X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • ala123 Koleżanka

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dziewczyny, chciałbym się dołączyć do grona grudniowych mam :) mój termin wypada na 20 grudnia, potwierdziłam juz ta informacje u lekarza.

Flakonik, Madzisek, kwiatakacji, alicja_ lubią tę wiadomość

Ala
  • minnie_ Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala - to mamy termin na ten sam dzień, chociaż ja jeszcze niepotwierdzony u lekarza. Witaj! :) miałaś już USG?

13.05.2015 - Aniołek 8/6 tc [*]
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ala123- gratulacje

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala witamy i gratulacje :* to twoja pierwsza ciaza?

Beatrice lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Ala:)

• ala123 Koleżanka

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsza ciąża. W piątek zrobiła test, odrazę wyszły dwie grube kreski. Wczoraj byłam u lekarza, zrobił usg i powiedział ze widać pecherzyk plodowy umiejscowiony w macicy. Za 3 tyg kolejna wizyta żeby sprawdzić czy serduszko słychać ;)

iNso87, Flakonik lubią tę wiadomość

Ala
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Ala;) nasze grono się powiększa;)

Jak dzisiejsze wizyty dziewczyny ?

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Ala :)

A kto dziś miał wizytke ?:)

Wiecie co tak przeleciałam te nasze forum i już sama nie wiem co o tym tsh myslec hmm

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale nas tu dużo:) Będzie przyrost na koniec roku :)

U mnie wiedzą tylko mąż ( oczywiście) i 3 koleżanki , którym powiedziałabym tak czy siak. My chcemy powiedzieć po naszych wakacjach czyli jakoś w czerwcu. W maju robimy badania prenatalne w czerwcu jedziemy na 2tygodniowe wakacje i potem będziemy się chwalić. Nie chcę mowić wcześniej , bo nie chcę słuchać rad - czy robić badania , czy nie robic , a po co?, a dlaczego?, za granicę w ciąży? jeszcze pracujesz? juz nie pracujesz? itp. itd. Może brzmi to śmiesznie ale byłam świadkiem ostatnio kilku takich sytuacji i sobie wolę tego zaoszczędzić. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam TSH w normie ale przy dolnej granicy 0.317. Dopóki w normie to sie nie przejmuję, aczkolwiek całą młodość leczyłam się na nadczynność tarczycy.

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatakacji wrote:
    Ja mam TSH w normie ale przy dolnej granicy 0.317. Dopóki w normie to sie nie przejmuję, aczkolwiek całą młodość leczyłam się na nadczynność tarczycy.
    Ja robiłam tsh w październiku jak jeszcze brałam antykoncepcje i wyszlo mi 2,84. Potem już nie robiłam,w styczniu odstawiłam tabsy i 2cs ciaza. Teraz dopiero będę robic gdzies za 3tyg to tsh znowu. Dlatego nie rozumiem już tego,ze ma być kolo 1? Dodam,ze to w październiku to moje pierwsze takie badanie nigdy na tarczyce nie chorowałam a i nie wiedziałam,ze przy staraniach trzeba to badac ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2015, 19:16

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • ania14 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc :*
    ala witamy i gratulujemy :)

ja miałam dzisiaj wizyte ;)
    widać była jak bije serduszko ;) mam założoną karte ciąży
    dostałam skierowania na badania które mam zrobić do nastepnej wizyty 19 maja
    według kalendarza tu dzisiaj mam 1 dzien 8 tyg i termin na 8 grudnia, według gina na 9 grudnia
    a według sprzetu to jestem 7tydz5 dni i termin na 3 grudnia
    ciekawe... ;)
    ja już dzis poszerzyłam grono osób które wiedzą... teraz już się wiadomośc rozejdzie

iNso87, kwiatakacji, Madzisek, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

• rewelka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziewczyny Ja właśnie po wizycie, jak na razie coś tam widać :) jest pęcherzyk w środku też coś się dzieje, jest malutki zarodek, zalążek serduszka, wiec widziałam migajace, jak na razie lekarz jeszcze mówił, że jest dobrze, ale aby przyjść za dwa tygodnie i wtedy już powinno być wszystko wiadomo na pewno.

iNso87, kwiatakacji, Madzisek, justyna14, Angie 83, kehlana_miyu, Hashija lubią tę wiadomość

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Dziewczyny :) to teraz no stress :D

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Oluniaaa Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się już chwale że jestem w ciąży :-) zresztą pomalu brzuch rośnie a jak pojem to wyglądam jak w 5 miesiącu. Ostatnio tak ukrywalam i powiedziałam dopiero w 2 trymestrze i co w 22 tygodniu poronilam. Więc teraz nie będę ukrywać mojego szczęścia :-D

wniddf9h8xpsthjb.png
    km5sdf9hrm4qrho3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tarczyca robi problemy zarówno przy zajściu jak i przebiegu ciąży , powoduje również różne wady u płodu, dlatego warto kontrolować tarczycę w ciąży. Mi ginekolog przepowiadał problemy z zajściem w ciążę a zaszłam w 1 cyklu. od dobrych 15 lat badam dość regularnie hormony tarczycy i wszystko jest ok , a jednak mam historię nadczynności i jak będzie w ciąży to jest loteria.

• Nadulka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 08:13

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • moni1403 Ekspertka

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dziewczynki mnie dzieli niecałe 12 h od pierwszej wizyty... trzymajcie kciuki :-)

kwiatakacji lubi tę wiadomość

f2w3dqk3jx49b2s0.png
  • stars2345 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 13:34

• hjärna Koleżanka

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie mamusie. Równiez dołączam do grona grudniowych mam :) jak sie czujecie? odczuwacie już coś?

Flakonik lubi tę wiadomość

relgdf9h2lcsmuad.png
‹‹ 163 164 165 166 167 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ