wiem ze to jest najlepsze rozwiazanie tylko taki szok!! Maz przed wyjazdem prosil Franka zeby byl grzeczny i nigdzie sie nie spieszyl ale jak widac nasz maluch ma swoje zdanie ;) mam nadzieje ze zrobia mi dzis usg i sprawdza ta ilosc wod.

• Nadulka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 09:23

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola25 wrote:
    Wszystko zakupilam -- dziekuje , mam nadzieje , ze pomoze. Oczywiacie musialam wystac swoje w kolejce do labo . Zaraz bede was nadrabiac ;)
    Ja Ci proponuję na gardło filiżankę letniej, przegotowanej wody i 3 łyżki wody utlenionej. Płukać trzy razy dziennie :)
    Ale jeśli to angina to tylko lekarz pomoże.

Też nie polecam tej serii Prenalen, szkoda kasy. Tak jak Matleena pisała- lepiej kupić sok z malin 100% :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi- cały czas o Was myślałam jak wstawałam na siku w nocy co godzinę. Trzymamy z Kubusiem mocno kciuki!! :)

• Nadulka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 09:23

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • ola25 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupilam to tantum verde , tab do ssania prenatal i syrop. A taki sok w aptece kupie tak? Bo ja mam taki wiecie do piwka ; D ale on malin to nie widzial mimo smaku hehe. Beda jaja jak ja tyle a apce zostawilam a bede musiala leciec do lekarza. Ide zrobic to z woda utleniona bo caly czas mnie boli. A sklad tego zestawu prenatal rozbraja...

8p3onafaaetblgsa.png

• ola25 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz tak sobie pomyslalam , ze napilabym sie grzanca z gozdzikami, cynamonem i pomarancza . Szczypta imbirku. Odrazu bym zdrowsza i roZgrzana byla... ehhh

8p3onafaaetblgsa.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola25 wrote:
    Kupilam to tantum verde , tab do ssania prenatal i syrop. A taki sok w aptece kupie tak? Bo ja mam taki wiecie do piwka ; D ale on malin to nie widzial mimo smaku hehe. Beda jaja jak ja tyle a apce zostawilam a bede musiala leciec do lekarza. Ide zrobic to z woda utleniona bo caly czas mnie boli. A sklad tego zestawu prenatal rozbraja...
    Tak, w aptece powinien być albo w sklepie zielarskim jeśli masz obok siebie. Jeśli nie to poproś w aptece aby Ci zamówili :)

• ola25 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mobilizuje sie i ide do apteki

8p3onafaaetblgsa.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola25 wrote:
    Teraz tak sobie pomyslalam , ze napilabym sie grzanca z gozdzikami, cynamonem i pomarancza . Szczypta imbirku. Odrazu bym zdrowsza i roZgrzana byla... ehhh
    herbata z goździkami i imbirem też nie zaszkodzi na przeziębienie:) Możesz wziąć paracetamol i pod kołdrę, to się wypocisz.

‹‹ 1536 1537 1538 1539 1540 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ