X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 12:23

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam się co z Mama-julka, od wczoraj wieczór się nie odzywa...

Mama-julka lubi tę wiadomość

• Dżulia Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podejrzana cisza :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha więcej się dzieje u pani łóżko obok, która jest w 38tc niż u mnie:P myślę, ze jutro już będę w domku

nikicia86 lubi tę wiadomość

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podbijam pytanie o poród w wodzie:D. Zastanawiam się nad nim bo na gbsie nic nie wyhoowano:D

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co mi wiadomo, to poród w wodzie łagodzi bóle. Ale nie wiem, nie rodziłam
    :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Mama-julka lubi tę wiadomość" o, żyje :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Zastanawiam się co z Mama-julka, od wczoraj wieczór się nie odzywa...

Już piszę moja droga, że... jestem w dwupaku! Dziś labo (morfologia, mocz i zapłaciłam za Hcv), chciałam się coś dowiedzieć w.zusie, byłam po materiał na zasłony do pokoju małego. A w domu w czasie gdy robiłam obiad, mama umyła mi wszystkie okna. Potem wyprasowalam wszystkie ciuszki małego i mam przygotowane rzeczy do spakowania drugiej torby.

No i się zdziwiłam, że tyle stron do czytania ;-)

Akira GRATULUJĘ!!!

Pati-zuzia oby się rozkręciło :-D

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JA dzisiaj cały dzień próbowałam wywołać poród.. Efekt taki, że wszelkie powierzchnie kuchenne oraz łazienki lśnią, sok kubuś i likier jajeczny w butelkach się chłodzą, a mnnie jedynie stopy bolą od spodu...

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka już mnie nastraszyłaś że rodzisz tak wcześnie beze mnie!! :P

Orientujecie się co jest potrzebne do otrzymania becikowego, tego jednorazowego 1000zł ?

edit: Asiowa, lubię takie soczki, a likier jajeczny jeszcze bardziej... ;> mniaaaam!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2015, 20:45

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    "Mama-julka lubi tę wiadomość" o, żyje :D

Ledwo co żyję bo był to aktywny dzień od dawien dawna :-D

Asiowa ja bym się nie zastanawiała i rodziła w wodzie jak jest możliwość.

Ktoś ze mną jutro wizytuje? Albo ma zebranie w szkole he he.
    Chyba Dżulia albo Aannkkaa miała mieć wizytę ;-)

• Martosza83 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My a Antulkiem tez ciągle nie spimy:)

f2wlanlibm0fi1og.png
  • evvik Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ogadam caly wieczor sex w wielkim miescie, wieki tego nie widzialam ... no i czuje sie jak baryla... :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Ledwo co żyję bo był to aktywny dzień od dawien dawna :-D

Asiowa ja bym się nie zastanawiała i rodziła w wodzie jak jest możliwość.

Ktoś ze mną jutro wizytuje? Albo ma zebranie w szkole he he.
    Chyba Dżulia albo Aannkkaa miała mieć wizytę ;-)
    jutro to ja spróbuję wreszcie siły zebrać i posprzątać mieszkanie na błysk :P i może wynajdę jakieś pierdoły w pudełkach żeby przyozdobić mieszkanie na święta, bo choinki w tym roku u mnie nie będzie :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skurcze ciagle znosne,choc troche mocniejsze. Jak mi nie odejda wody to za jakies 30 min znowu zaaplikuja tabsa. 8 jeszcze sie nie skonczyl,zobaczymy czy sie zalapie. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiowa robisz Kubusia sama?? Ja dzisiaj nigdzie nie mogłam dostać tych liści. Jutro zrobię drugie podejście. Ja dzisiaj odkurzyłam całe mieszkanie, wypastowałam parkiet w pokoju małej, poszorowałam mosiądze, zrobiłam pranie pościerałam obrazki zrobiłam obiad. Byłam w banku, zrobiłam wielkie zakupy w Lidlu i jeszcze byliśmy na zakupach i kupiliśmy mężowi kurtkę i jak tak w centrum handlowym patrzyłam na swoje odbicie to stwierdziłam że jestem już taka gruba że nie powinnam wychodzić i ludzi straszyć ;D Bo brzuch mam taki jakbym miała zaraz wybuchnąć I jestem padnięta na koniec. Jeszcze mąż sobie w Lidku harmonijkę wynalazł i teraz tak napierdziela że zaraz wścieklizny dostanę :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Mama-julka już mnie nastraszyłaś że rodzisz tak wcześnie beze mnie!! :P

Orientujecie się co jest potrzebne do otrzymania becikowego, tego jednorazowego 1000zł ?

edit: Asiowa, lubię takie soczki, a likier jajeczny jeszcze bardziej... ;> mniaaaam!

Wiem, że się bałaś, a raczej zazdresna byłaś, że mogę urodzić, a Ty se pijesz herbatę :-P żeby se przyspieszyć he he.

Przypomniałaś mi, że miałam iść do mopsu. A te jednorazowe becikowe to my dostaniemy?

Jenyy ale bym sobie dziabnęła takiego likieru :-D Dziś w Biedrze potłukły się zgrzewki z szampanem i wódką, ale wdychałam opary :-D

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tam mogę dziś jeszcze rodzić :) zwłaszcza, że już tak mało z dziś zostało :) byłby szybki poród, ale prócz nieregularnych bardzo skurczy nic się nie dzieje, więc chyba muszę inną datą wybrać :)

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka ja miałam wizytowac ale jesteśmy w szpitalu.

Brzuch się spina ale bez szału jutro mam buc na czczo tyle wiem bo weszła lekarka zapytała " wszystko okej dziewczyny ? " i wyszła taki obchód :D

• evvik Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannkkaa wrote:
    Mama-julka ja miałam wizytowac ale jesteśmy w szpitalu.

Brzuch się spina ale bez szału jutro mam buc na czczo tyle wiem bo weszła lekarka zapytała " wszystko okej dziewczyny ? " i wyszła taki obchód :D

super obchod ;p
    jak sie czujesz?

‹‹ 2052 2053 2054 2055 2056 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ