SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • moni1403 Ekspertka

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatakacji wrote:
    Kurde dziewczyny ja wam zazdroszczę, że nie macie objawów. Ja dzisiaj masakra. Energii zero a nawet mniej , krzyże mnie bolą, muli mnie strasznie , przez cały dzień zjadłam tylko serek wiejski i to na raty. Muszę skończyć projekt na jutro a ledwo siedzę. Masakra jakaś.

Ja mam tak samo cały dzień mnie muli....

f2w3dqk3jx49b2s0.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik i jeszcze wieksza będzie :D i nic tam się nie wchłonie bo taki tam tydz roznicy to nic się nie dzieje pewnie :) będzie ok i będą dwa Maluchy :D Moja Ciotka jak kiedyś bliźniaki rodzila to najpierw klucha Siostra cioteczna wyszla a po 15 min zaczela rodzic drobnego brata a teraz roznicy nie widać ;)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jaką macie jednostkę przy badaniu progesteronu bo u mnie jest Ng/mli wyszło mi 45,88. Beta 33729co odpowiada mojemu siódmemu tygodniowi. Powtórzę ja napewno żeby zobaczyć czy rośnie tylko nie wiem czy jutro czy w czwartek. Jakoś robienie bety nie wiem czemu ale mnie nie stresuje, gorsze dla mnie teraz są wizyty w toalecie i sprawdzanie papieru :-) dziękuję wam za wszystkie słowa wsparcia, super że jesteście bo mój mąż to już na mnie zły chodzi że zmartwienie się dziecku zaszkodze, ale jak tu się w takiej sytuacji nie martwić o maluszka.
    Flakonik super że jesteście już w domku :-) dużo zdrówka dla nas wszystkich ;-)

iNso87, Hashija lubią tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Architektoniczno - geodezyjne :)Jak już wzięłam zlecenie to muszę je zrobić w terminie. Staram się to sobie rozkładać, ale roboty dużo więc jakiś tam nacisk jest.

Flakonik super Ci się trafiło z tym lekarzem, że odrazu dał zwolnienie, bo z reguły nie chcą tak robić.

A co do tygodni ciąży - moja koleżanka wlaśnie urodziła wcześniaczka w 33t5d ciąży i mały ma wpisane , że urodził się w 33 tygodniu, więc lekarze chyba bardziej liczą po skończonych tygodniach.

Flakonik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prywatny nie powinien rpbic zadnych problemow z wypisaniem takiego zwolnienia nawet jak nie ma wiekszych przeciwskazan

Beatrice lubi tę wiadomość

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek tak ng/ml tez tak miałam wcześniej jak robiłam :)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • minnie_ Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Minnie przyrost idealny :) a do kiedy masz zamiar pracowac?
    Nie wiem, jak w takich nerwach to najchętniej w ogóle wzięłabym l4 od razu ;) ale jeśli się unormuje, to myślę że tak do października to bym popracowała, o ile nie będzie żadnych kłopotów.

13.05.2015 - Aniołek 8/6 tc [*]
  • minnie_ Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tak poważnie to myślę o tym, czy ewentualnie nie zapytać o zwolnienie na pierwsze miesiące, do końca I trymestru, jeśli będę mieć ciągle takie jazdy w robocie. Planuję chyba najpierw powiedzieć im o ciąży - ale to wolałabym zrobić po pierwszym USG, w sumie nie ma jakiegoś dobrego terminu - i zobaczyć co sami wymyślą w związku z tym.

Mam jakiś straszny stres przed mówieniem komukolwiek o ciąży, na razie nikt nie wie, a ja się boję że jakbym wygadała i będzie coś nie tak (tfu tfu!) to nie wytrzymam psychicznie tego odkręcania i tłumaczenia. Też tak macie?

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    minnie_ wrote:
    Ale tak poważnie to myślę o tym, czy ewentualnie nie zapytać o zwolnienie na pierwsze miesiące, do końca I trymestru, jeśli będę mieć ciągle takie jazdy w robocie. Planuję chyba najpierw powiedzieć im o ciąży - ale to wolałabym zrobić po pierwszym USG, w sumie nie ma jakiegoś dobrego terminu - i zobaczyć co sami wymyślą w związku z tym.

Mam jakiś straszny stres przed mówieniem komukolwiek o ciąży, na razie nikt nie wie, a ja się boję że jakbym wygadała i będzie coś nie tak (tfu tfu!) to nie wytrzymam psychicznie tego odkręcania i tłumaczenia. Też tak macie?
    To jest calkiem normalne,kazda się z Nas boi,ze jak wygada się przed zaczęciem 4msc to może pojsc cos nie tak i te gadanie...wszystkich dookoła szczególnie a jak to się stało? a czemu? itp. itd.
    Zrobisz jak uważasz,ja akurat na l4 poszlam w..dniu @ jak poszlam zrobić tego dnia bete i wyszlo 139,04 :) akurat w tylku miałam to,ze ktoś się dowie w pracy bo pracuje w markecie i od pierwszego dnia wolalam siedzieć w domu i nie tachać i dzwigac ciezarow,tego to bym se już nie darowałam jakby przez to doszło do najgorszego.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie nie informuję. Najwcześniej na początku 2 trymestru. W pracy mam super atmosferę i napewno nie będę miała nieprzyjemności z szefem, jednak nie lubie się zbytnio chwalić, a gdybym musiała potem coś odkręcać... Makabra

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87- racja w Twoim przypadku to dobry wybór. wszystko zależy od charakteru pracy

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co z tym peplaniem do 4msc to jest po prostu zabobon. To nie chodzi o to,ze się powie i cos się stanie. Po prostu w tych tygodniach jest największe możliwe poronienie i żadna się tego nie uchroni jak cos będzie nie tak i mowienie o ciąży tez nic tu nie ma do tego. A wogole to w takim razie wogole nie powinno się mowic o ciąży nikomu dopóki Dziecko się nie urodzi bo przecież nigdy nie wiadomo co może się przytrafić nawet w polowie ciąży. Ja mysle,ze jeśli chodzi o prace to trzeba mowic jak najszybciej żeby nie zaszkodzić dziecku, szef da nadgodziny bo czemu mialby nie dac>? skoro nie wie,ze kobieta jest w ciąży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2015, 18:44

Hashija lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja nie wytrzymalam i wszyscy wiedza o ciazy. tylko o blizniakach wie tylko moj maz. Zrpbimy niespodzianke pozniej

halwaya, Hashija, Beatrice lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wrote:
    ) dziękuję wam za wszystkie słowa wsparcia, super że jesteście bo mój mąż to już na mnie zły chodzi że zmartwienie się dziecku zaszkodze, ale jak tu się w takiej sytuacji nie martwić o maluszka.
    Flakonik super że jesteście już w domku :-) dużo zdrówka dla nas wszystkich ;-)
    mój to samo nie rozumie jak można się tak stresować a ja nie rozumiem jak on może tak na luzaka podchodzic do wszystkiego:)

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiowa ciesze się ze swojej decyzji bo maja dziewczyny taki zapierdziel u mnie w pracy,ze glowa mala.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    minnie_ wrote:

Doskonale Cie rozumiem aj po poronieniu w tamtym roku jak wracałam do pracy to z podkulonym ogonem bo każdy tak litościwie na mnie patrzył, nie znosze tego. Dlatego teraz postanowiłam sobie że jak bedzie wszystko dobrze to powiem dopiero po 12 tc:)

• minnie_ Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate4 - mam to samo, mój też nie rozumie :)

iNso - jasne, nie chodziło mi o zabobony tylko właśnie o te 3 newralgiczne miesiące, kiedy jednak ryzyko jest największe :)

• muamua Ekspertka

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bosz, ale pędzicie :)

U mnie wie: mąż, szefowa, koleżanka z jednej pracy, przyjaciółka, bliski kolega z żoną, koleżanka z drugiej pracy i koleżanka na tym samym etapie ciąży, czyli 8 osób. Kusi mnie czasem, by powiedzieć innym bliższym znajomym, zwłaszcza, że wciąż dopytują, ale jeszcze chwilę odczekam. Najważniejsze będzie poinformowanie rodziny, bo wiadomo, że dla nich to będzie przeżycie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2015, 19:13

ganns65g873vd173.png
    23.03. - 13 dpo - 108 (3 tc 5 dzień), 25.03. - 15 dpo - 316 (4 tc), 01.04. - 22 dpo - 3541 (5tc)
    14.04. - <3 - 6t6d
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale faceci mają rację. Co ma być to będzie, co wcale nie oznacza, że się nie martwią. Po prostu nie dopuszczają do siebie złych myśli i nie lubią gdybać.

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaczej pewnie maja Kobiety które poronily wcześniej to tu oczywiście wiadomo,strach przed kolejna strata i pewnie dlatego boja się mowic o tym wcześniej ale kazda przezywa to inaczej.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
‹‹ 162 163 164 165 166 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ