X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • lips Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, Próbowałam nauczyć naszego synka zasypiania samemu w łóżeczku niestety chyba mamy jakiś kryzys..
    Od 2 dni jak tylko go wkładam do łóżeczka to jest pisk. Na rękach zasypia w 2 sekundy a w łóżeczku sie za każdym razem rozbudza obojętne czy go trzymam na rękach minute czy pół godziny. On wogóle niewiele śpi ale wczoraj spał może 1,5 h w sumie w tym raz (prawie godzine) na rękach bo już chciałam zeby sie cokolwiek przespał. W nocy też się budził co 2 godziny a zawsze spał 6 godzin a póżniej 3 godziny. Jak mam to rozumieć ?

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewelka mysle ze dziecko samo sie upomni bo jak zacznie podsiwiac swiat to po prostu nie bedzie juz chcial spokojnie lezec w gondoli :) a nawet jak nie bedzie jeszcze siedziec pewnie to przeciez w spacerowce tez moze lezec:)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia jak chcesz to moge Ci wyslac kocyk :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, znalazłam super piosenki dla dzieci :)

moja ulubiona to dziadek fajna farme mial- no swietna jest :D Antek sie na niej smieje jak spiewam razem z nia ;) no i animacje takie radosne ;) przesluchajcie sobie dziadka, bo az sie chce usmiechac na niej ;)

https://www.youtube.com/watch?v=fUX5kYzzi5Q&list=PLefezJcDMf9n3KQCEjTxL1a5yV4ErgKC6&index=1

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia890722 wrote:
    dziewczyny, znalazłam super piosenki dla dzieci :)

moja ulubiona to dziadek fajna farme mial- no swietna jest :D Antek sie na niej smieje jak spiewam razem z nia ;) no i animacje takie radosne ;) przesluchajcie sobie dziadka, bo az sie chce usmiechac na niej ;)

https://www.youtube.com/watch?v=fUX5kYzzi5Q&list=PLefezJcDMf9n3KQCEjTxL1a5yV4ErgKC6&index=1
    U nas tez te piosenki na topie :) Radocha jest jak jeszcze tańczymy nad Mała.

Madzia890722, Pchelkaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewelka, tak, wakacje ze spacerówką ;-)

Moniek, w tych okolicach to nie byłam. Ładnie tam? Jakaś wiocha zabita dechami czy typowo letniskowa?

Madzia, a nie znalas tej piosenki wcześniej?

Lips, a może to jakiś skok rozwojowy?

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk jesli dzis nie kupie to sie zglosze do ciebie bo M zabiera mnie do Łodzi na zakupy :D

Acikk lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka czy u Ciebie też taka piździjawa z deszczem :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannkkaa wrote:
    Mama-julka czy u Ciebie też taka piździjawa z deszczem :D

Niestety. A najgorsze jest to, że będzie tak przez najbliższe dni :-/

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama julka, znalam, ale w troch innej wersji ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas dziś świeci słońce ;) i idziemy na spacer ze zmierzłym Antkiem ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2016, 13:28

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lips a moze ma skok rozwojowy,moze trwac I kilka dni I tydzien. To mi jedynie przychodzi do glowy. U nas niedawno sie skonczyl, potrafil I co godzine jesc jak po urodzeniu.

Madzia ja mam sciagniete to na tel. Bo moj starszy synek uwielbial je. Jeszcze jak nie chodzil a stal juz to tak slodko dupka krecil przy krzesle. Jeszcze je lubi ale juz nie tak I z tanca przeszedl do spiewania :)

Acikk, Pchelkaa, Madzia890722 lubią tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moj zmierzly antek pojechal z babcia na spacer a ja wlaczylam tryb TURBO i sprzatam mieszkanie :D

Pchelkaa, Madzia890722 lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Pchelkaa a w jakiej ilości i jak często dajesz ten syrop z paracetamolem?

My mamy pedicetamol to taki syrop-krople stosujesię go co 6 godzin, podawałam 1,0ml czyli dawka na wage do 7 kg. Dawkowanie na wage jest podzielone.

kurcze w chuście spała godzine, nawet udało mi się ją odłożyć do wózka, ale 10 min i już oczy jak 5 zł :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:
    Ja bym chciała do zakopanego wyjechać ale nie wiem czy sens jest bo to długą droga, a i z małym tak dużo byśmy nie pochodzili.

Matlena dobry temat zaczełaś mamusie które maja więcej dzieci od kiedy w spacerowce można wozic?

ja dzieci nie mam ale to zależy od dziecka;) czy samo już siada, chociaz w spacerówce tez jest możliwość połozenia oparcia. Ja w gondoli mam opcje podniesienia oparcia do pozycji pół leżacej na spacerówke chciałabym przejść w maju.Ale np siostra z bliżniakami przeszła z gondoli do spacerówki pomimo że chłopcy nie siedza ale w dgondoli poprostu już się nie mieścili:D
    mnie bardziej martwi fotelik, mamy taki do 11 g, a Nasza waży już 7 kg, a w fotelik to przechodzi się jak dziecko siedzi tak?

• Acikk Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa nie moze dziecku glowa z fotelika wystawac :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    revvelka wrote:
    U nas tez te piosenki na topie :) Radocha jest jak jeszcze tańczymy nad Mała.

u Nas to samo, ten sam repertuar ;)

Madzia890722 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zauważyłam że duzo z Was uzywa słowa "zmierzły" głupie pytanie ale co to znaczy? pierwszy raz spotykam sie z takim okresleniem :D

• m@rzenie Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    zauważyłam że duzo z Was uzywa słowa "zmierzły" głupie pytanie ale co to znaczy? pierwszy raz spotykam sie z takim okresleniem :D
    Też chciałam o to zapytać ;-)

Pchelkaa lubi tę wiadomość

3i499vvjv3ex36x6.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:

Też się zawsze zastanawiam co to znaczy :) wg. Sjp taki, który zmierzł; obrzydliwy, ohydny, obmierzły

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
‹‹ 2439 2440 2441 2442 2443 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ