Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso za mną też chodzi piwo... Tylko że reds jabłkowy :-( ale chyba jak będę w sklepie to skuszę się na karmi żurawinowe :-) też dobre jest :-D

1usap07w9hybl9h9.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek ja akurat nic co jabłkowe nie lubie ale reddsa malinowego czy wlasnie żurawinowego mhmm miodzio ;D Ale wiesz jakie wyrzuty sumienia mam hehe nawet jak widze tam oznaczenie 0,00% (warka) czy wlasnie Karmi do 0,5% alk. Mam tylko w glowie,ze to piwo ;D

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Balbo to jesteś już 6 z wizyta w tym terminie :D
    Jak Aannkkaa się zdecydujesz to już Nas 7 będzie :)

ja tez mam wizyte na 30.04. na 9:45 :D

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wlasnie na necie znalazłam piwo jabłkowe Bavaria 0,00%

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • bella88 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oluniaaa wrote:
    Ja w pierwszej ciąży wyglądałam ślicznie i była dziewczynka. Teraz obiadam się słodyczami to mówią że będzie chłopak. Już się nie mogę doczekać tego 12 tyg żeby się dowiedzieć co będzie :-D
    Dziewczynki macie jakieś sprawdzone sposoby na przeziębienie? Gardło strasznie boli do tego zatkany nos z żółta wydzielina. Boję się że jak nic nie zadzialam to skończy się to gorączka i tabletkami :-/

To juz w 12 tyg można będzie się dowiedzieć co będzie? :)

25 cs o drugie maleństwo
    29.04 10dpo - ||
    05.05 16dpo Beta 1113 mlU/ml, Prog 35,60 ng/ml
    07.05 18dpo Beta 2307 mlU/ml
    Wizyta 29.06 godz. 18.45 prenatalne
    oar8skjo7l38xs7t.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAG24 wrote:
    ja tez mam wizyte na 30.04. na 9:45 :D
    To jest Nas 8 :)
    Inso87
    Flakonik
    M@rzenie
    Anka1101
    Tinusia
    aannkkaa
    balbo
    KASIAG24

Ktoras jeszcze wizyte ma na 30.04 :) zamkniemy miesiąc na pewno dobrymi wieściami :)

Tinusia lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella88 wrote:
    To juz w 12 tyg można będzie się dowiedzieć co będzie? :)
    Jeśli na USG maluch nie będzie się chowal to prawdopodobnie tak :D
    Ja gdzies czytałam,ze jak się zje cos słodkiego jakies 30 minut przed wizyta to Maluch powinien się ruszac podczas badania ;D

Aha i przed badaniem USG najlepiej wypic 1l wody,a znowu czytałam gdzies indziej,ze najlepiej mieć pusty pęcherz i bądź tu człowieku madry ;)

bella88 lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • balbo Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za wami chodzi piwo...a ja jestem zawodowo zwiazana z winem, codzienna degustacja kilku- kilkunastu win,, wiec poki co robie co moge, zeby nie pojawiac sie na degustacjach, przynajmniej do momentu kiedy bede mogla oficjalnie powiedziec o ciazy. Poki co pozostaje mi tylko wachanie wina...

• Evka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, od weekendu mi mdłości ustały. Jako czarnowidzka boje sie, że progesteron spadł :( Nie wiem czy to normalny objaw ten zanik mdłości...ale się martwię. Nie wiem czy nie przyspieszyc wizyty z 7 maja na 30 kwietnia .... Co myślicie?

wnidzbmhunwbroqa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso87 – nie przesadzaj z tym tłuszczykiem! Widzę ładnie odstający lekko brzuszek to na pewno nie zasługa samego tłuszczyku :)

Kwiatakacji – jak będziesz już po wizycie u położnej to daj znać. Z chęcia dowiem się o jakiś ciekawostkach o żywieniu ciężarówek :D

Dziewczyny a jakie są widełki jeżeli chodzi o prawidłowe tętno płodu?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Bavarię piję i bardzo i mi i mężowi smakuje ;) Najtaniej wychodzi w Auchan bo 2,55 zł za buteleczką 0,3l. Ostatnio posmakowała mi Bavaria WHITE, bo te smakowe Bavarie smakują dosłownie jak oranżada. A oryginalna jak zwykłe piwo a WHITE jak Żywiec Białe.

alicja_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka wrote:
    Dziewczyny, od weekendu mi mdłości ustały. Jako czarnowidzka boje sie, że progesteron spadł :( Nie wiem czy to normalny objaw ten zanik mdłości...ale się martwię. Nie wiem czy nie przyspieszyc wizyty z 7 maja na 30 kwietnia .... Co myślicie?

Mdłości chyba są związane z wysoką betą, a nie z wysokim progesteronem. Poprawcie mnie jeżeli się myle.

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    Ja Bavarię piję i bardzo i mi i mężowi smakuje ;) Najtaniej wychodzi w Auchan bo 2,55 zł za buteleczką 0,3l. Ostatnio posmakowała mi Bavaria WHITE, bo te smakowe Bavarie smakują dosłownie jak oranżada. A oryginalna jak zwykłe piwo a WHITE jak Żywiec Białe.

a czy w tych piwach 0 % nie ma jakiś innych substancji szkodliwych w składzie?

• Evka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie lekarka mówiła, że mam śliczny progesteron kiedyś, i stąd te mdłości...ale może coś źle usłyszałam....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 12:45

wnidzbmhunwbroqa.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balbo ja to bym cokolwiek wypilam,winko słodkiego czy polslodkiego albo jakiś likierek. Przed Swietami kupiłam z Mezem sobie Baileys'a żeby mieć co lyknac podczas Swiat i...obeszłam się smakiem hehe :D i tak stoja 2 butelki i czekaja na mnie za jakies uuUUUUuu nie wiem nawet za ile ;D

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka wrote:
    Spokojnie ja wymiotowałam i miałam mdlosci od polowy 6tyg a teraz już wracam do zywych :D to normalne przecież kiedyś musza ustac :))
    Oczywiście nie powiem,ze calkiem mi zanikly ale teraz już dość nawet dobrze się czuje,ze mogę wstać i się ogarnąć jak człowiek ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 12:48

Evka, kwiatakacji lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Madzisek wlasnie na necie znalazłam piwo jabłkowe Bavaria 0,00%
    To na następnych zakupach będę musiała dokładnie półki z pisaniem przetrzepać :-) wkońcu zachcianki trzeba spełniać :-)
    Ja wizytę mam jutro i już nie mogę się doczekać zwłaszcza że trochę się martwię o ffasolke.

1usap07w9hybl9h9.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:

Dziewczyny a jakie są widełki jeżeli chodzi o prawidłowe tętno płodu?
    Mi ostatnio lekarka powiedziała że zaczynają się martwić jeżeli tętno płodu jest poniżej 100 a jak więcej to ok

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka wrote:
    Mnie lekarka mówiła, że mam śliczny progesteron kiedyś, i stąd te mdłości...ale może coś źle usłyszałam....

kurcze, ja znów slyszałam, że to od Bety. Zresztą Flakonik chyba miała mega wysoką betę i starszne wymioty.
    Ja progesteron mam od 4 dnia po owulacji na poziomie ponad 40 (tj. wysoki) i nie miałam żadnych mdłości do wczoraj.

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    a czy w tych piwach 0 % nie ma jakiś innych substancji szkodliwych w składzie?
    alicja mysle,ze nic nie powinno Tobie zaszkodzić. Mi w poprzedniej ciąży karmi nie poszkodzilo :)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
‹‹ 221 222 223 224 225 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ