Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Pierwsza ciąża. W piątek zrobiła test, odrazę wyszły dwie grube kreski. Wczoraj byłam u lekarza, zrobił usg i powiedział ze widać pecherzyk plodowy umiejscowiony w macicy. Za 3 tyg kolejna wizyta żeby sprawdzić czy serduszko słychać
iNso87, Flakonik lubią tę wiadomość
Ala -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAle nas tu dużo:) Będzie przyrost na koniec roku
U mnie wiedzą tylko mąż ( oczywiście) i 3 koleżanki , którym powiedziałabym tak czy siak. My chcemy powiedzieć po naszych wakacjach czyli jakoś w czerwcu. W maju robimy badania prenatalne w czerwcu jedziemy na 2tygodniowe wakacje i potem będziemy się chwalić. Nie chcę mowić wcześniej , bo nie chcę słuchać rad - czy robić badania , czy nie robic , a po co?, a dlaczego?, za granicę w ciąży? jeszcze pracujesz? juz nie pracujesz? itp. itd. Może brzmi to śmiesznie ale byłam świadkiem ostatnio kilku takich sytuacji i sobie wolę tego zaoszczędzić. -
nick nieaktualny
-
kwiatakacji wrote:Ja mam TSH w normie ale przy dolnej granicy 0.317. Dopóki w normie to sie nie przejmuję, aczkolwiek całą młodość leczyłam się na nadczynność tarczycy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2015, 19:16
-
czesc :*
ala witamy i gratulujemy
ja miałam dzisiaj wizyte
widać była jak bije serduszkomam założoną karte ciąży
dostałam skierowania na badania które mam zrobić do nastepnej wizyty 19 maja
według kalendarza tu dzisiaj mam 1 dzien 8 tyg i termin na 8 grudnia, według gina na 9 grudnia
a według sprzetu to jestem 7tydz5 dni i termin na 3 grudnia
ciekawe...
ja już dzis poszerzyłam grono osób które wiedzą... teraz już się wiadomośc rozejdzieiNso87, kwiatakacji, Madzisek, kehlana_miyu lubią tę wiadomość
-
Hej, dziewczyny Ja właśnie po wizycie, jak na razie coś tam widać
jest pęcherzyk w środku też coś się dzieje, jest malutki zarodek, zalążek serduszka, wiec widziałam migajace, jak na razie lekarz jeszcze mówił, że jest dobrze, ale aby przyjść za dwa tygodnie i wtedy już powinno być wszystko wiadomo na pewno.
iNso87, kwiatakacji, Madzisek, justyna14, Angie 83, kehlana_miyu, Hashija lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo tarczyca robi problemy zarówno przy zajściu jak i przebiegu ciąży , powoduje również różne wady u płodu, dlatego warto kontrolować tarczycę w ciąży. Mi ginekolog przepowiadał problemy z zajściem w ciążę a zaszłam w 1 cyklu. od dobrych 15 lat badam dość regularnie hormony tarczycy i wszystko jest ok , a jednak mam historię nadczynności i jak będzie w ciąży to jest loteria.