X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • m@rzenie Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annielica mam pytanko :-) jak dużo jesz tych wafli ryżowych dziennie? Bo u nas już prawie tydzień bez kupki a termometr nie działa.

3i499vvjv3ex36x6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 14:39

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena, przeraża mnie nazwa "gorset silnie wyszczuplający" :P Bedzie mozna w tym oddychać? :P
    Ja dałam Delicol w piątek wieczorem a w sobotę wieczorem już była poprawa. :)

Misia, to ja podobnie do Ciebie- 167cm i 80kg :D

Flakonik, jak ja zazdroszczę!! Też chcę!!!

A ja odnośnie lata mam pytanie- jaki rozmiar ciuszków latem będą nosiły dzieciaczki? Wiem że to bardzo indywidualna kwestia, ale muszę przejrzeć kartony które podostawałam i nie wiem jakie powyjmować na wierzch. Kuba jest chudy i długi- powoli nie dopina się w niektóre body albo śpiochy 62 mimo że wygląda jak w worku :P Tak mniej więcej ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia890722 wrote:
    mama julka, znalam, ale w troch innej wersji ;)
    Pierwszy raz usłyszałam tę piosenkę po włosku. Potem z bajki Disneya :-D
    Daj trochę słonka bo zazdreszczam :-D

Madzia890722 lubi tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha ha ha :)

Zmierzly u nas uzywa sie w znaczeniu marudny :) jak ktos jest marudny, humorzasty niezadowolony i nic mu nie pasi tzn ze jest zmierzly :D

Madzia890722, alicja_, Matleena, m@rzenie, Pchelkaa lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lips wrote:
    Hej, Próbowałam nauczyć naszego synka zasypiania samemu w łóżeczku niestety chyba mamy jakiś kryzys..
    Od 2 dni jak tylko go wkładam do łóżeczka to jest pisk. Na rękach zasypia w 2 sekundy a w łóżeczku sie za każdym razem rozbudza obojętne czy go trzymam na rękach minute czy pół godziny. On wogóle niewiele śpi ale wczoraj spał może 1,5 h w sumie w tym raz (prawie godzine) na rękach bo już chciałam zeby sie cokolwiek przespał. W nocy też się budził co 2 godziny a zawsze spał 6 godzin a póżniej 3 godziny. Jak mam to rozumieć ?

u nas podobnie od wczoraj mala jest nie swoja nie chce spac zasypia w hustawce bujana i to jeszcze otwiera oczy co chwile suszarka nie dziala wczoraj od 18 nie spala po kapieli zjadla i polezala widac bylo ze zmeczona a spac nie chiala marudzila plakala i zasnela dopiero po polnocy :/ a mnie chyba jakas depresja dopa jeste taka zla nic mi skie nie chce malz mnie doprowadza do szalu imo ze on sie zajmowal mala a ja spalam do po 12 albomam jakies przesilenie albo sama juz nie wiem:(

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Kurde to chyba ja jakas inna,daje wode z butelki bez żadnego przegotowania,primavere albo cisowianke,ewentualnie Nestle. Mleko robię zaraz jak Mala zje i wstawiam di podgrzewacza i tak stoi to mleko 3h w letniej wodzie bo co 3h Mala je. W nocy jak chce jesc idę biorę wyciągam i daje. Skończy jesc robię drugie i idę spać...
    Aha i nic nie sterylizuje. Myje butelki plynem nuk i potem machnę jeszcze wrzaca woda na koniec i wkladam na Malej ociekacz do butelek.

Inso ja tez robilam mleko na nieprzegotowanej primavera wlewalam wode do butelki butelke z woda podgrzewalam w mikrofali i robilam mleko ale zawsze przed samym jedzeniem bo czytalam ze maax mleko moze stac do godziny (tak isze na nutramigenie) bo bardzo szybko sie psuje, i wolalam nie ryzykowac. ale po wizycie u tesciowej, ktora zobaczyla, ze daje nieprzegotowana wode i sie krzywila jakby cytryne jadla stwierdzilam, ze moze ta to jest powodem tych dolegliwosci brzuszkowych malej i zaczelam gotowac ta primavere ale nic to nie zmienia, takze tez bede robila na nieprzegotowanej :P

Ps ja chcialam wziac mala na spacerek dzisiaj bo sloneczko swieci ale moj twierdzi ze wieje wiatr i mamy siedziec w domu wrrrrrrrrrrrrr

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • rewelka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m@rzenie wrote:
    Annielica mam pytanko :-) jak dużo jesz tych wafli ryżowych dziennie? Bo u nas już prawie tydzień bez kupki a termometr nie działa.
    Spróbuj pić herbatę z kopru włoskiego, Ja codziennie pije i nie mamy problemów :) jest kilka razy dziennie

m@rzenie lubi tę wiadomość

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • Ola_45 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 13:02

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    II transfer - 15.05.2025 - ❤️ 31/01/2026 🍀❤️

Został 1 ❄️

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie będę się bawić w prof. Miodka, ale do dziecka to zmierzły odnosi się że takie bez życia ;-)

Marzenie może podaj jakiś czopek bo chyba już za dlugo bez kupy.

Zieloneoliwki to chyba musisz wyjąć 74 na lato:-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2016, 14:43

m@rzenie lubi tę wiadomość

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Matleena, przeraża mnie nazwa "gorset silnie wyszczuplający" :P Bedzie mozna w tym oddychać? :P
    Ja dałam Delicol w piątek wieczorem a w sobotę wieczorem już była poprawa. :)

Misia, to ja podobnie do Ciebie- 167cm i 80kg :D

Flakonik, jak ja zazdroszczę!! Też chcę!!!

A ja odnośnie lata mam pytanie- jaki rozmiar ciuszków latem będą nosiły dzieciaczki? Wiem że to bardzo indywidualna kwestia, ale muszę przejrzeć kartony które podostawałam i nie wiem jakie powyjmować na wierzch. Kuba jest chudy i długi- powoli nie dopina się w niektóre body albo śpiochy 62 mimo że wygląda jak w worku :P Tak mniej więcej ?

mnie sie wydaje ze w zaleznosci od malucha 68/74? moja jeszcze w 56 cchodzi ale czesc juz musze odlozyc bo jej sie palce wyginaja :D tak wogole musze sie zaczac rozgldac za wiekszymi rozmiarkami jakichs fajnych ciuszkow :)

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_45 wrote:
    Dziewczyny ktore karmią mm (w wczesniej karmily piersią) jak dziecko przestawic calkiem na mleczko? Bo ja karmie mieszanie ale nie wiem jak calkiem przejsc. On bardzo czesto by chcial jesc ale po trochu. Podaje mu wody tez zeby jakies te przerwy zachowac w miare. Doradzcie cos :)

ja zaczelam dokarmiac coraz wiecej coraz wiecej az w koncu wogole cycka nie podawalam:)

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama julka ja mowie w jakim znaczeniu u nas sie uzywa slowa zmierzly :)

Np kasiag jest zmierzla po tym co napisala :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Ha ha ha :)

Zmierzly u nas uzywa sie w znaczeniu marudny :) jak ktos jest marudny, humorzasty niezadowolony i nic mu nie pasi tzn ze jest zmierzly :D

dokładnie :D

to tylko na śląsku tak się mówi? :P

Acik a znasz słowo "pokidać" ? :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Mama julka ja mowie w jakim znaczeniu u nas sie uzywa slowa zmierzly :)

Np kasiag jest zmierzla po tym co napisala :D

w słownik nie zaglądałam, ale rozumiem to jako bez życia :-D

W takim razie ja też jestem zmierzła od ostatniego tygodnia :-/

• natasza666 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, mam pytanie do tych z Was, ktore kupiły misia szumisia. Jesteście zadowolone? rzeczywiście dzieci śpią lepiej? Z jakiej strony warto je zamówić żeby nie kupić jakiegoś badziewia?
    Wcześniej nie byłam zainteresowana tematem, bo starszego synka odkładałam do łóżeczka i bez problemu zasypiał. Bartuś z kolei jest pieszczochem i sam zasypiać nie chce. W nocy nie da się odłożyć po karmieniu do łóżeczka :-/

p19udqk3vbg012ck.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Nie będę się bawić w prof. Miodka, ale do dziecka to zmierzły odnosi się że takie bez życia ;-)

Marzenie może podaj jakiś czopek bo chyba już za dlugo bez kupy.

Zieloneoliwki to chyba musisz wyjąć 74 na lato:-D

o nie, właśnie nie bez życia :P wręcz przeciwnie :P Antek jest dziś zmierzły i daje mi okropnie w kość :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2016, 15:04

• Acikk Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia890722 wrote:
    dokładnie :D

to tylko na śląsku tak się mówi? :P

Acik a znasz słowo "pokidać" ? :D
    Oczywiscie ze znam :P
    Malo tego jestem w tym mistrzem hehe zawsze sie czyms pokidam :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2016, 15:06

Madzia890722, alicja_, Matleena lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Oczywiscie ze znam :P
    Malo tego jestem w tym mistrzem hehe zawsze sie czyms pokidam :D

u mnie jeszcze się mówi pobździć :D chociaż jak tak zaczęłam to pisać to brzmi to trochę dwuznacznie :D

Acikk lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie ze Śląska, wiecie co znaczy pokidać? :D

‹‹ 2440 2441 2442 2443 2444 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ