SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Ja polozylam papier toaletowy bo tak czesto chodze na kibelek ze napewno sie przyda jako pierwszy:-D hahah

O, a ja zapomniałam spakować papieru :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Misia czyzby przyplyw energii Cie spotkal :D?
    Mama-julka gorzej jak bede wszystkie 3 dni rodzic haha :P
    Szkoda ze nie da sie jakos samemu badac tej szyjki :D

No moj maz ostatnio chcial sprawdzic jakie mam rozwarcie :-D hahahah

Nadulka lubi tę wiadomość

• rewelka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Ja polozylam papier toaletowy bo tak czesto chodze na kibelek ze napewno sie przyda jako pierwszy:-D hahah

Trzeba dopisać do listy, całkiem zapomnialam a na początek na pewno się przyda

Nadulka może w tym razem się zaczyna :) odnośnie nospy, to prawdziwej akcji nic nie zatrzyma :)

Nadulka lubi tę wiadomość

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia no ale to tylko kawaleczek galaretki :D raczej nie ma czym sie jarac :P nawet jesli to czop to oznacza ze urodze do 3 tyg haha :D

Karola1990 lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    hahahahaha!!!
    To rzeczywi.ście jest rzecz pierwszej potrzeby!! :D

Acikk, weź no bo dzisiaj pełnia!

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ja tez zapomnialam papieru schowac wogole jeszcze paru rzeczy nke wlozylam i jakos mi sie nie spieszy :)

• Acikk Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej ja tez nie mam papieru ale jaja :D

Mi$ia26 lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Misia no ale to tylko kawaleczek galaretki :D raczej nie ma czym sie jarac :P nawet jesli to czop to oznacza ze urodze do 3 tyg haha :D
    Fakt przynajmniej cos wylecialo :) U mnie po sprzataniu zaledwie jeden bezbolesny skurcz :) Zrobilas juz rzeski

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alisss871 wrote:
    Dziewczyny a zastanawiałyście się już nad szczepieniami? Oczywiście pytam te, które w ogóle będą szczepić. Ja podjęłam decyzję, że będę szczepić i wczoraj u położnej miałam spotkanie na ten temat i powiem Wam że mam mętlik w głowie... Tzn na pewno chcę szczepić ale jak i na co?
    Z tego co zrozumiałam to:
    -szczepienia obowiązkowe do 2 roku życia na NFZ tj. 16 wkłuć, można zredukować liczbę wkłuć do 7 kupując szczepionkę 6w1 (koszt ok 1000 zł) lub zredukować liczbę wkłuć do 9 kupując szczepionkę 5w1 (koszt ok 500 zł)
    -szczepienia nieobowiązkowe: pneumokoki (koszt ok 1000 zł), meningokoki (nie wiem jaki koszt) i rotawirusy (koszt ok 600 zł)

No i sama nie wiem, może mogłyby wypowiedzieć się te, które już mają dzieci-jak szczepiłyście?

Oczywiście nie chcę wywołać tu jakiegoś poruszenia ogólnego tematu szczepień. To czy w ogóle szczepić to jest każdego indywidualna sprawa, ja nikogo decyzji nie krytykuję
    ja szczepiłam 6 w 1 , na rota i na pneumo, meningo to chyba coś podobnego do pneumo (tak mi się wydaje). Ceny mogę Ci podesłać wieczorem jak to wyglądało w przypadku Olka, bo teraz właśnie wstał i już mi lapka zamyka.

alisss871 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aliss, nie ma się co denerwować myślę przed poruszeniem tematu szczepień, nikt normalny się nie przyczepi :D Każdy robi jak uważa, każdy nosi w brzuszku swoje dziecię i jest za nie odpowiedzialne i decyduje :)

Ja będę szczepić normalnie, czyli tak jak jest zalecane w kalendarzu szczepień- szczepionkami NFZ.
    Jeśli chodzi o te nieobowiązkowe, to raczej nie będziemy szczepić choć jeszcze się zastanawiamy.

alisss871, pati_zuzia lubią tę wiadomość

• rewelka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiem że temat już był ale już sama nie wiem, a co bierzecie dla malucha na wyjście, nie wiem w co go ubrać, żeby nie było za zimno/gorąco.

Ola_45 lubi tę wiadomość

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski!
    Chyba Was nie nadrobię.
    Chodzę na ostatnich nogach. Dlaczego ja się nie wyspałam w ciąży? :D
    Uczcie się na moich błędach i śpijcie ile wlezie!

Ola_45, Karola1990, kwiatakacji, pati_zuzia, Pola_27 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:
    Dziewczyny wiem że temat już był ale już sama nie wiem, a co bierzecie dla malucha na wyjście, nie wiem w co go ubrać, żeby nie było za zimno/gorąco.
    zależy kiedy urodzisz;) ja zakładam że jak będę rodzić to będzie już zimno i śnieg i naszykowałam mężowi w torbie: body z krótkim rękawem, kaftanik, bluzę, półśpiochy, skarpety, kombinezon, zimową czapkę i zimowe rękawiczki.
    Kiedyś w PnŚ słyszałam że noworodki ubiera się o jedną warstwę więcej niż siebie, czyli by się zgadzało ;)

edit: aaa no i kocyk oczywiście ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 15:52

rewelka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:

Ja biorę :
    Body
    kaftanik
    śpioszki
    skarpetki
    kombinezon
    czapka
    kocyk
    śpiworek

I zależnie od pogody użyję kocyka lub śpiworka lub obydwu naraz ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Hej laski!
    Chyba Was nie nadrobię.
    Chodzę na ostatnich nogach. Dlaczego ja się nie wyspałam w ciąży? :D
    Uczcie się na moich błędach i śpijcie ile wlezie!
    gdybym tylko mogła... :(

Jak się czujecie? :)

• Hashija Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alisss871 wrote:
    Dziewczyny a zastanawiałyście się już nad szczepieniami? Oczywiście pytam te, które w ogóle będą szczepić. Ja podjęłam decyzję, że będę szczepić i wczoraj u położnej miałam spotkanie na ten temat i powiem Wam że mam mętlik w głowie... Tzn na pewno chcę szczepić ale jak i na co?
    Z tego co zrozumiałam to:
    -szczepienia obowiązkowe do 2 roku życia na NFZ tj. 16 wkłuć, można zredukować liczbę wkłuć do 7 kupując szczepionkę 6w1 (koszt ok 1000 zł) lub zredukować liczbę wkłuć do 9 kupując szczepionkę 5w1 (koszt ok 500 zł)
    -szczepienia nieobowiązkowe: pneumokoki (koszt ok 1000 zł), meningokoki (nie wiem jaki koszt) i rotawirusy (koszt ok 600 zł)

No i sama nie wiem, może mogłyby wypowiedzieć się te, które już mają dzieci-jak szczepiłyście?

Oczywiście nie chcę wywołać tu jakiegoś poruszenia ogólnego tematu szczepień. To czy w ogóle szczepić to jest każdego indywidualna sprawa, ja nikogo decyzji nie krytykuję

My szczepilismy 5w1 bo to nam zalecala lekarka, ze byly znacznie lepszej jakosci niz te 6w1. Moze po 6 latach to sie zmienilo, nie wiem. Dodatkowo szczepilismy na rotawirusy i pneumokoki.
    To tak brzmi w tysiacach, ale to sie rozklada. Za jedno szczepienie 5w1 placilismy ok 100zl, a za rota i pneumo ok 300 za dawke.

Teraz Gabrysie tez bedziemy tak szczepic. Chociaz przez chwile sie zastanawialam czy szczepic tymi z nfz bo to taniej, ale 3 ukucia w ciagu dnia to dziecko tez moze zle na to zareagowac, wiec damy jej to samo co jej brat mial oplacone.

alisss871 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:
    Ja spakowałam body z krótkim rękawem, na to śpiochy długie, pełne, skarpetki i niedrapki, w tym wszystkim wkładam go w pluszowy kombinezonik :) do gondoli, przykryje kocem i jeszcze mam tą zapinkę do przykrycia na gondolę. Aha, no i czapeczkę, jedną bawełnianą i na to wełniana cieplejszą :) myślę że nie zmarznie, zresztą to tylko do auta, jak mu bedzie za gorąco to wyjmę kocyk i tyle :)

• Poz!omka. Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ejj a to trzeba mieć swój papier do szpitala??? nie wiedziałam :D A co do szczepień słyszałam że lepsze są te darmowe, może dziecko bardziej sie nacierpi bo jest ich wiecej za jednym razem, ale podobno są zdrowsze, tak od kilku ''rodziców'' słyszałam :P

alisss871, alicja_ lubią tę wiadomość

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli co druga ma srake a żadna o papierze nie pomyslala :-D

Wreszcie Was nadrobilam:-)

Marta powodzenia, mam nadzieje ze szybko sie rozkreci i dlugo czekali nie beda. Nadulka zazdroszcze ze cos sie ruszylo u Ciebie :-)

Dzis pelnia a mnie nic nie boli, nic sie nie zapowiada. Bylam z mezem u siostry pilnowalismy przez 3 godz blizniakow 4,5 msc i powiem Wam ze niezly wycisk :-S sa grzeczni ale takie dzieciaczki juz potrzebuja uwagi, nie chca sami lezec rwa sie do siadania a najlepiej to stac przy nich i gadac. Z taka dwojka dlugo bym nie pociagnela, a jeszcze cos w mieszkaniu porobic- nie ma opcji.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashija wrote:
    . Chociaz przez chwile sie zastanawialam czy szczepic tymi z nfz bo to taniej, ale 3 ukucia w ciagu dnia to dziecko tez moze zle na to zareagowac, wiec damy jej to samo co jej brat mial oplacone.

3 ukłucia w ciągu dnia, a potem jak to wygląda? kiedy następne później?

‹‹ 1879 1880 1881 1882 1883 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ