X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oluniaaa wrote:
    Alicja...test NIFTY wykonuje sie dopiero gdzieś około 15 16 tygodnia.

test NIFTY można wykonać od 10 tygodnia :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko:-) wrote:
    Ala bardzo się ciesze!
    A powiedz mi masz zalecone leżenie i odpoczynek?
    Bierzesz dopochowo progesteron czy badacz szyjkę ze odpowiedzialas na moje pytanie:*:)?
    Mam się nie martwić.
    A jak to jest u innych dziewczyn? Szyjkę macicy macie wysoko czy nisko?

Odpoczynek tak, ale nie muszę leżeć plackiem cały dzień.
    Nie mogę dzwigać, uprawiać seksu, ćwiczyć.
    Biorę progesteron dopochwowo 3 razy dziennie po 2 tabletki, więc szyjkę badam chcąc nie chcąc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baby wrote:
    a ja czytałam że od 10 aż do nawet 24 tygodnia - jednak lepiej wcześniej , bo w razie wystąpienia jakichś poważnych wad rozwojowych jest czas na ... decyzję.
    A 15-16 tydzien to troche juz pózno - na wyniki sie czeka z 2 tygodnie i co wtedy?

Zgadzam się z tą opinią. Mój gin też tak mówił.

• _nick00 Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    Zgadzam się z Justyną na przeziębienie w ciąży jedynie domowe sposoby. Ja w ten sposób się wyleczyłam na początku ciąży. Czosnek, syrop z cebuli, quixx do nosa, mleczko z miodem i do łóżeczka.

Dziś zrobiłam wyniki, o zgrozo za grupę krwi zapłaciłam 42 zł:/ Tak dziwnie mi było iść bez kolejki ale było też kilka innych ciężarnych więc ostatecznie się przełamałam.Moja wizyta u gina przełożona na poniedziałek bo mają pogrzeb w rodzinie.

I się wkurzyłam rano bo miałam dziś normalnie jechać do pracy (w końcu!) ale nasza pracownica, albo się czymś zatruła albo ma jelitówkę więc mąż musiał mnie odwieźć do domu żeby nie ryzykować.... wrrr

A brzuszek jest już tak widoczny, ze nie da się ukryć. Sąsiedzi sami gratulują mimo iż staram się nie nosić nić obcisłego, moja kurtka się ledwo dopina. Znajomi powoli się dowiadują ;)
    Gdzie chodziłaś na badania? I gdzie u nas tak ładnie ciężarne mają bez kolejki ? (proszę się nie śmiać jak jest to normalne bo ja uciekam od takich miejsc :) )

74863f63c6.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Troche Nam kolorowo zrobiłam na tej liscie naszej grudniowej,mam nadzieje,ze żadna nie ma za zle ;)

alicja_, Flakonik lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Karola1990 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie! Gratuluję pozytywnych wyników i trzymam kciuki za pozostałe:) Wróciłam już na dobre do żywych, popracowałam i poszłam spać na 4 godziny - jednak jeszcze zmęczenie mnie trzyma;) Po dwutygodniowym leżeniu wszystko mnie szybko męczy. Ja jutro robię badania zlecone przez lekarza i następna wizyta 12 maja:) ale u mnie to bez stresu się to jakoś wszystko odbywa;)

alicja_ lubi tę wiadomość

m3sxdqk392yfxb7n.png
  • hala123 Koleżanka

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    ja właśnie chwilę temu dostałam wyniki bety. :)

Cieszę się bardzo, bo wynik 48109 :) W 5 dni się prawie podwoił. Dzwoniłam do lekarza i mówi, że beta piękna i że jeszcze z tydzień lub dwa będzie rosła (tak do ok. 70-80 tys), a potem zacznie spadać - wiec mam się nie obawiać.

Zmartwił mnie trochę spadek progesteronu mimo zwiększenia dawki, nie wiem czemu tak się stało ;o z 49 na 37;/

Lekarz mi kiedyś tłumaczył, że wyniki progesteronu bardzo wahają się w ciągu dnia i że jest to tylko orientacyjny wynik, ważne żeby mieścił się w normie. Nie martw się :)
    Gratuluję pięknej bety :)

Hubi 2016 <3
  • Anka1101 Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    O super, tak jest czytelniej :) Ja nie ogarniam tej listy. Jak to jest zrobione ze tak fajnie dni odlicza do porodu i do wizyty? Wie ktos gdzie sie to robi?

Trzeba odpowiednią formule wpisać w polu...i tak samo jak juz będziemy znać płeć To "s" będzie podświetlone na niebiesko a "c" na różowo :)

Flakonik, kwiatakacji lubią tę wiadomość

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1BQZX1jI11Twlh9HWotZpF1je1gAYPpMaJAH0nsL9XgI/edit#gid=0
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 16:24

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • _nick00 Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annielica ja badanie na HIV zrobiłam bezpłatnie dla pewności, w każdej ciąży ginekolodzy każą i mi pan Marek również. Możesz zrobić w poniedziałki i środy na Bema 2 w piwnicy. Ja robiłam tydzień temu w poniedziałek, to w środę już miałam wynik :) Pobierają do 17:30 więc jest dużo czasu.
    My właśnie staramy się o kredyt na 243 tysiące i z założenia wychodzimy takiego, że jeśli nie zaryzykujemy to nigdy nie będziemy zbierać z tego plonów. Mój M powtarza zawsze, że ''kto jak kto, ale my zawsze damy radę'' i to mi baaardzo pomaga :)
    Dziś powiedziałam szefowi o ciąży i zareagował nadzwyczaj spokojnie, powiedział, że zauważył i połączył fakt moich porannych mdłości i czekał tylko aż przyjdę. Generalnie pracuję do końca maja i już mam robić ''casting'' na moje miejsce więc mam duuuuży problem z głowy :)
    I jutro idę na serię badań, więc zastanawiam się czy mi krwi wystarczy :)

Hashija, alicja_ lubią tę wiadomość

74863f63c6.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1101 wrote:
    Trzeba odpowiednią formule wpisać w polu...i tak samo jak juz będziemy znać płeć To "s" będzie podświetlone na niebiesko a "c" na różowo :)
    To samo widziałam na wresniowkach,fajnie wygląda,a co jak bliźniaki i jedno takie drugie takie ?:P

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Anka1101 Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    To samo widziałam na wresniowkach,fajnie wygląda,a co jak bliźniaki i jedno takie drugie takie ?:P

Hmm jeszcze na to nie wpadłam może któraś z was będzie miała jakiś fajny pomysł to popracuje nad tym :)

Flakonik lubi tę wiadomość

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1BQZX1jI11Twlh9HWotZpF1je1gAYPpMaJAH0nsL9XgI/edit#gid=0
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1101 a chcialoby ci sie napisac co tam trzeba wpisac? jakie polecenie? ;) bo ja nadal nie ogarniam co tam trzeba wpisac zeby tak odliczalo.
    A mąż mnie poprosil zebym mu zrobila tabelke do pracy i tam by sie takie cos wlasnie bardzo przydało. Będe ci bardzo wdzięczna ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Troche Nam kolorowo zrobiłam na tej liscie naszej grudniowej,mam nadzieje,ze żadna nie ma za zle ;)

Super Inso ;)

iNso87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja podczytuje styczniówki :) nie wierze ze nie dawno jeszcze my zaczynalysmy. Pamietam jak w stresie czekalam na 1 wynik bety a tu już 9 tydzien jutro kończe

Hashija, alicja_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey dziewczyny :) ja mam wizytę w środę, też już nie mogę się doczekać:) ale jeszcze bardziej nie mogę się doczekać jak będziemy sobie doradzać co do kosmetyków do naszych maluszków itd. :)

Tinusia, Flakonik, alicja_ lubią tę wiadomość

• Justine M Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dopisalam sie do tego doc'a googlowego, mam nadzieje ze dobrze i nic tam nie popsulam heh.
    Termin mam 14ego grudnia, liczac od dnia owulacji.
    No ciekawe jaki termin na usg mi wskaza :)

Pozdrawiam mamuski z terminem Grudniowym jak ja :)

PS. Nie mam mdlosci, naczytalams sie w necie jak mdlosci maja zdrowe ciaze a te co nie maja wieksze ryzyko poronienia. Oczywiscie niby reguly nie ma. W pierwszej ciazy strasznie mnie meczylo, mdlosci i wymioty cale dnie. Dletego teraz w sumie troche sie denerwuje. A mieszkam w UK tutaj ani krwi hcg nie robia wiec nie wiem czy dobrze przyrasta. Wczesny skan od 8tyg prywatnie niby za 80f moge isc. I nie wiem czy plakac iplacic czy czekac do 11-12tyg na skan.

Flakonik, fresa lubią tę wiadomość

Poronilam....nigdy tego nie zapomnę mimo że udało się zajść w ciążę i urodzić dziewczynke. Skończyła już rok. Ta dziura i smutek w sercu jest i zawsze zostanie po moim aniolku
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine M witaj wśród nas :) rozgość się w naszym wątku :*
    w tym Uk to nieciekawie macie z tymi ciążami że tak długo musicie czekać :(

Z grudniowych mamusiek to z Uk jest też Halwaya :) Będzie wam na pewno raźniej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 15:33

Justine M lubi tę wiadomość

• Justine M Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pózniej jest juz bosko, naprawde opieka jest potm super, i za darmo. Poród i po tez mega. Taka polityka jedynie wczesna mnie troche przeraza, angielski nfz wychodzi z zalozenia ze do 12tyg duzo poronien i ze nie moga kompletnie nic na to poradzic. Smutna polityka...

Dziéki za przywitanko, bede zagladac

Poronilam....nigdy tego nie zapomnę mimo że udało się zajść w ciążę i urodzić dziewczynke. Skończyła już rok. Ta dziura i smutek w sercu jest i zawsze zostanie po moim aniolku
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rejestrowalyscie sie moze na stronach hipp, bebiko i bobovita? :) moja koleżanka niedawno urodziła i mówiła, że warto bo jakieś próbki można dostać i jakieś fajne rzeczy:) tylko się długo ponoć czeka :)

‹‹ 224 225 226 227 228 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ