Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyUwielbiam ten widok..
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/df32867e87c4.jpgFlakonik, ZieloneOliwki, Acikk, emilka24, justyna14, Matleena, Moniusia89, Dżulia, Karola1990, lilianna, fresa, Mama-julka, lips, pati_zuzia, Klara87, kwiatakacji lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyemilka24 wrote:No ja tam lezalam 10 dni i nie moge narzekac to chyba zalezy od oddzialu. Dla mnie liczy sie ze wrazie czego to jednak tam maja ten sprzet i zaplecze. A poznalam tam dziewczyne ktora lezala tam pare miesiecy zeby tylko ratowac dzidzie.
-
Flakonik wrote:W dzien tak co 3,5-4godz.
Wlasnie sie tez zastanawiam kiedy juz nie trzeba bedzie wybudzac.
Na dzien dzisiejszt pija tak po 80ml
Mi dzisiaj powiedziała położna że jak dziecko przybiera to mozna już nie wybudzać w nocy (w naszym przypadku Antek bardzo mało przybiera)
-
nick nieaktualnyhttp://iv.pl/images/44155051803900715475.jpg
Chyba pierwszy swiadomy usmiech Julci
A tu Kasia z ulubiona zyrafka. Umie sobie juz nia trzymac
http://iv.pl/images/19611575785203878408.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2015, 17:13
alicja_, Acikk, dorciamw, genoweffa, justyna14, Matleena, MeGi2986, Moniusia89, Madzisek, Dżulia, Suerte, rewelka, lilianna, fresa, Mama-julka, ZieloneOliwki, lips, pati_zuzia, Kourtney, Klara87, kwiatakacji lubią tę wiadomość
-
Dziewczynki po porodzie SN i z naciętym interesem
Kapiecie się w wannie czy w prysznicu ? Bo ja cały czas pod prysznicem ale taka mam ochote się parę min pomoczyc a nie wiem czy moge żeby jakiegoś krwotoku nie dostać albo tego naciecia jakoś nie rozmoczyc??
Napiszcie jak u Was z tym plis -
Pchelkaa wrote:Ratunku!!! Moja cora jak nie spi to caly czas na cycku
jak nie przystawie jej to placze, ale glodna nie jest bo ulewa. Smoka nie chce, wcale nie lapie go, probowalismy juz 3 firmy - nuk, avent, lovi
7w3d 💔 -
nick nieaktualnyAcikk wrote:Dziewczynki po porodzie SN i z naciętym interesem
Kapiecie się w wannie czy w prysznicu ? Bo ja cały czas pod prysznicem ale taka mam ochote się parę min pomoczyc a nie wiem czy moge żeby jakiegoś krwotoku nie dostać albo tego naciecia jakoś nie rozmoczyc??
Napiszcie jak u Was z tym plis
Ja prysznic narazie -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Alicja a jak szwy rozpuscily sie juz? Bo ja tez mam te rozpuszczalne i sie zastanawiam ile to się rozpuszcza
A wogole głupie pytanie ale oglądaliście się tam? Bo moja ciekawość nie dala mi spokoju i w sumie to za bardzo nawet nie widzę gdzie to naciete moze jakoś jeden szewek zauważyłam a dość dlugo mnie tam cerowal
-
ZieloneOliwki wrote:dokładnie, zależy, ale ja nie spotkałam się z żadną pozytywną opinię na temat porodu wśród moich znajomych. Jak dla mnie mają zbyt duże parcie na poród naturalny bez znieczulenia cokolwiek by się nie działo i traktują kobiety jako -nicniewiedzące- . No i po porodzie jest podobno kompletna olewka i brak wsparcia ze strony położnych. Sprzęt mają, ale Pro Familia też go ma, większość lekarzy w PF jest z Matki Polki i Madurowicza i o dziwo- tam traktują wszystkich bardzo dobrze a w Matce Polce jako kolejną sztukę do odliczenia. Takie jest moje zdanie oczywiście, ale znam sporo takich dziewczyn jak Ty właśnie, że chcą rodzić w MP ze względu na oddział neonatologiczny. Życzę Ci w każdym razie lekkiego porodu i dobrej opieki Kochana
-
Acikk ja sie długo tylko prysznicowałam, ale miałam spore nacięcie i pęknięcie zszyte więc i rana była spora. Po tygodniu myślę, że już rana Ci się nie rozejdzie, a szwy rozpuszczalne z tego co się orientuję to chyba maks do 3 msc mogą się rozpuszczac nawet.7w3d 💔
-
nick nieaktualnyalicja_ wrote:Dziękuję bardzo za odpowiedź!
A w nocy też wybudzasz?ale raz zrobił dłuższą przerwę i obudził się po 4h. Ja jego nie wybudzam w nocy. Jak wychodziliśmy ze szpitala to babka mówiła że jak osiągnie wagę 3.5 kg to może sobie pozwolić na jedną dłuższą przerwe w karmieniu ale nie dłuższą niż 6h.
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny
ale miałam dziś zalatany dzień, zakupy zakupy i jeszcze raz zakupy a ludzi wszędzie tyle że masakrai muszę powiedzieć ze pierwszy raz zostałam przepuszczona w kolejce do rossmana. Była długa na pół sklepu ale stałam sobie i nagle szła sprzedawczyni i mówi "a panią proszę za mną i tu do koleżanki do kasy " wszyscy od razu wzrok na mnie i coś pod nosem mówili ale szłam twardo i dumnie
prezenty kupione i popakowane
szafka ze słodkościami załadowana a to chyba najważniejsze !, chata lśni i pachnie
a syn nie chce wyjść hehe
jutro termin z usg a do om jeszcze 9!
zaraz planuje kąpiel i nałożenie maseczki na twarzmoże to będzie mój ostatni odpoczynek
Jejku jakie śliczne macie maleństwa.
Alicja Darka wygląda na taką malusią drobinkę
Flakonik niewiarygodne że malutkie sie juz tak zmieniły ;o
Mam nadzieje, że uporacie z karmieniem bo widze że pare dziewczyn ma problem
P.S mam tak ochotę na chińszczyznę ze nie pytajciesajgonki z sosem słodko-kwaśnym mmmm
alicja_ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySmaczne paluszki moje
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c8a9753ba0fc.jpgaannkkaa, Flakonik, genoweffa, Moniusia89, emilka24, Dżulia, Matleena, rewelka, lilianna, Marta0912, Mama-julka, ZieloneOliwki, lips, cytrynówka, kamenkaa, pati_zuzia, Madzisek, Klara87, kwiatakacji lubią tę wiadomość