X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia890722 wrote:
    Właśnie jem śniadanie... Wy też tak późno jecie? ja to w ogóle mogłabym nie jeśc... nie dość, że apetytu nie mam to czasu też nie umiem znaleźć na jedzenie... chyba długo tak nie pociągnę...

Ja mogę jeść cały czas :) ale ze mnie Tobi wysysa :) np teraz też je :)

justyna14 lubi tę wiadomość

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Wiecie co u Nas Lenka spi z moim telefonem ostatnio i musze powiedziec,ze ten dźwięk z yt suszarki naprawde działa. Chyba się skusze na Szumisia dla Niej. Widziałam te śmieszne glowy z lapkami sa po 120zl z przesylka a weszly jakies ładniejsze dwa dla chłopca i dziewczynki za 169zl. Przynajmniej ja ich nie widziałam wczesniej. Macie Szumisie? Pomagają Wam przy Maluchach? :)

Ja tam wykorzystuję tablet, który ma stłuczoną szybkę i kiepski jest by go normalnie używać. Dlatego na stałe podpięty do prądu i w razie potrzeby puszczam super melodyjki z yt, czyli suszara lub odkurzacz.

Mama-julka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Madzia ja zjadam zawsze jak wstane płatki kukurydziane z mlekiem. I czasem jadę na tym do 17 aż maz wstanie :P

No właśnie ja też płatki właśnie zjadłam i tak jestem do prawie 17:00 aż mąż przyjdzie z pracy...

Używała któraś z Was pasu poporodowego? Pomaga?

Kupiłam sobie, ale jakoś nie mam odwagi w tym chodzić, bo niewygodne to jest :P

• Acikk Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia890722 wrote:
    No właśnie ja też płatki właśnie zjadłam i tak jestem do prawie 17:00 aż mąż przyjdzie z pracy...

Ja dziś wyjątkowo właśnie zjadlam kanapki z serem szynką i keczupem ale to dlatego że Antek na spacerku z babcia :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    porównałam wagę moich dzieci w 6 tyg życia i Olek był na tym etapie już 0,5 kg cięższy niż Pola teraz choć urodził się o 0,5 kg lżejszy. Ona teraz waży 5060 g a Olek ważył już 5530 g :) ależ szybko tył, za to miał wtedy 57 cm, a Pola ma 61,5 :) będzie wysoka :)

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia890722 wrote:

Używała któraś z Was pasu poporodowego? Pomaga?

Kupiłam sobie, ale jakoś nie mam odwagi w tym chodzić, bo niewygodne to jest :P

Ja się zastanawiam nad kupnem, ale ponoć mięśnie brzuch wolniej nabierają sił.

• Moniusia89 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 13:50

genoweffa lubi tę wiadomość

d69c20mmk9myteud.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przesadzacie z tym brakiem czasu na jedzenie, ja mam dwójkę na głowie, i zrobiłam prani, zjadłam śniadanie, potem drugie, dzieci też głodne nie są :) trochę musicie się lepiej chyba organizować kobitki :)

Co do spacerów w wietrzną pogodę, to ja z Olkiem to nawet w deszcz łaziłam, teraz niestety trochę mi ciężej, więc dziś np odpuszczam bo wieje niemiłosiernie, Pola po szczepieniu a kolejne już 11.02 mamy i to obojga więc wolę, żeby nic nie złapali. Olek wieczorkiem z tatą pojedzie na zakupy, to się przewietrzy.

genoweffa lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale miałam nockę... Adaś jak zwykle niespokojnie spał ale dzisiaj przeszedł samego siebie. Ok 3 zrobił mi pobudkę (standardowo bo je co 3 godziny z zegarkiem w ręku 120 ml mm ) ale dzisiaj byłam w szoku, tak się cały kręcił, wiercił, wierzgał nogami, rękami, głowa mu latała na wszystkie strony. Normalnie nie mogłam go uspokoić! zapaliłam lampkę, spojrzał na mnie i tak jakby mnie w ogóle nie poznał! a cały aż latał! normalnie jak naćpany. Dałam mu butlę i zaczął tak łapczywie jeść że w połowie wyrzygał wszyściutko na mnie. Ja cała w nerwach, obudziłam męża i ten musiał uspokajać najpierw syna a potem mnie... ja nie wiem co się dzieje z tym moim Adasiem. Wezwałam położną. Obejrzała go i powiedziała że Adaś rozwija sie prawidłowo ale widzi, że jest strasznie spięty... No i dała mi namiary na dziewczynę co wykonuje na noworodkach "masaż shantala", który podobno wycisza i uspokaja. Zna któraś z Was taki masaż? Bo ja pierwsze słyszę... Jak Adasiowi seria takich masaży nie pomoże to mamy się zgłosić do neurologa :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    genoweffa wrote:
    Ja się zastanawiam nad kupnem, ale ponoć mięśnie brzuch wolniej nabierają sił.

no właśnie słyszałam o tym, ale to chyba jak się stosuje od pierwszych dni po porodzie, bo chyba przez te prawie dwa miesiące mięśnie miały czas popracować

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    przesadzacie z tym brakiem czasu na jedzenie, ja mam dwójkę na głowie, i zrobiłam prani, zjadłam śniadanie, potem drugie, dzieci też głodne nie są :) trochę musicie się lepiej chyba organizować kobitki :)

Co do spacerów w wietrzną pogodę, to ja z Olkiem to nawet w deszcz łaziłam, teraz niestety trochę mi ciężej, więc dziś np odpuszczam bo wieje niemiłosiernie, Pola po szczepieniu a kolejne już 11.02 mamy i to obojga więc wolę, żeby nic nie złapali. Olek wieczorkiem z tatą pojedzie na zakupy, to się przewietrzy.

pewnie jak bede miala drugie to lepiej sie ogarne ;) teraz musze sie nauczyc jak robic wszystko z dzieckiem, bo antek nie polezy sam... musze z nim wszystko robic

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas akutrat wieje i pada i dupa ze spacer a w domu juz mi sie siedziec niechce :/ Ja zjadlam sniadanie a teraz zrobilam sobie tosty zazwyczaj mam czas na jedzenie bo moj maly o takich porach abo spi albo lezy i patrzy na karuzele ale sa tez momenty kiedy nie moge odejsc nawet na siusiu bo potrzebuje mojej obecnosci:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2016, 13:57

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alisss871 wrote:
    Dziewczyny ale miałam nockę... Adaś jak zwykle niespokojnie spał ale dzisiaj przeszedł samego siebie. Ok 3 zrobił mi pobudkę (standardowo bo je co 3 godziny z zegarkiem w ręku 120 ml mm ) ale dzisiaj byłam w szoku, tak się cały kręcił, wiercił, wierzgał nogami, rękami, głowa mu latała na wszystkie strony. Normalnie nie mogłam go uspokoić! zapaliłam lampkę, spojrzał na mnie i tak jakby mnie w ogóle nie poznał! a cały aż latał! normalnie jak naćpany. Dałam mu butlę i zaczął tak łapczywie jeść że w połowie wyrzygał wszyściutko na mnie. Ja cała w nerwach, obudziłam męża i ten musiał uspokajać najpierw syna a potem mnie... ja nie wiem co się dzieje z tym moim Adasiem. Wezwałam położną. Obejrzała go i powiedziała że Adaś rozwija sie prawidłowo ale widzi, że jest strasznie spięty... No i dała mi namiary na dziewczynę co wykonuje na noworodkach "masaż shantala", który podobno wycisza i uspokaja. Zna któraś z Was taki masaż? Bo ja pierwsze słyszę... Jak Adasiowi seria takich masaży nie pomoże to mamy się zgłosić do neurologa :(

biedaczek... a może potrzebuje więcej bliskości? może spróbujecie współną kąpiel? naprawde fajnie relaksuje maluszka :)

alisss871 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:

Racja, wszystko jest kwestią organizacji. Ja też śniadanie zjadłam, dzieci nakarmione, obiad ugotowany i kurze poscierane, ale przy 1 dziecku też często głodna byłam :P

justyna14, Nadulka, Pchelkaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrawiamy ciotki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:09

Mama-julka, Dżulia, genoweffa, MeGi2986, rewelka, justyna14, Moniusia89, m@rzenie, Madzisek, Marta0912, pati_zuzia, alicja_, Ola_45, Flakonik lubią tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia Twój Antoś wygląda jak taki elfik, jest taaki słodki :D

Justyna u mnie to chyba bardziej lenistwo niż brak czasu na jedzenie bo Antek już daje normalnie żyć ;P

justyna14, alicja_ lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Madzia Twój Antoś wygląda jak taki elfik, jest taaki słodki :D

Justyna u mnie to chyba bardziej lenistwo niż brak czasu na jedzenie bo Antek już daje normalnie żyć ;P

w tej chuscie to mu zawsze to jedno uszko odstaje :P

kupilas chuste? :)

• Dżulia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alisss871 wrote:
    No i dała mi namiary na dziewczynę co wykonuje na noworodkach "masaż shantala", który podobno wycisza i uspokaja. Zna któraś z Was taki masaż? Bo ja pierwsze słyszę... :(
    ja słyszałam o tym masażu i uczyłam się go na szkole rodzenia.
    Ja go nie praktykuje, ale mój Piotrek masuje Julkę. Niby dzieci są po tym spokojniejsze i pomaga na problemy brzuszkowe. Nie wiem czy rzeczywiście pomaga na problemy brzuszkowe. U nas masuje, bo mała lubi jak się ją masuje, jest spokojna i szybko przy tym zasypia.

alisss871, kwiatakacji lubią tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia890722 wrote:
    w tej chuscie to mu zawsze to jedno uszko odstaje :P

kupilas chuste? :)
    No w koncu nie kupiłam bo już się całkiem fajnie ogarniany więc na razie się wytrzymałam :P

Twój Antoś taki malutki a moj to już taki chłop :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna taka myśl mi się nasunela kiedy byłaś ostatni raz w pracy :D?

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
‹‹ 2426 2427 2428 2429 2430 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ