Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDziewczyny któraś z Was była zainteresowana kupnem kremu Elancyl na rozstępy w ciąży. Dziś jest promocja w aptece internetowej melissa i można kupić krem w niższej cenie http://www.apteka-melissa.pl/apteka/produkt/5622/elancyl-krem-przeciw-rozstepom-500-ml.html do tego dziś wysyłka gratis
Ja zamawiam
-
Witam...czytałam i czytałam te posty
i nie wiem już co chciałam napisac..
Anka strasznie mi przykromam nadzieje,ze nie jesteś z tym sama.
Ja wrocilam od endo,pomacal mi szyje i powiedział,ze nic tu nie czujedal mi skierowanie na badanie UWAGA tsh (a już nic nie chciałam mowic,bo jak pamiętam mowilyscie,ze w ciąży raczej jest ono zafałszowane trochę ale to lekarz..hehe
) aha nawiasem jeszcze to spojrzał na moje tsh z października to było 2,84 (norma była tam do 4 cos tam) ale pytal czy nie miałam problemu z zajściem w ciaze ale my akurat nie mielismy (2cs) bo mowil,ze przy staraniach zbijają do 1,0. Badanie na hmm nie rozczytam
chyba ftu(?) MG ATPO(?) kurcze nie znam się
Hashija lubi tę wiadomość
-
stars2345 wrote:a u mnie na belly pisze jestem w 6 tygodniu ciazy, a ponizej w nawiasie ze 5 tydzien i 0 dni, a na dzienniku tam gdzie zaznacza objawy itd to kest wlasnie 1 dzien 6 tygodnia, czyli ktory to w koncu tydzien ?:d nie czaje jeszcze tego za bardzo.
stars2345 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Wiecie co, mam teraz nowy rytuał - nadrabianie Was z całego dnia po pracy
Flakonik - no to dużo siły na ten 9 tydzień i następne! Super, że jesteś już w domku.
baby - przyrost jest, także to najważniejsze, nie jest też jakiś mały. Wszystko będzie ok, sama to wiesz
Madzisek - uff, dobrze że wszystko ustało, myślałam o Tobie.
Anel - mam to samo, też się budzę przed budzikiem a potem popołudniu ziewam. A ja z natury śpioch jestem i wstawanie przed budzikiem to była katorga zawsze.
Asiowa - gratulacje!
AnnaK - bardzo mi przykro, bardzo.. trzymaj się, nie wyobrażam sobie jak Ci ciężko.. Ale już na 100% wiadomo, że jednak się nie udało?
justyna14 - widzę, że jesteśmy w prawie identycznym momencie, ja dziś 5t2d ciąży wg kalkulatorakiedy masz wizytę? (przepraszam, jeśli miałaś lub pisałaś, ale w tej ilości stron może nie doczytałam)
menka - a to nie jest tak, że podobno soku z malin nie wolno w ciąży? jeśli głupota to mnie naprostujcie, po prostu tak gdzieś mi się obiło o uszy..
stars2345 - ja wiem, że lekarze liczą podobno ZAKOŃCZONE tygodnie, czyli jeśli masz np. 5 tydzień i 1 dzień, to lekarz powie, że to 5 tydzień, a niektóre suwaczki czy dziewczyny liczą to już wtedy jako 6 tydzień - bo tydzień ROZPOCZĘTY.
Dziewczyny, zrobiłam betę:
15.04 - 838,30 (17 dpo)
17.04 - 2232,00 (19 dpo)
21.04 - 7717,00 (23 dpo)
Nie wiem czemu, jakiś taki mały mi się ten przyrost wydaje, mimo że niby norma. W czwartek mam wizytę u lekarza, zobaczymy co powie.
Zrobiłam też progesteron i coś spieprzyli, bo nie mam go na wyniku online, tylko betę. Przez chwilę mnie zestresowało, że może aż tak bardzo nie tak, że nie chcą podać przez net, ale się zreflektowałam że pewnie ktoś nawalił i dlatego. Oczywiście już zgłosiłam reklamację.
Wiecie co, mam strasznego doła dzisiaj. W pracy mam koszmarne jazdy, zwalili mi na głowę masę obowiązków i nie wyrabiam czasowo i psychicznie... A do tego stres o ciążę, czy taki nawał pracy nie odbije się na dziecku negatywnie, czy nic się nie stanie. Nikt o ciąży nie wie prócz męża, a jego nie ma do końca tygodnia i nawet nie mam się komu wyżalić. Prócz Wasserio dzisiaj prawie się rozpłakałam tam z tego wszystkiego. Może to takie ciążowe humory
A, no i dzisiaj mam schizy że nie mam żadnych objawów jak cała reszta - tylko pobolewanie brzucha i dużo wilgoci, a tak to żadnych mdłości, bólu piersi, zachcianek, no nic. Nie ma to jak sobie powkręcaćFlakonik, justyna14 lubią tę wiadomość
13.05.2015 - Aniołek 8/6 tc [*] -
nie ma się co spieszyć z tymi tygodniami
ja u gina zawsze podawałam skończone tygodnie ciąży - teraz mam skończone 6.
w niedziele przeskakuje kolejne tygodnie akurat , wiec zawsze jak bede na wizycie to bede miała skonczony któryś tam tydzien a nie na przełomie
w poprzedniej ciąży miałam przełom tygodnia ciąży w czwartek a mój gin przyjmował w poniedziałki i czwartki i często trafiałam na czwartkową wizytę. Wtedy kazał mi podawać skończone tygodnie ciąży a nie ten dopiero rozpoczynający się. W sumie to rozsądne. -
nick nieaktualnyKurde dziewczyny ja wam zazdroszczę, że nie macie objawów. Ja dzisiaj masakra. Energii zero a nawet mniej , krzyże mnie bolą, muli mnie strasznie , przez cały dzień zjadłam tylko serek wiejski i to na raty. Muszę skończyć projekt na jutro a ledwo siedzę. Masakra jakaś.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNo dobra ale mówi się, że serduszko bije od 6 tygodnia. Ja byłam w 5t6d i było echo zarodka, więc gdyby się liczyło skończone tygodnie czyli 5 to nie byłoby na to szans, tak mi się wydaje. Zresztą ja też już sama zaczynam się gubić. Ja liczę tygodnie rozpoczęte a skończone niech liczy suwak
-
minnie u każdego jest inny i nie ma co przezywac
i się stresować,przyrasta? przyrasta
i tego się trzymać. U mnie w 19dpo było 3842,85 a w 21dpo 10462,70 i myslalam,z dziewczynami z watku marcowych groszkow,ze to bliźniaki czy co? ale jak widać ciaza pojedyncza bo u każdego inaczej wychodzi i u jednej to jest baaardzo duzy przyrost na bliźniaki a u drugiej to jest w normie przyrost,takze nie ma co się porownywac
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKwiatakacji a co ty to za projekty musisz robic?
jesli mozna wiedziec
ja sobie nie wyobrazam pracowac w ciazy..a nie napisalam wam chyba ze jak bylam u gina to przedluzyl mi zwolnienie l4 juz do konca ciazy. Jak zobaczyl w jakim stanie bylam to od razu to wypisal nawet nie pytal czy chce pracowac jak sie lepiej poczuje czy nie. A dodatkowo ciaza wysokiego ryzyka
Beatrice lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny