Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Madzisek ja akurat nic co jabłkowe nie lubie ale reddsa malinowego czy wlasnie żurawinowego mhmm miodzio
Ale wiesz jakie wyrzuty sumienia mam hehe nawet jak widze tam oznaczenie 0,00% (warka) czy wlasnie Karmi do 0,5% alk. Mam tylko w glowie,ze to piwo
-
Oluniaaa wrote:Ja w pierwszej ciąży wyglądałam ślicznie i była dziewczynka. Teraz obiadam się słodyczami to mówią że będzie chłopak. Już się nie mogę doczekać tego 12 tyg żeby się dowiedzieć co będzie
Dziewczynki macie jakieś sprawdzone sposoby na przeziębienie? Gardło strasznie boli do tego zatkany nos z żółta wydzielina. Boję się że jak nic nie zadzialam to skończy się to gorączka i tabletkami
To juz w 12 tyg można będzie się dowiedzieć co będzie? -
bella88 wrote:To juz w 12 tyg można będzie się dowiedzieć co będzie?
Ja gdzies czytałam,ze jak się zje cos słodkiego jakies 30 minut przed wizyta to Maluch powinien się ruszac podczas badania
Aha i przed badaniem USG najlepiej wypic 1l wody,a znowu czytałam gdzies indziej,ze najlepiej mieć pusty pęcherz i bądź tu człowieku madrybella88 lubi tę wiadomość
-
Za wami chodzi piwo...a ja jestem zawodowo zwiazana z winem, codzienna degustacja kilku- kilkunastu win,, wiec poki co robie co moge, zeby nie pojawiac sie na degustacjach, przynajmniej do momentu kiedy bede mogla oficjalnie powiedziec o ciazy. Poki co pozostaje mi tylko wachanie wina...
-
nick nieaktualnyInso87 – nie przesadzaj z tym tłuszczykiem! Widzę ładnie odstający lekko brzuszek to na pewno nie zasługa samego tłuszczyku
Kwiatakacji – jak będziesz już po wizycie u położnej to daj znać. Z chęcia dowiem się o jakiś ciekawostkach o żywieniu ciężarówek
Dziewczyny a jakie są widełki jeżeli chodzi o prawidłowe tętno płodu? -
nick nieaktualnyJa Bavarię piję i bardzo i mi i mężowi smakuje
Najtaniej wychodzi w Auchan bo 2,55 zł za buteleczką 0,3l. Ostatnio posmakowała mi Bavaria WHITE, bo te smakowe Bavarie smakują dosłownie jak oranżada. A oryginalna jak zwykłe piwo a WHITE jak Żywiec Białe.
alicja_ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEvka wrote:Dziewczyny, od weekendu mi mdłości ustały. Jako czarnowidzka boje sie, że progesteron spadł
Nie wiem czy to normalny objaw ten zanik mdłości...ale się martwię. Nie wiem czy nie przyspieszyc wizyty z 7 maja na 30 kwietnia .... Co myślicie?
Mdłości chyba są związane z wysoką betą, a nie z wysokim progesteronem. Poprawcie mnie jeżeli się myle.
-
nick nieaktualnyannielica wrote:Ja Bavarię piję i bardzo i mi i mężowi smakuje
Najtaniej wychodzi w Auchan bo 2,55 zł za buteleczką 0,3l. Ostatnio posmakowała mi Bavaria WHITE, bo te smakowe Bavarie smakują dosłownie jak oranżada. A oryginalna jak zwykłe piwo a WHITE jak Żywiec Białe.
a czy w tych piwach 0 % nie ma jakiś innych substancji szkodliwych w składzie? -
Balbo ja to bym cokolwiek wypilam,winko słodkiego czy polslodkiego albo jakiś likierek. Przed Swietami kupiłam z Mezem sobie Baileys'a żeby mieć co lyknac podczas Swiat i...obeszłam się smakiem hehe
i tak stoja 2 butelki i czekaja na mnie za jakies uuUUUUuu nie wiem nawet za ile
-
Evka wrote:Dziewczyny, od weekendu mi mdłości ustały. Jako czarnowidzka boje sie, że progesteron spadł
Nie wiem czy to normalny objaw ten zanik mdłości...ale się martwię. Nie wiem czy nie przyspieszyc wizyty z 7 maja na 30 kwietnia .... Co myślicie?
to normalne przecież kiedyś musza ustac
)
Oczywiście nie powiem,ze calkiem mi zanikly ale teraz już dość nawet dobrze się czuje,ze mogę wstać i się ogarnąć jak człowiekWiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 12:48
Evka, kwiatakacji lubią tę wiadomość
-
iNso87 wrote:Madzisek wlasnie na necie znalazłam piwo jabłkowe Bavaria 0,00%
wkońcu zachcianki trzeba spełniać
Ja wizytę mam jutro i już nie mogę się doczekać zwłaszcza że trochę się martwię o ffasolke. -
nick nieaktualnyEvka wrote:Mnie lekarka mówiła, że mam śliczny progesteron kiedyś, i stąd te mdłości...ale może coś źle usłyszałam....
kurcze, ja znów slyszałam, że to od Bety. Zresztą Flakonik chyba miała mega wysoką betę i starszne wymioty.
Ja progesteron mam od 4 dnia po owulacji na poziomie ponad 40 (tj. wysoki) i nie miałam żadnych mdłości do wczoraj.