Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia890722 wrote:
    Właśnie jem śniadanie... Wy też tak późno jecie? ja to w ogóle mogłabym nie jeśc... nie dość, że apetytu nie mam to czasu też nie umiem znaleźć na jedzenie... chyba długo tak nie pociągnę...

Ja mogę jeść cały czas :) ale ze mnie Tobi wysysa :) np teraz też je :)

justyna14 lubi tę wiadomość

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Wiecie co u Nas Lenka spi z moim telefonem ostatnio i musze powiedziec,ze ten dźwięk z yt suszarki naprawde działa. Chyba się skusze na Szumisia dla Niej. Widziałam te śmieszne glowy z lapkami sa po 120zl z przesylka a weszly jakies ładniejsze dwa dla chłopca i dziewczynki za 169zl. Przynajmniej ja ich nie widziałam wczesniej. Macie Szumisie? Pomagają Wam przy Maluchach? :)

Ja tam wykorzystuję tablet, który ma stłuczoną szybkę i kiepski jest by go normalnie używać. Dlatego na stałe podpięty do prądu i w razie potrzeby puszczam super melodyjki z yt, czyli suszara lub odkurzacz.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Madzia ja zjadam zawsze jak wstane płatki kukurydziane z mlekiem. I czasem jadę na tym do 17 aż maz wstanie :P

No właśnie ja też płatki właśnie zjadłam i tak jestem do prawie 17:00 aż mąż przyjdzie z pracy...

Używała któraś z Was pasu poporodowego? Pomaga?

Kupiłam sobie, ale jakoś nie mam odwagi w tym chodzić, bo niewygodne to jest :P

• Acikk Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia890722 wrote:
    No właśnie ja też płatki właśnie zjadłam i tak jestem do prawie 17:00 aż mąż przyjdzie z pracy...

Ja dziś wyjątkowo właśnie zjadlam kanapki z serem szynką i keczupem ale to dlatego że Antek na spacerku z babcia :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    porównałam wagę moich dzieci w 6 tyg życia i Olek był na tym etapie już 0,5 kg cięższy niż Pola teraz choć urodził się o 0,5 kg lżejszy. Ona teraz waży 5060 g a Olek ważył już 5530 g :) ależ szybko tył, za to miał wtedy 57 cm, a Pola ma 61,5 :) będzie wysoka :)

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia890722 wrote:

Używała któraś z Was pasu poporodowego? Pomaga?

Kupiłam sobie, ale jakoś nie mam odwagi w tym chodzić, bo niewygodne to jest :P

Ja się zastanawiam nad kupnem, ale ponoć mięśnie brzuch wolniej nabierają sił.

• Moniusia89 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 13:50

d69c20mmk9myteud.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przesadzacie z tym brakiem czasu na jedzenie, ja mam dwójkę na głowie, i zrobiłam prani, zjadłam śniadanie, potem drugie, dzieci też głodne nie są :) trochę musicie się lepiej chyba organizować kobitki :)

Co do spacerów w wietrzną pogodę, to ja z Olkiem to nawet w deszcz łaziłam, teraz niestety trochę mi ciężej, więc dziś np odpuszczam bo wieje niemiłosiernie, Pola po szczepieniu a kolejne już 11.02 mamy i to obojga więc wolę, żeby nic nie złapali. Olek wieczorkiem z tatą pojedzie na zakupy, to się przewietrzy.

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale miałam nockę... Adaś jak zwykle niespokojnie spał ale dzisiaj przeszedł samego siebie. Ok 3 zrobił mi pobudkę (standardowo bo je co 3 godziny z zegarkiem w ręku 120 ml mm ) ale dzisiaj byłam w szoku, tak się cały kręcił, wiercił, wierzgał nogami, rękami, głowa mu latała na wszystkie strony. Normalnie nie mogłam go uspokoić! zapaliłam lampkę, spojrzał na mnie i tak jakby mnie w ogóle nie poznał! a cały aż latał! normalnie jak naćpany. Dałam mu butlę i zaczął tak łapczywie jeść że w połowie wyrzygał wszyściutko na mnie. Ja cała w nerwach, obudziłam męża i ten musiał uspokajać najpierw syna a potem mnie... ja nie wiem co się dzieje z tym moim Adasiem. Wezwałam położną. Obejrzała go i powiedziała że Adaś rozwija sie prawidłowo ale widzi, że jest strasznie spięty... No i dała mi namiary na dziewczynę co wykonuje na noworodkach "masaż shantala", który podobno wycisza i uspokaja. Zna któraś z Was taki masaż? Bo ja pierwsze słyszę... Jak Adasiowi seria takich masaży nie pomoże to mamy się zgłosić do neurologa :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    genoweffa wrote:
    Ja się zastanawiam nad kupnem, ale ponoć mięśnie brzuch wolniej nabierają sił.

no właśnie słyszałam o tym, ale to chyba jak się stosuje od pierwszych dni po porodzie, bo chyba przez te prawie dwa miesiące mięśnie miały czas popracować

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    przesadzacie z tym brakiem czasu na jedzenie, ja mam dwójkę na głowie, i zrobiłam prani, zjadłam śniadanie, potem drugie, dzieci też głodne nie są :) trochę musicie się lepiej chyba organizować kobitki :)

Co do spacerów w wietrzną pogodę, to ja z Olkiem to nawet w deszcz łaziłam, teraz niestety trochę mi ciężej, więc dziś np odpuszczam bo wieje niemiłosiernie, Pola po szczepieniu a kolejne już 11.02 mamy i to obojga więc wolę, żeby nic nie złapali. Olek wieczorkiem z tatą pojedzie na zakupy, to się przewietrzy.

pewnie jak bede miala drugie to lepiej sie ogarne ;) teraz musze sie nauczyc jak robic wszystko z dzieckiem, bo antek nie polezy sam... musze z nim wszystko robic

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas akutrat wieje i pada i dupa ze spacer a w domu juz mi sie siedziec niechce :/ Ja zjadlam sniadanie a teraz zrobilam sobie tosty zazwyczaj mam czas na jedzenie bo moj maly o takich porach abo spi albo lezy i patrzy na karuzele ale sa tez momenty kiedy nie moge odejsc nawet na siusiu bo potrzebuje mojej obecnosci:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2016, 13:57

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alisss871 wrote:
    Dziewczyny ale miałam nockę... Adaś jak zwykle niespokojnie spał ale dzisiaj przeszedł samego siebie. Ok 3 zrobił mi pobudkę (standardowo bo je co 3 godziny z zegarkiem w ręku 120 ml mm ) ale dzisiaj byłam w szoku, tak się cały kręcił, wiercił, wierzgał nogami, rękami, głowa mu latała na wszystkie strony. Normalnie nie mogłam go uspokoić! zapaliłam lampkę, spojrzał na mnie i tak jakby mnie w ogóle nie poznał! a cały aż latał! normalnie jak naćpany. Dałam mu butlę i zaczął tak łapczywie jeść że w połowie wyrzygał wszyściutko na mnie. Ja cała w nerwach, obudziłam męża i ten musiał uspokajać najpierw syna a potem mnie... ja nie wiem co się dzieje z tym moim Adasiem. Wezwałam położną. Obejrzała go i powiedziała że Adaś rozwija sie prawidłowo ale widzi, że jest strasznie spięty... No i dała mi namiary na dziewczynę co wykonuje na noworodkach "masaż shantala", który podobno wycisza i uspokaja. Zna któraś z Was taki masaż? Bo ja pierwsze słyszę... Jak Adasiowi seria takich masaży nie pomoże to mamy się zgłosić do neurologa :(

biedaczek... a może potrzebuje więcej bliskości? może spróbujecie współną kąpiel? naprawde fajnie relaksuje maluszka :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:

Racja, wszystko jest kwestią organizacji. Ja też śniadanie zjadłam, dzieci nakarmione, obiad ugotowany i kurze poscierane, ale przy 1 dziecku też często głodna byłam :P

justyna14, Nadulka, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrawiamy ciotki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:09

nick nieaktualny, Dżulia, nick nieaktualny, nick nieaktualny, rewelka, justyna14, Moniusia89, m@rzenie, Madzisek, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Ola_45, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia Twój Antoś wygląda jak taki elfik, jest taaki słodki :D

Justyna u mnie to chyba bardziej lenistwo niż brak czasu na jedzenie bo Antek już daje normalnie żyć ;P

justyna14, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Madzia Twój Antoś wygląda jak taki elfik, jest taaki słodki :D

Justyna u mnie to chyba bardziej lenistwo niż brak czasu na jedzenie bo Antek już daje normalnie żyć ;P

w tej chuscie to mu zawsze to jedno uszko odstaje :P

kupilas chuste? :)

• Dżulia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alisss871 wrote:
    No i dała mi namiary na dziewczynę co wykonuje na noworodkach "masaż shantala", który podobno wycisza i uspokaja. Zna któraś z Was taki masaż? Bo ja pierwsze słyszę... :(
    ja słyszałam o tym masażu i uczyłam się go na szkole rodzenia.
    Ja go nie praktykuje, ale mój Piotrek masuje Julkę. Niby dzieci są po tym spokojniejsze i pomaga na problemy brzuszkowe. Nie wiem czy rzeczywiście pomaga na problemy brzuszkowe. U nas masuje, bo mała lubi jak się ją masuje, jest spokojna i szybko przy tym zasypia.

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia890722 wrote:
    w tej chuscie to mu zawsze to jedno uszko odstaje :P

kupilas chuste? :)
    No w koncu nie kupiłam bo już się całkiem fajnie ogarniany więc na razie się wytrzymałam :P

Twój Antoś taki malutki a moj to już taki chłop :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna taka myśl mi się nasunela kiedy byłaś ostatni raz w pracy :D?

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
‹‹ ‹ 2426 2427 2428 2429 2430 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ