X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Eve_84 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 12:33

l22ntv73ogvn473k.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tym roku kończę 30 a udało nam się w sumie w pierwszym cyklu. Ja znowu zaczęłam budzić :-( wzięłam luteine i leżę :-( mam nadzieję że się uspokoi wkońcu, były dwa dni spokoju i wróciło...

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnamaalina a rozmawiałaś z rodzicami? przekonywałaś? przecież nie wszyscy chcą mieć ślub. To nie jest wymóg.

Ja wiedziałam, że u mnie najpierw ślub potem dziecko. Właściwie już na 1szej randce powiedział mi, że będę jego żoną. Pół roku później zarezerwował pierścionek u jubilera. A w 2gą naszą rocznicę się oświadczył. Nasza historia ogólnie jest szalenie romantyczna, bo mąż to moja pierwsza miłość z dzieciństwa (on mnie nie kojarzy z tamtych czasów:P). Zaręczyny były wielką niespodzianką (również bardzo romantyczne). Ślub to była formalność bo długo ze sobą mieszkaliśmy (zamieszkaliśmy razem po 3 miesiącach). Ale może to wszystko też wynikało z tego, że nasze mamy wychowywały nas samotnie, byliśmy nieślubnymi dziećmi dlatego tak nam zależało na pełnej rodzinie.

Wcześniej uważałam, że dziecko dopiero jak się wybudujemy, ale instynkt tego jednak nie rozumie. I tak oto będziemy mieć dzidzię w wynajmowanym mieszkanku. A dom? Będzie ale później, na wszystko przychodzi czas i pora, w tej chwili dziecko jest na 1 miejscu :)

Flakonik, fresa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak. jestem z krakowa :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmawiałam. :) Mój tata to rozumie ale mama powiedziała, że nie będzie ze mną rozmawiać.. My chcemy wziąć teraz cywilny a później kościelny ale to nie jest dla niej argument..

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnamaalina powiedz może mamie, ze dziwnie to wygląda jak ktoś idzie do ślubu kościelnego z brzuchem. Może tata ja przekona? A może jak zobaczy maleństwo, cała złość jej odejdzie :) powodzenia :)

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnamalina jakbym swoja Mame slyszala,jak to Ona mowi,ze cywilny to nie slub to tylko "zapiska" a już ten drugi to ooOoOOoo.... ;) ale my z Mezem i tak po cywilnym jesteśmy :P chcieliśmy w tym roku we wrześniu zrobić drugi ale już se darujemy bo i dzidzia i mieszkanie zaczelismy swoje remontować :)

czarnamaalina lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    czarnamaalina powiedz może mamie, ze dziwnie to wygląda jak ktoś idzie do ślubu kościelnego z brzuchem. Może tata ja przekona? A może jak zobaczy maleństwo, cała złość jej odejdzie :) powodzenia :)
    Anielica u mnie Mama to by podsumowala mnie,ze było z dzieckiem się nie spieszyć ;) także ciekawe czy Mama maliny takiego odwetu nie zrobi. Niektórym "starszym" ludziom nie przetłumaczysz,maja swoje zdanie i koniec. Najlepiej nie wchodzić na ten temat,poczekac az dzidzia się urodzi i Babcia oszaleje ;D na punkcie dzidzi oczywiście i wtedy już da spokoj ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2015, 16:16

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się z nią kłócić nie zamierzam, poczekam aż to sama przetrawi, denerwować też się nie ma sensu :) Liczę na to, że będzie tak jak mówicie i oszaleje jak zobaczy swojego wnuka :) Decyzji nie będę podejmować wbrew sobie, bo chcę się dobrze bawić na swoim weselu, a w naszym stanie jednak z samopoczuciem jest różnie :) zresztą czy ten ślub kościelny jest teraz najważniejszy dla mojego maluszka? Chyba nie :)

Renia7910 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, czy któraś z was może badała we wczesnej ciąży progesteron? ale chodzi mi o naprawdę wczesną (beta miała poziom 142 zaledwie) pytam, bo nie wiem czy sie martwić, niby w normie i podwyższona niż zwykle badany był ale nie wiem czy do lekarza nie isc - początek czwartego tygodnia miałam 13,26 (norma od 9 do 40 paru)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso może i masz rację :)

Ja kupiłam świece itp. Zaraz zacznę szykować siebie, kolację i mieszkanie do naszego pierwszego ciążowego seksu :D <3

A to mój brzuszek w 9 tygodniu. Raczej niewiele się zmienił od ostatniego tygodnia :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f136749a9ce3.jpg

alicja_, Flakonik, czarnamaalina, Madzisek, fresa, kwiatakacji, ilonia1984 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    menka wrote:
    hej dziewczyny, czy któraś z was może badała we wczesnej ciąży progesteron? ale chodzi mi o naprawdę wczesną (beta miała poziom 142 zaledwie) pytam, bo nie wiem czy sie martwić, niby w normie i podwyższona niż zwykle badany był ale nie wiem czy do lekarza nie isc - początek czwartego tygodnia miałam 13,26 (norma od 9 do 40 paru)

Ja badam od początku przy każdej becie, tylko ja biorę dużo luteiny i nie wiem czy to nie ma wpływu na mój progesteron bo jest on na poziomie 40 cały czas.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annielica super brzusio :)

• lilianna Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    menka wrote:

ja badałam bete i progesteron równoczesnie. W 14 dpo miałam bete 223, a progesteron 55.

3i49p07wxglh0lzs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehh nie uspokoiłyście mnie - jutro musze jechać rano do lekarza w takim razie -zobaczymy co on powie. ALe dziękuje :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    menko u mnie w 17dpo progesteron 25 wynosił. Ale nie mam plamień ani nic takiego, progesteron w normie więc nie ma co się przejmować.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnamaalina wrote:
    zresztą nie chce wesela i ślubu na szybko tylko wole to sobie zaplanować wszystko :)
    Ja dokładnie tak samo chcę, najpierw skoncentrować się na maluszku, szczególnie że ciągle mnie ten brzuch pobolewa, trochę miałam spokój a dzisiaj znów 2 x no-spa :(
    Z rodzinką to różnie, na początku było naciskanie na ślub, takie w sumie nawet intensywne, ale jak stanowczo postawiliśmy sprawę że nic na hurra bo przecież i tak będziemy razem, jesteśmy dorośli i podjęliśmy taką a nie inną decyzję, to spasowali. Ale trzeba przyznać że parę razy nerwa miałam na te naciski...

• baby Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie badałam progesteronu
    nie pomogę

w poniedziałek idę na kolejną (czwartą) betę
    i zobaczymy co dalej

jakie piękne czasy wspominacie :) ... ślub, narzeczeństwo, wolność jako taka ;)
    ach kiedy to było ....
    w przyszłym roku stuknie nam 20lecie związku jako takiego. A po ślubie jesteśmy prawie 14 lat!! wow jak to brzmi :)

kwiatakacji lubi tę wiadomość

f2wl4z17a25l2zbv.png

oraz nastoletni córka i syn :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianna i fresa witajcie w grudniowych mamusiach :*
    Fresa jak bedziesz znala TP to daj znac ;) Trzymam kciuki zebys w niedziele zobaczyla serduszko

fresa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie wszystkie tu jesteśmy dorosłe i wiemy co jest dla nas najlepsze teraz :)

Flakonik, baby lubią tę wiadomość

‹‹ 203 204 205 206 207 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ