Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNadulka wrote:a sam pajacyk zaraz po urodzeniu nie jest za malo?
możesz założyć na pajacyk ewentualnie kaftanik rozpinany z przodu, czy wiązany, żeby łatwiej było Ci przebrać ale wydaje mi się że pajacyk jest najwygodniejszą opcją, zresztą takie rady sama dostałam
Nadulka lubi tę wiadomość
-
Nadulka , ja do pajacyka mam body z krótkim rękawem
Bo znajoma mówiła że tam bardzo ciepło na oddziale i jak wzieła body z długim do pajaca to położne nie chciały założyć
Z resztą o tyle dobrze ze u mnie w szpitalu dają szpitalne więc wziełam tylko dwa komplety dla małej
Najlepiej body z długim i pół śpiochy, mówiła ze tak ubierały najczesciej dzieci, ewentualnie na to jeszcze kaftanik (bluzeczke)Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 16:12
Nadulka lubi tę wiadomość
Alicja.
''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...''
-
nick nieaktualnyChichibi wrote:ojej! nie sądziłam, że ktoś też jest z Piły
ja ogólnie mieszkam w okolicach Piły
w Byszkach
a do Piły jeżdżę do lekarza do dr Jaskulskiego
z którego jeste mega zadowolona
Tak tak, rodze w Pilejakiś czas temu byłam zwiedzić ze Szkołą Rodzenia izbę przyjęć na porodówkę i samą porodówkę i stwierdziłam, że w Pile nie jest tak źle jak się mówi
Ja też nie sądziłam że jest ktoś z okolicja mieszkam w Trzciance, jeżdżę do Piły do dr-a Politowskiego, który przyjmuje w Pile ale jest u nas w Trzciance ordynatorem
też jestem zadowolona
ludzie różnie gadają i na Piłę i na Trzciankę, ja tam nie zamierzam jeździć gdzieś daleko więc rodzę też u siebie. Co ma być to będzie
Chichibi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyrewelka wrote:Dopisane do listy, i też mi się wydaje że pajacyki najwygodniejsze
na szczęście mi do szpitala nie potrzebne
chociaż się zastanawiam czy czegoś nie wziąć, żeby ładnie wyglądał
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyZieloneOliwki wrote:Ola dzisiaj miała CC, ale się nie odezwała jeszcze.
Tinusia w szpitalu już ale jeszcze nie wiadomo kiedy będzie CC.
Marta w szpitalu bo jej wody odeszły w nocy i rozwarcie ma, ale chcą czekać jeszcze dwie doby.
Acikk ma gluta w majtach, a dziś pełnia więc może i ona
Megi pisała że dzisiaj Franuś wychodzi
A jak Twoje karmienie piersią, lepiej się czujesz i lepiej Wam idzie?
Dziękuje za sprawozdanie! Jesteś wielka!
W takim razie mocno trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny!
A wiecie jak to z tym czopem jest... Wiec Acik nie nastawiaj sie
Ja już nie karmie piersią.. Przeszłam na butelkę.
Dziś byłam w Urzędzie nadać dzidzi nr. PESEL. -
nick nieaktualnyMy bedziemy chyba szczepic 6w1,+pneumo+rotawirusy i meningo.
Ale jeszcze zdecydujemy ostatecznie po rozmowie z nasza pediatra. Co ona zaleci,odradzi iwgl.
Justyna a Olek nie mial zadnych ubocznych skutkow po tym?zadnej goraczki ani nic?
Ja wam polecam spanie razem z dziecmi. Jesli oczywiscie bedziecie mieli tylko taka mozliwosc. Dzieki temu normalnie funkcjonuje bo czuje sie w miare wyspana. Po prostu jak one spia to ja tez.
U nas ze spaniem jest tak ze w nocy obie w swoim lozeczku obok naszego lozka w sypialni. W dzien dawalam je osobno do swoich lozeczek w pokoju ale wtedy krocej spia i gorzej spia. Przebudzaja sie troche kwilą i trzeba ich utulic zeby znowu zasnely. No i zaczelam teraz sypiac razem z nimi.Jak one spia to ja tez sie klade. Nie zawsze uda mi sie zasnac ale chociaz drzemac . wazny jest ten odpoczynek dla nas bo bez tego sie szybko wykonczycie.
Fajnie u nas sie sprawdza tez lezaczek bujaczek . nie siedza w nim dlugo bo nie wiem czy to do konca zdrowe dla kregoslupa ale podoba nim sie:) na macie tez troche poleza.
Ale wiadomo ze u mamusi najlepiejZ Julki to straszny przytulaczek. A Kasia to straszny spioch. Musialam ja dzisiaj wybudzic bo spala mi 5,5godz a chce uniknac odwodnienia. Polozna mi kazala ja wybudzac po tych 5godz zwlaszcza Kasie bo mniej wazy.
Mama tez przychodzi mi cos pomoc. Ale glownie prosze ja o to zeby nam cos ugotowala
Maz chodzi juz do pracy a po pracy jak przychodzi to kaze mi odpoczywac. I sam chce sie zajmowac. Wysyla mnie juz od dwoch dni gdziesm zebym wyszla na zakupy czy gdzies sama sie zrelaksowac. A ja nie czuje takiej potrzeby. Na razie na pierwszym miejsulcu sa coreczki i swiata po za nimi nie widzenie potrafie sobie narazie wyobrazic jakiejkolwiek rozlaki
Ogolnie wszystko jest super. Na razie nie mam na co narzekacMacierzynstwo to najlepsze co mnie spotkalo do tej pory
Karola1990, rewelka, Nadulka, kwiatakacji, Pchełka, Madzisek, ZieloneOliwki, Pchelkaa, alicja_, Moniusia89, pati_zuzia, Pola_27, Matleena, Kourtney lubią tę wiadomość
-
Wiecie im bliżej końca to zaczynam sie martwić tym karmieniem czy dam rade.. byłam nastawiona ze chce karmić ze te 3 miesiace i wgl, ale na samą myśl ze zamiast poczuć ulge po porodzie ze wreszcie moge normalnie życ (jesc i pic
) to dojdzie jeszcze wiecej wyrzeczeń, diety i wgl...Jeszcze że nadchodzi czas świąt..dużo dobrego jedzenia, ciasta, alkohol czy coś
no wiecie
A ja bede musiała odmawiać wszystkiego..ale najgorzej chyba zniose brak słodkiego
Alicja.
''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...''
-
Kurde Ja sie próbuje Przespać aktu co chwile jakas piwa do sali wchodzi, a to śmietnik opróznic a to zapytać czy nam czegoś nie trzeba... A q nocy pewnie z nerwów nie będę mogła spać... Kurde miałam jakiś Czas Skurcze i przeszły ale chyba zaczyna mnie trochę czyścić.
-
nick nieaktualnyDziewczyny przyjdzie i na nas czas trzeba sie wyluzowac i spokojnie czekac wiadomo jak sie czyta takie piekne opisy i widzi tak sliczne istotki to chce sie juz ale nie mamy na to wplywu niestety a to czekanie wynagrodza nam nasze dzieciaczki
Flakonik czuc jaka radosc i milosc bije od ciebie do coreczek milo sie czyta twoje posty zmeczenie jest ale wiemy dla kogo to robimyKarola1990 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMi$ia26 wrote:Madzia bo Madzisek i Acikk z nami chyba w kulki leca najpierw sie umawiaja a pozniej takie cyrki odstawiaja
Ja nie musze miec ubranek do szpitala tylko na wyjscie wiec musze pomalu naszykowac co trzeba
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAlicja, a byłaś u lekarza po receptę? Co dostałaś?
A jak oczko Sarki?
Flakonik, czuć taką rodzinną atmosferę jak sięczyta Twoje wypowiedzi
Ja się znowu za dużo jednak nasłuchałam o wadach spania z dzieckiem- nie chodzi o żadne rokowania na przyszłość czy coś, tylko jedna dziecko przez sen nakryła kołderką po czubek głowy, druga cycem pełnym mleka przycisnęła główkę synka... bezpieczniej chyba będę się czuła jak Kubuś będzie obok w łożeczku na wyciągnięcie ręki
Poziomka, przy karmieniu piersią nie musisz sobie zupełnie wszystkiego odmawiać -
nick nieaktualnyA mnie mąż obudził właśnie telefonem, że wraca z pracy i co ma mi ugotować na obiad
Muszę powiedzieć, że starał się przrez całą ciążę i ja niewiele musiałam robić. Nie wiem jak się teraz przestawię. A co do humorów, to ja go uprzedziłam, że w połogu hormony wariują jeszcze bardziej niż w ciąży a brak pomocy i zrozumienia może prowadzić do depresji, więc mam jeszcze 6 tyg okresu ochronnego:)
Mnie boli brzuch po dzisiejszym badaniu i odchodzi glut z krwią, ale tydzień temu też tak było.
Co do szczepien my planujemy 5w1 plus pneumo i rotawirus. Nad meningo sie zastanawiamy, ale to będziemy decydować jak przyjdzie czas -
nick nieaktualny