X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny któraś z Was była zainteresowana kupnem kremu Elancyl na rozstępy w ciąży. Dziś jest promocja w aptece internetowej melissa i można kupić krem w niższej cenie http://www.apteka-melissa.pl/apteka/produkt/5622/elancyl-krem-przeciw-rozstepom-500-ml.html do tego dziś wysyłka gratis ;) Ja zamawiam :)

• stars2345 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 13:34

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam...czytałam i czytałam te posty :P i nie wiem już co chciałam napisac..
    Anka strasznie mi przykro :( mam nadzieje,ze nie jesteś z tym sama.
    Ja wrocilam od endo,pomacal mi szyje i powiedział,ze nic tu nie czuje ;) dal mi skierowanie na badanie UWAGA tsh (a już nic nie chciałam mowic,bo jak pamiętam mowilyscie,ze w ciąży raczej jest ono zafałszowane trochę ale to lekarz..hehe :P) aha nawiasem jeszcze to spojrzał na moje tsh z października to było 2,84 (norma była tam do 4 cos tam) ale pytal czy nie miałam problemu z zajściem w ciaze ale my akurat nie mielismy (2cs) bo mowil,ze przy staraniach zbijają do 1,0. Badanie na hmm nie rozczytam :P chyba ftu(?) MG ATPO(?) kurcze nie znam się :P

Hashija lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stars2345 wrote:
    a u mnie na belly pisze jestem w 6 tygodniu ciazy, a ponizej w nawiasie ze 5 tydzien i 0 dni, a na dzienniku tam gdzie zaznacza objawy itd to kest wlasnie 1 dzien 6 tygodnia, czyli ktory to w koncu tydzien ?:d nie czaje jeszcze tego za bardzo.
    Jak ja bylam u gina i na belly było napisane jesteś w 8tyg ciąży a pod spodem było 7tydz2dni i jak powiedziałam dla gina,ze jestem w 8tyg to On do mnie,ze chyba 6/7 a nie 8...

stars2345 lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stars zaczelas 6 tydzien a to w nawiasie to pokazuje zakonczony czas ciazy. czyli skpnczylas 5 tygodni. wedlug tego zakonczonego pokazuja tez suwaki. :)

stars2345, Beatrice lubią tę wiadomość

• minnie_ Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, mam teraz nowy rytuał - nadrabianie Was z całego dnia po pracy ;)

Flakonik - no to dużo siły na ten 9 tydzień i następne! Super, że jesteś już w domku.

baby - przyrost jest, także to najważniejsze, nie jest też jakiś mały. Wszystko będzie ok, sama to wiesz :)

Madzisek - uff, dobrze że wszystko ustało, myślałam o Tobie.

Anel - mam to samo, też się budzę przed budzikiem a potem popołudniu ziewam. A ja z natury śpioch jestem i wstawanie przed budzikiem to była katorga zawsze.

Asiowa - gratulacje!

AnnaK - bardzo mi przykro, bardzo.. trzymaj się, nie wyobrażam sobie jak Ci ciężko.. Ale już na 100% wiadomo, że jednak się nie udało?

justyna14 - widzę, że jesteśmy w prawie identycznym momencie, ja dziś 5t2d ciąży wg kalkulatora :) kiedy masz wizytę? (przepraszam, jeśli miałaś lub pisałaś, ale w tej ilości stron może nie doczytałam)

menka - a to nie jest tak, że podobno soku z malin nie wolno w ciąży? jeśli głupota to mnie naprostujcie, po prostu tak gdzieś mi się obiło o uszy..

stars2345 - ja wiem, że lekarze liczą podobno ZAKOŃCZONE tygodnie, czyli jeśli masz np. 5 tydzień i 1 dzień, to lekarz powie, że to 5 tydzień, a niektóre suwaczki czy dziewczyny liczą to już wtedy jako 6 tydzień - bo tydzień ROZPOCZĘTY.

Dziewczyny, zrobiłam betę:
    15.04 - 838,30 (17 dpo)
    17.04 - 2232,00 (19 dpo)
    21.04 - 7717,00 (23 dpo)

Nie wiem czemu, jakiś taki mały mi się ten przyrost wydaje, mimo że niby norma. W czwartek mam wizytę u lekarza, zobaczymy co powie.
    Zrobiłam też progesteron i coś spieprzyli, bo nie mam go na wyniku online, tylko betę. Przez chwilę mnie zestresowało, że może aż tak bardzo nie tak, że nie chcą podać przez net, ale się zreflektowałam że pewnie ktoś nawalił i dlatego. Oczywiście już zgłosiłam reklamację.

Wiecie co, mam strasznego doła dzisiaj. W pracy mam koszmarne jazdy, zwalili mi na głowę masę obowiązków i nie wyrabiam czasowo i psychicznie... A do tego stres o ciążę, czy taki nawał pracy nie odbije się na dziecku negatywnie, czy nic się nie stanie. Nikt o ciąży nie wie prócz męża, a jego nie ma do końca tygodnia i nawet nie mam się komu wyżalić. Prócz Was :) serio dzisiaj prawie się rozpłakałam tam z tego wszystkiego. Może to takie ciążowe humory ;)
    A, no i dzisiaj mam schizy że nie mam żadnych objawów jak cała reszta - tylko pobolewanie brzucha i dużo wilgoci, a tak to żadnych mdłości, bólu piersi, zachcianek, no nic. Nie ma to jak sobie powkręcać :D

Flakonik, justyna14 lubią tę wiadomość

13.05.2015 - Aniołek 8/6 tc [*]
  • baby Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie ma się co spieszyć z tymi tygodniami :)

ja u gina zawsze podawałam skończone tygodnie ciąży - teraz mam skończone 6.
    w niedziele przeskakuje kolejne tygodnie akurat , wiec zawsze jak bede na wizycie to bede miała skonczony któryś tam tydzien a nie na przełomie :)

w poprzedniej ciąży miałam przełom tygodnia ciąży w czwartek a mój gin przyjmował w poniedziałki i czwartki i często trafiałam na czwartkową wizytę. Wtedy kazał mi podawać skończone tygodnie ciąży a nie ten dopiero rozpoczynający się. W sumie to rozsądne.

f2wl4z17a25l2zbv.png

oraz nastoletni córka i syn :)
  • baby Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minnie jaki mały przyrost :) pięknie ci rośnie ta beta. Nie rób juz więcej :)
    Ja 959 miałam dopiero w 25dpo - jesli dobrze kombinuję kiedy miałam ovu. Bo w sumie to nie wiem - wiem tylko kiedy ostatni seks był ;)

f2wl4z17a25l2zbv.png

oraz nastoletni córka i syn :)
  • minnie_ Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Więcej nie zrobię, chciałam mieć jakąś bazę do wizyty pierwszej w czwartek :) nie wiem czemu ubzdurałam sobie, że powinna być 5-cyfrowa.
    A owu liczę z testów owulacyjnych, tak orientacyjnie.
    Dzięki za podbudowanie :)

13.05.2015 - Aniołek 8/6 tc [*]
  • Asiowa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak radzicie sobie z zaparciami i wzdęciami? Macie jakieś magiczne sposoby?

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde dziewczyny ja wam zazdroszczę, że nie macie objawów. Ja dzisiaj masakra. Energii zero a nawet mniej , krzyże mnie bolą, muli mnie strasznie , przez cały dzień zjadłam tylko serek wiejski i to na raty. Muszę skończyć projekt na jutro a ledwo siedzę. Masakra jakaś.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minnie przyrost idealny :) a do kiedy masz zamiar pracowac?

Beatrice lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra ale mówi się, że serduszko bije od 6 tygodnia. Ja byłam w 5t6d i było echo zarodka, więc gdyby się liczyło skończone tygodnie czyli 5 to nie byłoby na to szans, tak mi się wydaje. Zresztą ja też już sama zaczynam się gubić. Ja liczę tygodnie rozpoczęte a skończone niech liczy suwak :)

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    minnie u każdego jest inny i nie ma co przezywac :) i się stresować,przyrasta? przyrasta :) i tego się trzymać. U mnie w 19dpo było 3842,85 a w 21dpo 10462,70 i myslalam,z dziewczynami z watku marcowych groszkow,ze to bliźniaki czy co? ale jak widać ciaza pojedyncza bo u każdego inaczej wychodzi i u jednej to jest baaardzo duzy przyrost na bliźniaki a u drugiej to jest w normie przyrost,takze nie ma co się porownywac :)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:13

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatakacji a co ty to za projekty musisz robic? ;) jesli mozna wiedziec

ja sobie nie wyobrazam pracowac w ciazy..a nie napisalam wam chyba ze jak bylam u gina to przedluzyl mi zwolnienie l4 juz do konca ciazy. Jak zobaczyl w jakim stanie bylam to od razu to wypisal nawet nie pytal czy chce pracowac jak sie lepiej poczuje czy nie. A dodatkowo ciaza wysokiego ryzyka

Beatrice lubi tę wiadomość

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja licze tak jak wyżej napisałam,nie tak jak na ovu,bo potem gin stawia na mnie dziwnie oczy,ze wtf?! ;D hehee wole tydz do tylu liczyc niż do przodu. Skonczone nie zaczęte.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja beta z wczoraj co jeszcze w szpitalu mi zrobiono wyniosla 148tys...takze kosmicznie wielka :O

iNso87, justyna14, Hashija, Beatrice lubią tę wiadomość

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik super,ze już masz fajrant od roboty,moj mi na razie co 2tyg przedluza>? :/

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciała pracować do października. Oby mi się to udało!

bl9ccwa1nyfonmaw.png
‹‹ 161 162 163 164 165 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ