SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna- bardzo proszę:)

http://zapiskimlodejzony.blogspot.com/2014/12/kukukowka.html

justyna14 lubi tę wiadomość

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 17:57

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Zielone Oliwki bierz się do roboty;D Jak Ty urodzisz to i ja stwierdzę, że chyba muszę ;D

• lips Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    To prezent od tesciowej. A ona kupila w Holandii.

No właśnie w sieci są tylko drewniane a twoje mają jakieś takie wstawki szydełkowe. No nic pewnie kupie te drewniane bo mimo wszystko fajnie bedzie na zdjeciach wyglądać i łańcuszek też się przyda :)

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • Klara87 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nick, gratulacje!
    Pati Zuzia, gratulacje!
    Dużo zdrówka dla Waszych maluszków :D

Nadulka, współczuję tak ciężkiego porodu i podziwiam za siłę :)

Acikk, życzę szybkiego powrotu do zdrowia, trzymaj się :)

Ja miałam w nocy niebolesne twardnienia brzucha co 8-14 min, ale nic się z tego nie rozkreciło. Na szczęście, bo mąż kaszle, chyba się przeziebił. Mam nadzieję, że szyjka się powoli skraca i urodzę w przyszłym tygodniu ;)

pati_zuzia, Nadulka lubią tę wiadomość

16udugpjp1ufwrk7.png
    1usapx9iwyl0ra73.png
    Aniołek - 29.07.2014 (12tc)
  • Klara87 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i zaczynam już 40 tydzień :D

Marik, Matleena, ZieloneOliwki, Nadulka, Ola_45, Mama-julka, kwiatakacji lubią tę wiadomość

16udugpjp1ufwrk7.png
    1usapx9iwyl0ra73.png
    Aniołek - 29.07.2014 (12tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Nick, Pati_zuzia gratulacje :) czekamy na relacje z porodu i zdjęcia :)

ja dziś się biorę za robotę, może mała w końcu zechce wyjść :) już prasowanie zrobiłam, pranie jedno też, teraz chwila relaksu i zaraz się biorę za sprzątanie łazienki na górze łącznie z myciem okna i glazury. :)

Ja też dziś wziełam się za robotę. Najpierw spacerek do gin, potem pranie, obiadek dla Grzesia i odkurzanie. Póki co boli mnie w okolicach biodra i to tyle :P

justyna14, Nadulka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie a jak wyszly badania sluchu dzieciaczkow przy wyjsciu ze szpitala? My mamy zglosic sie na kontrole do poradni bo zle badanie wyszlo na lewym uszku :-( dr mowila ze moze jakas maz zalega i okaze sie ze jest ok wiec sie nie martwilam do czasu... gdy poczytalam w necie :-(

• Acikk Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za ciepłe słowa dziewczynki :) na szczęście moge przy tym antybiotyku karmic małego bo to w sumie było dla mnie najważniejsze.

Zieloneoliwki prawdopodobnie osłabienie po porodzie plus te wszystkie odchody co z macicy wylatuja i jakies zakażenie się wdalo.
    Przysięgam ze to badanie ginekologiczne wczora było gorsze niż porod. Ja sie tam boje dotknąć a on te wszystkie wzierniki mi tam wsadzal, usg palce masakra... A okazalo się ze to nie sprawy gin.. Ale przynajmniej miałam darmowa kontrolę wszystko się ładnie goi i obkurcza :)
    Dziś musze jechać do lekarza rodzinnego z racji tego ze odmowilam hospitalizacji.

Nadulka współczuję przeżyć, ja w takim razie naprawdę miałam porod w wersji demo chyba...

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • lips Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam jeszcze pytanka czy trzeba na oddziale mieć swoje mleko modyfikowane czy w razie problemów z karmieniem piersia mieszankę dadzą mi z oddziału.

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaaa po co czytasz !! Dobrze wiesz ze w Internecie jest wszystko i napewno bedzie ok z malutka !!!

Do nas dziś położna przychodzi na pierwsza wizyte

Powiedzcie dziewczyny które karmicie piersią bo moj antek nie moze się najeść jakoś :/ jak dlugo wasze dzieci jedzą?? Mój possie maz 10 min i zasypia na amen ale też budzi się po godzinie i znów chce jeść.. Jak byłam wczoraj w szpitalu to maz mu dał butelkę to spał 4 godz..

pati_zuzia lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lips wrote:
    A ja mam jeszcze pytanka czy trzeba na oddziale mieć swoje mleko modyfikowane czy w razie problemów z karmieniem piersia mieszankę dadzą mi z oddziału.

U nas nie można było mieć swojego Ale mysle ze to zależy od szpitala.

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Eve_84 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 13:44

l22ntv73ogvn473k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie u gin. Główka jeszcze niżej, rozwarcie na 1,5cm, które gin próbowała powiększyć. W piątek kolejna wizyta, no chyba że w końcu urodzę :P

Matleena, Nadulka lubią tę wiadomość

• Eve_84 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 13:45

l22ntv73ogvn473k.png
  • aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulka, jesteś niesamowita!!! Dziękuję Ci że tak opisałaś swój poród. Dodałaś mi odwagi mimo nie ukrywania wielkich trudności porodu.jesteś mega!!!!

Nadulka lubi tę wiadomość

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • mnk Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc mamusie gratulacje! Fajnie ze juz macie dzieciaczki przy sobie :)

Ja bylam dzis u poloznej i mam troche za wysokie cisnienie bo 132/92 ;/ z tego wzgledu mam wizyte za tydzien i w razie jakby bolala mnie glowa albo jak bede miec mroczki w oczach to mam zadzwonic i przyjechac do poloznej. Taka jestem zestresowana ze o rety. Mam podejrzenie zatrucia ciazowego bo wysokie cisnienie i mam spuchniete stopy i niby na buzi tez jestem spuchnieta troche. I maly jeszcze sie nie wstawil w kanal rodny to troche pochodzimy sobie:P ciekawe czy wyrobie sie do terminu z usg chociaz bo na 14 grudnia nie ma co liczyc:D a mam termin z usg na 23. A juz jak bedzie 41 tydzien to mam sie zglosic i polozna mnie do szpitala. Takze poebane te tygodnir jak dla mnie. I juz nie ogarniam :P i do tego chyba przypaletala sie do mnie grzybica, kurde za jeden czopek dalam wiecej niz za krem! Mialam kupic tylko czopek ale stwierdzilam ze jak nie pomoze jeden to co i wzielam krem jeszcze. Zdziercy :p

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2016, 10:23

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo do domku mnie wypuścili:P ktg wskazywało jakieś tam skurcze, chociaż miałam mega bóle jak na okres ciągnące od krzyza i łzy w oczach..szyjka jeszcze nie do końca do porodu i blisko kręgosłupa..będzie ciężko.. Lekarka zrobiła masaż szyjki, tak niespodziewanie i dobrze mniejszy szok:p mały na ta chwilę ma 3260 g. Ciekawe kiedy tam wrócę... Jak nic z tego nie wyjdzie, to 15 grudnia wywolujemy małego z nory ;p

Gratulacje dla kolejnych mamusiek:)

genoweffa, pati_zuzia lubią tę wiadomość

• Matleena Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 17:57

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
‹‹ 2058 2059 2060 2061 2062 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ