Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelka wlasnie ja niechce malego trzymac pod kloszem i chce juz zaczac wychodzic z malym i jezdzic z nim na zakupy bo jestem zdania ze jak bedzie mial byc chory to bedzie narazie byly u nas mrozy a wczesniej maly pokaslywal wiec sie troche balismy ale teraz juz koniec siedzenia w domu :) Myslisz ze w sobote po 3 dniach werendowania moge juz go wziasdc do marketu i jak go tam ubrac zeby sie nie przegrzal

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wychodzimy do -5. Jak bylo wczoraj -14 to w salonie otworzylam balkon mala w kombonezon wozek, i stala tak 1,5 gidz. Termometr w salonie pokazywal wtedy 10 st. Zauwazylam ze corcia lepiej spi jak w dzien sie przewietrzy. Pchelka ja tez nie jestem za trzymaniem pod kloszem, mloda wszedzie z Nami jezdzi.

Czy to mozliwe ze Irencia ma uczulenie na jeden rodzaj pampersow??? Do tej pory korzystalismy z 3 premium care a przedwczoraj maz kupil pampers active baby i mloda ma krostki na posladkach, udach, cipci :-( takie drobne czerwone. Gdyby to bylo od pokarmu to by bylo tez w innych miejscach prawda?

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa jesli ma tyko w tych miejscach to mi sie wydaje ze to uczulenie na pampersy u malego tez tak mialam moj ma uczulenie na pieluszki pampersa niewazne ktore :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniusia89 wrote:
    Dziewczyny karmiące mm karmicie dzieci nawet po 2 godzinach jak już się domaga czy czekacie aż będzie 3 godzinny odstęp?

Ja karmie po dwóch godzinach jak się domaga bo jakbym miała czekać jeszcze jedną to chyba by się udusił z płaczu :) ogólnie chciałam się trzymać zasad że co trzy godziny ale moje dziecko tak przeraźliwie płakało i pewna mądra pani neonatolog mi powiedziała że moje dziecko tak płacze bo jest głodne i trzeba je częściej karmić bo dziecko sobie krzywdy mlekiem nie zrobi, jak nie będzie już chciało to wypluje butelkę ewentualnie uleje na koniec. Tymczasem moje nigdy nie wypluwa butelki a ulewa zawsze ale małe ilości.

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my też mniej więcej do -7 czy -10 wychodzimy, choć teraz z dwójką mi ciężko. Dziś tylko wietrzyłam mieszkanie, ale wczoraj spacerek zaliczyliśmy całą rodziną.

nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Matleena lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się domaga to daje szybciej, bo gardło by sobie głodomor od krzyków zdarł :D

Ja dziś małego weranduje a w weekend wychodzimy bo i tak w sobotę mamy sesje małego

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jesli pada snieg to wyvhodzicie na spacery z folia przeciwdeszczowa?/

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś

U nas teraz temperatury do -15 więc i tak byśmy nie wyszli, akurat powinno się cieplej zrobić jak przyjdzie pora na werandowanie.

Staram się karmić co 3-4 godziny, ale jak się budzi po 2,5 i jest do przebrania to przewijam i karmię. A jak obudzi się wcześniej to daję wodę i kładę spowrotem spać.

Dzwoniliśmy dziś do przychodni bo mały znowu wczoraj wieczorem dał popis. Zmienił się przepisy i lekarz juz nie przychodzi na wizytę do domu tą patronażową tylko po wizycie położnej to my musimy iść do lekarza... A że nie ma terminów na wizyty teraz to zrobiła wywiad przez telefon i powiedziała że dla niej to są wszystkie objawy kolki i mamy po południu przyjść po receptę chyba na bebilon pepti. Ale czytając opinie w internecie to gorzej po tym dzieci reagują niż po każdym innym mleku,...

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia no to jest uczulenie- masz racje. Bo cala noc byla na tych nowych pampersach i rano zobaczylam wysypke wiec zalozylam starego bo zostalo mi kilka sztuk i teraz widze dizo poprawe, wysypka jest ale nie tak czerwona i niektore krostki zniknely.

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwki u nas pediatra byl na wizycie patronazowej to w Lodzi taki mroz u nas dzis ocieplenie :)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 13:25

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 13:25

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte a jaka macie pogode w Anglii bo szwagierka mi mowia ze tam gdzie oni sa to leje non stop i wieje :/ My zakladamy czapeczke tylko po kapieli a tak to nic z tych rzeczy ja juz od dzis werendowanie i w sobote na zakupy bo nie bede dziecka w domu kisic :) A jesli chodzi o wloski to u nas sie jeszcze nie przetarly ale jest ich o wiele mniej jak sie urodzi :(

Pchelkaa no moj tez mial taka wysypke i pupe cala czerwone sisiorka i nozki i akurat u nas jest poprawa na pampersach Dady choc nie bylam do nich przekonana ale narazie daja rade :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 15:06

• rewelka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się zastanawiam nad pierwszym spacerem pewnie w weekend wyjdziemy dziś może powerandujemy, a mieszkanie wietrze chociaż trochę codziennie. Jutro mamy wizytę u pediatry więc i tak trzeba wyjść :)

Czy jest jakaś mamusia u której nie było położnej?

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my używamy pampersów z rossmana - babydream,są najtańsze i u nas super sie sprawdzają. Na noc dla Olka właśnie mamy pampersy oryginalne activ-baby i zero problemów z oparzeniami czy uczuleniami ale wiadomo, każde dziecko inaczej.

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas czerwone plamy po Pampers Premium Care. Ogólnie po każdej zmianie pampresa wszystko jest osikane, bo ma chude nóżki i mu chyba wszystko wypływa...
    Misia, zmieniły się przepisy od tego roku więc nas obejmują już nowe. Wypełniliśmy papiery w przychodni i czekamy na położną, pewnie jutro nas odwiedzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 15:18

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzeci dzień sama z dwójką - bywa ciężko ale myślałam, że będzie gorzej :) nawet czasem mam chwilę dla siebie :)

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • m@rzenie Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierwszy spacer zaliczyłam jak mała miała 6 dni i wychodzimy codziennie, nawet jak są duże mrozy bo muszę starszą córkę z przedszkola odbierać, Asia jeszcze żyje i ma się całkiem dobrze, chyba mróz jej nie straszny ;-)
    Dziewczyny, które mają stały plan dnia jak to jest u Was ze spacerami? Zawsze o tej samej godzinie? Bo ja codziennie chodzę o 13, a czasem jeszcze rano przed 8 i przez to, że nie każdego dnia wychodzę tak samo to dzień wygląda za każdym razem inaczej :-/

3i499vvjv3ex36x6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze to nie fajnie chociaz u nas pediatra byl tyko 5 min ale troszke sie uspokoilismy :)

Kurcze ciekawe czy ten babel po tym szczepieniu zniknie malemu w 2 tyg do szczepienia i wogole w przyszlym tyg mamy usg bioderek i wydaje mi sie ze moj maly ma lekka asymetrie bo strasznie sie odchyla w jedna strone :/

Acikk jak Antos po nowym mleczku ??

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniusia89 wrote:
    Mój ma 3 tygodnie o od tygodnia już spacerujemy tylko ze u mnie jeszcze nie ma na minusie temperatury. Położna mówiła ze jak nie pada nie jest tak wietrznie to mogę już wychodzić i codziennie wietrzyc mieszkanie tylko małego ciepłej okryć i czapeczke na główkę

Dziewczyny karmiące mm karmicie dzieci nawet po 2 godzinach jak już się domaga czy czekacie aż będzie 3 godzinny odstęp?
    tak, karmię, bo jak zrobi kupke to domaga sie duzo szybciej jedzenia, z resztą każdy czasem głodnieje szybciej :P No ale wtedy jej daje mniejszą porcje niż normalnie, a jeśli wiem ze nie jest tak wygłodniała a domaga się bo chce sobie possać, to daje najpierw wodę do picia jak nie zaspokoi pragnienia, to wtedy mleczko :-)

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
‹‹ 2283 2284 2285 2286 2287 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ