SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poz!omka. wrote:
    A nospa nie hamuje akcji skurczowej? Ja to z jednej strony bym chciała żeby juz sie coś ruszyło, póki mój ma na rano , od jutra ma do 22 :/ Ale najgorzej kiedy mam termin, ma nocki wtedy :D Zawsze mniej stresu kiedy bym wiedziała ze cos sie zaczyna i mam go obok, bo gdyby był w pracy to bym musiała czekać naprawdę do ostatniego momentu że bede na 100% pewna ze to juz, zeby wyszedł z pracy, bo tak to co, przyjedzie a tu jednak nic, i tak za każdym razem :D to go chyba wyleją :D
    kochana każdy lekarz Ci powie, że nie ma czegoś na hamowanie akcji porodowej, jak samo ruszy to tego nie zatrzymasz :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 14:47

kwiatakacji lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj wizyta ktg pewnie od razu i do terminu 7dni :-D

• Nadulka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 10:49

Anko:-), Poz!omka. lubią tę wiadomość

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo wylecialo ze mni trochę galaretki :D ale zupełnie przezroczystej???

Anko:-), kwiatakacji, Matleena lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po wizycie. Ciekawe,która nie trzymała kciukow :<
    Ogólnie to tak najpierw relacje z samolotu : wykaz pobrany z pochwy i odbytu - wyniki poczta elektroniczna.
    Szyjka "jeszcze dość długa" cokolwiek to znaczy bo zawsze była"twarda,długa i zamknięta".
    Relacja z usg: synus zostaje synkiem. Wazy 2910g,ale jego główka odpowiada 40 tygodniowi ciąży a reszta ciałka proporcjonalna do tygodnia ciąży. Lekarz dlugo badał jednak nie widzi żadnych nieprawidłowości ale musimy to obserwować gdyż doszło jeszcze do tego moje ciśnienie mierzył na poczatku i na końcu wizyty i caly czas 140/90 wiec jeżeli będzie cały czas takie mam dzwonić.
    Zalecenia: pomiar ciśnienia codziennie , kg raz w tygodniu czyli pierwsze ktg 2.12 a kolejne przed wizyta 9.12
    Wg usg termin 12.12.15
    Chórze teraz zaniepokojona tą główka.. i tym ciśnieniem.
    Nie mamy zdjęcia bo mały jest juz nisko i tuli łożysko i bawi się rękoma pępowina
    Trzymam dziewczyny mocno kciuki za porody wasze i wizyty :)

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się znowu z moim mężem poprztykałam, nie wiem, czy to moje hormony na koniec czy on taki leniwy serio się zrobił.... eh wygarnęłam mu znowu, niby przyznał mi rację ale co z tego :/
    boję się, że jak zostanie sam z Olkiem to sobie z nim nie poradzi i będzie mój mały Oli głodny chodzi w zasiusianym pampersie :(

7w3d 💔
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 10:49

Acikk lubi tę wiadomość

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannkkaa wrote:
    Witam się po wizycie. Ciekawe,która nie trzymała kciukow :<
    Ogólnie to tak najpierw relacje z samolotu : wykaz pobrany z pochwy i odbytu - wyniki poczta elektroniczna.
    Szyjka "jeszcze dość długa" cokolwiek to znaczy bo zawsze była"twarda,długa i zamknięta".
    Relacja z usg: synus zostaje synkiem. Wazy 2910g,ale jego główka odpowiada 40 tygodniowi ciąży a reszta ciałka proporcjonalna do tygodnia ciąży. Lekarz dlugo badał jednak nie widzi żadnych nieprawidłowości ale musimy to obserwować gdyż doszło jeszcze do tego moje ciśnienie mierzył na poczatku i na końcu wizyty i caly czas 140/90 wiec jeżeli będzie cały czas takie mam dzwonić.
    Zalecenia: pomiar ciśnienia codziennie , kg raz w tygodniu czyli pierwsze ktg 2.12 a kolejne przed wizyta 9.12
    Wg usg termin 12.12.15
    Chórze teraz zaniepokojona tą główka.. i tym ciśnieniem.
    Nie mamy zdjęcia bo mały jest juz nisko i tuli łożysko i bawi się rękoma pępowina
    Trzymam dziewczyny mocno kciuki za porody wasze i wizyty :)
    a nie przepisał Ci na ciśnienie dopegytu? ja to brałam w pierwszej ciąży, bo też właśnie w 37 tyg ciśnienie zaczęło skakać. 140 to nie jest jest jeszcze tragicznie ale 90 to już dużo, pilnuj tego dolnego zwłaszcza i jak będzie więcej to od razu do lekarza. Generalnie na ciśnienie polecam leżenie plackiem, zero słodkości z czekoladą, coli, kawy i stresu :) ah zielona herbata też podnosi ciśnienie więc też odpada

edit: a jak główka już na 40 tydzień to .... hmmm oby już nie urosła bo będzie cieżko ją wyprzeć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 14:54

7w3d 💔
  • Karola1990 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk moze to kawalek czopu Ci odszedl? Ty tak nie szalej bo jeszcze w listipadzie urodzisz :P

m3sxdqk392yfxb7n.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulka wrote:
    ja wczoraj cały dzień po trochu miałam taką galaretkę przezroczystą :D
    Acikk, Nadulka to czopy Wam odchodzą, mój był zabarwiony częściowo krwią, ale może być i bez. Z krwią to ponoć szybko akcja się zaczynie i u mnie się potwierdziło.

Nadulka lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nic zobaczymy bo za dużo tego to nie było :P póki co jade do kosmetyczki :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 10:50

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra miała przezroczysty, żółtawy taki glut :D bez krwi, 4 dni później urodziła :P

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Oooo wylecialo ze mni trochę galaretki :D ale zupełnie przezroczystej???
    Acikk to sie u ciebie coś rusza. Jedź na ye rzęsy bi nie zdążysz ich zrobić :-P

Pchelkaa lubi tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk zarty sobie robisz mamy rodzic razem a tu przed szereg dziewczyny wychodza :) skonczylam sprzatac dol zjem i biore sie za gore i obiad hahah moze i M przyatakuje jak mi tak to sprzatanie idzie dzisiaj :)

Karola1990 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    a nie przepisał Ci na ciśnienie dopegytu? ja to brałam w pierwszej ciąży, bo też właśnie w 37 tyg ciśnienie zaczęło skakać. 140 to nie jest jest jeszcze tragicznie ale 90 to już dużo, pilnuj tego dolnego zwłaszcza i jak będzie więcej to od razu do lekarza. Generalnie na ciśnienie polecam leżenie plackiem, zero słodkości z czekoladą, coli, kawy i stresu :) ah zielona herbata też podnosi ciśnienie więc też odpada

edit: a jak główka już na 40 tydzień to .... hmmm oby już nie urosła bo będzie cieżko ją wyprzeć :)
    No właśnie nie wiec to mnie martwi trochę. Od dziś leże juz nie biegam jak szalona..
    Doktorek mówił że mały może mieć problem z przejściem.. najwyżej będa musieli mnie mocno zacerowac. Juz niech wychodzi..

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Rozumiem że jesteś w szoku, ale ja też teraz i wtedy przy Megi. Ale nie martw się, przecież to ostatnie dni ósmego miesiąca, dzieciątko sobie poradzi :-) Jestem ciekawa czy te dwie doby przetrzymania to tak u nich czy jakaś norma ogólna. Bo Megi też musiała czekać. To dawaj znać na bieżąco :-)

Dwie doby czekaja bo moze syerydy na pluca chca podac.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chichibi Ty jesteś z Piły? :) dopiero zauważyłam naszą tabelką na pierwszej stronie, gdzie możemy się same wpisywać :) Myślałam że jestem jako jedyna z okolic Piły na tym forum :)
    Do jakiego lekarza chodzisz? jeśli oczywiście można wiedzieć :) ja jestem z okolic Piły ale jeżdżę do lekarza prywatnie do Piły. Rodzisz w Pile?

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Dziewczynyyy, a co w torbie powinno być na wierzchu?

Ja polozylam papier toaletowy bo tak czesto chodze na kibelek ze napewno sie przyda jako pierwszy:-D hahah

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a zastanawiałyście się już nad szczepieniami? Oczywiście pytam te, które w ogóle będą szczepić. Ja podjęłam decyzję, że będę szczepić i wczoraj u położnej miałam spotkanie na ten temat i powiem Wam że mam mętlik w głowie... Tzn na pewno chcę szczepić ale jak i na co?
    Z tego co zrozumiałam to:
    -szczepienia obowiązkowe do 2 roku życia na NFZ tj. 16 wkłuć, można zredukować liczbę wkłuć do 7 kupując szczepionkę 6w1 (koszt ok 1000 zł) lub zredukować liczbę wkłuć do 9 kupując szczepionkę 5w1 (koszt ok 500 zł)
    -szczepienia nieobowiązkowe: pneumokoki (koszt ok 1000 zł), meningokoki (nie wiem jaki koszt) i rotawirusy (koszt ok 600 zł)

No i sama nie wiem, może mogłyby wypowiedzieć się te, które już mają dzieci-jak szczepiłyście?

Oczywiście nie chcę wywołać tu jakiegoś poruszenia ogólnego tematu szczepień. To czy w ogóle szczepić to jest każdego indywidualna sprawa, ja nikogo decyzji nie krytykuję

‹‹ 1878 1879 1880 1881 1882 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ