Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja chyba ty pytalas ile zjadaja dzieciaczki Flakonika.
    Jak bylam w szpitalu to Wojtus byl karmiony najpierw mm, a pozniej zaczelam wprowadzac swoj pokarm butelka. Jak maluszek polecial z wagi to oni mi mowili, ze w 3-4 dobie powinien jesc powyzej 40ml, a w dzien wypisu w 5 dobie zycia ok 60ml na kazdym karmieniu co 2 godziny.
    Musialam zapisywac godziny i ilosc pokarmu. Mi sie wydawalo, ze to tak strasznie duzo tego mleka dla takiej kruszyny, ale teraz maly zjada juz od 40 do nawet 80ml :) przybiera na wadze i widac, jak powoli sie zmienia na buzce :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaMai to duzo faktycznie. Bo moja kasia jak miala tydz to i 20-30ml . Julia 40.

Teraz jedza ok.50-60ml ale maja juz 2,5tyg. Ale polozna mowi ze to w normie i skoro ladnie przybieraja na wadze to nie ma sensu smuszac w nich wiecej mleka. Widocznie tyle nim wystarcza. Jednak mam wybudzac po tych 4,5godz.

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_45 wrote:
    Bo wczoraj akcja sie wyciszyla, dzisiaj brak skurczy. Najwidoczniej nie chca mnie trzymac skoro nic sie nie dzieje. Poza tym bardzo duzo jest pacjentek na oddziale i tak niechetnie chca trzymac..
    Szpital Sw Rodziny na Madalinskiego jak cos ;)

Ola, kiepska sprawa. Szkoda, że tego nie próbują rozkręcić np. oxy. Ale to pewnie przez brak miejsc pozbywają się tych co mogą zaczekać.

Nadulka, szkoda że każą Ci męczyć się z tymi bólami :( Nie ma żadnych wskazań do cc?

• Martosza83 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy....Antek urodzil sie dzisiaj o 17.09, ma 3170 g i 51 cm...urodzil sie przez cc

bella88, Nadulka, nick nieaktualny, Eve_84, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Chichibi, Ola_45, rewelka, aneczka1983, moniek90, nick nieaktualny, akira, iNso87, Dżulia, emilka24, nick nieaktualny, m@rzenie, justyna14, Piegus, kasiakasia11, Nazja, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Asiowa, amos, Moniusia89, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Hashija, nick nieaktualny, Matleena, nick nieaktualny, Klara87 lubią tę wiadomość

f2wlanlibm0fi1og.png
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 10:52

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martosza83 wrote:
    Witamy....Antek urodzil sie dzisiaj o 17.09, ma 3170 g i 51 cm...urodzil sie przez cc
    Gratuluje :* A jak Antos? Wszystko w porzadku? Jak ty sie czujesz?

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :-) melduję wykonanie zadania :-) 23 listopada o godzinie 18:05 przyszła na świat nasza córeczka Pola :-) waga 3930 gram i 58cm :-)
    Jest złotym dzieckiem, je i śpi, nawet pozwala nam się w nocy wyspać :-)
    Nie dam rady Was nadrobić, mam nadzieję, że u wszystkich mamuś rozpakowanych i tych w dwupakach wszystko w najlepszym porządku :-) jak któraś by miała chwilkę to niech mi w skrócie napisze co u Was słychać :-)

nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Nadulka, Ola_45, rewelka, nick nieaktualny, aneczka1983, nick nieaktualny, akira, iNso87, emilka24, Pola_27, m@rzenie, justyna14, Piegus, kasiakasia11, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Moniusia89, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Hashija, nick nieaktualny, Matleena, nick nieaktualny, Klara87 lubią tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MArtosza gratulacje :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martosza, kwiatakacji, Annielica gratuluje!:-)

Madzisek trzymam kciuki:-)

Ola, Nadulka wiem o czym mowicie :-( ja mam skurcze od wczoraj srednio co 7-8 min. Nie chcialam jechac do szpitala bo skurcze na mocy nie przybieraja a i czestotliwosc sie nie zmniejsza, wiec pojechalam dzis do mojego gina na ktg i wizyte. Skurcze na ktg pisza sie po 90 regularnie co 7 min, ale zbadal ginekologicznie a tam...??? Rozwarcie 0! Ale corcia jest juz nisko- palcami ja podobno wyczuwal. Jestem zalamana. Jesli do poniedzialku nic nie ruszy a nadal bedzie mnie meczylo to mam sie zglosic na oddzial i beda wywolywac, bo takie regularne skurcze ktore dlugo beda sie utrzymywaly sa meczace dla mnie k dla Malej. Jesli w poniedzialek rozwarcie nadal bedzie 0 czeka mnie balonik.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 18:24

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martosza ,Moniek gratulacje :*
    Opiszcie porody oczywiście jak chcecie i czekamy na zdjęcia !!:*

• Acikk Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ijeee martosza gratulacje to mamy pierwszego Antka :D
    Moniek w koncu wrocilas :D tyle dzieciakow sie urodzilo ze ciezko napisac co w skrocie :P

To ja tylko dokladam info od Karola1990:
    "No wiec tak: Magdalena przyszls dzisiaj na swiat o godz 8.54 sn w sumie wyszlo ze bez znieczulenia bo zle go zrobili wazy 3170 i ma 54 cm"

rewelka, Nadulka, nick nieaktualny, aneczka1983, nick nieaktualny, nick nieaktualny, akira, iNso87, Ola_45, Pola_27, m@rzenie, Piegus, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Moniusia89, nick nieaktualny, nick nieaktualny, moniek90, nick nieaktualny, Matleena, Klara87 lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matrosza gratulacje :)

Flakonik, przypomniałaś mi i zjadłam łyżkę, pyszny, ta sama mleczarnia robi waniliowe na samsamych naturalnych składnikach który też jest prze pyszny :)

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martosza, anielica gratulacje :)
    Pchelkaa jestem z Tobą! U mnie tez skurcze nie powodowały rozwarcia. Jeśli do wtorku nic nie ruszy to szpital. Tez bedą zakładać ten balonik a potem kroplówka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 18:28

• aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    Cześć dziewczyny :-) melduję wykonanie zadania :-) 23 listopada o godzinie 18:05 przyszła na świat nasza córeczka Pola :-) waga 3930 gram i 58cm :-)
    Jest złotym dzieckiem, je i śpi, nawet pozwala nam się w nocy wyspać :-)
    Nie dam rady Was nadrobić, mam nadzieję, że u wszystkich mamuś rozpakowanych i tych w dwupakach wszystko w najlepszym porządku :-) jak któraś by miała chwilkę to niech mi w skrócie napisze co u Was słychać :-)

Moniu, to duże dziecko! Łał! Kto wie, może wyrośnie z niej długonoga modelka?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 18:30

moniek90 lubi tę wiadomość

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Matrosza!!!!

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej no a ktoras w ogole ma zamiar urodzic w grudniu :P
    gratuluje jeszcze raz wszystkim mamuskom :)

Acikk, moniek90 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje wszystkim nowym mamusiom :)

Moj zaczal dzis panikowac bo musielismy wyjsc ze sklepu bo stwierdzilam ze cos mi leci non stop i czuje dyskomfort a ten ze szpital ze mi sie wody sacza a mnie sie wydaje ze to sluz taki jest zadnycvh boli czy skurczy nie mam no i teraz bedzie chodzil i co chwie pytal :/

Dziewczyny czekamy na zdjecie maluszkow :)

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2016, 10:08

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Dżulia Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratuluję nowym mamusiom :)

• emilka24 Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje nowym mamusiom:)

bl9ce6yd14rf3b60.png
‹‹ 1923 1924 1925 1926 1927 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowy rok - Nowy plan na świadomą ciążę. Kluczowe 90 dni przed poczęciem czyli jak świadomie przygotować organizm.

Nowy Rok sprzyja planom, nowym początkom i drobnym decyzjom, które z czasem mają realne znaczenie. To także dobry moment, by świadomie przygotować organizm do ciąży - spokojnie, bez presji i krok po kroku. Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników zaleca suplementację folianów co najmniej 12 tygodni przed planowaną koncepcją1, aby umożliwić osiągnięcie ich optymalnego poziomu w organizmie. Dlatego wspólnie z Partnerem Akcji Femibion zachęcamy do rozpoczęcia 90-dniowego planu przygotowania organizmu przed poczęciem. Twoje codzienne wybory dziś mogą mieć znaczenie dla prawidłowego rozwoju dziecka w przyszłości.2 Sprawdź naszą noworoczną checklistę i zobacz, jak świadomie przygotować się do ciąży jeszcze przed pojawieniem się dwóch kresek.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ