X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2016, 10:06

alicja_ lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co naprawde dochodze do wniosku że takie planowane cc to super sprawa... Wiesz kiedy co i jak idziesz do szpitala znieczulenie i dziękuje dobranoc. Nie wijesz się w bólach i krzyku nie wiadomo ile godzin i nie chcesz umierać. A rana ciągnie no może i ciągnie ale jak Ci z pitki zrobią jesień średniowiecza to dopiero masakra przecież... Bo brzuch wystawiasz i możesz sobie ranę wietrzyc czy cokolwiek no a bez majtek po domu nie polatasz :/ ehh
    Normalnie dzisiejszy dzień przyprawa mnie o depresję :/

alicja_ lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczynam sie martwic. Polozna mowila ze jak karmie samym mm to nie musze podawac wit k i d. Tak samo mowila polozba srodowiskowa. A dzisiaj umknal mi ten temat i nie zapytalam pediatry...
    I teraz sie tym przejmuje bo wszystkie poszecie ze dajecie...

Mandarynka cudowna jest <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2015, 17:59

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Zaczynam sie martwic. Polozna mowila ze jak karmie samym mm to nie musze podawac wit k i d. Tak samo mowila polozba srodowiskowa. A dzisiaj umknal mi ten temat i nie zapytalam pediatry...
    I teraz sie tym przejmuje bo wszystkie poszecie ze dajecie...

Mandarynka cudowna jest <3

Sprawdź na opakowaniu mleka czy jest wit D i jaką ilość :) jak będzie 100% dziennego zapotrzebowania to nie masz co się martwić

Acikk zgadzam się z Tobą:) planowana cesarka ma dużo plusów :)

Mandarynka cudna malutka :)

mandarynkaa lubi tę wiadomość

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk ja juz bym chyba wolala planowane CC niz tak sie stresowac chodzic z bolem ale co ma byc to bedzie nie mozemy sie dolowac glowa do gory i czekamy :)

Flakonik moja szwagierka karmila MM i nie dawala zadnych witamin bo mowila ze jest w mleku ale glowy uciac nie dam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2015, 18:18

• Acikk Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Nic nie mow,mnie zaraz huj strzeli:/ zajade do szpitala to bedzie okej i prawidlowo, potem znowu do gina i tak w kolko:/ dobrze,ze termin porodu w srode to moze juz po beda sie zastanawiac co i jak..

No dokładnie, ja pierdole jedzenie czekanie nie wiadomo na co a potem nie daj boze wywoływanie kroplowki meczarnie dla siebie i dzidzi zaczynam się zastanawiać jakie właściwie są plusy tego porodu SN :/
    Wiadomo że zdarzają się komplikacje po CC - tak samo jak i po normalnym porodzie ale jakos nie slyszlam żeby ktoś miał traumę po cesarce albo krzyczał z bolu a po SN i owszem...
    Czy to naprawdę jest takie cudowne czekanie na nie wiadomo co pomto żeby potem się posrac i porzygac z bólu i mieć rozprute krocze??
    Możecie mnie zlinczowac ale mam dzisiaj taki podły humor że już mam wszystko w dupie.
    A patrząc u nas na forum dziewczyny po CC dużo bardziej zadowolone niż po SN...
    O zywisxie oprócz flakonika no ale ona jest wyjątkową pod każdym względem :)

AA no i jeszcze mąż ma urlop od poniedziałku przyszłego a jak Antoni zechce się przenosić z tydzień to zanim wyjde że szpitala to on już będzie musiał pomału do pracy wracać :/

O Jezu Jezu jaka jestem zła zrobcie mi coś :/ :(

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk przytulam mocno :) Pare dni temu przechodziłam to samo.

Acikk lubi tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AAA jeszcze jakby było mało to zapomniałam zakupić pudełka na siuski a jutro muszę oddać więc pierdole nie oddaje.

A chyba na dobitke dostałam smsa od koleżanki której znajoma miała ten sam termin co ja i właśnie planowane CC na dziś to SMS o treści
    "Jak tam się czujesz bo beata już ma córeczkę i jest taaaka szczęśliwa a Ty na co czekasz"
    Na oklaski kurwa.

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik nam położna mówiła ze dzieciom karmionym tylko MM trzeba podawać tylko witaminę D.
    Witaminy K nie podajemy bo to jest tylko dla dzieci karmionych piersią.
    Nawet na wypisie ze szpitala mam w zaleceniach podawanie witaminy D3 400j

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2015, 18:48

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u mnie nadal nic :p

Inso Sto lat ! :)

Acikk znam to... ja wczoraj dostałam sms od bratowej, ze jej króliczka nawet mnie wyprzedziła:P - zdrowe piecioraczki, poród bez komplikacji ha ha. A dziś telefon... No i co już? A ja : co już? No urodzilas? A ja: no tak przed chwilą byłam na klopie, ale nie zwazylam i nie zmierzyłam, bo już spluczka poszła w ruch, sorry ;p

Tesciowa też mnie wkurza, tymi pytaniami kiedy wkoncu urodze..
    Nawet dzisiaj zlapalam za wałek, farbę i malowalam ściany w korytarzu:/ trochę brzuch pobolal i koniec. Jak po tym nie urodze, to ja już nie wiem

Pchelkaa, iNso87 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka, Poziomka serdeczne gratulacje!!!!:*

Mamma Mai ja podaję tylko wit D, bo niby K podaję się tylko przy karmieniu piersią a my karmimy mm. Mąż wyciska na łyżeczkę, otwieramy buziaczek małego i tak mu podajemy.

Inso sto lat sto kat kochana!!!!! Niech Ci się spełnią marzenia i wogóle wszystkiego naj naj najlepszego:*

Flakonik piękne masz zdjęcia z sesji :) mój Franuś narazie z nami nie współpracuje jako model ;)

My dzisiaj mamy pierwszą wizytę u neurologa. Pani zbadała Franusia palpacyjnie i na tym etapie rozwija się prawidłowo. W połowie grudnia musimy zrobić usg główki i kolejna wizyta w połowie stycznia. Pani powiedziała że narazie nie widać żadnych konsekwencji wylewu. Główka rośnie równo z klatką piersiową. Franuś ładnie współpracował z Panią :)
    Dzisiaj mąż jeździł do Szpitala żeby zarejestrować małego w klinice otolaryngologii i poradni okulistycznej bo dodzwonić się nie szło i jak zobaczył co się dzieje w tych poradniach, pełno ludzi, większość zasmarkanych masakra to uznaliśmy że w szpitalu tylko rehabilitacja i laryngolog bo to na oddziale przeprowadzają . Resztę lekarzy tylko prywatnie bo nie będziemy ryzykować zarażeniem małego. Także jutro idziemy do okulisty, we środę pierwsza wizyta rehabilitacyjna i pewnie na dniach jeszcze neonatolog. Bioderka mamy 12 grudnia.

Poza tym Franuś jest bardzo grzeczny, śpi, je i porządnie zużywa pieluchy ;P. Jedyne co zauważyliśmy, to że Franuś jak się go rozbiera to strasznie krzyczy i myśleliśmy że to z zimna bo jest strasznym zmarźlaczkiem, ale on po prostu się tego boi :( czy to możliwe że miał jakieś złe wspomnienia?? Dzisiaj u lekarki jak go rozbierała to był przeraźliwy krzyk, ale jak zaczęła go badać to mimo iż było mu chłodno to się uspokoił i nie było problemu z badaniem. W domu przy przewijaniu jest to samo. Może ja tylko coś sobie ubzdurałam.

pati_zuzia, iNso87 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny słodkie macie te maleństwa :) mój każe na siebie czekać..

Ja zaczęłam puchnac już przy końcówce, palce u rak wyglądają jak paroweczki i rwa jak nie wiem...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2015, 18:50

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na 100ml pisze ze jest
    Witamina D µg 1,2

Witamina K µg 3,6

Nie za malo?

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś

Flakonik raczej za mało. Przeczytałam na opakowaniu Wit. D ze jedna kapsułka zawiera 10 µg.
    Chociaż w przeliczeniu na cały dzień może Ci się uzbiera te 10 µg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2015, 19:01

• Piegus Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk, podobny mam dziś humor i podobne przemyślenia. Już wolałabym mieć planowane cc niż siedzieć jak na bombie i czekać na długie godziny bólu, rzygania, krzyku i rozrywania pipki. I nawet nie wiadomo czy po 20 godzinach i tak nie skończy się cięciem.
    I jeszcze jestem dziś po rozmowie z siostrą, która rodziła sn w czerwcu i pożaliła mi się, że między nią a mężem nie jest już tak jak było i nie wie sama czy chodzi o macierzyństwo czy o poród czy cholera wie. No jeszcze tego mi brakowało, żebym się stresowała tymi kwestiami. Zapytała mnie czy jestem pewna, że chcę męża przy porodzie, bo nie wiadomo jak on na to zareaguje.

2EeVp2.png
    NcmSp1.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piegus wrote:
    Acikk, podobny mam dziś humor i podobne przemyślenia. Już wolałabym mieć planowane cc niż siedzieć jak na bombie i czekać na długie godziny bólu, rzygania, krzyku i rozrywania pipki. I nawet nie wiadomo czy po 20 godzinach i tak nie skończy się cięciem.
    I jeszcze jestem dziś po rozmowie z siostrą, która rodziła sn w czerwcu i pożaliła mi się, że między nią a mężem nie jest już tak jak było i nie wie sama czy chodzi o macierzyństwo czy o poród czy cholera wie. No jeszcze tego mi brakowało, żebym się stresowała tymi kwestiami. Zapytała mnie czy jestem pewna, że chcę męża przy porodzie, bo nie wiadomo jak on na to zareaguje.

Ahhh no super.. Tak to mi tez jeszcze tego dziś było trzeba :/
    Masakra jakas normalnie leże i płacze :/ tak po prostu. Chyba poprosze lekarkę w czwartek żeby mi zrobiła CC :/

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Pola_27 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Alicja cos ucichla. I dziewczyny co zostaly mamusiami tez. Chyba tylko ja taka aktywna. Az mi glupio :/jeszcze sobie ktos pomysli ze zamiast dzieci pilnowac to na forum siedzi :P a moje dzieci takie spokojne i jak spia to wtedy sobie zerkam :)

Pola a ty o ktorej masz jytro cc?

6.15 wstawiamy sie w klinice, o 7 mam być już na oddziale. Nie wiem tylko czy dotrwam, bo skurcze mam jak cholera i czop mi odpłynął dzisiaj cały w klinice. No jak się zacznie o się zacznie, a jak nie to jutro koło 9 rano Marysia będzie z nami.

MeGi2986 lubi tę wiadomość

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

‹‹ 1958 1959 1960 1961 1962 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ