Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Asiowa wrote:Dzięki dorcia! Wyśle go do sklepu.
I banany!! Też pomagają, Ja miałam takie perypetie jakieś 3 tygodnie temu, nie jest to nic fajnego....
Megi jak jest mało wód płodowych to raczej lepiej żeby wyszedł wcześniej
A Ja dziś miałam super noc, wczoraj byli u nas znajomi poszłam spać przed 24 i dziś się obudzilam 8:30:) ( plus oczywiście 2 razy w nocy na siku:) -
ania14 wrote:Spraqdzali na usg ile wod zostalo? Jak nie wiele to nie ma żartów...
Wlasnie... wszystkie trzymamy kciuki musi byc dobrze !!
Czy was tez tak kloje w pochwie jakby ktos ogromna szpile wbijal ??? TO BOLI !!!
Ja mam te kłucia. Właśnie przed chwilą jedno aż mnie w kłębek zwinęlo -
nick nieaktualny
-
akira wrote:cześć
Megi - co u was?
Ola - wyplucz gardlo plynem do higieny jamy ustnej, najlepiej dziala Listerine. A jak juz wyjdziesz z domu, to w aptece zakup tantum Verde i serie Prenalen - wszystko do kupy mi pomoglo - mialam herbetke czosnkowo-malinowa do rozpuszczenia, tabletki od bolu gardla i krople do nosa.
Wszystko zakupilam -- dziekuje , mam nadzieje , ze pomoze. Oczywiacie musialam wystac swoje w kolejce do labo . Zaraz bede was nadrabiac -
ola25 wrote:Hej laski. Cholera co za noc. Mam tak okropny bol gardla , ze zaraz oszaleje. Zimno mi okropnie. Nie spie od 5:00 bo jak spac z nosem zawalonym. Zarazilam sie od któreś z was
ale faktycznie choroba przed porodem. Ale jaja. Nawet nic zjesc nie moge bo musze na badania ;/ czym plukac gardlo???
Megi pisz jak nocka i jak po wizycie? -
Madzisek to , żeście tak rozniosly ze na Szczecin dolecialy .
MEGI jak masz malo wod a one leca to lepiej, zeby dzidzius wyszedl szybko. Jak ja lezalam w szpitalu to dziewczyna rodzila cc w 32i3 i maly sam oddychal a niestety nie zdążyli podac drugiej dawki sterydow. A mimo tego super sobie radzil. Wyszli do domu po 16 dniach a urodzil sie z waga 1500 tylko . Mial ta chorobe , co dzidzius nie rosnie. Dlatego tak dlugo lezeli bo waga spadla i musial dobic do 2000 . Dlatego mysle , ze u was to bedzie jak najlepiej , lepiej nich indukuja.
Ja dzis na 17:00 mialam miec sesje brzuszkowa ale musialam prZełOżyć na inny termin bo przez chorobe nie jestem wstanie funkcjonować , najgorsze , ze jak zagladam do gardla to mam cale biale migdaly. Beda jaja jak okaże sie to angina ; ( i goraczka na ful . Paracetamol wzielam i troche zbilam do tego ta rwa kulszowa. No jakas paranoja.... kiedy to sie skończy. . Oby do 25.11 i bedzie cesarka -
Hej ja zawiozłam Laure do szkoły,pojechalam do auchana po zakupy i niedawno wdrapałam sie do domu. Zjadlam salatke z kurakiem i nic mi sie nie chce...a rosol mialam robic i torttille na zimno.
Kurde wchodzę do auchana a tam juz swiateczne ozdoby ;o
Megi bedzie dobrze! i tez mi sie wydaje ze lepiej zeby dzidzka wyszedł jak malo tych wod -
ola25 wrote:Madzisek to , żeście tak rozniosly ze na Szczecin dolecialy .
MEGI jak masz malo wod a one leca to lepiej, zeby dzidzius wyszedl szybko. Jak ja lezalam w szpitalu to dziewczyna rodzila cc w 32i3 i maly sam oddychal a niestety nie zdążyli podac drugiej dawki sterydow. A mimo tego super sobie radzil. Wyszli do domu po 16 dniach a urodzil sie z waga 1500 tylko . Mial ta chorobe , co dzidzius nie rosnie. Dlatego tak dlugo lezeli bo waga spadla i musial dobic do 2000 . Dlatego mysle , ze u was to bedzie jak najlepiej , lepiej nich indukuja.
Ja dzis na 17:00 mialam miec sesje brzuszkowa ale musialam prZełOżyć na inny termin bo przez chorobe nie jestem wstanie funkcjonować , najgorsze , ze jak zagladam do gardla to mam cale biale migdaly. Beda jaja jak okaże sie to angina ; ( i goraczka na ful . Paracetamol wzielam i troche zbilam do tego ta rwa kulszowa. No jakas paranoja.... kiedy to sie skończy. . Oby do 25.11 i bedzie cesarka -
nick nieaktualnyMeGi2986 wrote:Usg mialam wczoraj tylko.
Maz wlasnie wrocil do domu, dopakuje pare rzeczy i przyjedzie.
Dziewczyny ja wierze ze maly sobie poradzi na zewnatrz, ale zawsze ten cien niepewnosci jest.
Megi, młody sobie na pewno poradzi a myślę, że lepiej jak będzie poza brzuszkiem, bo bez wód może się nabawić jakiejś infekcji i wtedy byłoby niefajnie.
Tylko pytanie się pojawia, dlaczego tyle hamowania akcji skurczowej? Tylko po to żeby za 2 dni indukować poród? -
nick nieaktualnyWczoraj wazyl niecale 2300g. Wiem ze to jest najlepsze rozwiazanie tylko taki szok!! Maz przed wyjazdem prosil Franka zeby byl grzeczny i nigdzie sie nie spieszyl ale jak widac nasz maluch ma swoje zdanie
mam nadzieje ze zrobia mi dzis usg i sprawdza ta ilosc wod.
-
nick nieaktualnyola25 wrote:Wszystko zakupilam -- dziekuje , mam nadzieje , ze pomoze. Oczywiacie musialam wystac swoje w kolejce do labo . Zaraz bede was nadrabiac
Ale jeśli to angina to tylko lekarz pomoże.
Też nie polecam tej serii Prenalen, szkoda kasy. Tak jak Matleena pisała- lepiej kupić sok z malin 100% -
nick nieaktualny
-
Kupilam to tantum verde , tab do ssania prenatal i syrop. A taki sok w aptece kupie tak? Bo ja mam taki wiecie do piwka ; D ale on malin to nie widzial mimo smaku hehe. Beda jaja jak ja tyle a apce zostawilam a bede musiala leciec do lekarza. Ide zrobic to z woda utleniona bo caly czas mnie boli. A sklad tego zestawu prenatal rozbraja...
-
nick nieaktualnyola25 wrote:Kupilam to tantum verde , tab do ssania prenatal i syrop. A taki sok w aptece kupie tak? Bo ja mam taki wiecie do piwka ; D ale on malin to nie widzial mimo smaku hehe. Beda jaja jak ja tyle a apce zostawilam a bede musiala leciec do lekarza. Ide zrobic to z woda utleniona bo caly czas mnie boli. A sklad tego zestawu prenatal rozbraja...
-
nick nieaktualnyola25 wrote:Teraz tak sobie pomyslalam , ze napilabym sie grzanca z gozdzikami, cynamonem i pomarancza . Szczypta imbirku. Odrazu bym zdrowsza i roZgrzana byla... ehhh