Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Pierwsza ciąża. W piątek zrobiła test, odrazę wyszły dwie grube kreski. Wczoraj byłam u lekarza, zrobił usg i powiedział ze widać pecherzyk plodowy umiejscowiony w macicy. Za 3 tyg kolejna wizyta żeby sprawdzić czy serduszko słychać
iNso87, Flakonik lubią tę wiadomość
Ala -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAle nas tu dużo:) Będzie przyrost na koniec roku

U mnie wiedzą tylko mąż ( oczywiście) i 3 koleżanki , którym powiedziałabym tak czy siak. My chcemy powiedzieć po naszych wakacjach czyli jakoś w czerwcu. W maju robimy badania prenatalne w czerwcu jedziemy na 2tygodniowe wakacje i potem będziemy się chwalić. Nie chcę mowić wcześniej , bo nie chcę słuchać rad - czy robić badania , czy nie robic , a po co?, a dlaczego?, za granicę w ciąży? jeszcze pracujesz? juz nie pracujesz? itp. itd. Może brzmi to śmiesznie ale byłam świadkiem ostatnio kilku takich sytuacji i sobie wolę tego zaoszczędzić.
-
nick nieaktualny
-
Ja robiłam tsh w październiku jak jeszcze brałam antykoncepcje i wyszlo mi 2,84. Potem już nie robiłam,w styczniu odstawiłam tabsy i 2cs ciaza. Teraz dopiero będę robic gdzies za 3tyg to tsh znowu. Dlatego nie rozumiem już tego,ze ma być kolo 1? Dodam,ze to w październiku to moje pierwsze takie badanie nigdy na tarczyce nie chorowałam a i nie wiedziałam,ze przy staraniach trzeba to badackwiatakacji wrote:Ja mam TSH w normie ale przy dolnej granicy 0.317. Dopóki w normie to sie nie przejmuję, aczkolwiek całą młodość leczyłam się na nadczynność tarczycy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2015, 19:16
-
czesc :*
ala witamy i gratulujemy
ja miałam dzisiaj wizyte
widać była jak bije serduszko
mam założoną karte ciąży
dostałam skierowania na badania które mam zrobić do nastepnej wizyty 19 maja
według kalendarza tu dzisiaj mam 1 dzien 8 tyg i termin na 8 grudnia, według gina na 9 grudnia
a według sprzetu to jestem 7tydz5 dni i termin na 3 grudnia
ciekawe...
ja już dzis poszerzyłam grono osób które wiedzą... teraz już się wiadomośc rozejdzie
iNso87, kwiatakacji, Madzisek, kehlana_miyu lubią tę wiadomość
-
Hej, dziewczyny Ja właśnie po wizycie, jak na razie coś tam widać
jest pęcherzyk w środku też coś się dzieje, jest malutki zarodek, zalążek serduszka, wiec widziałam migajace, jak na razie lekarz jeszcze mówił, że jest dobrze, ale aby przyjść za dwa tygodnie i wtedy już powinno być wszystko wiadomo na pewno.
iNso87, kwiatakacji, Madzisek, justyna14, Angie 83, kehlana_miyu, Hashija lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo tarczyca robi problemy zarówno przy zajściu jak i przebiegu ciąży , powoduje również różne wady u płodu, dlatego warto kontrolować tarczycę w ciąży. Mi ginekolog przepowiadał problemy z zajściem w ciążę a zaszłam w 1 cyklu. od dobrych 15 lat badam dość regularnie hormony tarczycy i wszystko jest ok , a jednak mam historię nadczynności i jak będzie w ciąży to jest loteria.
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH