Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPoz!omka. wrote:ejj a to trzeba mieć swój papier do szpitala??? nie wiedziałam
A co do szczepień słyszałam że lepsze są te darmowe, może dziecko bardziej sie nacierpi bo jest ich wiecej za jednym razem, ale podobno są zdrowsze, tak od kilku ''rodziców'' słyszałam
Niby nie trzeba ale lezalam 5 razy w szpitalu w ciazy i zdarzalo sie ze papieru po poludniu juz nie bylo (salowa rano uzupelniala zapas) wiec lepiej miec swoj i nie miec niespodzianek;-)Hashija lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPoziomka, a co zrobisz jak Cię sraczka pociśnie i popędzisz do kibelka, a tam papieru nie ma?
palcem się podetrzesz?
Ja biorę i papier i chusteczki odświeżające i chusteczki higieniczne:PWiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 15:58
-
nick nieaktualnyPchelkaa wrote:Niby nie trzeba ale lezalam 5 razy w szpitalu w ciazy i zdarzalo sie ze papieru po poludniu juz nie bylo (salowa rano uzupelniala zapas) wiec lepiej miec swoj i nie miec niespodzianek;-)
-
Poz!omka. wrote:ejj a to trzeba mieć swój papier do szpitala??? nie wiedziałam
Jest w szpitalu ale szary i szorstki, a po porodzie to raczej lepiej delikatnijeszy
Dzięki dziewczyny za rady, mi się wydawało że w samych śpioszkach to w nogi będzie mu zimno, ale w sumie jest ciepły kombinezon, to powinno wystarczyća i tak tylko do porodu.
Aliss gondola do samochodu zamiast fotelika? Zastanów się czy to bezpiecznie, i słyszałam, że często w szpitalach nie wypuszczają bez fotelika. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyZieloneOliwki wrote:3 ukłucia w ciągu dnia, a potem jak to wygląda? kiedy następne później?
7-8 tydz. 3 wkłucia (za jedną wizytą)
6-8 tydz. od poprzedniego szczepienia - 3 wkłucia
7 miesiąc życia: 1 wkłucie
13-14 miesiąc życia: 1 wkłucie
16-18 miesiąc życia: 3 wkłuciaZieloneOliwki lubi tę wiadomość
-
ZieloneOliwki wrote:3 ukłucia w ciągu dnia, a potem jak to wygląda? kiedy następne później?
Tu masz stronke z rozpiska ile masz wkuc podczas jednego szczepienia przy podstawowym programi i tych 5w1 i 6w1.
http://m.edziecko.pl/edziecko/1,113161,18398594,kalendarz-szczepien.html
Na rota chyba albo pneumo jedno z dwuch jest e postaci doustnej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 16:02
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNadulka wrote:Ja nie mam pojęcia co naszykować zaraz po urodzeniu ? mam kilka kompletów porobionych i któryś dam ale nie wiem jaki byłby najlepszy.. a Wy co dacie do ubrania?
Do tego czapeczka bawełniana i rękawiczki niedrapki i po kłopocie. Dlatego spakowałam do szpitala 4 pajace zapinane z przodu po całości i tylko jeden komplet body + półśpiochy.
-
nick nieaktualnyalisss871 wrote:24 godz. po urodzeniu-2 wkłucia
7-8 tydz. 3 wkłucia (za jedną wizytą)
7 miesiąc życia: 1 wkłucie
13-14 miesiąc życia: 1 wkłucie
16-18 miesiąc życia: 3 wkłucia -
nick nieaktualnyrewelka wrote:Aliss gondola do samochodu zamiast fotelika? Zastanów się czy to bezpiecznie, i słyszałam, że często w szpitalach nie wypuszczają bez fotelika.
Wiesz ja to taka niedoświadczona matka że jeszcze nie umiem nazywać rzeczy po imieniuoczywiście że chodziło mi o fotelik
rewelka, Pchelkaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAcikk, co TY tu z jakimś czopem wyskakujesz? masz czekać na nas!
Ja dziś miałam rano kilka skurczy, ale bezbolesneza to Antek wczoraj dał taki popis... cały dzień się kręcił...aż się boję czy się nie przekabacił dupką w dół...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 16:10
-
Kurka
z tym papierem to nie ma żartów widze
to dobrze ze jeszcze nie wybrałam sie do szpitala, musze dorzucić rolkę do torby
Chociaż w razie co bym się podcierała chusteczkami mojej małej haha
Dowiedziałam się że u mnie w szpitalu przed porodem dają czopki na sranie zeby opróżnić zbiornik przed wyciskiem
Więc trochę złota sie poleje
Mam nadzieje ze to faktycznie ruszy przed, a nie w trakcie parcia hahah bo to by było już przegięcie
Karola1990 lubi tę wiadomość
Alicja.
''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...''
-
alisss871 wrote:Chichibi Ty jesteś z Piły?
dopiero zauważyłam naszą tabelką na pierwszej stronie, gdzie możemy się same wpisywać
Myślałam że jestem jako jedyna z okolic Piły na tym forum
Do jakiego lekarza chodzisz? jeśli oczywiście można wiedziećja jestem z okolic Piły ale jeżdżę do lekarza prywatnie do Piły. Rodzisz w Pile?
ojej! nie sądziłam, że ktoś też jest z Piłyja ogólnie mieszkam w okolicach Piły
w Byszkach
a do Piły jeżdżę do lekarza do dr Jaskulskiego
z którego jeste mega zadowolona
Tak tak, rodze w Pilejakiś czas temu byłam zwiedzić ze Szkołą Rodzenia izbę przyjęć na porodówkę i samą porodówkę i stwierdziłam, że w Pile nie jest tak źle jak się mówi
alisss871, alisss871 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyalicja_ wrote:Ja wstawałam o 5 w ciąży. Pluje sobie teraz w brodę
Dziękuję, Sara trochę lepiej, ja ledwo. Ale najważniejsza jest teraz ona.
Urodziła któraś od wczoraj?
Tinusia w szpitalu już ale jeszcze nie wiadomo kiedy będzie CC.
Marta w szpitalu bo jej wody odeszły w nocy i rozwarcie ma, ale chcą czekać jeszcze dwie doby.
Acikk ma gluta w majtach, a dziś pełnia więc może i ona
Megi pisała że dzisiaj Franuś wychodzi
A jak Twoje karmienie piersią, lepiej się czujesz i lepiej Wam idzie?Pchelkaa, alicja_, Karola1990, Matleena lubią tę wiadomość
-
alisss871 wrote:Chichibi Ty jesteś z Piły?
dopiero zauważyłam naszą tabelką na pierwszej stronie, gdzie możemy się same wpisywać
Myślałam że jestem jako jedyna z okolic Piły na tym forum
Do jakiego lekarza chodzisz? jeśli oczywiście można wiedziećja jestem z okolic Piły ale jeżdżę do lekarza prywatnie do Piły. Rodzisz w Pile?
a ty skąd jestes? do kogo chodzisz?i czy Piła czy trzcianka?
-
ZieloneOliwki wrote:Wrzuć na wszelki wypadek skarpetki
Dopisane do listy, i też mi się wydaje że pajacyki najwygodniejszena szczęście mi do szpitala nie potrzebne
chociaż się zastanawiam czy czegoś nie wziąć, żeby ładnie wyglądał