X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek - ja jak dobrze pojdzie to jutro też będę miała wizytę, ale to jeszcze nic pewnego.
    Na którą Ty?:)

Anko:-) - ja też mam często nisko szyjkę.
    Hala123 – dzięki za kciuki!:)

• Hashija Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja gdzies sie natknelam ze prawidowe jest 120-160 tetno ale czy to prawda?

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To wysoki poziom progesteronu powoduje nudności.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha ponieważ jestem w trakcie lektury książki (pisanej w konsultacji z wieloma fachowcami i uważanej za Światowy bestseller) dodaję linka do zeskanowanej strony gdzie wyraźnie jest rozstrzygnięta debata na temat "Można czy nie można pić herbatki z mięty w ciąży". Informacja na samym dole zaznaczona na czerwono ;) Mam nadzieję, że wątpliwości rozwiane a zatem tak jak mówiłam wcześniej smacznego :)

http://zapodaj.net/c9c947fcaf6f3.jpg.html

Hashija lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashija wrote:
    Alicja gdzies sie natknelam ze prawidowe jest 120-160 tetno ale czy to prawda?

właśnie nie ma żadnych konkretnych informacji w internecie.
    Muszę zapytać gina jak będę na wizycie.
    Kiedyś coś wyczytałam, że idealnie 140-160, ale też to żadna pewna informacja.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i apropo Bavarii nic szkodliwego nie ma. To piwo powszechnie uważane za ciążowe ;)

alicja_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87
    "Prawdopodobnie przyczyną ciążowych mdłości jest wzrost stężenia gonadotropiny kosmówkowej, hormonu związanego z ciążą (beta-hCG). Nudności i wymioty zaczynają dokuczać, gdy rośnie poziom tego hormonu we krwi, osiągają maksymalne nasilenie wtedy, gdy poziom beta-hCG także osiąga wysokie wartości, czyli w 10.-12. tygodniu. Teorię tę potwierdza fakt, że nudności i wymioty częściej dokuczają kobietom w ciąży mnogiej, podczas której stężenie hormonu jest wyższe niż w ciąży pojedynczej."

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 12:53

baby lubi tę wiadomość

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    iNso87
    "Prawdopodobnie przyczyną ciążowych mdłości jest wzrost stężenia gonadotropiny kosmówkowej, hormonu związanego z ciążą (beta-hCG). Nudności i wymioty zaczynają dokuczać, gdy rośnie poziom tego hormonu we krwi, osiągają maksymalne nasilenie wtedy, gdy poziom beta-hCG także osiąga wysokie wartości, czyli w 10.-12. tygodniu. Teorię tę potwierdza fakt, że nudności i wymioty częściej dokuczają kobietom w ciąży mnogiej, podczas której stężenie hormonu jest wyższe niż w ciąży pojedynczej."
    "mdłości wywołuje wysoka ilość gonadotropiny kosmówkowej, progesteronu i estrogenów - które wpływają na utrzymanie ciąży"
    także jedno i drugie się przyczynia :)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech a ja z synkiem nie mialam ani razu ,dlosci a jest chlop jak dąb :-) mialam nadzieję ze podobnie przejde ta ciaze. I wcale sie nie martwiej jak mdlosci brak i nawet piersi wracaja do formy. Troche jeszcze obolale, ale jest znacznie lepiej :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 12:57

• bella88 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Jeśli na USG maluch nie będzie się chowal to prawdopodobnie tak :D
    Ja gdzies czytałam,ze jak się zje cos słodkiego jakies 30 minut przed wizyta to Maluch powinien się ruszac podczas badania ;D

Aha i przed badaniem USG najlepiej wypic 1l wody,a znowu czytałam gdzies indziej,ze najlepiej mieć pusty pęcherz i bądź tu człowieku madry ;)

Super :D akurat wtedy wybieramy się pierwszy raz razem na USG i fajnie by było gdybyśmy juz zobaczyli :) właśnie slyszalam o czymś słodkim przed USG albo o coli. Tak się chyba zrobi :P
    Ja dziś IDE na wizytę do gina ale nie wiem czy mi USG zrobi bo ostatnie miałam tydzień temu. No zobaczymy ale chciałabym podejrzec fasolke. To jest silniejsze ode mnie :D
    Co do wymiotów to tez slyszalam ze odpowiada za to progesteron, ale w sumie u mnie wynosi prawie 60 i nic mnie nie męczy wiec juz sama nie wiem :)

25 cs o drugie maleństwo
    29.04 10dpo - ||
    05.05 16dpo Beta 1113 mlU/ml, Prog 35,60 ng/ml
    07.05 18dpo Beta 2307 mlU/ml
    Wizyta 29.06 godz. 18.45 prenatalne
    oar8skjo7l38xs7t.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chociaz to roznie bywa bo ja miałam w 21dpo prawie 10,5tys w wyniku bety a mdlosci przyszly jeszcze po tygodniu :) a zdaje mi się,ze Ktoras na początku naszego watku miała mniejsza bete i mdlosci szybciej.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Madzisek - ja jak dobrze pojdzie to jutro też będę miała wizytę, ale to jeszcze nic pewnego.
    Na którą Ty?:)
    Ja dopiero na 16 :-) czeka mnie jutro długi dzień :-) w pracy jakoś by zlecial a w domu niestety ciągnie się jak flaki z olejem :-)

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Chociaz to roznie bywa bo ja miałam w 21dpo prawie 10,5tys w wyniku bety a mdlosci przyszly jeszcze po tygodniu :) a zdaje mi się,ze Ktoras na początku naszego watku miała mniejsza bete i mdlosci szybciej.

być może i to i to ma wpływ na ciąże :)

• baby Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Mdłości chyba są związane z wysoką betą, a nie z wysokim progesteronem. Poprawcie mnie jeżeli się myle.

mój gin też tak mówił : progesteron to piersi :) a mdłości to beta

f2wl4z17a25l2zbv.png

oraz nastoletni córka i syn :)
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    być może i to i to ma wpływ na ciąże :)
    W każdym bądź razie ja mam nadzieje,ze niedługo z dnia na dzień przejdą :D

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • baby Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie żebym tęskniła za mdłościami - ale betę to bym chciała mieć wyższą
    na razie wyniku nie ma - sądzę że bedzie koło 20stej

Alicja - też jeszcze czekasz?

f2wl4z17a25l2zbv.png

oraz nastoletni córka i syn :)
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baby wrote:
    Ja od poczatku biore Luteine ktora podobno podnosi poziom progesteronu a piersi mnie juz od ponad tygodnia nie bolą ani trochę. Do 7 tygodnia tylko bolały teraz sa tylko powiekszone, wiec mysle ze to nie ma reguły u kazdej jest inaczej nawet jak progesteron jest wysoki

Renia7910 lubi tę wiadomość

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baby wrote:
    nie żebym tęskniła za mdłościami - ale betę to bym chciała mieć wyższą
    na razie wyniku nie ma - sądzę że bedzie koło 20stej

Alicja - też jeszcze czekasz?

ja właśnie chwilę temu dostałam wyniki bety. :)

Cieszę się bardzo, bo wynik 48109 :) W 5 dni się prawie podwoił. Dzwoniłam do lekarza i mówi, że beta piękna i że jeszcze z tydzień lub dwa będzie rosła (tak do ok. 70-80 tys), a potem zacznie spadać - wiec mam się nie obawiać.

Zmartwił mnie trochę spadek progesteronu mimo zwiększenia dawki, nie wiem czemu tak się stało ;o z 49 na 37;/

kwiatakacji, Hashija, bella88, Madzisek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baby wrote:

To patrząc na moje samopoczucie mam wysokie jedno i drugie ( nie badałam ani razu) . Wczoraj czułam się lepiej a dzisiaj znów mdłości straszne - piersi bolą ( mam wrażenie , że zaczynają mi wyrastać z kupionego 2 tyg temu biustonosza) masakra jakaś.

Biegnę ( a raczej czołgam się) na spotkanie z położną - może ma cudowny sposób na mdłości :)

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    ja właśnie chwilę temu dostałam wyniki bety. :)

Cieszę się bardzo, bo wynik 48109 :) W 5 dni się prawie podwoił. Dzwoniłam do lekarza i mówi, że beta piękna i że jeszcze z tydzień lub dwa będzie rosła (tak do ok. 70-80 tys), a potem zacznie spadać - wiec mam się nie obawiać.

Zmartwił mnie trochę spadek progesteronu mimo zwiększenia dawki, nie wiem czemu tak się stało ;o z 49 na 37;/
    Tez miałam na początku spadek progesteronu z 37 na 28 ale nic się nie dzieje bo jest i tak w normie i Dziewczyny już pisaly,ze nigdy nie wiadomo jak trafisz w wynik progesteronu bo caly czas się zmienia :)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
‹‹ 222 223 224 225 226 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ