X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso za mną też chodzi piwo... Tylko że reds jabłkowy :-( ale chyba jak będę w sklepie to skuszę się na karmi żurawinowe :-) też dobre jest :-D

1usap07w9hybl9h9.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek ja akurat nic co jabłkowe nie lubie ale reddsa malinowego czy wlasnie żurawinowego mhmm miodzio ;D Ale wiesz jakie wyrzuty sumienia mam hehe nawet jak widze tam oznaczenie 0,00% (warka) czy wlasnie Karmi do 0,5% alk. Mam tylko w glowie,ze to piwo ;D

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Balbo to jesteś już 6 z wizyta w tym terminie :D
    Jak Aannkkaa się zdecydujesz to już Nas 7 będzie :)

ja tez mam wizyte na 30.04. na 9:45 :D

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wlasnie na necie znalazłam piwo jabłkowe Bavaria 0,00%

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • bella88 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oluniaaa wrote:
    Ja w pierwszej ciąży wyglądałam ślicznie i była dziewczynka. Teraz obiadam się słodyczami to mówią że będzie chłopak. Już się nie mogę doczekać tego 12 tyg żeby się dowiedzieć co będzie :-D
    Dziewczynki macie jakieś sprawdzone sposoby na przeziębienie? Gardło strasznie boli do tego zatkany nos z żółta wydzielina. Boję się że jak nic nie zadzialam to skończy się to gorączka i tabletkami :-/

To juz w 12 tyg można będzie się dowiedzieć co będzie? :)

25 cs o drugie maleństwo
    29.04 10dpo - ||
    05.05 16dpo Beta 1113 mlU/ml, Prog 35,60 ng/ml
    07.05 18dpo Beta 2307 mlU/ml
    Wizyta 29.06 godz. 18.45 prenatalne
    oar8skjo7l38xs7t.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAG24 wrote:
    ja tez mam wizyte na 30.04. na 9:45 :D
    To jest Nas 8 :)
    Inso87
    Flakonik
    M@rzenie
    Anka1101
    Tinusia
    aannkkaa
    balbo
    KASIAG24

Ktoras jeszcze wizyte ma na 30.04 :) zamkniemy miesiąc na pewno dobrymi wieściami :)

Tinusia lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella88 wrote:
    To juz w 12 tyg można będzie się dowiedzieć co będzie? :)
    Jeśli na USG maluch nie będzie się chowal to prawdopodobnie tak :D
    Ja gdzies czytałam,ze jak się zje cos słodkiego jakies 30 minut przed wizyta to Maluch powinien się ruszac podczas badania ;D

Aha i przed badaniem USG najlepiej wypic 1l wody,a znowu czytałam gdzies indziej,ze najlepiej mieć pusty pęcherz i bądź tu człowieku madry ;)

bella88 lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • balbo Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za wami chodzi piwo...a ja jestem zawodowo zwiazana z winem, codzienna degustacja kilku- kilkunastu win,, wiec poki co robie co moge, zeby nie pojawiac sie na degustacjach, przynajmniej do momentu kiedy bede mogla oficjalnie powiedziec o ciazy. Poki co pozostaje mi tylko wachanie wina...

• Evka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, od weekendu mi mdłości ustały. Jako czarnowidzka boje sie, że progesteron spadł :( Nie wiem czy to normalny objaw ten zanik mdłości...ale się martwię. Nie wiem czy nie przyspieszyc wizyty z 7 maja na 30 kwietnia .... Co myślicie?

wnidzbmhunwbroqa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso87 – nie przesadzaj z tym tłuszczykiem! Widzę ładnie odstający lekko brzuszek to na pewno nie zasługa samego tłuszczyku :)

Kwiatakacji – jak będziesz już po wizycie u położnej to daj znać. Z chęcia dowiem się o jakiś ciekawostkach o żywieniu ciężarówek :D

Dziewczyny a jakie są widełki jeżeli chodzi o prawidłowe tętno płodu?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Bavarię piję i bardzo i mi i mężowi smakuje ;) Najtaniej wychodzi w Auchan bo 2,55 zł za buteleczką 0,3l. Ostatnio posmakowała mi Bavaria WHITE, bo te smakowe Bavarie smakują dosłownie jak oranżada. A oryginalna jak zwykłe piwo a WHITE jak Żywiec Białe.

alicja_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka wrote:
    Dziewczyny, od weekendu mi mdłości ustały. Jako czarnowidzka boje sie, że progesteron spadł :( Nie wiem czy to normalny objaw ten zanik mdłości...ale się martwię. Nie wiem czy nie przyspieszyc wizyty z 7 maja na 30 kwietnia .... Co myślicie?

Mdłości chyba są związane z wysoką betą, a nie z wysokim progesteronem. Poprawcie mnie jeżeli się myle.

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    Ja Bavarię piję i bardzo i mi i mężowi smakuje ;) Najtaniej wychodzi w Auchan bo 2,55 zł za buteleczką 0,3l. Ostatnio posmakowała mi Bavaria WHITE, bo te smakowe Bavarie smakują dosłownie jak oranżada. A oryginalna jak zwykłe piwo a WHITE jak Żywiec Białe.

a czy w tych piwach 0 % nie ma jakiś innych substancji szkodliwych w składzie?

• Evka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie lekarka mówiła, że mam śliczny progesteron kiedyś, i stąd te mdłości...ale może coś źle usłyszałam....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 12:45

wnidzbmhunwbroqa.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balbo ja to bym cokolwiek wypilam,winko słodkiego czy polslodkiego albo jakiś likierek. Przed Swietami kupiłam z Mezem sobie Baileys'a żeby mieć co lyknac podczas Swiat i...obeszłam się smakiem hehe :D i tak stoja 2 butelki i czekaja na mnie za jakies uuUUUUuu nie wiem nawet za ile ;D

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka wrote:
    Spokojnie ja wymiotowałam i miałam mdlosci od polowy 6tyg a teraz już wracam do zywych :D to normalne przecież kiedyś musza ustac :))
    Oczywiście nie powiem,ze calkiem mi zanikly ale teraz już dość nawet dobrze się czuje,ze mogę wstać i się ogarnąć jak człowiek ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 12:48

Evka, kwiatakacji lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Madzisek wlasnie na necie znalazłam piwo jabłkowe Bavaria 0,00%
    To na następnych zakupach będę musiała dokładnie półki z pisaniem przetrzepać :-) wkońcu zachcianki trzeba spełniać :-)
    Ja wizytę mam jutro i już nie mogę się doczekać zwłaszcza że trochę się martwię o ffasolke.

1usap07w9hybl9h9.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:

Dziewczyny a jakie są widełki jeżeli chodzi o prawidłowe tętno płodu?
    Mi ostatnio lekarka powiedziała że zaczynają się martwić jeżeli tętno płodu jest poniżej 100 a jak więcej to ok

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka wrote:
    Mnie lekarka mówiła, że mam śliczny progesteron kiedyś, i stąd te mdłości...ale może coś źle usłyszałam....

kurcze, ja znów slyszałam, że to od Bety. Zresztą Flakonik chyba miała mega wysoką betę i starszne wymioty.
    Ja progesteron mam od 4 dnia po owulacji na poziomie ponad 40 (tj. wysoki) i nie miałam żadnych mdłości do wczoraj.

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    a czy w tych piwach 0 % nie ma jakiś innych substancji szkodliwych w składzie?
    alicja mysle,ze nic nie powinno Tobie zaszkodzić. Mi w poprzedniej ciąży karmi nie poszkodzilo :)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
‹‹ 221 222 223 224 225 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ