Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnykwiatakacji mieliście dużo szczęścia
Ja mam 25 lat. W sierpniu będziemy obchodzili z mężem 2 rocznicę ślubu i 7 bycia razem. Instynkt dopadł mnie praktycznie z dnia na dzień. Zawsze marzyłam o dużej rodzinie (jesteśmy z mężem jedynakami - tragedia!). Czegoś mi brakowało, dzieci mnie rozczulały, każdy nieudany cykl to była czarna rozpacz. Udało się w 5 cyklu co i tak uważam za sukcesKolejne dzieciaczki zaplanujemy ze spokojem
fresa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
A moja mama czekała do ostatniej wizyty, jak okazało się, że nasz motylek ładnie rośnie to teraz mówiła, że już może trąbić na lewo i prawo z wielką dumą. I w sumie nie zabraniamy, w końcu nie po to noszę te maleństwo, martwię, troszczę aby zakładać najgorsze...
kwiatakacji, Renia7910 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa w wieku 25 lat też miałam silny instynkt macierzyński ( wtedy rodzili się moi siostrzeńcy) ale związki były takie sobie . Potem skupiłam się na karierze, wyjazdach za granicę i czas leciał, im żyło mi się wygodniej tym instynkt był mniejszy i tak doszłam do miejsca , w którym jestem dzisiaj - zadowolona z tego co osiągnęłam , z najlepszym mężem na świecie ( wiem, że każda ma takiego) i jak się okazuję dojdzie do tego dzidzia - i może to jest właśnie ten mój właściwy moment. Jak pisałam nie roztrząsam tego
Renia7910 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKwiatakacji to jesteśmy w tym samym wieku
Ja jestem z października a Ty? To nasze pierwsze dziecko, staraliśmy się 10 miesięcy, byłam już umówiona na rozpoczęcie stymulacji i przygotowania do inseminacji gdy wyszedł pozytywny test - 4 dni przed umówioną wizytą
-
nick nieaktualnyHej Mamuski
czytam Was ale nie zawsze moge pisac
ja mam 23 lata, chyba jestem tu najmlodsza;-) zawsze wiedzialam ze bede mial dzieci. Marze o 5 szkrabow
sama mam 6 rodzenstwa, wiec nie wyobrazam sobie poprzestac na 2 czy 3. Chociaz wiem ze nie od Nas to tylko zalezy
Renia7910, fresa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPchelkaa wrote:Hej Mamuski
czytam Was ale nie zawsze moge pisac
ja mam 23 lata, chyba jestem tu najmlodsza;-) zawsze wiedzialam ze bede mial dzieci. Marze o 5 szkrabow
sama mam 6 rodzenstwa, wiec nie wyobrazam sobie poprzestac na 2 czy 3. Chociaz wiem ze nie od Nas to tylko zalezy
hej:)
Wcale nie jesteś najmłodsza:) Jeszcze ja!
Pchelkaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRenia7910 wrote:Kwiatakacji to jesteśmy w tym samym wieku
Ja jestem z października a Ty? To nasze pierwsze dziecko, staraliśmy się 10 miesięcy, byłam już umówiona na rozpoczęcie stymulacji i przygotowania do inseminacji gdy wyszedł pozytywny test - 4 dni przed umówioną wizytą
Ja w maju kończę 35Renia7910, fresa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja mam 25 lat, nie wiem dokładnie po ilu cyklach zaszłam, bo w nie wszystkie udawało nam się trafić w dni płodne, miałam mocno nieregularne owulacje, ale to było ok. 6-8 cykli. Instynkt miałam odkąd pamiętam i zawsze pragnęłam mieć dzieci. podobnie jak annielica za chwilę będziemy mieli z mężem drugą rocznicę ślubu, a jesteśmy razem 6 lat. Na chwilę obecną nie wiem dokładnie ile bym chciała mieć dzieci, najprawdopodobniej 2, ale nie wykluczam 3. Zacznijmy od 1, a potem zobaczymy co będzie
-
nick nieaktualnyDokladnie 93
nam sie udało bardzo szybko bo juz w 2 cyklu:) jak fajnie, ze ktos rozumie, ze w naszym wieku można chcieć dziecka, jestem rozczarowana reakcjami znajomych bo mało kto sie ze mna cieszy.. Tylko słyszę, ze wpadka
alicja_ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyczarnamaalina wrote:Dokladnie 93
nam sie udało bardzo szybko bo juz w 2 cyklu:) jak fajnie, ze ktos rozumie, ze w naszym wieku można chcieć dziecka, jestem rozczarowana reakcjami znajomych bo mało kto sie ze mna cieszy.. Tylko słyszę, ze wpadka
to fajnie, że udało Wam się tak szybko zajść. My się męczyliśmy, ale to przeze mnie - bo Jacek to plemniki ma super (dwa razy badaliśmy nasienie).
Całe szczęscie, że się udało i mam nadzieje, że dzidzia z nami zostanie do końca:)
Domyślam się jakie są reakcje znajomych.. Ja już skończyłam się przejmować.
Skąd jesteś?Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2015, 15:40
Pchelkaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySuper ze sa tez mlodsze dziewczyny
u Nas rowniez znajomi mysla ze wpadka, chociaz jestesmy 1,5 roku po slubie. Gadaja ze jak to a sturia, a praca?? Ale dla Nas nie to jest najwazniejsze;-) staralismy sie 2 cykle tak "porzadnie" bo wczesniej poprostu sie nie zabezpieczalismy.
-
nick nieaktualnyalicja wyglądasz na starszą
U nas już taki czas gdzie wszyscy po kolei zachodzą w ciążę widać np. po fb). Fakt z bliskich znajomych jesteśmy 1 (no może 2). Też nie chciałam by ludzie myśleli, że to wpadka. Jestem po ślubie, po studiach, mamy firmę chyba nikomu nie powinno być nic do tego. Już jakiś czas temu ludzie się pytali kiedy się staramy. I jutro mamy zamiar powiedzieć kilku znajomym, potem resztaja tak jak nick00 złych myśli do siebie nie dopuszczam
No i w końcu teściowa będzie mogła się pochwalić
-
nick nieaktualnyOj to widzę , że ani późno ani wcześnie nie jest dobrze , jeżeli chodzi o komentarze
Wam nie wierzą , że to nie jest wpadka, a nam nie wierzą , że nie mieliśmy problemu z zajściem tylko nie próbowaliśmy.
czarnamaalina, Renia7910 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZazdroszczę Wam, że Was rodzice wspierają i się cieszą.. Ja mam z moimi konflikt bo nie chcę ślubu kościelnego brać teraz.. Nie mogą zrozumieć, że wolę teraz wszystko zainwestować w mojego dzidziusia bo ciąza troche kosztuje jednak
zresztą nie chce wesela i ślubu na szybko tylko wole to sobie zaplanować wszystko
Renia7910 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny