X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:23

rewelka, Mama-julka, pati_zuzia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    W dzien tak co 3,5-4godz.

Wlasnie sie tez zastanawiam kiedy juz nie trzeba bedzie wybudzac.
    Na dzien dzisiejszt pija tak po 80ml

W internecie piszą na każdej stronie co innego..

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwielbiam ten widok.. <3
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/df32867e87c4.jpg

Flakonik, ZieloneOliwki, Acikk, emilka24, justyna14, Matleena, Moniusia89, Dżulia, Karola1990, lilianna, fresa, Mama-julka, lips, pati_zuzia, Klara87, kwiatakacji lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 12:28

alicja_, justyna14 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emilka24 wrote:
    No ja tam lezalam 10 dni i nie moge narzekac to chyba zalezy od oddzialu. Dla mnie liczy sie ze wrazie czego to jednak tam maja ten sprzet i zaplecze. A poznalam tam dziewczyne ktora lezala tam pare miesiecy zeby tylko ratowac dzidzie.
    dokładnie, zależy, ale ja nie spotkałam się z żadną pozytywną opinię na temat porodu wśród moich znajomych. Jak dla mnie mają zbyt duże parcie na poród naturalny bez znieczulenia cokolwiek by się nie działo i traktują kobiety jako -nicniewiedzące- . No i po porodzie jest podobno kompletna olewka i brak wsparcia ze strony położnych. Sprzęt mają, ale Pro Familia też go ma, większość lekarzy w PF jest z Matki Polki i Madurowicza i o dziwo- tam traktują wszystkich bardzo dobrze a w Matce Polce jako kolejną sztukę do odliczenia. Takie jest moje zdanie oczywiście, ale znam sporo takich dziewczyn jak Ty właśnie, że chcą rodzić w MP ze względu na oddział neonatologiczny. Życzę Ci w każdym razie lekkiego porodu i dobrej opieki Kochana :)

• Martosza83 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    W dzien tak co 3,5-4godz.

Wlasnie sie tez zastanawiam kiedy juz nie trzeba bedzie wybudzac.
    Na dzien dzisiejszt pija tak po 80ml

Mi dzisiaj powiedziała położna że jak dziecko przybiera to mozna już nie wybudzać w nocy (w naszym przypadku Antek bardzo mało przybiera)

f2wlanlibm0fi1og.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://iv.pl/images/44155051803900715475.jpg
    Chyba pierwszy swiadomy usmiech Julci :)

A tu Kasia z ulubiona zyrafka. Umie sobie juz nia trzymac
    http://iv.pl/images/19611575785203878408.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2015, 17:13

alicja_, Acikk, dorciamw, genoweffa, justyna14, Matleena, MeGi2986, Moniusia89, Madzisek, Dżulia, Suerte, rewelka, lilianna, fresa, Mama-julka, ZieloneOliwki, lips, pati_zuzia, Kourtney, Klara87, kwiatakacji lubią tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki po porodzie SN i z naciętym interesem :D

Kapiecie się w wannie czy w prysznicu ? Bo ja cały czas pod prysznicem ale taka mam ochote się parę min pomoczyc a nie wiem czy moge żeby jakiegoś krwotoku nie dostać albo tego naciecia jakoś nie rozmoczyc :P ??

Napiszcie jak u Was z tym plis :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Ratunku!!! Moja cora jak nie spi to caly czas na cycku :-( jak nie przystawie jej to placze, ale glodna nie jest bo ulewa. Smoka nie chce, wcale nie lapie go, probowalismy juz 3 firmy - nuk, avent, lovi
    to ma silny odruch ssania, spróbuj wycisnąc na smoczek troche mleka z piersi i tak jej dać

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Dziewczynki po porodzie SN i z naciętym interesem :D

Kapiecie się w wannie czy w prysznicu ? Bo ja cały czas pod prysznicem ale taka mam ochote się parę min pomoczyc a nie wiem czy moge żeby jakiegoś krwotoku nie dostać albo tego naciecia jakoś nie rozmoczyc :P ??

Napiszcie jak u Was z tym plis :)

Ja prysznic narazie :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik dziewczynki są cudowne i takieeee coraz bardziej dorosłe! :)

• Acikk Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik Twoje dziewczynki juz takie duże :) i tak strasznie się zmieniają !

U Was tak ciepło ze takie letnie stroje :D? Bo moj Antek non stop w becie przebywa tak jak Sarka na zdjęciu Alicji :)

alicja_ lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No cieplo i nadal walczymy z potowkami na plecach i mam je lekko ubierac. Oczywiscie sa normalnie przykryte kocykiem lekkim. A na body z krotkim rekawkiem maja rajtuzki albo spodnie

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja ale Sarka ma slodkie wdzianko z kotkami :)

• Acikk Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja a jak szwy rozpuscily sie juz? Bo ja tez mam te rozpuszczalne i sie zastanawiam ile to się rozpuszcza :P

A wogole głupie pytanie ale oglądaliście się tam :D? Bo moja ciekawość nie dala mi spokoju i w sumie to za bardzo nawet nie widzę gdzie to naciete moze jakoś jeden szewek zauważyłam a dość dlugo mnie tam cerowal :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • emilka24 Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    dokładnie, zależy, ale ja nie spotkałam się z żadną pozytywną opinię na temat porodu wśród moich znajomych. Jak dla mnie mają zbyt duże parcie na poród naturalny bez znieczulenia cokolwiek by się nie działo i traktują kobiety jako -nicniewiedzące- . No i po porodzie jest podobno kompletna olewka i brak wsparcia ze strony położnych. Sprzęt mają, ale Pro Familia też go ma, większość lekarzy w PF jest z Matki Polki i Madurowicza i o dziwo- tam traktują wszystkich bardzo dobrze a w Matce Polce jako kolejną sztukę do odliczenia. Takie jest moje zdanie oczywiście, ale znam sporo takich dziewczyn jak Ty właśnie, że chcą rodzić w MP ze względu na oddział neonatologiczny. Życzę Ci w każdym razie lekkiego porodu i dobrej opieki Kochana :)
    No mam nadzieje ze wszystko dobrze bedzie. U mnie znajome rodzily w MP i sa zadowolone. Zdania sa podzielone jak widac. Wierze ze nie bedzie tak zle :)

bl9ce6yd14rf3b60.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk ja sie długo tylko prysznicowałam, ale miałam spore nacięcie i pęknięcie zszyte więc i rana była spora. Po tygodniu myślę, że już rana Ci się nie rozejdzie, a szwy rozpuszczalne z tego co się orientuję to chyba maks do 3 msc mogą się rozpuszczac nawet.

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Dziękuję bardzo za odpowiedź!
    A w nocy też wybudzasz?
    Nie w nocy sam zaczyna marudzić i się kręcić więc to on nas wybudza ale to tak co ok 3.5 h max ;) ale raz zrobił dłuższą przerwę i obudził się po 4h. Ja jego nie wybudzam w nocy. Jak wychodziliśmy ze szpitala to babka mówiła że jak osiągnie wagę 3.5 kg to może sobie pozwolić na jedną dłuższą przerwe w karmieniu ale nie dłuższą niż 6h.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :D
    ale miałam dziś zalatany dzień, zakupy zakupy i jeszcze raz zakupy a ludzi wszędzie tyle że masakra :D i muszę powiedzieć ze pierwszy raz zostałam przepuszczona w kolejce do rossmana. Była długa na pół sklepu ale stałam sobie i nagle szła sprzedawczyni i mówi "a panią proszę za mną i tu do koleżanki do kasy " wszyscy od razu wzrok na mnie i coś pod nosem mówili ale szłam twardo i dumnie :D
    prezenty kupione i popakowane :D
    szafka ze słodkościami załadowana a to chyba najważniejsze ! :), chata lśni i pachnie :D a syn nie chce wyjść hehe :D jutro termin z usg a do om jeszcze 9! :D
    zaraz planuje kąpiel i nałożenie maseczki na twarz :D może to będzie mój ostatni odpoczynek :D

Jejku jakie śliczne macie maleństwa. <3
    Alicja Darka wygląda na taką malusią drobinkę :)
    Flakonik niewiarygodne że malutkie sie juz tak zmieniły ;o
    Mam nadzieje, że uporacie z karmieniem bo widze że pare dziewczyn ma problem :)

P.S mam tak ochotę na chińszczyznę ze nie pytajcie :D sajgonki z sosem słodko-kwaśnym mmmm <3 <3 <3

alicja_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smaczne paluszki moje ;)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c8a9753ba0fc.jpg

aannkkaa, Flakonik, genoweffa, Moniusia89, emilka24, Dżulia, Matleena, rewelka, lilianna, Marta0912, Mama-julka, ZieloneOliwki, lips, cytrynówka, kamenkaa, pati_zuzia, Madzisek, Klara87, kwiatakacji lubią tę wiadomość

‹‹ 2088 2089 2090 2091 2092 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ