X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek - ja jak dobrze pojdzie to jutro też będę miała wizytę, ale to jeszcze nic pewnego.
    Na którą Ty?:)

Anko:-) - ja też mam często nisko szyjkę.
    Hala123 – dzięki za kciuki!:)

• Hashija Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja gdzies sie natknelam ze prawidowe jest 120-160 tetno ale czy to prawda?

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To wysoki poziom progesteronu powoduje nudności.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha ponieważ jestem w trakcie lektury książki (pisanej w konsultacji z wieloma fachowcami i uważanej za Światowy bestseller) dodaję linka do zeskanowanej strony gdzie wyraźnie jest rozstrzygnięta debata na temat "Można czy nie można pić herbatki z mięty w ciąży". Informacja na samym dole zaznaczona na czerwono ;) Mam nadzieję, że wątpliwości rozwiane a zatem tak jak mówiłam wcześniej smacznego :)

http://zapodaj.net/c9c947fcaf6f3.jpg.html

Hashija lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashija wrote:
    Alicja gdzies sie natknelam ze prawidowe jest 120-160 tetno ale czy to prawda?

właśnie nie ma żadnych konkretnych informacji w internecie.
    Muszę zapytać gina jak będę na wizycie.
    Kiedyś coś wyczytałam, że idealnie 140-160, ale też to żadna pewna informacja.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i apropo Bavarii nic szkodliwego nie ma. To piwo powszechnie uważane za ciążowe ;)

alicja_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87
    "Prawdopodobnie przyczyną ciążowych mdłości jest wzrost stężenia gonadotropiny kosmówkowej, hormonu związanego z ciążą (beta-hCG). Nudności i wymioty zaczynają dokuczać, gdy rośnie poziom tego hormonu we krwi, osiągają maksymalne nasilenie wtedy, gdy poziom beta-hCG także osiąga wysokie wartości, czyli w 10.-12. tygodniu. Teorię tę potwierdza fakt, że nudności i wymioty częściej dokuczają kobietom w ciąży mnogiej, podczas której stężenie hormonu jest wyższe niż w ciąży pojedynczej."

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 12:53

baby lubi tę wiadomość

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    iNso87
    "Prawdopodobnie przyczyną ciążowych mdłości jest wzrost stężenia gonadotropiny kosmówkowej, hormonu związanego z ciążą (beta-hCG). Nudności i wymioty zaczynają dokuczać, gdy rośnie poziom tego hormonu we krwi, osiągają maksymalne nasilenie wtedy, gdy poziom beta-hCG także osiąga wysokie wartości, czyli w 10.-12. tygodniu. Teorię tę potwierdza fakt, że nudności i wymioty częściej dokuczają kobietom w ciąży mnogiej, podczas której stężenie hormonu jest wyższe niż w ciąży pojedynczej."
    "mdłości wywołuje wysoka ilość gonadotropiny kosmówkowej, progesteronu i estrogenów - które wpływają na utrzymanie ciąży"
    także jedno i drugie się przyczynia :)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech a ja z synkiem nie mialam ani razu ,dlosci a jest chlop jak dąb :-) mialam nadzieję ze podobnie przejde ta ciaze. I wcale sie nie martwiej jak mdlosci brak i nawet piersi wracaja do formy. Troche jeszcze obolale, ale jest znacznie lepiej :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 12:57

• bella88 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Jeśli na USG maluch nie będzie się chowal to prawdopodobnie tak :D
    Ja gdzies czytałam,ze jak się zje cos słodkiego jakies 30 minut przed wizyta to Maluch powinien się ruszac podczas badania ;D

Aha i przed badaniem USG najlepiej wypic 1l wody,a znowu czytałam gdzies indziej,ze najlepiej mieć pusty pęcherz i bądź tu człowieku madry ;)

Super :D akurat wtedy wybieramy się pierwszy raz razem na USG i fajnie by było gdybyśmy juz zobaczyli :) właśnie slyszalam o czymś słodkim przed USG albo o coli. Tak się chyba zrobi :P
    Ja dziś IDE na wizytę do gina ale nie wiem czy mi USG zrobi bo ostatnie miałam tydzień temu. No zobaczymy ale chciałabym podejrzec fasolke. To jest silniejsze ode mnie :D
    Co do wymiotów to tez slyszalam ze odpowiada za to progesteron, ale w sumie u mnie wynosi prawie 60 i nic mnie nie męczy wiec juz sama nie wiem :)

25 cs o drugie maleństwo
    29.04 10dpo - ||
    05.05 16dpo Beta 1113 mlU/ml, Prog 35,60 ng/ml
    07.05 18dpo Beta 2307 mlU/ml
    Wizyta 29.06 godz. 18.45 prenatalne
    oar8skjo7l38xs7t.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chociaz to roznie bywa bo ja miałam w 21dpo prawie 10,5tys w wyniku bety a mdlosci przyszly jeszcze po tygodniu :) a zdaje mi się,ze Ktoras na początku naszego watku miała mniejsza bete i mdlosci szybciej.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Madzisek - ja jak dobrze pojdzie to jutro też będę miała wizytę, ale to jeszcze nic pewnego.
    Na którą Ty?:)
    Ja dopiero na 16 :-) czeka mnie jutro długi dzień :-) w pracy jakoś by zlecial a w domu niestety ciągnie się jak flaki z olejem :-)

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Chociaz to roznie bywa bo ja miałam w 21dpo prawie 10,5tys w wyniku bety a mdlosci przyszly jeszcze po tygodniu :) a zdaje mi się,ze Ktoras na początku naszego watku miała mniejsza bete i mdlosci szybciej.

być może i to i to ma wpływ na ciąże :)

• baby Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Mdłości chyba są związane z wysoką betą, a nie z wysokim progesteronem. Poprawcie mnie jeżeli się myle.

mój gin też tak mówił : progesteron to piersi :) a mdłości to beta

f2wl4z17a25l2zbv.png

oraz nastoletni córka i syn :)
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    być może i to i to ma wpływ na ciąże :)
    W każdym bądź razie ja mam nadzieje,ze niedługo z dnia na dzień przejdą :D

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • baby Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie żebym tęskniła za mdłościami - ale betę to bym chciała mieć wyższą
    na razie wyniku nie ma - sądzę że bedzie koło 20stej

Alicja - też jeszcze czekasz?

f2wl4z17a25l2zbv.png

oraz nastoletni córka i syn :)
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baby wrote:
    Ja od poczatku biore Luteine ktora podobno podnosi poziom progesteronu a piersi mnie juz od ponad tygodnia nie bolą ani trochę. Do 7 tygodnia tylko bolały teraz sa tylko powiekszone, wiec mysle ze to nie ma reguły u kazdej jest inaczej nawet jak progesteron jest wysoki

Renia7910 lubi tę wiadomość

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baby wrote:
    nie żebym tęskniła za mdłościami - ale betę to bym chciała mieć wyższą
    na razie wyniku nie ma - sądzę że bedzie koło 20stej

Alicja - też jeszcze czekasz?

ja właśnie chwilę temu dostałam wyniki bety. :)

Cieszę się bardzo, bo wynik 48109 :) W 5 dni się prawie podwoił. Dzwoniłam do lekarza i mówi, że beta piękna i że jeszcze z tydzień lub dwa będzie rosła (tak do ok. 70-80 tys), a potem zacznie spadać - wiec mam się nie obawiać.

Zmartwił mnie trochę spadek progesteronu mimo zwiększenia dawki, nie wiem czemu tak się stało ;o z 49 na 37;/

kwiatakacji, Hashija, bella88, Madzisek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baby wrote:

To patrząc na moje samopoczucie mam wysokie jedno i drugie ( nie badałam ani razu) . Wczoraj czułam się lepiej a dzisiaj znów mdłości straszne - piersi bolą ( mam wrażenie , że zaczynają mi wyrastać z kupionego 2 tyg temu biustonosza) masakra jakaś.

Biegnę ( a raczej czołgam się) na spotkanie z położną - może ma cudowny sposób na mdłości :)

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    ja właśnie chwilę temu dostałam wyniki bety. :)

Cieszę się bardzo, bo wynik 48109 :) W 5 dni się prawie podwoił. Dzwoniłam do lekarza i mówi, że beta piękna i że jeszcze z tydzień lub dwa będzie rosła (tak do ok. 70-80 tys), a potem zacznie spadać - wiec mam się nie obawiać.

Zmartwił mnie trochę spadek progesteronu mimo zwiększenia dawki, nie wiem czemu tak się stało ;o z 49 na 37;/
    Tez miałam na początku spadek progesteronu z 37 na 28 ale nic się nie dzieje bo jest i tak w normie i Dziewczyny już pisaly,ze nigdy nie wiadomo jak trafisz w wynik progesteronu bo caly czas się zmienia :)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
‹‹ 222 223 224 225 226 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ