Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyA nie spie,ale u mnie to czeste czy jestem w ciazy czy nie
a jak jest pelnia to wtedy potrafie nie przespac prawie I cala noc. Ze mnie w ogole nocny marek
choc za mlodu mialam wiecej sily,zeby prowadzic nocny tryb zycia,ze tak powiem
starosc nie radosc
-
nick nieaktualnyEj a macie tak,ze pissnie sms-ow itp. Was oglupia,bo mnie chyba cofa w rozwoju. Kiedys kiedys nie mialam problemow z pisownia,ortografia itd. A teraz czasem sie zastanawiam jak sie pisze jakies slowo,nawet proste I jak nie jestem pewna szukam mniej "problemowego" zamiennika. Mysle,ze to tez wplyw,ze mniej czytam ksiazek teraz,bo kiedys a zwlaszcza podstawowka liceum to czytalam bardzooo duzo.
aneczka1983 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa też mam problem z brodawami. Bolą strasznie. Marianka miała tak silny odruch ssania po porodzie, że po 2 h kontaktu skóra do skóry wyglądałam jak po torturach. Brodawka pęknięta, otoczka cała w wybroczynach, no i efekty są do dzisiaj. Mała nie lubi ssać tej piersi, ja zwijam się z bólu przy dostawianiu. Już było ok i zrobił się zastój i znów brodawka niedomaga.
Też używałam maltan na pocżątku ale słaby był. Teraz mam czystą lanolinę z Lansinoh i jest duuużo lepsza dla mnie. Doradca laktacyjny w szpitalu polecał maść na brodawki musteli , ale ponoć wstrzymali produkcję i mąż nie znalazł w żadnej aptece. Położna radziła bepanthen , ale niestety trzeba go zmywać przed karmieniem. -
nick nieaktualnyMi też doradca laktacyjny mówił w szpitalu, że super, a jednak mam wrażenie że coś robię nie tak. Mam zamiar zamówić dzisiaj wizytę doradcy do domu, bo si,ę boję o ten zastój.
Moja mała zaczęła przybierać dopiero w 3 dobie wieczorem, w 4 miała tyle samo alre przynajmniej spadku nie było. Też jestem ciekaea jak teraz.
A cisza, bo te co mogą to śpiąiNso87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA ja codziennie budze sie o tej godzinie i poznien znowu zasypiam niewazne czy pojde spac o 2-3 to pobudka mnie nie omija to chyba jakis nieswiadomy stres mnie dopada noi od dzis bede mie tesciow
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2015, 07:09
-
Mama-julka wrote:
Obudziłam się tylko dlatego, że śniło mi się , że urodziłam i odebrałam sama sobie poród.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2015, 08:19
-
Dżulia wrote:no ta, i na sam koniec ciąży musiały wyjść okropne rozstępy;/
miły poranek.