X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:23

rewelka, Mama-julka, pati_zuzia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    W dzien tak co 3,5-4godz.

Wlasnie sie tez zastanawiam kiedy juz nie trzeba bedzie wybudzac.
    Na dzien dzisiejszt pija tak po 80ml

W internecie piszą na każdej stronie co innego..

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwielbiam ten widok.. <3
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/df32867e87c4.jpg

Flakonik, ZieloneOliwki, Acikk, emilka24, justyna14, Matleena, Moniusia89, Dżulia, Karola1990, lilianna, fresa, Mama-julka, lips, pati_zuzia, Klara87, kwiatakacji lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 12:28

alicja_, justyna14 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emilka24 wrote:
    No ja tam lezalam 10 dni i nie moge narzekac to chyba zalezy od oddzialu. Dla mnie liczy sie ze wrazie czego to jednak tam maja ten sprzet i zaplecze. A poznalam tam dziewczyne ktora lezala tam pare miesiecy zeby tylko ratowac dzidzie.
    dokładnie, zależy, ale ja nie spotkałam się z żadną pozytywną opinię na temat porodu wśród moich znajomych. Jak dla mnie mają zbyt duże parcie na poród naturalny bez znieczulenia cokolwiek by się nie działo i traktują kobiety jako -nicniewiedzące- . No i po porodzie jest podobno kompletna olewka i brak wsparcia ze strony położnych. Sprzęt mają, ale Pro Familia też go ma, większość lekarzy w PF jest z Matki Polki i Madurowicza i o dziwo- tam traktują wszystkich bardzo dobrze a w Matce Polce jako kolejną sztukę do odliczenia. Takie jest moje zdanie oczywiście, ale znam sporo takich dziewczyn jak Ty właśnie, że chcą rodzić w MP ze względu na oddział neonatologiczny. Życzę Ci w każdym razie lekkiego porodu i dobrej opieki Kochana :)

• Martosza83 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    W dzien tak co 3,5-4godz.

Wlasnie sie tez zastanawiam kiedy juz nie trzeba bedzie wybudzac.
    Na dzien dzisiejszt pija tak po 80ml

Mi dzisiaj powiedziała położna że jak dziecko przybiera to mozna już nie wybudzać w nocy (w naszym przypadku Antek bardzo mało przybiera)

f2wlanlibm0fi1og.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://iv.pl/images/44155051803900715475.jpg
    Chyba pierwszy swiadomy usmiech Julci :)

A tu Kasia z ulubiona zyrafka. Umie sobie juz nia trzymac
    http://iv.pl/images/19611575785203878408.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2015, 17:13

alicja_, Acikk, dorciamw, genoweffa, justyna14, Matleena, MeGi2986, Moniusia89, Madzisek, Dżulia, Suerte, rewelka, lilianna, fresa, Mama-julka, ZieloneOliwki, lips, pati_zuzia, Kourtney, Klara87, kwiatakacji lubią tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki po porodzie SN i z naciętym interesem :D

Kapiecie się w wannie czy w prysznicu ? Bo ja cały czas pod prysznicem ale taka mam ochote się parę min pomoczyc a nie wiem czy moge żeby jakiegoś krwotoku nie dostać albo tego naciecia jakoś nie rozmoczyc :P ??

Napiszcie jak u Was z tym plis :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Ratunku!!! Moja cora jak nie spi to caly czas na cycku :-( jak nie przystawie jej to placze, ale glodna nie jest bo ulewa. Smoka nie chce, wcale nie lapie go, probowalismy juz 3 firmy - nuk, avent, lovi
    to ma silny odruch ssania, spróbuj wycisnąc na smoczek troche mleka z piersi i tak jej dać

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Dziewczynki po porodzie SN i z naciętym interesem :D

Kapiecie się w wannie czy w prysznicu ? Bo ja cały czas pod prysznicem ale taka mam ochote się parę min pomoczyc a nie wiem czy moge żeby jakiegoś krwotoku nie dostać albo tego naciecia jakoś nie rozmoczyc :P ??

Napiszcie jak u Was z tym plis :)

Ja prysznic narazie :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik dziewczynki są cudowne i takieeee coraz bardziej dorosłe! :)

• Acikk Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik Twoje dziewczynki juz takie duże :) i tak strasznie się zmieniają !

U Was tak ciepło ze takie letnie stroje :D? Bo moj Antek non stop w becie przebywa tak jak Sarka na zdjęciu Alicji :)

alicja_ lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No cieplo i nadal walczymy z potowkami na plecach i mam je lekko ubierac. Oczywiscie sa normalnie przykryte kocykiem lekkim. A na body z krotkim rekawkiem maja rajtuzki albo spodnie

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja ale Sarka ma slodkie wdzianko z kotkami :)

• Acikk Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja a jak szwy rozpuscily sie juz? Bo ja tez mam te rozpuszczalne i sie zastanawiam ile to się rozpuszcza :P

A wogole głupie pytanie ale oglądaliście się tam :D? Bo moja ciekawość nie dala mi spokoju i w sumie to za bardzo nawet nie widzę gdzie to naciete moze jakoś jeden szewek zauważyłam a dość dlugo mnie tam cerowal :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • emilka24 Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    dokładnie, zależy, ale ja nie spotkałam się z żadną pozytywną opinię na temat porodu wśród moich znajomych. Jak dla mnie mają zbyt duże parcie na poród naturalny bez znieczulenia cokolwiek by się nie działo i traktują kobiety jako -nicniewiedzące- . No i po porodzie jest podobno kompletna olewka i brak wsparcia ze strony położnych. Sprzęt mają, ale Pro Familia też go ma, większość lekarzy w PF jest z Matki Polki i Madurowicza i o dziwo- tam traktują wszystkich bardzo dobrze a w Matce Polce jako kolejną sztukę do odliczenia. Takie jest moje zdanie oczywiście, ale znam sporo takich dziewczyn jak Ty właśnie, że chcą rodzić w MP ze względu na oddział neonatologiczny. Życzę Ci w każdym razie lekkiego porodu i dobrej opieki Kochana :)
    No mam nadzieje ze wszystko dobrze bedzie. U mnie znajome rodzily w MP i sa zadowolone. Zdania sa podzielone jak widac. Wierze ze nie bedzie tak zle :)

bl9ce6yd14rf3b60.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk ja sie długo tylko prysznicowałam, ale miałam spore nacięcie i pęknięcie zszyte więc i rana była spora. Po tygodniu myślę, że już rana Ci się nie rozejdzie, a szwy rozpuszczalne z tego co się orientuję to chyba maks do 3 msc mogą się rozpuszczac nawet.

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Dziękuję bardzo za odpowiedź!
    A w nocy też wybudzasz?
    Nie w nocy sam zaczyna marudzić i się kręcić więc to on nas wybudza ale to tak co ok 3.5 h max ;) ale raz zrobił dłuższą przerwę i obudził się po 4h. Ja jego nie wybudzam w nocy. Jak wychodziliśmy ze szpitala to babka mówiła że jak osiągnie wagę 3.5 kg to może sobie pozwolić na jedną dłuższą przerwe w karmieniu ale nie dłuższą niż 6h.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :D
    ale miałam dziś zalatany dzień, zakupy zakupy i jeszcze raz zakupy a ludzi wszędzie tyle że masakra :D i muszę powiedzieć ze pierwszy raz zostałam przepuszczona w kolejce do rossmana. Była długa na pół sklepu ale stałam sobie i nagle szła sprzedawczyni i mówi "a panią proszę za mną i tu do koleżanki do kasy " wszyscy od razu wzrok na mnie i coś pod nosem mówili ale szłam twardo i dumnie :D
    prezenty kupione i popakowane :D
    szafka ze słodkościami załadowana a to chyba najważniejsze ! :), chata lśni i pachnie :D a syn nie chce wyjść hehe :D jutro termin z usg a do om jeszcze 9! :D
    zaraz planuje kąpiel i nałożenie maseczki na twarz :D może to będzie mój ostatni odpoczynek :D

Jejku jakie śliczne macie maleństwa. <3
    Alicja Darka wygląda na taką malusią drobinkę :)
    Flakonik niewiarygodne że malutkie sie juz tak zmieniły ;o
    Mam nadzieje, że uporacie z karmieniem bo widze że pare dziewczyn ma problem :)

P.S mam tak ochotę na chińszczyznę ze nie pytajcie :D sajgonki z sosem słodko-kwaśnym mmmm <3 <3 <3

alicja_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smaczne paluszki moje ;)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c8a9753ba0fc.jpg

aannkkaa, Flakonik, genoweffa, Moniusia89, emilka24, Dżulia, Matleena, rewelka, lilianna, Marta0912, Mama-julka, ZieloneOliwki, lips, cytrynówka, kamenkaa, pati_zuzia, Madzisek, Klara87, kwiatakacji lubią tę wiadomość

‹‹ 2088 2089 2090 2091 2092 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ