Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNick,patizuzia gratulacje
Anannka powodzenia. Trzymam kciuki
U mnie goraczka cudownie zniknela przez noc. Lecze sie donowymi sposobami. Bylam u lekarza. Zwykle przeziebienie.
A dzisiaj koncza moje córeczki równy miesiacZieloneOliwki, MeGi2986, Matleena, pati_zuzia, lilianna, Madzisek, Marta0912, kwiatakacji, Kourtney lubią tę wiadomość
-
Jej mamusie gratuluję nowych dzieciaczkow :* mam nadzieje ze dobrze sie czujecie :*
Misia kochanie trymam kciuki mam nadzieje ze juz tulisz kacperka :*
U nas kiepsko ja w nocy trafiłam do szpitala z ostrym bólem podbrzusza okazało się ze mam jakas infekcje dróg moczowych i kolke nerkowa i chcieli mnie zostawić w szpitalu, ale się nie zgodzilam dostałam antybiotyki i jesteśmy w domu, ale bol okropny a po prostu jak mi zrobili badanie ginekologiczne na moim pocięty kroczu to myślałam ze sie zesram - wolę rodzic !!pati_zuzia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Gratuluję dziewczyny!!
Wybaczcie ale zasnęłam wczoraj nad komputerem. Obudziła mnie córcia, szuka wyjścia bo coraz mocniej naciska główką na krocze i nie kopie mnie już po żebrach. Mam wrażenie, że sklepienie macicy mi się mocno obniżyło, ale nie mogę tego stwierdzić opadem brzucha bo mam go za mało aby mi leżał na udach:D.
Likier czeka, kukułkówka teżwiec zapraszam.
Kubusia robię w thermomixie, ale przy wzmożonym wysiłku da się go też zrobić przy pomocy kuchenki i blendera. 300g marchewki obieram i ścieram na tarce, dodaję 300g wody, gotuję przez 10 minut. Następnie dodaję 100g banana i 400g innych owoców (jabłko, pomarańcze, truskawki), miksuje blenderem. Następnie dodaję 50g cukru i sok z cytryny (dla smaku- wedle uznania), gotuję kolejne 10 minut i gorące przelewam do butelek.
Spokojnie może stać tydzień w lodówce, ale u mnie nigdy tak długo nie wytrzymuje:D
Flakonik, ZieloneOliwki, pati_zuzia, genoweffa, emilka24, Mama-julka lubią tę wiadomość
-
Asiowa wrote:Gratuluję dziewczyny!!
Wybaczcie ale zasnęłam wczoraj nad komputerem. Obudziła mnie córcia, szuka wyjścia bo coraz mocniej naciska główką na krocze i nie kopie mnie już po żebrach. Mam wrażenie, że sklepienie macicy mi się mocno obniżyło, ale nie mogę tego stwierdzić opadem brzucha bo mam go za mało aby mi leżał na udach:D.
Likier czeka, kukułkówka teżwiec zapraszam.
Kubusia robię w thermomixie, ale przy wzmożonym wysiłku da się go też zrobić przy pomocy kuchenki i blendera. 300g marchewki obieram i ścieram na tarce, dodaję 300g wody, gotuję przez 10 minut. Następnie dodaję 100g banana i 400g innych owoców (jabłko, pomarańcze, truskawki), miksuje blenderem. Następnie dodaję 50g cukru i sok z cytryny (dla smaku- wedle uznania), gotuję kolejne 10 minut i gorące przelewam do butelek.
Spokojnie może stać tydzień w lodówce, ale u mnie nigdy tak długo nie wytrzymuje:D7w3d 💔 -
Nick, Pati_zuzia gratulacje
czekamy na relacje z porodu i zdjęcia
ja dziś się biorę za robotę, może mała w końcu zechce wyjśćjuż prasowanie zrobiłam, pranie jedno też, teraz chwila relaksu i zaraz się biorę za sprzątanie łazienki na górze łącznie z myciem okna i glazury.
pati_zuzia, genoweffa lubią tę wiadomość
7w3d 💔 -
[wiadomość wyedytowana]
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 10:57
pati_zuzia, Matleena, genoweffa, aneczka1983, lilianna, Moniusia89, Ola_45, Mama-julka, Flakonik, kwiatakacji, niania.ogg lubią tę wiadomość
01.12.2015👸
02.06.2023 🤴 -
nick nieaktualnyDziewczyny, gratulacje!!
Obudziłam się o 3:40 i oczy jak pińćzłoty do 6 rano... odczytałam wpisy Misi na telefonie, ale neistety mój telefon nie współpracuje ze mną i nie da się na nim nic napisać, tylko czytam
Misia, mam nadzieję że tulisz już Kacperka, tyle się naczekałaś Kochana !:*
Madzia, a jak u Ciebie?
Acikk, współczuję Ci. Dobrze że dostałaś antybiotyki a nie jakieś zwykłe leki. Szybko pomogą. Wiadomo czy to może mieć związek z porodem?
Aneczka, ja Ci strasznie współczuję ze szczerego serduszka. I widzę że masz bardzo spokojny charakter i nie chccesz burzy w związku, ale tak jak Matleena pisała- w taki sposób nic nie zdziałasz, a po porodzie powinniście działać razem jako team, a nie Ty swoje, a on swoje... musisz coś spróbować zrobić... Trzymaj się Kochana :*
Nadulka, aż sobie siebie wyobraziłam człapiącą na czworaka... brrr, ciary mi przechodząAle jesteś wielka i masz wspaniałego męża!
Nadulka, Matleena, pati_zuzia, genoweffa, aneczka1983, lilianna lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGratulacje dla nowych mam! Fajni, że macie już dzieciaczki przy sobie.
Aneczka strasznie Ci współczuję, myślę że w końcu postawisz się mężowi tylko musisz do tego dojrzeć. Jak będziesz miała dzidziusia to przyjdą nowe siły zobaczysz
Nadulka jak czytam ten Twój opis to naprawdę aż strach już sama nie wiem co gorsze czy cesarka czy taki ciężki poród...
Flakonik to wszystkiego najlepszego dla Twoich dziewczynek niech rosną zdrowo!
Ja dzisiaj w nocy nie mogłam spać i teraz jestem sflaczała....Czuję, że to będzie cieżki dzień.
pati_zuzia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNick gratuluje. Misia trzymam kciuki,Anka za Ciebie tez.
Ja Was nadrobie jak wroce do domu. A wracamy dzis,czekamy tylko na test przesiewowy sluchu I wypis czyli dopieto po obiedzie,ale juz noc na swoim. Porod opisze pewnie nie wczesniej niz jutro,bo musze skonsultowac detale z mezem. Maly cuka ladnie. Teraz akurat spi a ja czekam na obiadekMatleena lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAaa urodzilam naturalnie. Trochr mnie porozrywalo,ale nie jest zle. Xobaczymy w najblizszych dniach
dziekuje wszystkim za gratulacje,stawiam kazdej butelke mleka :*
Dżulia, Ańdźka, MeGi2986, Nadulka, Matleena, Klara87, Piegus, aneczka1983, lilianna, iNso87, Moniusia89, ZieloneOliwki, Ola_45, Pchelkaa, Marta0912, kwiatakacji lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNick i Pati_zuzia ogromne gratulacje!!! Zdrówka dla Was i Waszych maleństw:*
Acikk wracaj szybko do zdrowia, uwazaj na siebie i dbaj aby to cholerstwo szybko wyleczyc:*
Nadulka....jak czytam taki opis porodu, a później tyle czuło$ci od rodziców i wogole tyle szczescia to az sie wzruszylam!!:* oby Wasze zycie szczesliwie sie wiodlo:*
Flakonik super ze przeziebienie przeszlo, to pewnie ta matczyna milosc taka moc daje
A my dalej walczymy z katarkiem u Franusia. Mamy krople homeopatyczne dla malego ale ja nie widze zadnej poprawyNadulka, pati_zuzia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnylips wrote:Flakonik gdzie kupowałaś łańcuszki do smoczków dla dziewczynek ? Właśnie szukam na necie a Wasze bardzo mi się podobają.
Nadulka to niesamowite jaka pozytyena energia od ciebie bije . mialas naprawde ciezki porod.Nadulka, Kourtney lubią tę wiadomość