X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poz!omka. wrote:
    A nospa nie hamuje akcji skurczowej? Ja to z jednej strony bym chciała żeby juz sie coś ruszyło, póki mój ma na rano , od jutra ma do 22 :/ Ale najgorzej kiedy mam termin, ma nocki wtedy :D Zawsze mniej stresu kiedy bym wiedziała ze cos sie zaczyna i mam go obok, bo gdyby był w pracy to bym musiała czekać naprawdę do ostatniego momentu że bede na 100% pewna ze to juz, zeby wyszedł z pracy, bo tak to co, przyjedzie a tu jednak nic, i tak za każdym razem :D to go chyba wyleją :D
    kochana każdy lekarz Ci powie, że nie ma czegoś na hamowanie akcji porodowej, jak samo ruszy to tego nie zatrzymasz :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 14:47

kwiatakacji lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj wizyta ktg pewnie od razu i do terminu 7dni :-D

• Nadulka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 10:49

Anko:-), Poz!omka. lubią tę wiadomość

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo wylecialo ze mni trochę galaretki :D ale zupełnie przezroczystej???

Anko:-), kwiatakacji, Matleena lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po wizycie. Ciekawe,która nie trzymała kciukow :<
    Ogólnie to tak najpierw relacje z samolotu : wykaz pobrany z pochwy i odbytu - wyniki poczta elektroniczna.
    Szyjka "jeszcze dość długa" cokolwiek to znaczy bo zawsze była"twarda,długa i zamknięta".
    Relacja z usg: synus zostaje synkiem. Wazy 2910g,ale jego główka odpowiada 40 tygodniowi ciąży a reszta ciałka proporcjonalna do tygodnia ciąży. Lekarz dlugo badał jednak nie widzi żadnych nieprawidłowości ale musimy to obserwować gdyż doszło jeszcze do tego moje ciśnienie mierzył na poczatku i na końcu wizyty i caly czas 140/90 wiec jeżeli będzie cały czas takie mam dzwonić.
    Zalecenia: pomiar ciśnienia codziennie , kg raz w tygodniu czyli pierwsze ktg 2.12 a kolejne przed wizyta 9.12
    Wg usg termin 12.12.15
    Chórze teraz zaniepokojona tą główka.. i tym ciśnieniem.
    Nie mamy zdjęcia bo mały jest juz nisko i tuli łożysko i bawi się rękoma pępowina
    Trzymam dziewczyny mocno kciuki za porody wasze i wizyty :)

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się znowu z moim mężem poprztykałam, nie wiem, czy to moje hormony na koniec czy on taki leniwy serio się zrobił.... eh wygarnęłam mu znowu, niby przyznał mi rację ale co z tego :/
    boję się, że jak zostanie sam z Olkiem to sobie z nim nie poradzi i będzie mój mały Oli głodny chodzi w zasiusianym pampersie :(

7w3d 💔
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 10:49

Acikk lubi tę wiadomość

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannkkaa wrote:
    Witam się po wizycie. Ciekawe,która nie trzymała kciukow :<
    Ogólnie to tak najpierw relacje z samolotu : wykaz pobrany z pochwy i odbytu - wyniki poczta elektroniczna.
    Szyjka "jeszcze dość długa" cokolwiek to znaczy bo zawsze była"twarda,długa i zamknięta".
    Relacja z usg: synus zostaje synkiem. Wazy 2910g,ale jego główka odpowiada 40 tygodniowi ciąży a reszta ciałka proporcjonalna do tygodnia ciąży. Lekarz dlugo badał jednak nie widzi żadnych nieprawidłowości ale musimy to obserwować gdyż doszło jeszcze do tego moje ciśnienie mierzył na poczatku i na końcu wizyty i caly czas 140/90 wiec jeżeli będzie cały czas takie mam dzwonić.
    Zalecenia: pomiar ciśnienia codziennie , kg raz w tygodniu czyli pierwsze ktg 2.12 a kolejne przed wizyta 9.12
    Wg usg termin 12.12.15
    Chórze teraz zaniepokojona tą główka.. i tym ciśnieniem.
    Nie mamy zdjęcia bo mały jest juz nisko i tuli łożysko i bawi się rękoma pępowina
    Trzymam dziewczyny mocno kciuki za porody wasze i wizyty :)
    a nie przepisał Ci na ciśnienie dopegytu? ja to brałam w pierwszej ciąży, bo też właśnie w 37 tyg ciśnienie zaczęło skakać. 140 to nie jest jest jeszcze tragicznie ale 90 to już dużo, pilnuj tego dolnego zwłaszcza i jak będzie więcej to od razu do lekarza. Generalnie na ciśnienie polecam leżenie plackiem, zero słodkości z czekoladą, coli, kawy i stresu :) ah zielona herbata też podnosi ciśnienie więc też odpada

edit: a jak główka już na 40 tydzień to .... hmmm oby już nie urosła bo będzie cieżko ją wyprzeć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 14:54

7w3d 💔
  • Karola1990 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk moze to kawalek czopu Ci odszedl? Ty tak nie szalej bo jeszcze w listipadzie urodzisz :P

m3sxdqk392yfxb7n.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulka wrote:
    ja wczoraj cały dzień po trochu miałam taką galaretkę przezroczystą :D
    Acikk, Nadulka to czopy Wam odchodzą, mój był zabarwiony częściowo krwią, ale może być i bez. Z krwią to ponoć szybko akcja się zaczynie i u mnie się potwierdziło.

Nadulka lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nic zobaczymy bo za dużo tego to nie było :P póki co jade do kosmetyczki :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 10:50

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra miała przezroczysty, żółtawy taki glut :D bez krwi, 4 dni później urodziła :P

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Oooo wylecialo ze mni trochę galaretki :D ale zupełnie przezroczystej???
    Acikk to sie u ciebie coś rusza. Jedź na ye rzęsy bi nie zdążysz ich zrobić :-P

Pchelkaa lubi tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk zarty sobie robisz mamy rodzic razem a tu przed szereg dziewczyny wychodza :) skonczylam sprzatac dol zjem i biore sie za gore i obiad hahah moze i M przyatakuje jak mi tak to sprzatanie idzie dzisiaj :)

Karola1990 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    a nie przepisał Ci na ciśnienie dopegytu? ja to brałam w pierwszej ciąży, bo też właśnie w 37 tyg ciśnienie zaczęło skakać. 140 to nie jest jest jeszcze tragicznie ale 90 to już dużo, pilnuj tego dolnego zwłaszcza i jak będzie więcej to od razu do lekarza. Generalnie na ciśnienie polecam leżenie plackiem, zero słodkości z czekoladą, coli, kawy i stresu :) ah zielona herbata też podnosi ciśnienie więc też odpada

edit: a jak główka już na 40 tydzień to .... hmmm oby już nie urosła bo będzie cieżko ją wyprzeć :)
    No właśnie nie wiec to mnie martwi trochę. Od dziś leże juz nie biegam jak szalona..
    Doktorek mówił że mały może mieć problem z przejściem.. najwyżej będa musieli mnie mocno zacerowac. Juz niech wychodzi..

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Rozumiem że jesteś w szoku, ale ja też teraz i wtedy przy Megi. Ale nie martw się, przecież to ostatnie dni ósmego miesiąca, dzieciątko sobie poradzi :-) Jestem ciekawa czy te dwie doby przetrzymania to tak u nich czy jakaś norma ogólna. Bo Megi też musiała czekać. To dawaj znać na bieżąco :-)

Dwie doby czekaja bo moze syerydy na pluca chca podac.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chichibi Ty jesteś z Piły? :) dopiero zauważyłam naszą tabelką na pierwszej stronie, gdzie możemy się same wpisywać :) Myślałam że jestem jako jedyna z okolic Piły na tym forum :)
    Do jakiego lekarza chodzisz? jeśli oczywiście można wiedzieć :) ja jestem z okolic Piły ale jeżdżę do lekarza prywatnie do Piły. Rodzisz w Pile?

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Dziewczynyyy, a co w torbie powinno być na wierzchu?

Ja polozylam papier toaletowy bo tak czesto chodze na kibelek ze napewno sie przyda jako pierwszy:-D hahah

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a zastanawiałyście się już nad szczepieniami? Oczywiście pytam te, które w ogóle będą szczepić. Ja podjęłam decyzję, że będę szczepić i wczoraj u położnej miałam spotkanie na ten temat i powiem Wam że mam mętlik w głowie... Tzn na pewno chcę szczepić ale jak i na co?
    Z tego co zrozumiałam to:
    -szczepienia obowiązkowe do 2 roku życia na NFZ tj. 16 wkłuć, można zredukować liczbę wkłuć do 7 kupując szczepionkę 6w1 (koszt ok 1000 zł) lub zredukować liczbę wkłuć do 9 kupując szczepionkę 5w1 (koszt ok 500 zł)
    -szczepienia nieobowiązkowe: pneumokoki (koszt ok 1000 zł), meningokoki (nie wiem jaki koszt) i rotawirusy (koszt ok 600 zł)

No i sama nie wiem, może mogłyby wypowiedzieć się te, które już mają dzieci-jak szczepiłyście?

Oczywiście nie chcę wywołać tu jakiegoś poruszenia ogólnego tematu szczepień. To czy w ogóle szczepić to jest każdego indywidualna sprawa, ja nikogo decyzji nie krytykuję

‹‹ 1878 1879 1880 1881 1882 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ