X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • baby Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    udało mi się zapisać na dziś na usg :) na 19.10. Niech ten czas leci....

Justyna :) oczywiście kciuki moje masz!!

justyna14, fresa lubią tę wiadomość

f2wl4z17a25l2zbv.png

oraz nastoletni córka i syn :)
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie dobrze Dziewczyny,nie ma czym się zamartwiac.

U mnie wizyta 30tego i widziałam nie sama ide na Nia ;) tego dnia idzie tez Flakonik, M@rzenie i Anka1101 :) a może jeszcze ktoras się wybiera?:)

Alicja to tylko wielkie brzuszysko tłuszczyku ;D

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Tinusia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 21:47

iNso87 lubi tę wiadomość

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to już 5 Nas jest tego dnia :D będzie co pisać w czwartek ;) Tinusia ja tez troszkę się denerwuje po ostatniej akcji fasolki jak się schowala i lekarz powiedział,ze tu nic nie ma ;P ale wiem,ze będzie dobrze :)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powodzenia dziewczyny na dzisiejszych wizytach i badaniach :) Trzymam za wszystkie kciuki :)
    Jeżeli chodzi o kredyty to u nas też nie było szans na kupno niczego bez kredytu, brałam go trzy lata temu i dzięki spadającym stopom procentowym rata spadła mi o ponad 300 zł :) przy kredycie 157 tyś. obecna rata to 700 zł. Płacę tyle co za wynajem a przynajmniej wiem, w co ładuję pieniądze a nie oddaję ich komuś za nic :) a udało nam się trafić jak ślepej kurze ziarno bo w cenie mieszkania znaleźliśmy piętro domku z własnym ogrodem, garażem i pod samym miastem :)
    a co do <3 to my pałzujemy narazie półtorej tygodnia przez te moje krwawienia i brudzenia, które niestety cały czas się powtarzają :( podejrzewam, że będziemy musieli wstrzymać się pewnie do końca I trymestru, chyba że wcześniej lekarz da zielone światło, ale już mi strasznie tego brakuje i jak tu tyle czasu wytrzymać :P

1usap07w9hybl9h9.png
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilonia1984 wrote:
    Dzien dobry mamusie ja przez weekend czulam sie o niebo lepiej zero mdlosci wiecej sily i nawet ochpte na sex mialam moj maz zadowolony chodzil Hehe dzis wieczorkiem jwdziemy na usg wic postaram sie wrzucic zdjecie ...moj calczas mowi do fasolitki on np nakarm mojego synka itd zaraz wchodze w 10 tydzien ale ten czas leci i ukryc brzuszke juz ciezko zaokraglilam sie strasznie :)
    Mi tez wywalilo brzuch :P Moj sie usmiecha jak to widzi :P Ale jeszcze tak nie przezywa :( chyba dlatego ze nagadalam mu o tych samoistnych poronieniach i nie czuje takiej pewnosci ze ta ciaza tam zostanie :P Dlatego na wizytę ktora bedzie teraz biore go ze soba :p Powodzenia na dzis :-) ja jeszcze dwa dni i jak bedzie wszystko w porzadku to chce Powiedziec rodzinie juz, a Wy kiedy informujecie? :-)

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie już wiedza Rodzice i siostra, Tesciowa i Jej Corka z rodzina,Moj Wujek z rodzina i tyle ;) z reszta jeszcze poczekam. Pewnie jeszcze Ktos tam wie o czym nie jestem swiadoma bo wiadomo jak nie ciotka to wujek to siostra meza komus tam powie itp. itd. Corki i Meza nie licze ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 10:22

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Tinusia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 21:47

iNso87 lubi tę wiadomość

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My powoli mówimy wszystkim ;)
    Zresztą tak jak pisałam ukryć się nie da ;P

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas narazie nic nie widać :-D a wiedzą rodzice, szwagier, moja siostra, w pracy u mnie już prawie wszyscy przez to ze musiałam nagle iść na urlop :-) więcej narazie nie chcemy mówić ;-) przyjdzie czas że się dowiedzą albo zobaczą :-P

1usap07w9hybl9h9.png
  • baby Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie wie mąż i 3 koleżanki - ale takie nie z jednego grona :)
    bardzo chciałam komus powiedzieć, i padło na te akurat osoby, bo wiem że potrafią dochować tajemnicy, a w razie porażki - pocieszą. No i są to takie dziewczyny, którym nie wydaje się straszne ;) urodzenie trzeciego dziecka i to w moim wieku

f2wl4z17a25l2zbv.png

oraz nastoletni córka i syn :)
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinusia u mnie w gdzies w miesiacu synek mial tetno 140 a wczesniej tylko w karciezaznaczali ze jest Plusikiem :-|

A to malenstwo w 7t4d mialo tetno 152

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też mąż i trzy koleżanki. Będziemy mówić po usg genetycznym 20 maja. To będzie też moja druga wizyta dopiero i dopiero założą mi kartę ciąży .Tak się zastanawiam czy nie iść gdzieś wcześniej i nie sprawdzić co tam w środku słychać.
    Dzisiaj idę na spotkanie z położną na temat żywienia w ciąży - moja lekarka mnie umówiła. Ciekawa jestem co mi powie. Jak na ten moment, przy moich mdłościach to żadne porady nie są skuteczne, no ale przyda się na potem.

Co do HIV to mi lekarka powiedziała , że jest obowiązkowe więc zrobiłam, jakoś się nie stresowałam .

• Anko:-) Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Mam mały problem....wkladajac tabletke lutinus dopochowo zauwazylam ze moja szyjka jest dziś mega nisko.
    Wystraszyłam się bo cały czas była ładnie wysoko:-(((
    A taka nisko to jak na okres!
    Panikuje. Czy wiecie czy mam coś robić?

dfe01f0225.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko:-) wrote:
    Hej.
    Mam mały problem....wkladajac tabletke lutinus dopochowo zauwazylam ze moja szyjka jest dziś mega nisko.
    Wystraszyłam się bo cały czas była ładnie wysoko:-(((
    A taka nisko to jak na okres!
    Panikuje. Czy wiecie czy mam coś robić?
    Anka ja tez raz miałam,albo mi się tak wydawalo,ze nisko ale mysle,ze to tez wina tego jak wcześniej,w jakiej pozycji,wkladalas tabletke a jak dziś bo to ma znaczenie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 11:35

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was kochane dzisiaj zastanawia się czy nie iść szybciej do lekarza bo na ostatniej wizycie tak jak mowilam ciąża mlodsza i widać byli tylko pęcherzyk ciążowy 4mm. Lekarz powiedzial żeby przyjsc najszybciej za tydzien albo za dwa i ostatecznie zapisal mnie na 7 maja. Jednak ja szalona przyszla Mamusia postanowilam zapisać się 30.04 do b.dobrego lekarza i teraz pytanie iść czy nie? Sama nie wiem chce juz cos wiedzieć bo caly czas pobolewa mnie brzuch jak na okres! Dziś wg ostatniego USG to 4t6d

• hala123 Koleżanka

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny robiące dziś betę i usg - trzymam za Was bardzo mocno kciuki!

Ja idę na wizytę jutro o 10:50. Nie wiem czy to z nerwów mi nie dobrze, czy zaczynają się pomału jakieś mdłości :)

alicja_, justyna14 lubią tę wiadomość

Hubi 2016 <3
  • balbo Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam wizyte 30.04 na 12 i do tego pierwsza;)

iNso87, Renia7910 lubią tę wiadomość

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannkkaa zrobisz jak uważasz,ale nie trzeba się spieszyć bo jak "czegos" nie będzie widać to potem będziesz czekala kolejne 2tyg i znowu nerwy. Jeśli ten bol naprawdę jest taki bardzo silny to idz jak najbardziej,ale jeśli pobolewa Ciebie od czasu do czasu to ja nie widze sensu,mnie wczoraj bolał jak na @ i już przestal,bol do wytrzymania był.poprostu polezalam chwile,odpoczelam i wrocilo do normy. Dzis np.cos mnie kluje ale już przestalo po 20minutach,mialam tez skurcz w prawym jajniku bo za szybko nogi chyba rozprostowalam i wstałam. Musisz caly czas mysle,ze jest w porządku,nie dopuszczać złych myśli. :)

Matko Dziewczyny ale mam wyrzuty sumienia..siedze i pije..karmi! po prostu musze się napic tego bo mam taka ogromna ochote. W poprzedniej ciąży tez często pilam karmi i teraz znowu mnie cos napada :) dwa dni temu wypilam puszke warki cytrynowej 0,00% ;)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    balbo wrote:
    Tez mam wizyte 30.04 na 12 i do tego pierwsza;)
    Balbo to jesteś już 6 z wizyta w tym terminie :D
    Jak Aannkkaa się zdecydujesz to już Nas 7 będzie :)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
‹‹ 220 221 222 223 224 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ