X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • emilka24 Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla nowych mam :) zdrowka dla was i maluszkow :)

pati_zuzia lubi tę wiadomość

bl9ce6yd14rf3b60.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas rozwarcie na palec, o 12 test oksytocyna bo teraz porodowki zajęte w razie czego. Trzymać kciuki a teraz idę spać.;)

Matleena, pati_zuzia, aneczka1983 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nick,patizuzia gratulacje :)

Anannka powodzenia. Trzymam kciuki :)

U mnie goraczka cudownie zniknela przez noc. Lecze sie donowymi sposobami. Bylam u lekarza. Zwykle przeziebienie.

A dzisiaj koncza moje córeczki równy miesiac :)

ZieloneOliwki, MeGi2986, Matleena, pati_zuzia, lilianna, Madzisek, Marta0912, kwiatakacji, Kourtney lubią tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej mamusie gratuluję nowych dzieciaczkow :* mam nadzieje ze dobrze sie czujecie :*

Misia kochanie trymam kciuki mam nadzieje ze juz tulisz kacperka :*

U nas kiepsko ja w nocy trafiłam do szpitala z ostrym bólem podbrzusza okazało się ze mam jakas infekcje dróg moczowych i kolke nerkowa i chcieli mnie zostawić w szpitalu, ale się nie zgodzilam dostałam antybiotyki i jesteśmy w domu, ale bol okropny a po prostu jak mi zrobili badanie ginekologiczne na moim pocięty kroczu to myślałam ze sie zesram - wolę rodzic !!

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla nowych mamus.

Misia trzymam kciuki.

A ja się zbieram na kolejny pomiar tętna dzidzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2015, 09:53

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję dziewczyny!!

Wybaczcie ale zasnęłam wczoraj nad komputerem. Obudziła mnie córcia, szuka wyjścia bo coraz mocniej naciska główką na krocze i nie kopie mnie już po żebrach. Mam wrażenie, że sklepienie macicy mi się mocno obniżyło, ale nie mogę tego stwierdzić opadem brzucha bo mam go za mało aby mi leżał na udach:D.

Likier czeka, kukułkówka też:D wiec zapraszam.

Kubusia robię w thermomixie, ale przy wzmożonym wysiłku da się go też zrobić przy pomocy kuchenki i blendera. 300g marchewki obieram i ścieram na tarce, dodaję 300g wody, gotuję przez 10 minut. Następnie dodaję 100g banana i 400g innych owoców (jabłko, pomarańcze, truskawki), miksuje blenderem. Następnie dodaję 50g cukru i sok z cytryny (dla smaku- wedle uznania), gotuję kolejne 10 minut i gorące przelewam do butelek.

Spokojnie może stać tydzień w lodówce, ale u mnie nigdy tak długo nie wytrzymuje:D

Flakonik, ZieloneOliwki, pati_zuzia, genoweffa, emilka24, Mama-julka lubią tę wiadomość

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • Dżulia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_Zuzia i nick gratulacje! ;)
    Acikk wracaj do zdrowia.

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiowa wrote:
    Gratuluję dziewczyny!!

Wybaczcie ale zasnęłam wczoraj nad komputerem. Obudziła mnie córcia, szuka wyjścia bo coraz mocniej naciska główką na krocze i nie kopie mnie już po żebrach. Mam wrażenie, że sklepienie macicy mi się mocno obniżyło, ale nie mogę tego stwierdzić opadem brzucha bo mam go za mało aby mi leżał na udach:D.

Likier czeka, kukułkówka też:D wiec zapraszam.

Kubusia robię w thermomixie, ale przy wzmożonym wysiłku da się go też zrobić przy pomocy kuchenki i blendera. 300g marchewki obieram i ścieram na tarce, dodaję 300g wody, gotuję przez 10 minut. Następnie dodaję 100g banana i 400g innych owoców (jabłko, pomarańcze, truskawki), miksuje blenderem. Następnie dodaję 50g cukru i sok z cytryny (dla smaku- wedle uznania), gotuję kolejne 10 minut i gorące przelewam do butelek.

Spokojnie może stać tydzień w lodówce, ale u mnie nigdy tak długo nie wytrzymuje:D
    a można prosić przepis na kukułkówkę? :)

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nick, Pati_zuzia gratulacje :) czekamy na relacje z porodu i zdjęcia :)

ja dziś się biorę za robotę, może mała w końcu zechce wyjść :) już prasowanie zrobiłam, pranie jedno też, teraz chwila relaksu i zaraz się biorę za sprzątanie łazienki na górze łącznie z myciem okna i glazury. :)

pati_zuzia, genoweffa lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 10:57

pati_zuzia, Matleena, genoweffa, aneczka1983, lilianna, Moniusia89, Ola_45, Mama-julka, Flakonik, kwiatakacji, niania.ogg lubią tę wiadomość

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, gratulacje!!

Obudziłam się o 3:40 i oczy jak pińćzłoty do 6 rano... odczytałam wpisy Misi na telefonie, ale neistety mój telefon nie współpracuje ze mną i nie da się na nim nic napisać, tylko czytam :P

Misia, mam nadzieję że tulisz już Kacperka, tyle się naczekałaś Kochana ! :) :*

Madzia, a jak u Ciebie?

Acikk, współczuję Ci. Dobrze że dostałaś antybiotyki a nie jakieś zwykłe leki. Szybko pomogą. Wiadomo czy to może mieć związek z porodem?

Aneczka, ja Ci strasznie współczuję ze szczerego serduszka. I widzę że masz bardzo spokojny charakter i nie chccesz burzy w związku, ale tak jak Matleena pisała- w taki sposób nic nie zdziałasz, a po porodzie powinniście działać razem jako team, a nie Ty swoje, a on swoje... musisz coś spróbować zrobić... Trzymaj się Kochana :*

Nadulka, aż sobie siebie wyobraziłam człapiącą na czworaka... brrr, ciary mi przechodzą :P Ale jesteś wielka i masz wspaniałego męża! :)

Nadulka, Matleena, pati_zuzia, genoweffa, aneczka1983, lilianna lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla nowych mam! Fajni, że macie już dzieciaczki przy sobie.
    Aneczka strasznie Ci współczuję, myślę że w końcu postawisz się mężowi tylko musisz do tego dojrzeć. Jak będziesz miała dzidziusia to przyjdą nowe siły zobaczysz ;)
    Nadulka jak czytam ten Twój opis to naprawdę aż strach już sama nie wiem co gorsze czy cesarka czy taki ciężki poród...
    Flakonik to wszystkiego najlepszego dla Twoich dziewczynek niech rosną zdrowo! ;D

Ja dzisiaj w nocy nie mogłam spać i teraz jestem sflaczała....Czuję, że to będzie cieżki dzień.

• Nadulka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Marik, Matleena, pati_zuzia, aneczka1983, Moniusia89 lubią tę wiadomość

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nick gratuluje. Misia trzymam kciuki,Anka za Ciebie tez.
    Ja Was nadrobie jak wroce do domu. A wracamy dzis,czekamy tylko na test przesiewowy sluchu I wypis czyli dopieto po obiedzie,ale juz noc na swoim. Porod opisze pewnie nie wczesniej niz jutro,bo musze skonsultowac detale z mezem. Maly cuka ladnie. Teraz akurat spi a ja czekam na obiadek :)

Matleena lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa urodzilam naturalnie. Trochr mnie porozrywalo,ale nie jest zle. Xobaczymy w najblizszych dniach :) dziekuje wszystkim za gratulacje,stawiam kazdej butelke mleka :*

Dżulia, Ańdźka, MeGi2986, Nadulka, Matleena, Klara87, Piegus, aneczka1983, lilianna, iNso87, Moniusia89, ZieloneOliwki, Ola_45, Pchelkaa, Marta0912, kwiatakacji lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nick i Pati_zuzia ogromne gratulacje!!! Zdrówka dla Was i Waszych maleństw:*

Acikk wracaj szybko do zdrowia, uwazaj na siebie i dbaj aby to cholerstwo szybko wyleczyc:*

Nadulka....jak czytam taki opis porodu, a później tyle czuło$ci od rodziców i wogole tyle szczescia to az sie wzruszylam!!:* oby Wasze zycie szczesliwie sie wiodlo:*

Flakonik super ze przeziebienie przeszlo, to pewnie ta matczyna milosc taka moc daje ;)

A my dalej walczymy z katarkiem u Franusia. Mamy krople homeopatyczne dla malego ale ja nie widze zadnej poprawy :(

Nadulka, pati_zuzia lubią tę wiadomość

• lips Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik gdzie kupowałaś łańcuszki do smoczków dla dziewczynek ? Właśnie szukam na necie a Wasze bardzo mi się podobają.

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 17:57

pati_zuzia, aneczka1983, Nadulka lubią tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lips wrote:
    Flakonik gdzie kupowałaś łańcuszki do smoczków dla dziewczynek ? Właśnie szukam na necie a Wasze bardzo mi się podobają.
    To prezent od tesciowej. A ona kupila w Holandii.

Nadulka to niesamowite jaka pozytyena energia od ciebie bije . mialas naprawde ciezki porod.

Nadulka, Kourtney lubią tę wiadomość

‹‹ 2057 2058 2059 2060 2061 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ