X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiowa wrote:
    Dzięki dorcia! Wyśle go do sklepu.

I banany!! Też pomagają, Ja miałam takie perypetie jakieś 3 tygodnie temu, nie jest to nic fajnego....

Megi jak jest mało wód płodowych to raczej lepiej żeby wyszedł wcześniej :)

A Ja dziś miałam super noc, wczoraj byli u nas znajomi poszłam spać przed 24 i dziś się obudzilam 8:30:) ( plus oczywiście 2 razy w nocy na siku:)

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania14 wrote:
    Spraqdzali na usg ile wod zostalo? Jak nie wiele to nie ma żartów...
    Wlasnie... wszystkie trzymamy kciuki musi byc dobrze !!

Czy was tez tak kloje w pochwie jakby ktos ogromna szpile wbijal ??? TO BOLI !!! :(

Ja mam te kłucia. Właśnie przed chwilą jedno aż mnie w kłębek zwinęlo

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi spokojnie ją się w tym szpitalu napatrzyłam tyle że wiem że dziecko z 34t spokojnie sobie poradzi;) a ile waży dzidzia?

Ania, Asiowa ją ją miałam takie kłucia to szyjka mi się skracała;)ale na tym etapie to chyba normalne;)

• ola25 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akira wrote:
    cześć :-)

Megi - co u was?

Ola - wyplucz gardlo plynem do higieny jamy ustnej, najlepiej dziala Listerine. A jak juz wyjdziesz z domu, to w aptece zakup tantum Verde i serie Prenalen - wszystko do kupy mi pomoglo - mialam herbetke czosnkowo-malinowa do rozpuszczenia, tabletki od bolu gardla i krople do nosa.

Wszystko zakupilam -- dziekuje , mam nadzieje , ze pomoze. Oczywiacie musialam wystac swoje w kolejce do labo . Zaraz bede was nadrabiac ;)

8p3onafaaetblgsa.png

[link=https://www.suwaczki.com/]eikt9n73aahq30y6.png[/link]
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola25 wrote:
    Hej laski. Cholera co za noc. Mam tak okropny bol gardla , ze zaraz oszaleje. Zimno mi okropnie. Nie spie od 5:00 bo jak spac z nosem zawalonym. Zarazilam sie od któreś z was ;) ale faktycznie choroba przed porodem. Ale jaja. Nawet nic zjesc nie moge bo musze na badania ;/ czym plukac gardlo???

Megi pisz jak nocka i jak po wizycie?
    Tak tak ja z Acikk roznosimy zarazki. Ja noc mialam nawet ok bo ja leazalam na lewym boku to prawą dziurkę miałam odetkaną i na odwrót wiec jakos dalo sie spać, ale najgorsze jest to ze moj cos odemnie załapał bo juz go w nocy katar zaczął męczyć odrazu dalam mu rano gripeks bo nie dosc ze ja sie czuje jak wyżygana to jeszcz brakuje mi tego żeby on był chory

1usap07w9hybl9h9.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi trzymaj sie mocno. Lepsze rozwiqzanie ciay jak wody wyciekają niż ryzykowanie infekcji. Dobrze że mąż juz bedzie z tobą. Franek chyba postanowił za karę za ten jego wyjazd poważnie was nastraszyć.

1usap07w9hybl9h9.png
  • ola25 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek to , żeście tak rozniosly ze na Szczecin dolecialy .

MEGI jak masz malo wod a one leca to lepiej, zeby dzidzius wyszedl szybko. Jak ja lezalam w szpitalu to dziewczyna rodzila cc w 32i3 i maly sam oddychal a niestety nie zdążyli podac drugiej dawki sterydow. A mimo tego super sobie radzil. Wyszli do domu po 16 dniach a urodzil sie z waga 1500 tylko . Mial ta chorobe , co dzidzius nie rosnie. Dlatego tak dlugo lezeli bo waga spadla i musial dobic do 2000 . Dlatego mysle , ze u was to bedzie jak najlepiej , lepiej nich indukuja.

Ja dzis na 17:00 mialam miec sesje brzuszkowa ale musialam prZełOżyć na inny termin bo przez chorobe nie jestem wstanie funkcjonować , najgorsze , ze jak zagladam do gardla to mam cale biale migdaly. Beda jaja jak okaże sie to angina ; ( i goraczka na ful . Paracetamol wzielam i troche zbilam do tego ta rwa kulszowa. No jakas paranoja.... kiedy to sie skończy. . Oby do 25.11 i bedzie cesarka

8p3onafaaetblgsa.png

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja zawiozłam Laure do szkoły,pojechalam do auchana po zakupy i niedawno wdrapałam sie do domu. Zjadlam salatke z kurakiem i nic mi sie nie chce...a rosol mialam robic i torttille na zimno.
    Kurde wchodzę do auchana a tam juz swiateczne ozdoby ;o

Megi bedzie dobrze! i tez mi sie wydaje ze lepiej zeby dzidzka wyszedł jak malo tych wod

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola25 wrote:
    Madzisek to , żeście tak rozniosly ze na Szczecin dolecialy .

MEGI jak masz malo wod a one leca to lepiej, zeby dzidzius wyszedl szybko. Jak ja lezalam w szpitalu to dziewczyna rodzila cc w 32i3 i maly sam oddychal a niestety nie zdążyli podac drugiej dawki sterydow. A mimo tego super sobie radzil. Wyszli do domu po 16 dniach a urodzil sie z waga 1500 tylko . Mial ta chorobe , co dzidzius nie rosnie. Dlatego tak dlugo lezeli bo waga spadla i musial dobic do 2000 . Dlatego mysle , ze u was to bedzie jak najlepiej , lepiej nich indukuja.

Ja dzis na 17:00 mialam miec sesje brzuszkowa ale musialam prZełOżyć na inny termin bo przez chorobe nie jestem wstanie funkcjonować , najgorsze , ze jak zagladam do gardla to mam cale biale migdaly. Beda jaja jak okaże sie to angina ; ( i goraczka na ful . Paracetamol wzielam i troche zbilam do tego ta rwa kulszowa. No jakas paranoja.... kiedy to sie skończy. . Oby do 25.11 i bedzie cesarka
    moja droga bialy nalot to jest niestety angina.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Usg mialam wczoraj tylko.
    Maz wlasnie wrocil do domu, dopakuje pare rzeczy i przyjedzie.
    Dziewczyny ja wierze ze maly sobie poradzi na zewnatrz, ale zawsze ten cien niepewnosci jest.

Megi, młody sobie na pewno poradzi a myślę, że lepiej jak będzie poza brzuszkiem, bo bez wód może się nabawić jakiejś infekcji i wtedy byłoby niefajnie.
    Tylko pytanie się pojawia, dlaczego tyle hamowania akcji skurczowej? Tylko po to żeby za 2 dni indukować poród?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj wazyl niecale 2300g. Wiem ze to jest najlepsze rozwiazanie tylko taki szok!! Maz przed wyjazdem prosil Franka zeby byl grzeczny i nigdzie sie nie spieszyl ale jak widac nasz maluch ma swoje zdanie ;) mam nadzieje ze zrobia mi dzis usg i sprawdza ta ilosc wod.

• Nadulka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 09:23

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola25 wrote:
    Wszystko zakupilam -- dziekuje , mam nadzieje , ze pomoze. Oczywiacie musialam wystac swoje w kolejce do labo . Zaraz bede was nadrabiac ;)
    Ja Ci proponuję na gardło filiżankę letniej, przegotowanej wody i 3 łyżki wody utlenionej. Płukać trzy razy dziennie :)
    Ale jeśli to angina to tylko lekarz pomoże.

Też nie polecam tej serii Prenalen, szkoda kasy. Tak jak Matleena pisała- lepiej kupić sok z malin 100% :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi- cały czas o Was myślałam jak wstawałam na siku w nocy co godzinę. Trzymamy z Kubusiem mocno kciuki!! :)

• Nadulka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 09:23

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • ola25 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupilam to tantum verde , tab do ssania prenatal i syrop. A taki sok w aptece kupie tak? Bo ja mam taki wiecie do piwka ; D ale on malin to nie widzial mimo smaku hehe. Beda jaja jak ja tyle a apce zostawilam a bede musiala leciec do lekarza. Ide zrobic to z woda utleniona bo caly czas mnie boli. A sklad tego zestawu prenatal rozbraja...

8p3onafaaetblgsa.png

• ola25 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz tak sobie pomyslalam , ze napilabym sie grzanca z gozdzikami, cynamonem i pomarancza . Szczypta imbirku. Odrazu bym zdrowsza i roZgrzana byla... ehhh

8p3onafaaetblgsa.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola25 wrote:
    Kupilam to tantum verde , tab do ssania prenatal i syrop. A taki sok w aptece kupie tak? Bo ja mam taki wiecie do piwka ; D ale on malin to nie widzial mimo smaku hehe. Beda jaja jak ja tyle a apce zostawilam a bede musiala leciec do lekarza. Ide zrobic to z woda utleniona bo caly czas mnie boli. A sklad tego zestawu prenatal rozbraja...
    Tak, w aptece powinien być albo w sklepie zielarskim jeśli masz obok siebie. Jeśli nie to poproś w aptece aby Ci zamówili :)

• ola25 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mobilizuje sie i ide do apteki

8p3onafaaetblgsa.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola25 wrote:
    Teraz tak sobie pomyslalam , ze napilabym sie grzanca z gozdzikami, cynamonem i pomarancza . Szczypta imbirku. Odrazu bym zdrowsza i roZgrzana byla... ehhh
    herbata z goździkami i imbirem też nie zaszkodzi na przeziębienie:) Możesz wziąć paracetamol i pod kołdrę, to się wypocisz.

‹‹ 1536 1537 1538 1539 1540 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ