Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • lips Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, Próbowałam nauczyć naszego synka zasypiania samemu w łóżeczku niestety chyba mamy jakiś kryzys..
    Od 2 dni jak tylko go wkładam do łóżeczka to jest pisk. Na rękach zasypia w 2 sekundy a w łóżeczku sie za każdym razem rozbudza obojętne czy go trzymam na rękach minute czy pół godziny. On wogóle niewiele śpi ale wczoraj spał może 1,5 h w sumie w tym raz (prawie godzine) na rękach bo już chciałam zeby sie cokolwiek przespał. W nocy też się budził co 2 godziny a zawsze spał 6 godzin a póżniej 3 godziny. Jak mam to rozumieć ?

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewelka mysle ze dziecko samo sie upomni bo jak zacznie podsiwiac swiat to po prostu nie bedzie juz chcial spokojnie lezec w gondoli :) a nawet jak nie bedzie jeszcze siedziec pewnie to przeciez w spacerowce tez moze lezec:)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia jak chcesz to moge Ci wyslac kocyk :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, znalazłam super piosenki dla dzieci :)

moja ulubiona to dziadek fajna farme mial- no swietna jest :D Antek sie na niej smieje jak spiewam razem z nia ;) no i animacje takie radosne ;) przesluchajcie sobie dziadka, bo az sie chce usmiechac na niej ;)

https://www.youtube.com/watch?v=fUX5kYzzi5Q&list=PLefezJcDMf9n3KQCEjTxL1a5yV4ErgKC6&index=1

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia890722 wrote:
    dziewczyny, znalazłam super piosenki dla dzieci :)

moja ulubiona to dziadek fajna farme mial- no swietna jest :D Antek sie na niej smieje jak spiewam razem z nia ;) no i animacje takie radosne ;) przesluchajcie sobie dziadka, bo az sie chce usmiechac na niej ;)

https://www.youtube.com/watch?v=fUX5kYzzi5Q&list=PLefezJcDMf9n3KQCEjTxL1a5yV4ErgKC6&index=1
    U nas tez te piosenki na topie :) Radocha jest jak jeszcze tańczymy nad Mała.

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewelka, tak, wakacje ze spacerówką ;-)

Moniek, w tych okolicach to nie byłam. Ładnie tam? Jakaś wiocha zabita dechami czy typowo letniskowa?

Madzia, a nie znalas tej piosenki wcześniej?

Lips, a może to jakiś skok rozwojowy?

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk jesli dzis nie kupie to sie zglosze do ciebie bo M zabiera mnie do Łodzi na zakupy :D

Acikk lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka czy u Ciebie też taka piździjawa z deszczem :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannkkaa wrote:
    Mama-julka czy u Ciebie też taka piździjawa z deszczem :D

Niestety. A najgorsze jest to, że będzie tak przez najbliższe dni :-/

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama julka, znalam, ale w troch innej wersji ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas dziś świeci słońce ;) i idziemy na spacer ze zmierzłym Antkiem ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2016, 13:28

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lips a moze ma skok rozwojowy,moze trwac I kilka dni I tydzien. To mi jedynie przychodzi do glowy. U nas niedawno sie skonczyl, potrafil I co godzine jesc jak po urodzeniu.

Madzia ja mam sciagniete to na tel. Bo moj starszy synek uwielbial je. Jeszcze jak nie chodzil a stal juz to tak slodko dupka krecil przy krzesle. Jeszcze je lubi ale juz nie tak I z tanca przeszedl do spiewania :)

Acikk, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moj zmierzly antek pojechal z babcia na spacer a ja wlaczylam tryb TURBO i sprzatam mieszkanie :D

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Pchelkaa a w jakiej ilości i jak często dajesz ten syrop z paracetamolem?

My mamy pedicetamol to taki syrop-krople stosujesię go co 6 godzin, podawałam 1,0ml czyli dawka na wage do 7 kg. Dawkowanie na wage jest podzielone.

kurcze w chuście spała godzine, nawet udało mi się ją odłożyć do wózka, ale 10 min i już oczy jak 5 zł :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:
    Ja bym chciała do zakopanego wyjechać ale nie wiem czy sens jest bo to długą droga, a i z małym tak dużo byśmy nie pochodzili.

Matlena dobry temat zaczełaś mamusie które maja więcej dzieci od kiedy w spacerowce można wozic?

ja dzieci nie mam ale to zależy od dziecka;) czy samo już siada, chociaz w spacerówce tez jest możliwość połozenia oparcia. Ja w gondoli mam opcje podniesienia oparcia do pozycji pół leżacej na spacerówke chciałabym przejść w maju.Ale np siostra z bliżniakami przeszła z gondoli do spacerówki pomimo że chłopcy nie siedza ale w dgondoli poprostu już się nie mieścili:D
    mnie bardziej martwi fotelik, mamy taki do 11 g, a Nasza waży już 7 kg, a w fotelik to przechodzi się jak dziecko siedzi tak?

• Acikk Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa nie moze dziecku glowa z fotelika wystawac :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    revvelka wrote:
    U nas tez te piosenki na topie :) Radocha jest jak jeszcze tańczymy nad Mała.

u Nas to samo, ten sam repertuar ;)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zauważyłam że duzo z Was uzywa słowa "zmierzły" głupie pytanie ale co to znaczy? pierwszy raz spotykam sie z takim okresleniem :D

• m@rzenie Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    zauważyłam że duzo z Was uzywa słowa "zmierzły" głupie pytanie ale co to znaczy? pierwszy raz spotykam sie z takim okresleniem :D
    Też chciałam o to zapytać ;-)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

3i499vvjv3ex36x6.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:

Też się zawsze zastanawiam co to znaczy :) wg. Sjp taki, który zmierzł; obrzydliwy, ohydny, obmierzły

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
‹‹ 2439 2440 2441 2442 2443 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ