Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAlicja chyba ty pytalas ile zjadaja dzieciaczki Flakonika.
Jak bylam w szpitalu to Wojtus byl karmiony najpierw mm, a pozniej zaczelam wprowadzac swoj pokarm butelka. Jak maluszek polecial z wagi to oni mi mowili, ze w 3-4 dobie powinien jesc powyzej 40ml, a w dzien wypisu w 5 dobie zycia ok 60ml na kazdym karmieniu co 2 godziny.
Musialam zapisywac godziny i ilosc pokarmu. Mi sie wydawalo, ze to tak strasznie duzo tego mleka dla takiej kruszyny, ale teraz maly zjada juz od 40 do nawet 80mlprzybiera na wadze i widac, jak powoli sie zmienia na buzce
-
nick nieaktualnyMamaMai to duzo faktycznie. Bo moja kasia jak miala tydz to i 20-30ml . Julia 40.
Teraz jedza ok.50-60ml ale maja juz 2,5tyg. Ale polozna mowi ze to w normie i skoro ladnie przybieraja na wadze to nie ma sensu smuszac w nich wiecej mleka. Widocznie tyle nim wystarcza. Jednak mam wybudzac po tych 4,5godz.alicja_, Kourtney lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOla_45 wrote:Bo wczoraj akcja sie wyciszyla, dzisiaj brak skurczy. Najwidoczniej nie chca mnie trzymac skoro nic sie nie dzieje. Poza tym bardzo duzo jest pacjentek na oddziale i tak niechetnie chca trzymac..
Szpital Sw Rodziny na Madalinskiego jak cos
Ola, kiepska sprawa. Szkoda, że tego nie próbują rozkręcić np. oxy. Ale to pewnie przez brak miejsc pozbywają się tych co mogą zaczekać.
Nadulka, szkoda że każą Ci męczyć się z tymi bólamiNie ma żadnych wskazań do cc?
-
Witamy....Antek urodzil sie dzisiaj o 17.09, ma 3170 g i 51 cm...urodzil sie przez cc
bella88, Nadulka, Flakonik, Eve_84, pati_zuzia, aannkkaa, Chichibi, Ola_45, rewelka, aneczka1983, moniek90, Mi$ia26, akira, iNso87, Dżulia, emilka24, nikicia86, m@rzenie, justyna14, Piegus, kasiakasia11, Nazja, Suerte, MeGi2986, ZieloneOliwki, Asiowa, amos, Moniusia89, genoweffa, alicja_, Mama-julka, Hashija, lula.91, Matleena, Madzia890722, Klara87 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny
melduję wykonanie zadania
23 listopada o godzinie 18:05 przyszła na świat nasza córeczka Pola
waga 3930 gram i 58cm
Jest złotym dzieckiem, je i śpi, nawet pozwala nam się w nocy wyspać
Nie dam rady Was nadrobić, mam nadzieję, że u wszystkich mamuś rozpakowanych i tych w dwupakach wszystko w najlepszym porządkujak któraś by miała chwilkę to niech mi w skrócie napisze co u Was słychać
Flakonik, pati_zuzia, aannkkaa, Nadulka, Ola_45, rewelka, Pchelkaa, aneczka1983, Mi$ia26, akira, iNso87, emilka24, Pola_27, m@rzenie, justyna14, Piegus, kasiakasia11, Suerte, MeGi2986, ZieloneOliwki, Moniusia89, genoweffa, alicja_, Mama-julka, Hashija, lula.91, Matleena, Madzia890722, Klara87 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMartosza, kwiatakacji, Annielica gratuluje!
Madzisek trzymam kciuki:-)
Ola, Nadulka wiem o czym mowicieja mam skurcze od wczoraj srednio co 7-8 min. Nie chcialam jechac do szpitala bo skurcze na mocy nie przybieraja a i czestotliwosc sie nie zmniejsza, wiec pojechalam dzis do mojego gina na ktg i wizyte. Skurcze na ktg pisza sie po 90 regularnie co 7 min, ale zbadal ginekologicznie a tam...??? Rozwarcie 0! Ale corcia jest juz nisko- palcami ja podobno wyczuwal. Jestem zalamana. Jesli do poniedzialku nic nie ruszy a nadal bedzie mnie meczylo to mam sie zglosic na oddzial i beda wywolywac, bo takie regularne skurcze ktore dlugo beda sie utrzymywaly sa meczace dla mnie k dla Malej. Jesli w poniedzialek rozwarcie nadal bedzie 0 czeka mnie balonik.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 18:24
-
nick nieaktualny
-
Ijeee martosza gratulacje to mamy pierwszego Antka
Moniek w koncu wrocilastyle dzieciakow sie urodzilo ze ciezko napisac co w skrocie
To ja tylko dokladam info od Karola1990:
"No wiec tak: Magdalena przyszls dzisiaj na swiat o godz 8.54 sn w sumie wyszlo ze bez znieczulenia bo zle go zrobili wazy 3170 i ma 54 cm"rewelka, Nadulka, Flakonik, aneczka1983, aannkkaa, pati_zuzia, akira, iNso87, Ola_45, Pola_27, m@rzenie, Piegus, Suerte, MeGi2986, Moniusia89, genoweffa, alicja_, moniek90, lula.91, Matleena, Klara87 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMartosza, anielica gratulacje
Pchelkaa jestem z Tobą! U mnie tez skurcze nie powodowały rozwarcia. Jeśli do wtorku nic nie ruszy to szpital. Tez bedą zakładać ten balonik a potem kroplówka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 18:28
-
moniek90 wrote:Cześć dziewczyny
melduję wykonanie zadania
23 listopada o godzinie 18:05 przyszła na świat nasza córeczka Pola
waga 3930 gram i 58cm
Jest złotym dzieckiem, je i śpi, nawet pozwala nam się w nocy wyspać
Nie dam rady Was nadrobić, mam nadzieję, że u wszystkich mamuś rozpakowanych i tych w dwupakach wszystko w najlepszym porządkujak któraś by miała chwilkę to niech mi w skrócie napisze co u Was słychać
Moniu, to duże dziecko! Łał! Kto wie, może wyrośnie z niej długonoga modelka?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 18:30
moniek90 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyGratuluje wszystkim nowym mamusiom
Moj zaczal dzis panikowac bo musielismy wyjsc ze sklepu bo stwierdzilam ze cos mi leci non stop i czuje dyskomfort a ten ze szpital ze mi sie wody sacza a mnie sie wydaje ze to sluz taki jest zadnycvh boli czy skurczy nie mam no i teraz bedzie chodzil i co chwie pytal
Dziewczyny czekamy na zdjecie maluszkow