X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannkkaa wrote:
    Mama-julka ja miałam wizytowac ale jesteśmy w szpitalu.

Brzuch się spina ale bez szału jutro mam buc na czczo tyle wiem bo weszła lekarka zapytała " wszystko okej dziewczyny ? " i wyszła taki obchód :D

Wiedziałam, że któraś z Was ;-)
    Wieczorne obchody są zawsze byle jakie. To bez śniadanka będziesz? Bo to ciemne na kolację też mnie zainteresowało :-o Marmoladka mniam he he.

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    takie pyszności to chyba wszędzie serwują niestety :/ dlatego tak szybko mamusie na wadze tracą :) patrzysz na talerz i apetyt znika :)

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    takie pyszności to chyba wszędzie serwują niestety :/ dlatego tak szybko mamusie na wadze tracą :) patrzysz na talerz i apetyt znika :)

Co jak co, ale u nas jest pyszny barszcz czerwony. Mają go w niedzielę ;-)

justyna14 lubi tę wiadomość

• Ola_45 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:52

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    II transfer - 15.05.2025 - ?
    Beta 11dpt - 145
    12.06 - mamy ❤️
    30.06 - kolejne USG
    Został 1 ❄️
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Co jak co, ale u nas jest pyszny barszcz czerwony. Mają go w niedzielę ;-)
    u nas byłą pyszna zupa owocowa (jak leżałam z Olkiem) tylko nie wiem, czy to najlepsze dla kobiety która zaczyna przygodę z karmieniem piersią. U mnie menu w szpitalu dla karmiących było takie samo jak dla innych pacjentów.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_45 wrote:
    U mnie znowu bole od rana, wczoraj brazowy sluz, wieczorem zabarwiony krwia. Dzisiaj znowu brazowy sluz, skurcze nieregularne. Bole jak na @. No ale minelo, wiec znowu jakis falszywy alarm. Poki co siedze w domu i poki nie zaczne sie zwijac z bolu i wody mi nie odejda to bede sie bronic rekoma i nogami przed szpitalem :x
    Leze w wannie, zobacze czy sie cos zmieni po kapieli..
    to weź ciepłą kąpiel, cieplejszą niż normalnie, bo ponoć może pomóc w nasileniu skurczy.

7w3d 💔
  • Dżulia Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:

Ktoś ze mną jutro wizytuje? Albo ma zebranie w szkole he he.
    Chyba Dżulia albo Aannkkaa miała mieć wizytę ;-)

ja dopiero w czwartek. mam nadzieję, że parę dyszek zostanie w kieszeni a mnie ta wizyta ominie :P

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marik wrote:
    Asiowa robisz Kubusia sama??

Sama:) ma mniej cukru, owoce dobieram sobie wg własnych upodobań, chociaż sztandarowa marchewka i banan muszą być:). Napój jest pyszny, gęsty, piję do oporu, a mała w brzuchu się cieszy:D. Dobrze, że mój M nie przepada za takimi gęstymi sokami- więcej zostaje dla mnie:D.

Likiery to też moja specjalność, chociaż bardziej od jajecznego wolę kukułkówkę. Dzisiaj jak sprzątałam w barku to sobie usiadłam na podłodze, odkręciłam butelkę i wąchałam:). Świr!!

Nad porodem w wodzie się jeszcze zastanawiam, chociaż najprawdopodobniej się na taki zdecyduję- gdyby mi jeszcze do tej wanny butlę z gazem podciągneli to byłoby bosko. Jutro dorzucę sobie do torby stanik kąpielowy i zrobię furorę na porodówce;p

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam pokazać się mojej gin dopiero 21 grudnia- czyli po terminie. Mam nadzieję jednak, że nie dotrwam. Jutro będę odkurzać i myć podłogi- mam kilka m2 więc trzymajcie kciuki:D

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj Asiowa narobiłaś mi ochoty tym Kubusiem ;D pychota

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marik wrote:

Mam jeszcze całą dużą butlę, podzielę się:D

Marik lubi tę wiadomość

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • emilka24 Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marik wrote:

Mi tak samo :) pochwal sie jak go robisz? :)

bl9ce6yd14rf3b60.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jutro badania i zobaczymy co powiedza

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 39°. Jak dziewczyny sie zaraza to wyladuja w szpitalu z taka goraczka :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiowa wrote:
    Mam jeszcze całą dużą butlę, podzielę się:D

OMG! Co tam kubuś ;-) To ja tu jedyna niepoprawna co by sobie wychyliła kieliszek? Któraś mnie poprze ;-) Zieloneoliwki jesteś tu <wstydzioch>

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka trochę też, ale smutno byłoby mi bez Ciebie :P

Mi cały czas odchodzi czop. Na wszelki wypadek podłożyłamm podkład pod prześcieradło, nie obraziłabym się jakby się przydał w najbliższych dniach :D

Flakonik, współczuję gorączki przy dwóch maleństwach... byłaś u lekarza?

Asiowa, tylko wrzucasz do sokowirówki marchewkę i owoce, czy coś jeszcze dodajesz? ile postoi w lodówce?

stars2345 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    OMG! Co tam kubuś ;-) To ja tu jedyna niepoprawna co by sobie wychyliła kieliszek? Któraś mnie poprze ;-) Zieloneoliwki jesteś tu <wstydzioch>
    jeden? ile byś mi nie postawiła to bym wychlała :P ostatnio pozwoliłam sobie w towarzystwie na odrobinkę wina- tak na dwa łyczki rozrobionymi z wodą. Aaaale się delektowałam, pyszne było :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dajcie kilka kieliszkow na jutro wychyle chetnie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o kurcze Zielone Oliwki Ty chyba urodzisz przede mną ;D U mnie totalnie nic, wczoraj miałam bóle jak na miesiączkę ale dzisiaj cisza ;D

Flakonik a brałaś coś przeciwgorączkowego? Bo ta gorączka to wysoka jest. Mi zawsze na gorączke najlepiej pomaga Pyralgina.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    Mi dajcie kilka kieliszkow na jutro wychyle chetnie :)

A mi na ostatniej wizycie doktor zaleciła kieliszek wina do kolacji i w pierwszej chwili aż się zapaliłam, a za chwilę doszłam do wniosku że nie będę ryzykować Niby dzidzia duża ale jakoś tak dziwnie alkohol w ciąży... To dziwne że niektórzy lekarze częstują ciężarówki winem ;D I jak tu mieć silną wolę ;D

‹‹ 2053 2054 2055 2056 2057 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ