Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Flakonik wrote:Zaczynam sie martwic. Polozna mowila ze jak karmie samym mm to nie musze podawac wit k i d. Tak samo mowila polozba srodowiskowa. A dzisiaj umknal mi ten temat i nie zapytalam pediatry...
I teraz sie tym przejmuje bo wszystkie poszecie ze dajecie...
Mandarynka cudowna jest
Alicja moze Sarka tyle potrzebuje? Ja nie wiem czy na ten wiek to za malo. -
nick nieaktualnyMój mąż już w pracy zapowiedzial, ze jak zaczne rodzic to się zrywa z pracy.tyle dobrze, ze z pracy do szpitala ma 5 minut.ciekawa jestem czy będzie z niego taki twardziel czy jednak poleca łezki
Kuzwa mały mi się tak dobija do dolu i jest niespokojny, ze aż boli -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
myszata92 wrote:Mój mąż już w pracy zapowiedzial, ze jak zaczne rodzic to się zrywa z pracy.tyle dobrze, ze z pracy do szpitala ma 5 minut.ciekawa jestem czy będzie z niego taki twardziel czy jednak poleca łezki
Kuzwa mały mi się tak dobija do dolu i jest niespokojny, ze aż boli7w3d 💔 -
nick nieaktualnymyszata92 wrote:Mój ma podobnie podejście, mówił ze jak był mały to na świniobiciu bawił się jeszcze ciepłym swinskim kręgosłupem dopiero co wycietym i ze na nim taki poród raczej nie zrobi wrazenia:p fajne porównanie
Porównanie takie drastyczne.
A słyszałyście, że kobiety jedzą swoje łożysko po porodzie? To jest hard core -
nick nieaktualnyKarola1990 wrote:Mi polozna przy wypisie powiedziala ze przy mm niepodawac witamin bo one juz sa w mm. Wiec nie podaje bo glownie tak karmie. Moja je tak 20-30 mm myslalam ,ze to za malo.
Alicja moze Sarka tyle potrzebuje? Ja nie wiem czy na ten wiek to za malo.
Co do jedzenia mi położna i pediatra tłumaczyły to tak: dziecko ma 1 dobę to powinno zjadać 10ml.
2 doby - 20 ml., 3 doby- 30 ml. ......8 dobę - 80 ml. 9 dobę - 90 ml i 10 dobę - 100ml. I od 11 doby przestajemy juz tak liczyć bo dziecko już samo umormuje ile chce zjadać. -
nick nieaktualnyKarola1990 wrote:Mi polozna przy wypisie powiedziala ze przy mm niepodawac witamin bo one juz sa w mm. Wiec nie podaje bo glownie tak karmie. Moja je tak 20-30 mm myslalam ,ze to za malo.
Alicja moze Sarka tyle potrzebuje? Ja nie wiem czy na ten wiek to za malo.
A co ile Twoja je i ile ma dziś dni dokładnie? :>
Każdy mi mówi co innego z tą ilością pokarmu. Sama już wariuje.
-
nick nieaktualnymandarynkaa wrote:Co do jedzenia mi położna i pediatra tłumaczyły to tak: dziecko ma 1 dobę to powinno zjadać 10ml.
2 doby - 20 ml., 3 doby- 30 ml. ......8 dobę - 80 ml. 9 dobę - 90 ml i 10 dobę - 100ml. I od 11 doby przestajemy juz tak liczyć bo dziecko już samo umormuje ile chce zjadać.
Moje maja 3tyg a Jedza max.70-75ml :OO
Wedlug mnie chyba nie ma co panikowac jak przybieraja na wadzeWiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2015, 20:49
-
nick nieaktualnymandarynkaa wrote:Co do jedzenia mi położna i pediatra tłumaczyły to tak: dziecko ma 1 dobę to powinno zjadać 10ml.
2 doby - 20 ml., 3 doby- 30 ml. ......8 dobę - 80 ml. 9 dobę - 90 ml i 10 dobę - 100ml. I od 11 doby przestajemy juz tak liczyć bo dziecko już samo umormuje ile chce zjadać.
OMG! Serio? Kurde to już teraz w ogóle jestem przerażona..
A nie powinno się brać też pod uwagę wagi dziecka? Nie sądze żeby taki cztero-kilowiec miał zjadać tyle samo co drobinka 2800.. -
nick nieaktualny
-
alicja_ wrote:A co ile Twoja je i ile ma dziś dni dokładnie? :>
Każdy mi mówi co innego z tą ilością pokarmu. Sama już wariuje.7w3d 💔 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyjustyna14 wrote:o kurna nie słyszałam ale bleeee a niby po co?
generalnie większość ssaków tak robi ale, że ludzie.....
Pamiętam jak mój kot rodził to właśnie zjadł swoje łożysko na koniec porodu. Ale.. że ludzie? Fu.ZieloneOliwki, justyna14 lubią tę wiadomość