X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hjarna witamy :* a na kiedy wychodzi ci termin?
    No ja odczuwam najbardziej mdlosci ;
    A ty masz juz jakies.objawy?

Beatrice lubi tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 11:44

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 11:44

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Jejku nadrobic was to naprawde bie lada wyzwanie ale nas tu jest dzis boli mnie caly dzien brzuch wzielam nospe w tych dniach powinnam doatac wlasnie okres myslicie ze to dlatego?...oby bo jakos tak az ciagnie do nog i plecy bola jak przed @ mimo wszystko jakos sie martwie mam nadzieje ze minie :(

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016
  • Madleine Ekspertka

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro wizyta ;)) juz nie moge sie doczekac !!

kwiatakacji lubi tę wiadomość

Jest i druga fasolka :)
    oeuaqqmzwgtmax2k.png
    gg643e5e9352yh4y.png
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilonia1984 wrote:
    Witam Jejku nadrobic was to naprawde bie lada wyzwanie ale nas tu jest dzis boli mnie caly dzien brzuch wzielam nospe w tych dniach powinnam doatac wlasnie okres myslicie ze to dlatego?...oby bo jakos tak az ciagnie do nog i plecy bola jak przed @ mimo wszystko jakos sie martwie mam nadzieje ze minie :(
    Też mam z tym problem, żeby nadrobić tutaj rozmowy :D czasem podczytuje ale jakoś się wbić nie mogę :-D Ja od wczoraj tez miałam takie bóle ale na wieczór tylko, spróbuj się połóżyć wygodnie na lewym boku, mi to pomaga :-) Jestesmy na podobnym etapie, masz jeszcze jakieś objawy ciążowe ? Bo u mnie od tygodnia spokój cisza a ja wciąż się tym martwie :-P

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • Angie 83 Debiutantka

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Tyle naskrobalyscie ze nie mogę nadrobić. Przeczytałam tylko pobieżnie. Miałam dziś wizytę, oczywiście czekalam ponad godzinę mimo iz wizyta prywatna.
    Rewelka moglabym skopiować to co Ty napisała o swojej wizycie bo u mnie identycznie. Widać zarodek i widziałam bijące serduszko ale gin nie chciał tam za bardzo ingerować wiec nie slyszalam go ani nie mierzylismy jak często uderza. Następna wizyta za dwa tygodnie. CRL 0,40cm. Jak to gin określił -umiarkowany optymizm. Wg USG 6t1d a wg OM mam 6t0d wiec wszystko się zgadza.

Flakonik gratuluje bliźniąt i dobrze ze jesteś w domu.

Baby zrobilas na mnie ogromne wrażenie, nawet mojemu mężowi opowiadała o Tobie. A przede wszystkim jesteś tak pozytywną, optymistyczna osobą ze juz Cię Lubię :)

Kurcze jestem padnieta, wstaje o 5.30 i o tej porze to juz nie widzę. IDE cos wciągnąć bo tylko jak cos ziem to na chwilę mam spokój od mdłości

rewelka lubi tę wiadomość

f2w3lbethk2pk2q3.png
  • ala123 Koleżanka

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie nie mam żadnych mdłości itp, jedynie co to jestem strasznie zmęczona, senna.

Ala
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was drogie panie. Oj ciężko się będzie troszkę wbić w temat ale staram się jak szalona czytać i w miarę was kojarzyć ale to wcale nie jest takie proste haha.
    Może trochę o mnie w sumie nie wiem czy to konieczne ale napisze :) ( Lubie pisać )
    Jestem w 5t.2d ciąży i oczywiście jak co druga przyszła mamusia albo co każda mam masę obaw i strasznie się martwię. Pierwsza moja beta robiona w poniedziałek wynosi 553. I trochę się martwię gdyż przedział to "ciąża: 5-6 tydzień: 158-31795" jutro kolejna i będę siedzieć i myśleć czy wszystko okej. w poniedziałek pierwsza wizyta na NFZ w czwartek prywatnie.
    Dobra to tyle bo bez sensu was tu zanudzac moje drugie panie :) w końcu to wątek o grudnioweczkach , na kiedy macie terminy ? :*

Flakonik, Piegus, Hashija lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli dzisiejsze wizyty wszystkie wypadły dobrze - super nowina :D oby nasze jutrzejsze były równie dobre :D

Ciekawe co z Chichibi bo się nie odzywa...

• minnie_ Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    hej :) wizyte mam dopiero 11 maja :) a Ty? rozumiem, że w pracy nic jeszcze nie wiedzą? myślałaś o l4? Ładna beta i przyrosty piękne, także możesz być spokojna :)
    Ja mam pierwszą w ten czwartek, ale pewnie jeszcze bez USG, tylko taka konsultacja. W pracy jeszcze nic nie mówiłam, l4 jeśli nie będzie to konieczne wolałabym nie brać, ale zobaczymy :)
    a jak u Ciebie?

13.05.2015 - Aniołek 8/6 tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannkkaa wrote:
    Witam was drogie panie. Oj ciężko się będzie troszkę wbić w temat ale staram się jak szalona czytać i w miarę was kojarzyć ale to wcale nie jest takie proste haha.
    Może trochę o mnie w sumie nie wiem czy to konieczne ale napisze :) ( Lubie pisać )
    Jestem w 5t.2d ciąży i oczywiście jak co druga przyszła mamusia albo co każda mam masę obaw i strasznie się martwię. Pierwsza moja beta robiona w poniedziałek wynosi 553. I trochę się martwię gdyż przedział to "ciąża: 5-6 tydzień: 158-31795" jutro kolejna i będę siedzieć i myśleć czy wszystko okej. w poniedziałek pierwsza wizyta na NFZ w czwartek prywatnie.
    Dobra to tyle bo bez sensu was tu zanudzac moje drugie panie :) w końcu to wątek o grudnioweczkach , na kiedy macie terminy ? :*

Witamy :* no co ty. nie zanudzasz :) czym nas wiecej tym weselej :)
    A ty na kiedy masz termin? ;) Ja mam teoretycznie na 1.12

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny!
    Chciałam nieśmiało do Was dołączyć. Zrobiłam 3 testy pod rząd i na każdym krecha - wychodzi mi że to 4 tydzień a termin 28 grudnia. Pierwsza ciąża zakończyła się poronieniem w 9 tygodniu więc teraz strasznie się boję. Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamy

Flakonik, Piegus lubią tę wiadomość

• Nazja Ekspertka

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie, że nas coraz więcej, chociaż nadrobić wszystko z całego dnia jest trudno ;)
    Witam nowe koleżanki :)
    Ja nadal bez szczególnych objawów, dostałam skierowanie na badania 'tarczycowe' (w sumie tylko na TSH,ale jeszcze zrobię odpłatnie FT).
    W pracy jeszcze nic nie powiedziałam, chociaż myślę o tym intensywnie.

f2wlwn15q3fd6na8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy nowe mamusie :D dziewczyny ale Nas tu przybywa :D pomyślcie ile to będzie relacji z porodów w grudniu do przeczytania :D

alicja_ lubi tę wiadomość

• Nazja Ekspertka

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stars2345 wrote:
    co skoncze czytac, wracam i juz musze nadrabiac :d ale nas duzo :)
    moze to smieszne ale zrobilam sobie test czy bedzie chlopak czy dziewczynka, pewnie wiekszosc to zabonony, ale co mi tam :d wyszedl chlopiec :d
    na tej stronce robilam.
    http://www.noworodek.pl/index.php?sm=1

hehe, fajna stronka ;) zrobiłam z ciekawości i też wyszedł chłopiec,ale...niewielką przewagą-52 do 48%, więc wszystko jest możliwe ;)

f2wlwn15q3fd6na8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marik witamy :*teraz musi juz byc dobrze :) masz juz ustalona jakas wizyte u gina?

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U no to początek grudnia ja teoretycznie mam na 20.12 wiec całkiem przed Bożym Narodzeniem :* w sumie kto wie jak to będzie najpierw trzeba przejść przez pierwszy trymestr !! A to jest dla mnie nie lada wyczyn bo wszystko widzę czarno :o:o

• Nazja Ekspertka

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    Witamy nowe mamusie :D dziewczyny ale Nas tu przybywa :D pomyślcie ile to będzie relacji z porodów w grudniu do przeczytania :D

nooo,z samych porodów to i owszem,ale jeszcze po drodze (w sumie-za kilka tygodni) zaczniemy się chwalić tym,czy to chłopiec, czy dziewczynka ;)

f2wlwn15q3fd6na8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria masz termin 8 dni po mnie :)
    Jestem ciekawa jak to będzie :)
    Mam nadzieje ze do grudnia wszystkie dotrwamy i wtedy będzie się działo !:*

Flakonik lubi tę wiadomość

‹‹ 164 165 166 167 168 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ