X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mi robicie ochotę na słodkie, a w szafce mam jakieś ciastka i czipsy... :P

• Acikk Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jadę na biszkoptach i kompotach i codziennie kilo mniej dziecko dieta cud :D

alicja_ lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    A ja jadę na biszkoptach i kompotach i codziennie kilo mniej dziecko dieta cud :D
    a żelki ... ? ;)

• emilka24 Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie zajadam zurawina suszona :)

bl9ce6yd14rf3b60.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam po wózek, sliczny! Pobawiłam się nim, zobaczyłam jak działa i się składa. Tylko jeszcze zostało mi poznanie składania stażu.
    Dziś zaliczyłam dwa razy dwójeczkę co mi się normalnie nie zdarza, ale tłumaczę to sobie, że drugi raz z emocji bo wózek...
    Ale jakie moje zdziwienie było gdy popołudniu zobaczyłam kawałek czopa! Przy pierwszej ciąży tak nie było. Teraz co wizyta w wc i jest po trochę mniej.
    Ogólnie czuję się drugi dzień z rzędu dziwnie, ale dziś napewno lepiej niż wczoraj.
    Mamie powiedziałam w razie co, że czuję, że jestem na finiszu i do terminu nie dotrwam (ale się zdziwię jak tak he he). A moja mama jak to moja mama - tylko nie zacznij rodzić o drugiej w nocy. No to mówię: zamówisz taksówkę, dasz chłopakowi zarobić, a co! Potem Ci oddam.
    Mama wczoraj była w Ikea i kupiła tak jak chciałam lampę stojącą do pokoju Maćka i moskitierę taką do powieszenia do sufitu nad łóżeczko. Widziałam na zdjęciu na innym wątku i spodobało mi się to.
    Wczoraj też kupiłam materiał na zaslonki do jego pokoju i oczywiście mama musi je obrobić :-D
    Sorry, że się tak rozpisałam :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naszykowałam ciasteczka i herbatkę, rozłożyłam się na sofie i włączyłam bajkę na Polsacie, o! :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak macie problem z wybudzeniem dziecka to najlepiej je przewińcie. Na moją działa. Tydzień temu też dużo spała. Teraz coraz mniej śpi a więcej czuwa (troche wiecej). Ja pozwalam dłużej pospać. W tym czasie odciągam pokarm za radą położnej. Bo budzenie na karmienie jest na podtrzymanie laktacji albo jak dziecko kiepsko przybiera na wadze,

Za nami pierwszy atak kolki. Nikomu nie życzę. Płakałam z małą... Tak mi było jej szkoda. Dałam herbatkę z koperku i za chwilę ustało.

• lips Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od rana dziś czułam lekkie pobolewania i teraz pod wieczór już się bardzo te bóle nasiliły aż promieniowały do ud i pachwin, wziełam prysznic i niestety przeszło.... A już chciałam się do szpitala wybierać bo mój lekarz mówił ze po terminie jak bym czuła skurcze to zeby nie czekać tylko jechać. teraz siedzę i stymuluje brodawki. MOze ruszy :)

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • cytrynówka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie mi, macie jakąś aplikację do liczenia częstotliwości i długości skurczy :)?

ug37hdgeo4bxjxq2.png
    f2wl6iyeydwn0wui.png

BETAHcg 2.01.2019 7326,00 :D
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Wy tak o jedzeniu o slodkosciach, chipsach a ja tak jak Acik na biszkoptach jade. Korzystajcie z tych smakolykow! :-)

alicja_ lubi tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja walczę ze sobą, żeby syndrom marudy mi się nie załączył :/ Olek mnie dziś wykończył, taki się już samodzielny robi, a jednocześnie bardzooo wymagający, a ja ledwo się już toczę. Cóż, pozostaje czekać, pewnych spraw się nie przyspieszy, choćbyśmy chciały :)

myszata a jak u Ciebie?

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszata to albo śpi, albo już na porodówce ;)

Matleena lubi tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i za 3,5 godz zobacze 39 na suwaczku :) pierwszy raz :)

ZieloneOliwki, genoweffa lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Myszata to albo śpi, albo już na porodówce ;)
    oby to drugie :)

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też dziś na słodkie wzięło. Najpierw zjadłam sporą garść michaszków i to tuż po obiedzie, a potem mąż zrobił naleśniki z nutellą :) Tak się zasłodziłam, że musiałam dla rekompensaty zjeść kanapkę z musztardą :P

ZieloneOliwki, Ańdźka lubią tę wiadomość

• emilka24 Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie ciekawe co z myszata. Myszata rodzisz??

bl9ce6yd14rf3b60.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia na Franka tez dziala przewijanie jesli chce go przebudzic. W szpitalu babki tez pokazaly zeby go palcem po zuchwie tak lekko dociskac to pobudza efekt ssania.

Annielica a jak sie zwie Twoja położna?? U nas maly nie chce pic herbatek ani koperkowej ani rumiankowej. Na kolki dajemy mu sab simplex i jak narazie jest spokoj.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to chyba próbuję się na zapas najeść od wczoraj :D Od stycznia woda i sałata :P

justyna14, alicja_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez zeby przebudzic przewijam.

Dzisiaj jakas przerwa kd rodzenia?zadnego nowego dzidziusia?

• Matleena Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 09:29

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
‹‹ 2090 2091 2092 2093 2094 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ