X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Eve_84 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 12:33

l22ntv73ogvn473k.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tym roku kończę 30 a udało nam się w sumie w pierwszym cyklu. Ja znowu zaczęłam budzić :-( wzięłam luteine i leżę :-( mam nadzieję że się uspokoi wkońcu, były dwa dni spokoju i wróciło...

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnamaalina a rozmawiałaś z rodzicami? przekonywałaś? przecież nie wszyscy chcą mieć ślub. To nie jest wymóg.

Ja wiedziałam, że u mnie najpierw ślub potem dziecko. Właściwie już na 1szej randce powiedział mi, że będę jego żoną. Pół roku później zarezerwował pierścionek u jubilera. A w 2gą naszą rocznicę się oświadczył. Nasza historia ogólnie jest szalenie romantyczna, bo mąż to moja pierwsza miłość z dzieciństwa (on mnie nie kojarzy z tamtych czasów:P). Zaręczyny były wielką niespodzianką (również bardzo romantyczne). Ślub to była formalność bo długo ze sobą mieszkaliśmy (zamieszkaliśmy razem po 3 miesiącach). Ale może to wszystko też wynikało z tego, że nasze mamy wychowywały nas samotnie, byliśmy nieślubnymi dziećmi dlatego tak nam zależało na pełnej rodzinie.

Wcześniej uważałam, że dziecko dopiero jak się wybudujemy, ale instynkt tego jednak nie rozumie. I tak oto będziemy mieć dzidzię w wynajmowanym mieszkanku. A dom? Będzie ale później, na wszystko przychodzi czas i pora, w tej chwili dziecko jest na 1 miejscu :)

Flakonik, fresa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak. jestem z krakowa :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmawiałam. :) Mój tata to rozumie ale mama powiedziała, że nie będzie ze mną rozmawiać.. My chcemy wziąć teraz cywilny a później kościelny ale to nie jest dla niej argument..

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnamaalina powiedz może mamie, ze dziwnie to wygląda jak ktoś idzie do ślubu kościelnego z brzuchem. Może tata ja przekona? A może jak zobaczy maleństwo, cała złość jej odejdzie :) powodzenia :)

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnamalina jakbym swoja Mame slyszala,jak to Ona mowi,ze cywilny to nie slub to tylko "zapiska" a już ten drugi to ooOoOOoo.... ;) ale my z Mezem i tak po cywilnym jesteśmy :P chcieliśmy w tym roku we wrześniu zrobić drugi ale już se darujemy bo i dzidzia i mieszkanie zaczelismy swoje remontować :)

czarnamaalina lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    czarnamaalina powiedz może mamie, ze dziwnie to wygląda jak ktoś idzie do ślubu kościelnego z brzuchem. Może tata ja przekona? A może jak zobaczy maleństwo, cała złość jej odejdzie :) powodzenia :)
    Anielica u mnie Mama to by podsumowala mnie,ze było z dzieckiem się nie spieszyć ;) także ciekawe czy Mama maliny takiego odwetu nie zrobi. Niektórym "starszym" ludziom nie przetłumaczysz,maja swoje zdanie i koniec. Najlepiej nie wchodzić na ten temat,poczekac az dzidzia się urodzi i Babcia oszaleje ;D na punkcie dzidzi oczywiście i wtedy już da spokoj ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2015, 16:16

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się z nią kłócić nie zamierzam, poczekam aż to sama przetrawi, denerwować też się nie ma sensu :) Liczę na to, że będzie tak jak mówicie i oszaleje jak zobaczy swojego wnuka :) Decyzji nie będę podejmować wbrew sobie, bo chcę się dobrze bawić na swoim weselu, a w naszym stanie jednak z samopoczuciem jest różnie :) zresztą czy ten ślub kościelny jest teraz najważniejszy dla mojego maluszka? Chyba nie :)

Renia7910 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, czy któraś z was może badała we wczesnej ciąży progesteron? ale chodzi mi o naprawdę wczesną (beta miała poziom 142 zaledwie) pytam, bo nie wiem czy sie martwić, niby w normie i podwyższona niż zwykle badany był ale nie wiem czy do lekarza nie isc - początek czwartego tygodnia miałam 13,26 (norma od 9 do 40 paru)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso może i masz rację :)

Ja kupiłam świece itp. Zaraz zacznę szykować siebie, kolację i mieszkanie do naszego pierwszego ciążowego seksu :D <3

A to mój brzuszek w 9 tygodniu. Raczej niewiele się zmienił od ostatniego tygodnia :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f136749a9ce3.jpg

alicja_, Flakonik, czarnamaalina, Madzisek, fresa, kwiatakacji, ilonia1984 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    menka wrote:
    hej dziewczyny, czy któraś z was może badała we wczesnej ciąży progesteron? ale chodzi mi o naprawdę wczesną (beta miała poziom 142 zaledwie) pytam, bo nie wiem czy sie martwić, niby w normie i podwyższona niż zwykle badany był ale nie wiem czy do lekarza nie isc - początek czwartego tygodnia miałam 13,26 (norma od 9 do 40 paru)

Ja badam od początku przy każdej becie, tylko ja biorę dużo luteiny i nie wiem czy to nie ma wpływu na mój progesteron bo jest on na poziomie 40 cały czas.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annielica super brzusio :)

• lilianna Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    menka wrote:

ja badałam bete i progesteron równoczesnie. W 14 dpo miałam bete 223, a progesteron 55.

3i49p07wxglh0lzs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehh nie uspokoiłyście mnie - jutro musze jechać rano do lekarza w takim razie -zobaczymy co on powie. ALe dziękuje :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    menko u mnie w 17dpo progesteron 25 wynosił. Ale nie mam plamień ani nic takiego, progesteron w normie więc nie ma co się przejmować.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnamaalina wrote:
    zresztą nie chce wesela i ślubu na szybko tylko wole to sobie zaplanować wszystko :)
    Ja dokładnie tak samo chcę, najpierw skoncentrować się na maluszku, szczególnie że ciągle mnie ten brzuch pobolewa, trochę miałam spokój a dzisiaj znów 2 x no-spa :(
    Z rodzinką to różnie, na początku było naciskanie na ślub, takie w sumie nawet intensywne, ale jak stanowczo postawiliśmy sprawę że nic na hurra bo przecież i tak będziemy razem, jesteśmy dorośli i podjęliśmy taką a nie inną decyzję, to spasowali. Ale trzeba przyznać że parę razy nerwa miałam na te naciski...

• baby Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie badałam progesteronu
    nie pomogę

w poniedziałek idę na kolejną (czwartą) betę
    i zobaczymy co dalej

jakie piękne czasy wspominacie :) ... ślub, narzeczeństwo, wolność jako taka ;)
    ach kiedy to było ....
    w przyszłym roku stuknie nam 20lecie związku jako takiego. A po ślubie jesteśmy prawie 14 lat!! wow jak to brzmi :)

kwiatakacji lubi tę wiadomość

f2wl4z17a25l2zbv.png

oraz nastoletni córka i syn :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianna i fresa witajcie w grudniowych mamusiach :*
    Fresa jak bedziesz znala TP to daj znac ;) Trzymam kciuki zebys w niedziele zobaczyla serduszko

fresa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie wszystkie tu jesteśmy dorosłe i wiemy co jest dla nas najlepsze teraz :)

Flakonik, baby lubią tę wiadomość

‹‹ 203 204 205 206 207 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ