Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
powodzenia dziewczyny na dzisiejszych wizytach i badaniach
Trzymam za wszystkie kciuki
Jeżeli chodzi o kredyty to u nas też nie było szans na kupno niczego bez kredytu, brałam go trzy lata temu i dzięki spadającym stopom procentowym rata spadła mi o ponad 300 złprzy kredycie 157 tyś. obecna rata to 700 zł. Płacę tyle co za wynajem a przynajmniej wiem, w co ładuję pieniądze a nie oddaję ich komuś za nic
a udało nam się trafić jak ślepej kurze ziarno bo w cenie mieszkania znaleźliśmy piętro domku z własnym ogrodem, garażem i pod samym miastem
a co doto my pałzujemy narazie półtorej tygodnia przez te moje krwawienia i brudzenia, które niestety cały czas się powtarzają
podejrzewam, że będziemy musieli wstrzymać się pewnie do końca I trymestru, chyba że wcześniej lekarz da zielone światło, ale już mi strasznie tego brakuje i jak tu tyle czasu wytrzymać
-
ilonia1984 wrote:Dzien dobry mamusie ja przez weekend czulam sie o niebo lepiej zero mdlosci wiecej sily i nawet ochpte na sex mialam moj maz zadowolony chodzil Hehe dzis wieczorkiem jwdziemy na usg wic postaram sie wrzucic zdjecie ...moj calczas mowi do fasolitki on np nakarm mojego synka itd zaraz wchodze w 10 tydzien ale ten czas leci i ukryc brzuszke juz ciezko zaokraglilam sie strasznie
Moj sie usmiecha jak to widzi
Ale jeszcze tak nie przezywa
chyba dlatego ze nagadalam mu o tych samoistnych poronieniach i nie czuje takiej pewnosci ze ta ciaza tam zostanie
Dlatego na wizytę ktora bedzie teraz biore go ze soba :p Powodzenia na dzis
ja jeszcze dwa dni i jak bedzie wszystko w porzadku to chce Powiedziec rodzinie juz, a Wy kiedy informujecie?
Alicja.
''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...''
-
U mnie już wiedza Rodzice i siostra, Tesciowa i Jej Corka z rodzina,Moj Wujek z rodzina i tyle
z reszta jeszcze poczekam. Pewnie jeszcze Ktos tam wie o czym nie jestem swiadoma bo wiadomo jak nie ciotka to wujek to siostra meza komus tam powie itp. itd. Corki i Meza nie licze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 10:22
-
nick nieaktualny
-
u mnie wie mąż i 3 koleżanki - ale takie nie z jednego grona
bardzo chciałam komus powiedzieć, i padło na te akurat osoby, bo wiem że potrafią dochować tajemnicy, a w razie porażki - pocieszą. No i są to takie dziewczyny, którym nie wydaje się straszneurodzenie trzeciego dziecka i to w moim wieku
-
nick nieaktualnyU mnie też mąż i trzy koleżanki. Będziemy mówić po usg genetycznym 20 maja. To będzie też moja druga wizyta dopiero i dopiero założą mi kartę ciąży .Tak się zastanawiam czy nie iść gdzieś wcześniej i nie sprawdzić co tam w środku słychać.
Dzisiaj idę na spotkanie z położną na temat żywienia w ciąży - moja lekarka mnie umówiła. Ciekawa jestem co mi powie. Jak na ten moment, przy moich mdłościach to żadne porady nie są skuteczne, no ale przyda się na potem.
Co do HIV to mi lekarka powiedziała , że jest obowiązkowe więc zrobiłam, jakoś się nie stresowałam . -
Anko:-) wrote:Hej.
Mam mały problem....wkladajac tabletke lutinus dopochowo zauwazylam ze moja szyjka jest dziś mega nisko.
Wystraszyłam się bo cały czas była ładnie wysoko:-(((
A taka nisko to jak na okres!
Panikuje. Czy wiecie czy mam coś robić?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 11:35
-
nick nieaktualnyWitam was kochane dzisiaj zastanawia się czy nie iść szybciej do lekarza bo na ostatniej wizycie tak jak mowilam ciąża mlodsza i widać byli tylko pęcherzyk ciążowy 4mm. Lekarz powiedzial żeby przyjsc najszybciej za tydzien albo za dwa i ostatecznie zapisal mnie na 7 maja. Jednak ja szalona przyszla Mamusia postanowilam zapisać się 30.04 do b.dobrego lekarza i teraz pytanie iść czy nie? Sama nie wiem chce juz cos wiedzieć bo caly czas pobolewa mnie brzuch jak na okres! Dziś wg ostatniego USG to 4t6d
-
aannkkaa zrobisz jak uważasz,ale nie trzeba się spieszyć bo jak "czegos" nie będzie widać to potem będziesz czekala kolejne 2tyg i znowu nerwy. Jeśli ten bol naprawdę jest taki bardzo silny to idz jak najbardziej,ale jeśli pobolewa Ciebie od czasu do czasu to ja nie widze sensu,mnie wczoraj bolał jak na @ i już przestal,bol do wytrzymania był.poprostu polezalam chwile,odpoczelam i wrocilo do normy. Dzis np.cos mnie kluje ale już przestalo po 20minutach,mialam tez skurcz w prawym jajniku bo za szybko nogi chyba rozprostowalam i wstałam. Musisz caly czas mysle,ze jest w porządku,nie dopuszczać złych myśli.
Matko Dziewczyny ale mam wyrzuty sumienia..siedze i pije..karmi! po prostu musze się napic tego bo mam taka ogromna ochote. W poprzedniej ciąży tez często pilam karmi i teraz znowu mnie cos napadadwa dni temu wypilam puszke warki cytrynowej 0,00%