Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAha ponieważ jestem w trakcie lektury książki (pisanej w konsultacji z wieloma fachowcami i uważanej za Światowy bestseller) dodaję linka do zeskanowanej strony gdzie wyraźnie jest rozstrzygnięta debata na temat "Można czy nie można pić herbatki z mięty w ciąży". Informacja na samym dole zaznaczona na czerwono
Mam nadzieję, że wątpliwości rozwiane a zatem tak jak mówiłam wcześniej smacznego
http://zapodaj.net/c9c947fcaf6f3.jpg.htmlHashija lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHashija wrote:Alicja gdzies sie natknelam ze prawidowe jest 120-160 tetno ale czy to prawda?
właśnie nie ma żadnych konkretnych informacji w internecie.
Muszę zapytać gina jak będę na wizycie.
Kiedyś coś wyczytałam, że idealnie 140-160, ale też to żadna pewna informacja. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyiNso87
"Prawdopodobnie przyczyną ciążowych mdłości jest wzrost stężenia gonadotropiny kosmówkowej, hormonu związanego z ciążą (beta-hCG). Nudności i wymioty zaczynają dokuczać, gdy rośnie poziom tego hormonu we krwi, osiągają maksymalne nasilenie wtedy, gdy poziom beta-hCG także osiąga wysokie wartości, czyli w 10.-12. tygodniu. Teorię tę potwierdza fakt, że nudności i wymioty częściej dokuczają kobietom w ciąży mnogiej, podczas której stężenie hormonu jest wyższe niż w ciąży pojedynczej."Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 12:53
baby lubi tę wiadomość
-
alicja_ wrote:iNso87
"Prawdopodobnie przyczyną ciążowych mdłości jest wzrost stężenia gonadotropiny kosmówkowej, hormonu związanego z ciążą (beta-hCG). Nudności i wymioty zaczynają dokuczać, gdy rośnie poziom tego hormonu we krwi, osiągają maksymalne nasilenie wtedy, gdy poziom beta-hCG także osiąga wysokie wartości, czyli w 10.-12. tygodniu. Teorię tę potwierdza fakt, że nudności i wymioty częściej dokuczają kobietom w ciąży mnogiej, podczas której stężenie hormonu jest wyższe niż w ciąży pojedynczej."
także jedno i drugie się przyczynia -
Ech a ja z synkiem nie mialam ani razu ,dlosci a jest chlop jak dąb
mialam nadzieję ze podobnie przejde ta ciaze. I wcale sie nie martwiej jak mdlosci brak i nawet piersi wracaja do formy. Troche jeszcze obolale, ale jest znacznie lepiej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 12:57
-
iNso87 wrote:Jeśli na USG maluch nie będzie się chowal to prawdopodobnie tak
Ja gdzies czytałam,ze jak się zje cos słodkiego jakies 30 minut przed wizyta to Maluch powinien się ruszac podczas badania
Aha i przed badaniem USG najlepiej wypic 1l wody,a znowu czytałam gdzies indziej,ze najlepiej mieć pusty pęcherz i bądź tu człowieku madry
Superakurat wtedy wybieramy się pierwszy raz razem na USG i fajnie by było gdybyśmy juz zobaczyli
właśnie slyszalam o czymś słodkim przed USG albo o coli. Tak się chyba zrobi
Ja dziś IDE na wizytę do gina ale nie wiem czy mi USG zrobi bo ostatnie miałam tydzień temu. No zobaczymy ale chciałabym podejrzec fasolke. To jest silniejsze ode mnie
Co do wymiotów to tez slyszalam ze odpowiada za to progesteron, ale w sumie u mnie wynosi prawie 60 i nic mnie nie męczy wiec juz sama nie wiem -
alicja_ wrote:Madzisek - ja jak dobrze pojdzie to jutro też będę miała wizytę, ale to jeszcze nic pewnego.
Na którą Ty?
czeka mnie jutro długi dzień
w pracy jakoś by zlecial a w domu niestety ciągnie się jak flaki z olejem
alicja_ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyiNso87 wrote:Chociaz to roznie bywa bo ja miałam w 21dpo prawie 10,5tys w wyniku bety a mdlosci przyszly jeszcze po tygodniu
a zdaje mi się,ze Ktoras na początku naszego watku miała mniejsza bete i mdlosci szybciej.
być może i to i to ma wpływ na ciąże
-
baby wrote:mój gin też tak mówił : progesteron to piersi
a mdłości to beta
Renia7910 lubi tę wiadomość
Alicja.
''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...''
-
nick nieaktualnybaby wrote:nie żebym tęskniła za mdłościami - ale betę to bym chciała mieć wyższą
na razie wyniku nie ma - sądzę że bedzie koło 20stej
Alicja - też jeszcze czekasz?
ja właśnie chwilę temu dostałam wyniki bety.
Cieszę się bardzo, bo wynik 48109W 5 dni się prawie podwoił. Dzwoniłam do lekarza i mówi, że beta piękna i że jeszcze z tydzień lub dwa będzie rosła (tak do ok. 70-80 tys), a potem zacznie spadać - wiec mam się nie obawiać.
Zmartwił mnie trochę spadek progesteronu mimo zwiększenia dawki, nie wiem czemu tak się stało ;o z 49 na 37;/kwiatakacji, Hashija, bella88, Madzisek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnybaby wrote:mój gin też tak mówił : progesteron to piersi
a mdłości to beta
To patrząc na moje samopoczucie mam wysokie jedno i drugie ( nie badałam ani razu) . Wczoraj czułam się lepiej a dzisiaj znów mdłości straszne - piersi bolą ( mam wrażenie , że zaczynają mi wyrastać z kupionego 2 tyg temu biustonosza) masakra jakaś.
Biegnę ( a raczej czołgam się) na spotkanie z położną - może ma cudowny sposób na mdłości -
alicja_ wrote:ja właśnie chwilę temu dostałam wyniki bety.
Cieszę się bardzo, bo wynik 48109W 5 dni się prawie podwoił. Dzwoniłam do lekarza i mówi, że beta piękna i że jeszcze z tydzień lub dwa będzie rosła (tak do ok. 70-80 tys), a potem zacznie spadać - wiec mam się nie obawiać.
Zmartwił mnie trochę spadek progesteronu mimo zwiększenia dawki, nie wiem czemu tak się stało ;o z 49 na 37;/alicja_ lubi tę wiadomość