X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • moni1403 Ekspertka

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatakacji wrote:
    Kurde dziewczyny ja wam zazdroszczę, że nie macie objawów. Ja dzisiaj masakra. Energii zero a nawet mniej , krzyże mnie bolą, muli mnie strasznie , przez cały dzień zjadłam tylko serek wiejski i to na raty. Muszę skończyć projekt na jutro a ledwo siedzę. Masakra jakaś.

Ja mam tak samo cały dzień mnie muli....

f2w3dqk3jx49b2s0.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik i jeszcze wieksza będzie :D i nic tam się nie wchłonie bo taki tam tydz roznicy to nic się nie dzieje pewnie :) będzie ok i będą dwa Maluchy :D Moja Ciotka jak kiedyś bliźniaki rodzila to najpierw klucha Siostra cioteczna wyszla a po 15 min zaczela rodzic drobnego brata a teraz roznicy nie widać ;)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jaką macie jednostkę przy badaniu progesteronu bo u mnie jest Ng/mli wyszło mi 45,88. Beta 33729co odpowiada mojemu siódmemu tygodniowi. Powtórzę ja napewno żeby zobaczyć czy rośnie tylko nie wiem czy jutro czy w czwartek. Jakoś robienie bety nie wiem czemu ale mnie nie stresuje, gorsze dla mnie teraz są wizyty w toalecie i sprawdzanie papieru :-) dziękuję wam za wszystkie słowa wsparcia, super że jesteście bo mój mąż to już na mnie zły chodzi że zmartwienie się dziecku zaszkodze, ale jak tu się w takiej sytuacji nie martwić o maluszka.
    Flakonik super że jesteście już w domku :-) dużo zdrówka dla nas wszystkich ;-)

iNso87, Hashija lubią tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Architektoniczno - geodezyjne :)Jak już wzięłam zlecenie to muszę je zrobić w terminie. Staram się to sobie rozkładać, ale roboty dużo więc jakiś tam nacisk jest.

Flakonik super Ci się trafiło z tym lekarzem, że odrazu dał zwolnienie, bo z reguły nie chcą tak robić.

A co do tygodni ciąży - moja koleżanka wlaśnie urodziła wcześniaczka w 33t5d ciąży i mały ma wpisane , że urodził się w 33 tygodniu, więc lekarze chyba bardziej liczą po skończonych tygodniach.

Flakonik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prywatny nie powinien rpbic zadnych problemow z wypisaniem takiego zwolnienia nawet jak nie ma wiekszych przeciwskazan

Beatrice lubi tę wiadomość

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek tak ng/ml tez tak miałam wcześniej jak robiłam :)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • minnie_ Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Minnie przyrost idealny :) a do kiedy masz zamiar pracowac?
    Nie wiem, jak w takich nerwach to najchętniej w ogóle wzięłabym l4 od razu ;) ale jeśli się unormuje, to myślę że tak do października to bym popracowała, o ile nie będzie żadnych kłopotów.

13.05.2015 - Aniołek 8/6 tc [*]
  • minnie_ Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tak poważnie to myślę o tym, czy ewentualnie nie zapytać o zwolnienie na pierwsze miesiące, do końca I trymestru, jeśli będę mieć ciągle takie jazdy w robocie. Planuję chyba najpierw powiedzieć im o ciąży - ale to wolałabym zrobić po pierwszym USG, w sumie nie ma jakiegoś dobrego terminu - i zobaczyć co sami wymyślą w związku z tym.

Mam jakiś straszny stres przed mówieniem komukolwiek o ciąży, na razie nikt nie wie, a ja się boję że jakbym wygadała i będzie coś nie tak (tfu tfu!) to nie wytrzymam psychicznie tego odkręcania i tłumaczenia. Też tak macie?

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    minnie_ wrote:
    Ale tak poważnie to myślę o tym, czy ewentualnie nie zapytać o zwolnienie na pierwsze miesiące, do końca I trymestru, jeśli będę mieć ciągle takie jazdy w robocie. Planuję chyba najpierw powiedzieć im o ciąży - ale to wolałabym zrobić po pierwszym USG, w sumie nie ma jakiegoś dobrego terminu - i zobaczyć co sami wymyślą w związku z tym.

Mam jakiś straszny stres przed mówieniem komukolwiek o ciąży, na razie nikt nie wie, a ja się boję że jakbym wygadała i będzie coś nie tak (tfu tfu!) to nie wytrzymam psychicznie tego odkręcania i tłumaczenia. Też tak macie?
    To jest calkiem normalne,kazda się z Nas boi,ze jak wygada się przed zaczęciem 4msc to może pojsc cos nie tak i te gadanie...wszystkich dookoła szczególnie a jak to się stało? a czemu? itp. itd.
    Zrobisz jak uważasz,ja akurat na l4 poszlam w..dniu @ jak poszlam zrobić tego dnia bete i wyszlo 139,04 :) akurat w tylku miałam to,ze ktoś się dowie w pracy bo pracuje w markecie i od pierwszego dnia wolalam siedzieć w domu i nie tachać i dzwigac ciezarow,tego to bym se już nie darowałam jakby przez to doszło do najgorszego.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie nie informuję. Najwcześniej na początku 2 trymestru. W pracy mam super atmosferę i napewno nie będę miała nieprzyjemności z szefem, jednak nie lubie się zbytnio chwalić, a gdybym musiała potem coś odkręcać... Makabra

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87- racja w Twoim przypadku to dobry wybór. wszystko zależy od charakteru pracy

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co z tym peplaniem do 4msc to jest po prostu zabobon. To nie chodzi o to,ze się powie i cos się stanie. Po prostu w tych tygodniach jest największe możliwe poronienie i żadna się tego nie uchroni jak cos będzie nie tak i mowienie o ciąży tez nic tu nie ma do tego. A wogole to w takim razie wogole nie powinno się mowic o ciąży nikomu dopóki Dziecko się nie urodzi bo przecież nigdy nie wiadomo co może się przytrafić nawet w polowie ciąży. Ja mysle,ze jeśli chodzi o prace to trzeba mowic jak najszybciej żeby nie zaszkodzić dziecku, szef da nadgodziny bo czemu mialby nie dac>? skoro nie wie,ze kobieta jest w ciąży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2015, 18:44

Hashija lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja nie wytrzymalam i wszyscy wiedza o ciazy. tylko o blizniakach wie tylko moj maz. Zrpbimy niespodzianke pozniej

halwaya, Hashija, Beatrice lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wrote:
    ) dziękuję wam za wszystkie słowa wsparcia, super że jesteście bo mój mąż to już na mnie zły chodzi że zmartwienie się dziecku zaszkodze, ale jak tu się w takiej sytuacji nie martwić o maluszka.
    Flakonik super że jesteście już w domku :-) dużo zdrówka dla nas wszystkich ;-)
    mój to samo nie rozumie jak można się tak stresować a ja nie rozumiem jak on może tak na luzaka podchodzic do wszystkiego:)

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiowa ciesze się ze swojej decyzji bo maja dziewczyny taki zapierdziel u mnie w pracy,ze glowa mala.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    minnie_ wrote:

Doskonale Cie rozumiem aj po poronieniu w tamtym roku jak wracałam do pracy to z podkulonym ogonem bo każdy tak litościwie na mnie patrzył, nie znosze tego. Dlatego teraz postanowiłam sobie że jak bedzie wszystko dobrze to powiem dopiero po 12 tc:)

• minnie_ Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate4 - mam to samo, mój też nie rozumie :)

iNso - jasne, nie chodziło mi o zabobony tylko właśnie o te 3 newralgiczne miesiące, kiedy jednak ryzyko jest największe :)

• muamua Ekspertka

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bosz, ale pędzicie :)

U mnie wie: mąż, szefowa, koleżanka z jednej pracy, przyjaciółka, bliski kolega z żoną, koleżanka z drugiej pracy i koleżanka na tym samym etapie ciąży, czyli 8 osób. Kusi mnie czasem, by powiedzieć innym bliższym znajomym, zwłaszcza, że wciąż dopytują, ale jeszcze chwilę odczekam. Najważniejsze będzie poinformowanie rodziny, bo wiadomo, że dla nich to będzie przeżycie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2015, 19:13

ganns65g873vd173.png
    23.03. - 13 dpo - 108 (3 tc 5 dzień), 25.03. - 15 dpo - 316 (4 tc), 01.04. - 22 dpo - 3541 (5tc)
    14.04. - <3 - 6t6d
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale faceci mają rację. Co ma być to będzie, co wcale nie oznacza, że się nie martwią. Po prostu nie dopuszczają do siebie złych myśli i nie lubią gdybać.

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaczej pewnie maja Kobiety które poronily wcześniej to tu oczywiście wiadomo,strach przed kolejna strata i pewnie dlatego boja się mowic o tym wcześniej ale kazda przezywa to inaczej.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
‹‹ 162 163 164 165 166 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ