X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso a co z tetnem twojej malej?

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny, ja byłam przekonana że miesięczne dziecko zjada 90-120 ml...

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Ja juz po ktg,siedze czekam na lekarke bo gdzies na oddzial poleciala.. Takze jeszcze mi zejdzie a ktg w sumie podobne do tego co i po 16. A skurcze nieregularne,juz na mniejszym poziomie to pewnie przepowiadajace te. No ale tetno..:/

To napisz zaraz jak będziesz coś wiedziała :-)

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNSo nie chce straszyć, ale przy takich tętnach dziecka to czesto chcą cc robić. Przynajmniej tak wynika z moich obserwacji. Daj znac co lekarz powie. A jak z Twoim ciśnieniem? nie masz wysokiego?

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Alicja a jak jeśli chodzi o wagę? przybiera Sarka ładnie? bo najważniejsze jest, żeby dziecko regularnie przybierało na wadze, a ilość zjadanych ml mm jest już chyba kwestią drugorzędną, i troche też zależy od dziecka. każde rozwija się w swoim tempie.

Sarek pierwsze dni spadał z wagi. Urodzona 2930. Przy wyjściu ze szpitala 2750. W domu spadła jeszcze do 2660 (5 doba). Na dzień dzisiejszy ma 2800 także idzie już do góry.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso trzymam kciuki żeby wszystko było ok!
    Też słyszałam kurka że przy takich wahaniach mogą myśleć o CC.

iNso87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz niejadek :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3740cb5d1939.jpg

aannkkaa, ZieloneOliwki, Mi$ia26, mandarynkaa, justyna14, Mama-julka, emilka24, rewelka, Dżulia, Chichibi, genoweffa, Suerte, iNso87, akira, revvelka, Pchelkaa, Matleena, Pola_27, pati_zuzia, Madzia890722, Piegus, Moniusia89, Ola_45, lula.91, Hashija, amos, Klara87 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    OMG! Serio? Kurde to już teraz w ogóle jestem przerażona..
    A nie powinno się brać też pod uwagę wagi dziecka? Nie sądze żeby taki cztero-kilowiec miał zjadać tyle samo co drobinka 2800..

No moja urodziła się z wagą 2760 i tak jej to przeliczali. Tez pierwszy raz o tym słyszałam. W dniu wypisu miała 4 doby i pytali się czy zjada te 40 ml. Na razie zjada mi zgodnie z tym co mówiły ale sama nie wiem czy mam się do tego stosować. Spytam jeszcze się położnej środowiskowej jak nas odwiedzi.

Dziewczyny a czy wy trzymacie się odstępu 3 godzin między karmieniem czy zdarza wam się dać mleko trochę wcześniej?

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Sarek pierwsze dni spadał z wagi. Urodzona 2930. Przy wyjściu ze szpitala 2750. W domu spadła jeszcze do 2660 (5 doba). Na dzień dzisiejszy ma 2800 także idzie już do góry.
    przy Olku położna nam mówiła, że normalny przyrost wagi u dziecka do 4 msc życia t od 100 do 200 g tygodniowo, więc wydaje mi się, że nie masz czym się martwić, bo Sarka w ciągu 5 dni przytyła 140 g :) Sprawdzaj tylko raz na 3-7 dni jak wygląda ten przyrost, dla własnego spokoju, ale sądzę, że jak będzie tak dalej to wszystko będzie dobrze :)

edit: nasz Olek pamiętam w 4 tygodnie będąc tylko na samej piersi przytył równo 1,5 kg :) ale on był z tych większych dzieci od początku :) urodził się z wagą 3600 g i 56 cm :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2015, 21:04

alicja_, genoweffa lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 09:26

alicja_ lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    no kuźwa a co ma Ci powiedzieć? :słuchaj kochanie Antek tak Cie porozrywa, że nie będziesz mogła siedzieć przez miesiąc"?

Co do obecności mężów przy porodzie, to jeśli sam deklaruje, że chce to nie ma co się zastanawiać, bo skoro chce to wie na co się pisze. Mój był ze mną, widział wszystko, a nie tylko trzymał mnie za rączke (nie ma takich porodów, że mąż trzyma za rączke, nic nie widzi, potem trach pępowinka i pięknie wszystko i czyściutko) trzymał mnie jak mdlała, pomagał mi przeć, przeciął pępowinę a potem doglądał syna jak się nim zajmowali, trzymał mnie za ręke jak mnie zszywali i nic to między nami nie zmieniło na gorsze, wręcz przeciwnie!

jedyne co to mogę powiedzieć, że męża do obecności podczas porodu nie można zmuszać, ale jak sam chce to się nie martwcie, da rade i w czasie porodu i po i będzie to dla niego tak samo wspaniałe przeżycie jak dla Was i na pewno nie zapomni tego widoku - że jego żona tyle musiała wycierpieć dla wspólnego potomka/potomkini i wdzięczny będzie do końca życia za ten wysiłek. Serio!!

Zgadzam się z Tobą. U nas było tak samo. Był cały czas przy mnie i widział wszystko włącznie z łożyskiem i jakiegoś odrzutu nie miał. Sam chciał przy tym być, ja czułam wsparcie i na pewno docenił ten wysiłek, który musiałam włożyć by młody pojawił się na świecie.

justyna14, Mama-julka lubią tę wiadomość

• Matleena Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 14:07

justyna14 lubi tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Tarka do pięt Scholla :D Używam jej jako drapaczki ;)

Mnie się wydaje, że to siedzi w mojej głowie. Nasmaruję się kremem, może przejdzie trochę. Nie jest źle, ja mam atopowe zapalenie skóry, do swędzenia jestem przyzwyczajona.
    kurna teraz siedze i się drapie po ręku hahaha :)

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso i jak tam dowiedziałaś się czegoś więcej? czy jutro rano znów na ktg Ci kazali przyjechać?

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    genoweffa wrote:
    Zgadzam się z Tobą. U nas było tak samo. Był cały czas przy mnie i widział wszystko włącznie z łożyskiem i jakiegoś odrzutu nie miał. Sam chciał przy tym być, ja czułam wsparcie i na pewno docenił ten wysiłek, który musiałam włożyć by młody pojawił się na świecie.
    a Ty na dziś termin :) gratuluję dotrwania do tego 40 tyg :) to kiedy masz się do szpitala stawić?

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    a Ty na dziś termin :) gratuluję dotrwania do tego 40 tyg :) to kiedy masz się do szpitala stawić?

Mam zaczekać do nowego terminu z usg, czyli do 3.12 jeśli nic się nie ruszy to idę na ktg do mojej ginki, a dopiero potem czegoś więcej się dowiem. Z Grzesiem do szpitala zgłosiłam posłała mnie dopiero w 41 tyg. I następnego dnia po przyjęciu urodziłam, bez wspomagaczy. Myślę, że tym razem będzie podobnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Uwielbiam Twój optymizm :-D Jeszcze rano się martwiłas że córa dużo waży, a teraz takie słowa, super :-)
    Q

Zdaje sobie sprawe ze tylko to mnie ratuje :-) spokoj i nadzieja ze bedzie ok:-) urodzic musze a stres i panika mi nie pomaga.

Justyna tak ktg mam 4x dziennie w dodatku ktg "na zyczenie" czyli jesli czuje skurcze mam zawolac polozna i podepnie mnie. Dzis na jednym ktg skurcze nieregularne ok 80% a na drugim regularne ale na 60 wiec dupa. Jutro bede chodzila po korytarzu i po schodach, jesli bede w stanie po tym masazu.

Jakas laska rodzi, ale sie drze az chcialoby sie pojsc do niej i z nia pokrzyczec :-D moze i u mnie by cos wyszlo :-D

justyna14, Matleena, aneczka1983, pati_zuzia lubią tę wiadomość

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2016, 10:06

Matleena lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNSo nie wiem co Ci poradzić, może warto do innego szpitala podjechać na ktg i zobaczyć co tam powiedzą na takie tętno małej, bo jakoś takie tłumaczenie lekarza mnie nie przekonuje. Moja Polka zawsze się rusza na wizytach i tętno miała 140, a dziś też się ruszała ale już wyższe, i do razu lekarz zwrócił na to uwagę, ale jak mówię u mnie jeszcze w granicach powiedzmy normy bo maks 160 było ale jak już pod 200 podchodzi to chyba za dużo, nawet jak się dużo rusza bobiś. A co mąż na to wszystko?

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk kochana mam nadzieje, że się na mnie nie obraziłaś.... bo nie to było moją intencją, tylko troszkę wyhamować Twoją panikę. Mam nadzieje, że już trochę lepszy masz humor.

Ja uciekam spać, mam nadzieje, że dzisiejsza noc bedzie bez niespodzianek w postaci bełcika po północy :) No i można powiedzieć że ta która, teraz pierwsza zacznie rodzić, będzie naszą pierwszą grudniową mamusią :)

7w3d 💔
‹‹ 1961 1962 1963 1964 1965 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ