Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • baby Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAG24 wrote:
    baby ja mialam bete 16.04 takze mialam mniejsza niz Ty... a kiedy mialas owu? cykle masz reguralne?

a jeszcze przed beta 15.04 bylam u lekarza prywatnie i przez dopochwowe nic nie widzial tylko poszerzone endometrium, to chyba wyglada na to, ze u mnie
    faktycznie ta ciaza mlodsza owu musiala byc pozniej... bynajmniej taka mam nadzieje...

W czwartek mam wizyte o 16, i licze na to, ze cos zobacze wiecej niz pecherzyk... i troche bede spokojniejsza... a Ty kiedy masz wizyte??

nie wiem kiedy miałam ovu. Wiem kiedy miałam ostatni seks :) 22.03. Cykle mam taki między 32 a 36. Więc mogła być owu trochę pózniej niż w 15dc. W sumie mogła byc nawet koło 20dc, ale czy armia mojego M tyle dałaby radę czekać? :)

wizytę mam w poniedziałek 4 maja

f2wl4z17a25l2zbv.png

oraz nastoletni córka i syn :)
  • minnie_ Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hala - ja też w 5t4d miałam tylko pęcherzyk, i też lekarka jakoś uspokajająco na mnie nie zadziałała mówiąc, że chyba będzie ok ale trzeba poczekać. Wiem co czujesz, kochana. Musimy być dobrej myśli :*

13.05.2015 - Aniołek 8/6 tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja spalam na hamaku przez 4godziny :D Szok , nigdy nie umialam spac w dzien :)

Ilonia na twoim miejscu pobieglabym czym predzej do innego lekarza upewnic sie.
    Bo znam osobiscie przypadek. Mojej kolezance ktora byla w 4msc ciazy gin powiedzial ze to kpnoec.Serduszko nie bilo. Powiedzial ze do tygodnia maja zglosic sie do szpitala. Dal nim zero szans. Oni na wlssne oczy widzieli ze serduszko nie bilo.
    Jeszcze tego samego dnia zalamani pojechali do szpitala. Tam serduszko pieknie bilo. Napisalam to w wielkim skrocie ale naprawde jeszcze sie nie poddawaj

justyna14, Nadulka, kwiatakacji, Hashija lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauli27 witaj kochana :* gratulacje

Kourtney lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baby odbierz priv.

Dziewczyny dlatego właśnie większość lekarzy nie chce umawiać pierwszej wizyty zbyt wcześnie. Bo kobieta nie widzi zarodka i serduszka siedzi i się martwi co jest w jej stanie niewskazane a potem za jakiś czas okazuje się, ze martwiła się niepotrzebnie. Trzeba wyluzować :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 15:18

Justine M lubi tę wiadomość

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio myślałam właśnie pozytywnie, nastawiłam się na jutrzejszą wizyte że beda same pozytywne wiadomości, ale po tej historii Iloni zaczynam się martwić właśnie przez te piersi, bo juz naprawde długo mnie nie bolą i to wydawało mi sie cały czas dziwne, mdłości pojawiły się w tym tygodniu ale piersi nadal nic , nawet na wieczór ani troszke.. :-( A moi rodzice już wiedzą i cali szczęśliwi mi pomagają i się cieszą, mam nadzieję że te piersi to nie jest zły znak :-(

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka ale pomyśl rozsądnie, masz mdłości najbardziej specyficzny objaw ciąży a martwisz się piersiami? Rozumiem żebyś żadnych objawów nie miała ale w takiej sytuacji? Przecież ciąża to nie komputer nie da się zaprogramować ciągłego bólu piersi objawy się zmieniają a na takim etapie jak my jesteśmy już nawet słabną.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    Ja czuję kłucie i ból jak kichnę albo zrobię raptowny ruch. Dlatego jak czuję, że będę kichać łapię się za podbrzusze i pomaga.

O też ta mam z kichaniem. za pierwszym razem myślałam , że coś mi się urwało, teraz już się tak nie stresuję.

Powiem wam, że na mnie forum działa dwojako, czasem uspokaja , a czasem stresuje. Tak jak teraz - nie myślałam wcześniej, że coś może być nie tak ale teraz zaczynam się zastanawiać - bo na wizycie byłam 8 kwietnia a następna 20 maja i nie wiem czy lokator się rozwija, czy też jak pójdę na USG genetyczne to się okażę , że tam od jakiegoś czasu serduszko nie bije. Jakoś wydawało mi się , że jak coś się dzieję nie tak to są jakieś sygnały i nie chodzi się 3 tyg z martwym płodem. Powtarzam sie ale eh nieświadomość to czasem błogosławieństwo.

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    Poziomka ale pomyśl rozsądnie, masz mdłości najbardziej specyficzny objaw ciąży a martwisz się piersiami? Rozumiem żebyś żadnych objawów nie miała ale w takiej sytuacji? Przecież ciąża to nie komputer nie da się zaprogramować ciągłego bólu piersi objawy się zmieniają a na takim etapie jak my jesteśmy już nawet słabną.
    No niby racja, ale przez cały 7 tc nie miałam żadnych objawów, piersi przestały od tamtej pory boleć i nie bolą do teraz, a mdłości pojawiły się dopiero w tym tygodniu że doskwierają mi codziennie. Jutro wizyta, wszystko się okaże i może wreszcie bede spokojniejsza :-)

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka, kwiatakacji stanowczo za dużo analizujecie. Po co sprowadzać na siebie złe myśli? Jeśli coś ma się wydarzyć to i tak się wydarzy. A im wy będziecie bardziej zrelaksowane i odprężone tym dzidzia urodzi się zdrowsza a chyba o to nam chodzi prawda? Ja nie dopuszczam do siebie złych myśli. Na świecie dzieje się wiele złych rzeczy, ale to że kogoś zabił samochód nie znaczy że mnie zabije a zamykając się w 4 ścianach na resztę życia nic nie zmienimy bo jak ma się coś stać to i tak się stanie. Musicie myśleć pozytywnie !

• Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilonia, bardzo, bardzo mi przykro, nie potrafię tego nawet wyrazić. :(.

Dziewczyny, ja Was na jakiś czas opuszczam. Czytanie za bardzo mnie stresuje, cały weekend mnie nie było i byłam już spokojna, a od wczoraj znów mam stres, że ciąża młodsza, że może się nie rozwija i nie zobaczę serduszka itp. Więc odpadam tymczasowo. Może wrócę po usg 10 maja.

Trzymajcie się!

fresa, rewelka, Justine M lubią tę wiadomość

43kt9vvjbmmercyy.png
  • puli27 Ekspertka

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wy tez sie tak zle czujecie? Ja sie czuje okropnie, jestem slaba na nic nie mam sily, nic kompletnie mi sie nie chce, jestem slaba, czuje sie jak wrak czlowieka. Boje sie czy to nie jakas depresja.... praktycznie caly czas siedze w lozku. Juz mam tego dosyc.

puli27
    hchy9n7333pwomwk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj czuje sie niesamowicie senna.
    Mdlodci calkiem ustapily. Nie bede wam juz tu pisac o czarnych myslach bo nie chce was straszyc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie normalnie nic nie analizuję , nie mam złych myśli , jak mówie żyję sobie w swojej nieświadomości i tylko czasami coś otwiera mi oczy , że może nie jest tak łatwo i prosto jak mi się wydaję .

halwaya lubi tę wiadomość

• kwiatuszek83 Przyjaciółka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puli27 wrote:
    Dziewczyny czy wy tez sie tak zle czujecie? Ja sie czuje okropnie, jestem slaba na nic nie mam sily, nic kompletnie mi sie nie chce, jestem slaba, czuje sie jak wrak czlowieka. Boje sie czy to nie jakas depresja.... praktycznie caly czas siedze w lozku. Juz mam tego dosyc.

Ja mam to samo. Ciągle bym leżała, a co wstanę to zaraz wracam do łóżka. Totalny brak sił. Czuje się jakby wypruto ze mnie całą energie, nawet kawa nie pomaga. W domu bałagan, sterta rzeczy do prasowania i 3 latka która chce wyjść na plac zabaw a mi się kompletnie nic nie chce. Do tego ciągle chce mi się spać.

pg7sjgt.png[/url
  • Poz!omka. Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik kiedy większość z nas jeszcze ich nie miała Ty przechodziłaś te mdłości za nasz wszystkie chyba :P Więc teraz czas na nas a Tobie już odpuściły i się ciesz bo ja dopiero zaczynam to odczuwać w większym stopniu a Ty możesz przejść na zasłużony odpoczynek od mdłości :P

Flakonik, Flakonik, Hashija lubią tę wiadomość

atdcmg7y5xqxk96s.png
  • halwaya Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica - mam prywatę do Ciebie ;)
    Mojego faceta boli wątroba już od dłuższego czasu (tak już będzie z tydzień czy dwa..).. takie kłucia. W końcu namówiłam go na wizytę u lekarza, ale to dopiero w przyszłym tyg. W piątek przyjeżdżają teściowie to mogą coś przywieżć jakiś lek - co polecasz? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 15:49

Sx0K.png
    ypbg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jedyny problem jaki macie siedzi w Waszych głowach !!! Z Waszymi dzidziami jest wszystko ok, a wy niepotrzebnie nakręcacie siebie i innych. Piszmy tu o radości, szczęściu, cudownych i radosnych chwilach ale błagam nie o czarnych myślach. Doświadczyłyście największego cudu jaki może się przytrafić a zamiast skakać do góry zamartwiacie się niepotrzebnie. Wiem, ze boicie się bo nie macie jak sprawdzić czy z dzidzią jest wszystko ok, ale uwierzcie mi nie ma bezpieczniejszego miejsca dla dzidzi niż Wasz brzuszek. Jak już teraz popadacie w taki stany to co będzie jak dziecko się urodzi? Tutaj dopiero czeka na nie cała masa niebezpieczeństw ! :)

halwaya, czarnamaalina, rewelka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halwaya jedyny lek (lek nie suplement) który można z całą pewnością polecić na wątrobę to Essentiale Forte. Jest dostępny bez recepty. Na pewno nie zaszkodzi a jedynie przyspieszy jej regenerację. Ale bez lekarza tutaj ani rusz. Z wątrobą nie ma żartów :)

halwaya lubi tę wiadomość

• halwaya Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annielica - Dzięki pięknie :)
    W ogóle cud, że się zgodził umówić do lekarza..

Sx0K.png
    ypbg.png
‹‹ 237 238 239 240 241 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ