Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashija wrote:
    Tak kochana!! Ja co rano sie lapie na przeciaganiu i kilkarazy az podbrzusze mie zabolalo wiec z rana hamuje tą chęć przeciagnięcia :-)
    no włąsnie też tak mam ale wiem ze nie można sie za bardzo przeciagać więc też to hamuje ale wtedy takie trzesienia w macicy mam dziwne.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate4 wrote:
    Ja od wczoraj jakas zdołowana jestem, czarne myśli mnie nachodzą, że bajka się skończy i będzie powtórka sprzed roku. Może to przez to, ze musiałam wczoraj zaniesc zaolnienie do pracy i wszyscy sie przez to dowiedzą a jesli coś bedzie nie tak to nie wiem jak przeżyje powrót do pracy;( w nocy nie mogłam spać bo wydawało mi sie że nie mam już nic w brzuszku:( tak sie boje...
    Mam pytanie czy z rana jak sie obudzicie to macie taką ochotę na przeciąganie ciałą jakby brzuch chciał sie rozciągać???

ja właśnie tak mam!
    i muszę się przeciągnać bo inaczej nie mogę funkcjonować :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    halwaya wrote:
    Kate4 - myśl pozytywnie. Wiadomo martwimy się o te nasze dzieciatka, ale czarne myśli trzeba odpedzac. Uśmiech na twarz! Stres źle wpływa na nasze skarby.
    wiem że musze myślec pozytywnie i M tez cały czas mi to powtarza ale ja po moich doświadzeniach chyba już do konca nie bede spokojna. Tym bardziej że pomimo ciąży bliźniaczej nie mam większych objawów, nudności tylko delikatne, ból piersi wieczorem i w nocy a tak to w sumie nic mi nie dolega i przez to sie martwie, ech do wizyty 8.05 chyba oszaleje;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hala spokojnie zarodek może się jeszcze pojawić.

Dziewczyny musimy myśleć pozytywnie. Z negatywnych myśli nic dobrego nie wyniknie. Ja po dzisiejszych wymiotach jestem trochę spokojniejsza, że z dzidzią wszystko jest ok.

A my oglądaliśmy dom i jesteśmy zachwyceni. Wart każdej złotówki. I teraz już ta kwota wcale nie wydaje mi się być duża. Ogromna przestrzeń i spora działka. Wszystko gustownie urządzone. Jeśli dogadamy się co do prowizji agencji to go bierzemy i wtedy przeprowadzka w połowie czerwca. Oby się udało :)

halwaya, justyna14, Madzisek lubią tę wiadomość

• halwaya Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate4 wrote:
    wiem że musze myślec pozytywnie i M tez cały czas mi to powtarza ale ja po moich doświadzeniach chyba już do konca nie bede spokojna. Tym bardziej że pomimo ciąży bliźniaczej nie mam większych objawów, nudności tylko delikatne, ból piersi wieczorem i w nocy a tak to w sumie nic mi nie dolega i przez to sie martwie, ech do wizyty 8.05 chyba oszaleje;/

Każda ciaza jest inna i nigdzie nie jest powiedziane, że objawy muszą byc silne.

Ja ostatnio czytałam szokujący artykuł o kobietach, którym tak doliczamy mdłości, wymioty itp, że nierzadko decydowały się na terminacje ciąży. Ich przypadki byly ekstremalne. Praktycznie z toalety nie wychodziły.. nie mogły leżeć, spać itp.

Tak więc cieszmy się, że jest lightowo.

Sx0K.png
    ypbg.png
  • kwiatuszek83 Przyjaciółka

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hala ja w poprzedniej ciąży w 5tyg+6d (wg USG) widziałam tylko pusty pęcherzyk 14mm bez ciałka żółtego i bez zarodka. Ciąża też była młodsza o kilka dni niż wychodziło mi wg OM. Dopiero na kolejnym USG w 7tyg+0d widziałam dzidzie z bijącym serduszkiem. Tak więc nie łam się, głowa do góry, jest jeszcze czas na pojawienie się dzidzi.

hala123 lubi tę wiadomość

pg7sjgt.png[/url
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam się cieszę z każdego dnia bez mdłości , no może z każdego pół dnia , bo całego bez jeszcze nie miałam.

Dziewczyny śpicie może na brzuchu jeszcze?

• kwiatuszek83 Przyjaciółka

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatakacji wrote:

Ja już nie śpię, boje się że zgniotę maluszka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 14:09

kwiatakacji lubi tę wiadomość

pg7sjgt.png[/url
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 08:15

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatakacji wrote:
    Ja tam się cieszę z każdego dnia bez mdłości , no może z każdego pół dnia , bo całego bez jeszcze nie miałam.

cały czas spie na brzuchu i bede pewnie dopóki brzuch nie bedzie mi przeszkadzał.

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • baby Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annielica :) super!! to wspaniałe uczucie - poczuć że podoba Ci się tam i możesz tam zamieszkać i to już tak NIEBAWEM ! :)

annielica lubi tę wiadomość

f2wl4z17a25l2zbv.png

oraz nastoletni córka i syn :)
  • baby Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nigdy nie spałam na brzuchu :) więc nie ma problemu
    zwykle na boku, czasem na wznak (ale wtedy podobno chrapię ;) )

f2wl4z17a25l2zbv.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annielica! Wyślij jakieś fotki albo link!:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja odbierz priv ;)

• bella88 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate4 wrote:
    Ja od wczoraj jakas zdołowana jestem, czarne myśli mnie nachodzą, że bajka się skończy i będzie powtórka sprzed roku. Może to przez to, ze musiałam wczoraj zaniesc zaolnienie do pracy i wszyscy sie przez to dowiedzą a jesli coś bedzie nie tak to nie wiem jak przeżyje powrót do pracy;( w nocy nie mogłam spać bo wydawało mi sie że nie mam już nic w brzuszku:( tak sie boje...
    Mam pytanie czy z rana jak sie obudzicie to macie taką ochotę na przeciąganie ciałą jakby brzuch chciał sie rozciągać???

Ja też tak mam :P Tak jakby przez noc się tam wszystko zastało i rano mam nieodpartą ochotę to wszystko rozciągnąć. Dziwne uczucie. Z jednej strony przyjemne, z drugiej się zastanawiam czy tam się przez to nic nie odklei i staram sie nie przesadzać :P

25 cs o drugie maleństwo
    29.04 10dpo - ||
    05.05 16dpo Beta 1113 mlU/ml, Prog 35,60 ng/ml
    07.05 18dpo Beta 2307 mlU/ml
    Wizyta 29.06 godz. 18.45 prenatalne
    oar8skjo7l38xs7t.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baby ja mialam bete 16.04 takze mialam mniejsza niz Ty... a kiedy mialas owu? cykle masz reguralne?

a jeszcze przed beta 15.04 bylam u lekarza prywatnie i przez dopochwowe nic nie widzial tylko poszerzone endometrium, to chyba wyglada na to, ze u mnie
    faktycznie ta ciaza mlodsza owu musiala byc pozniej... bynajmniej taka mam nadzieje...

W czwartek mam wizyte o 16, i licze na to, ze cos zobacze wiecej niz pecherzyk... i troche bede spokojniejsza... a Ty kiedy masz wizyte??

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do przeciagania, to mam ten sam problem, jak sie przeciagam to mnie zakluje i tez sie staram nie przesadzac :P

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuję kłucie i ból jak kichnę albo zrobię raptowny ruch. Dlatego jak czuję, że będę kichać łapię się za podbrzusze i pomaga.

Hashija lubi tę wiadomość

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilonia - Właśnie przetrzepałam strony i wyczytałam co pisałaś, jeeny tak mi przykro kompletnie się tego nie spodziewałam, tymbardziej że podobnie u mnie jak i u Ciebie zanikły objawy tydzień temu :-( No i piersi też mnie nie bolą już prawie 2 tygodnie :-( zaczynam się martwić jeszcze bardziej, wizytę mam jutro :-( Życzę Ci dużo siły, wiem łatwo mówić bo sama bym tego nie przeżyła chyba :-( Trzymaj się kochana !!!!

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • baby Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    Alicja odbierz priv ;)

ja też poproszę :)

f2wl4z17a25l2zbv.png

‹‹ 236 237 238 239 240 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ