X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiowa wrote:
    Mój M ma podobne zdanie:D wczoraj stwierdził, że nawet gdyby był jedyną nadzieją ludzkości na przetrwanie to miałby to gdzieś, bo czasem nawet wieksza kupa go przerasta a co dopiero taka głowa;p
    Rozbawiłaś mnie! Dziękuję :D

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam dzisiejszy dzień. Produkujecie ogromne ilości! :)
    justyna14 – słodziak z tego Twojego maluszka! :)
    MamaMai gratuluje!

justyna14 lubi tę wiadomość

• aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola_27 wrote:
    Asiowa wrote:
    Chodzi mi o to, że takie decyzje wymagają niewiarygodnej siły. Nawet mi po latach trudno spojrzeć trzeźwo na ten moment.[/QUOTE

Kochana... 7 lat mi zajęło uwolnienie się od potwora, który z fajnej dziewczyny, zrobił kupę gówna... 7 lat upokarzania, bicia, znęcania się itd. I mnie nie było łatwo podjąć decyzje, bo był juz przecież synek na świecie, bo ja nie pracowałam, bo nie byłam juz człowiekiem, tylko wrakiem. Ale czara się przelała i powiedziałam KONIEC. To było kilka lat temu. Długo zajęło mi odszukanie mnie, uwierzenie we własne siły, odbudowanie poczucia własnej wartości...

... Dziękuję... Teraz czuję się jak ta kupa o której piszesz ale co by nie było wezmę się w garść

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk, no teraz dopiero Ci uwierzyłam że w ciąży jesteś!!

Dziewczyny, gratuluję, śliczne skarby i taaaak Wam zazdroszczę strasznie że już po wszystkim i są z Wami. Też bym chciała.. :)

edit: oczywiście pomijam że taki to ja miałam kilka miesięcy temu, ale chociaż widać że Antka tam nosisz a nie oszukujesz :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 15:59

alicja_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acik! Nareszcie widać brzuszek! :D

• emilka24 Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla nowych mam :)

bl9ce6yd14rf3b60.png
  • Pola_27 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka1983 wrote:
    ... Dziękuję... Teraz czuję się jak ta kupa o której piszesz ale co by nie było wezmę się w garść

Jezeli w jakikolwiek sposob Cie urazilam, przepraszam Cie z calego serca...

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla zwierzolubiących: http://joemonster.org/filmy/73000 ;)

Moniusia89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nadrobię was dziewczyny - może w domu.
    Gratulacje dla nowych mam i powodzenia dla rodzących.
    Ja też jestem zaskoczona,że już urodziłam. Wczoraj O 4:30 zaczęły się bóle krzyżowe i twardnienia brzucha, ale jakoś nie pomyślałam, że to mogą być skurcze porodowe więc nie liczyłam jak często są. O 5:30 zaczęłam liczyć i były co 8 minut, poszłam pod prysznic i po prysznicu się rozkręciły w skurcze co 5 minut. Poczekałam aż mąż się obudzi, zadzwoniłam do swojej położnej i pojechaliśmy do szpitala. Przyjęli mnie o 9 z 4 cm rozwarciem i resztką szyjki. Już jak mnie przyjmowali powiedzieli ze szybko pojdzie, bo dobrze się bada , cokolwiek to znaczy. Dostałam antybiotyk na paciorkowca, lewatywa i znieczulenie zewnątrz oponowe. Znieczulenie zadziałało niemal odrazu i od tego momentu nie czułam żadnego bólu. O 13 zjedliśmy obiad i 20 minut później zaczęły się skurcze parte. Nie czułam bólu tylko parcie. Położna z lekarzem potwierdzali,że to moment na parcie i po 40 minutach mała była na świecie. Łożysko urodziło się praktycznie zaraz za nią na tym samym skurczu.Mam małe nacięcie krocza 2 szwy, którego praktycznie nie czuję. Minusem Sn w moim przypadku są hemoroidy, które po parciu dają się ostro we znaki, ale ponoć z każdym dniem ma być lepiej. Jestem w szoku,że poszło tak gładko i Marianka jest już z nami. Jak na razie mała załapała karmienie piersią,więc próbujemy. Zdjęciem pochwalę się później .

alicja_, ZieloneOliwki, Pola_27, rewelka, iNso87, akira, m@rzenie, aneczka1983, Piegus, pati_zuzia, emilka24, genoweffa, Marik, Pchelkaa, Nadulka, kasiakasia11, Mama-julka, Matleena, Klara87 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatakacji- a czop odpadł wcześniej? Miałaś jakieś rozwarcie? Czy wszystko zupełnie niespodziewanie? :)

Super że tak lekko i dobrze wspominasz poród :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Nawał pokarmu w miarę opanowany. Odciągam ok. 20ml raz dziennie i biorę leki. Myślę, że jutro/pojutrze powinno być już po wszystkim.
    Ciągle mam wyrzuty sumienia, że jestem wyrodną matką. Wszędzie taka nagonka na to KP... każdy mnie pyta czemu nie karmie KP a ja już mam dość i nie chce mi się powtarzać ciągle w kółko tego samego.. :(

W roli mamy - powiem Wam - jest cudownie. Dużo płaczę ze wzruszenia (chyba hormony?). Patrzę na małą i potrafię się popłakać ze szczęścia, że ją mam.
    Noce są ciężkie ale zmieniamy się z mężem. Raz wstaje ja raz on.

Ala, tzn , ze ja tez jestem wyrodną matką, bo żadnego dziecka nie urodziłam naturalnie?
    To wszystko są stereotypy.
    Bogu dzieki ktoś wymyślił cesarkę i mleko modyfikowane. Bo dzieki temu żyję ja, moje dzieci i Twoja córka nie jest głodna.
    Karmienie, a właściwie jego rodzaj nie jest wyrazem matczynej miłości.
    Wyrazem miłości jest to, że jesteś w stanie zrobić dla Sary wszystko.
    I nawet gdyby powodem niekarmienia jej piersią byłaby chęć zachowania jędrnych cycków, to matki mają do tego prawo.
    Bo nikt nie powiedział, że dla macierzyństwa trzeba chodzić zaniedbanym, grubym, z wiszącym cycem, w tłustych włosach itd-tylko dlatego, że bycie matką jest na pierwszym miejscu.
    Bez względu na przyczynę podjęcia decyzji o KP lub karmieniu MM, każde dziecko potrzebuje spełnionej, szczęśliwej i uśmiechniętej mamy :-)
    I tego mamy się trzymać!
    Ja jak będą karmić piersią, to i tak już planuję odciąganie raz kiedyś, bo się muszę któregoś dnia czystej napić bo inaczej zwariuję :-D

rewelka, kwiatakacji, m@rzenie, pati_zuzia, MeGi2986, ZieloneOliwki, alicja_, Suerte lubią tę wiadomość

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2016, 10:08

aneczka1983 lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola_27 wrote:
    Jezeli w jakikolwiek sposob Cie urazilam, przepraszam Cie z calego serca...
    Pola no co Ty!!! Doskonale ujęłaś to jak się czuję. Jakieś niezgrabne mi te zdania wychodzą. Przepraszam. Zaraz ubieram się i idę przewietrzyć. Ciemno już....

Pchełką, argument o czystej nie do przebicia! :*

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielone Oliwki - czop odszedł podczas badania przy przyjęciu do szpitala. Rozwarcie miałam od 33 tygodnia1.5 cm.

ZieloneOliwki lubi tę wiadomość

• m@rzenie Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaMai, Ola śliczne macie skarby :-)
    Annielica gratulacje :-)

3i499vvjv3ex36x6.png
  • Pola_27 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka1983 wrote:
    Pola no co Ty!!! Doskonale ujęłaś to jak się czuję. Jakieś niezgrabne mi te zdania wychodzą. Przepraszam. Zaraz ubieram się i idę przewietrzyć. Ciemno już....

Pchełką, argument o czystej nie do przebicia! :*

To mi ulżyło, bo już sie zmartwiłam :)

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniellica Gratuluję :-) super ze juz masz małą na świecie :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielica, gratulacje!!!

• Pola_27 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak rodzicie hurtowo, że każde wejście na forum zaczyna się zdaniem : Grtuluję nowym Mamusiom ;)

Kwiatakacji, Annielica dużo zdrówka dla Was i pociech :)

Ja działam z tortem, tzn mam takie seksualne podejście do pracy, ze póki co biszkopt upiekłam. Zaraz na zakupy męża wytargam, bo spał mężulek sobie chwilę.

Dziewczyny, dopada mnie mega stres, w poniedziałek jedziemy juz do kliniki, a we wtorek 6.15 przygotowanie do wyciągnięcia Marysi :) Chyba, że z tego stresu w weekend urodzę !

aneczka1983 lubi tę wiadomość

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim celem na weekend jest nie rodzic bo jutro i w niedziele zejdą sie ludziska na tort i ciacho moje urodzinowe i jak to urodzenie w andrzejki zobowiązuje to będziemy wróżyć a defakto w poniedziałek andrzejkowy w moje urodziny juz moge rodzić będzie prezent :-)

Pola_27 lubi tę wiadomość

‹‹ 1921 1922 1923 1924 1925 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ