Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMatleena, przeraża mnie nazwa "gorset silnie wyszczuplający"
Bedzie mozna w tym oddychać?
Ja dałam Delicol w piątek wieczorem a w sobotę wieczorem już była poprawa.
Misia, to ja podobnie do Ciebie- 167cm i 80kg
Flakonik, jak ja zazdroszczę!! Też chcę!!!
A ja odnośnie lata mam pytanie- jaki rozmiar ciuszków latem będą nosiły dzieciaczki? Wiem że to bardzo indywidualna kwestia, ale muszę przejrzeć kartony które podostawałam i nie wiem jakie powyjmować na wierzch. Kuba jest chudy i długi- powoli nie dopina się w niektóre body albo śpiochy 62 mimo że wygląda jak w workuTak mniej więcej ?
-
nick nieaktualny
-
lips wrote:Hej, Próbowałam nauczyć naszego synka zasypiania samemu w łóżeczku niestety chyba mamy jakiś kryzys..
Od 2 dni jak tylko go wkładam do łóżeczka to jest pisk. Na rękach zasypia w 2 sekundy a w łóżeczku sie za każdym razem rozbudza obojętne czy go trzymam na rękach minute czy pół godziny. On wogóle niewiele śpi ale wczoraj spał może 1,5 h w sumie w tym raz (prawie godzine) na rękach bo już chciałam zeby sie cokolwiek przespał. W nocy też się budził co 2 godziny a zawsze spał 6 godzin a póżniej 3 godziny. Jak mam to rozumieć ?
u nas podobnie od wczoraj mala jest nie swoja nie chce spac zasypia w hustawce bujana i to jeszcze otwiera oczy co chwile suszarka nie dziala wczoraj od 18 nie spala po kapieli zjadla i polezala widac bylo ze zmeczona a spac nie chiala marudzila plakala i zasnela dopiero po polnocya mnie chyba jakas depresja dopa jeste taka zla nic mi skie nie chce malz mnie doprowadza do szalu imo ze on sie zajmowal mala a ja spalam do po 12 albomam jakies przesilenie albo sama juz nie wiem:(
-
iNso87 wrote:Kurde to chyba ja jakas inna,daje wode z butelki bez żadnego przegotowania,primavere albo cisowianke,ewentualnie Nestle. Mleko robię zaraz jak Mala zje i wstawiam di podgrzewacza i tak stoi to mleko 3h w letniej wodzie bo co 3h Mala je. W nocy jak chce jesc idę biorę wyciągam i daje. Skończy jesc robię drugie i idę spać...
Aha i nic nie sterylizuje. Myje butelki plynem nuk i potem machnę jeszcze wrzaca woda na koniec i wkladam na Malej ociekacz do butelek.
Inso ja tez robilam mleko na nieprzegotowanej primavera wlewalam wode do butelki butelke z woda podgrzewalam w mikrofali i robilam mleko ale zawsze przed samym jedzeniem bo czytalam ze maax mleko moze stac do godziny (tak isze na nutramigenie) bo bardzo szybko sie psuje, i wolalam nie ryzykowac. ale po wizycie u tesciowej, ktora zobaczyla, ze daje nieprzegotowana wode i sie krzywila jakby cytryne jadla stwierdzilam, ze moze ta to jest powodem tych dolegliwosci brzuszkowych malej i zaczelam gotowac ta primavere ale nic to nie zmienia, takze tez bede robila na nieprzegotowanej
Ps ja chcialam wziac mala na spacerek dzisiaj bo sloneczko swieci ale moj twierdzi ze wieje wiatr i mamy siedziec w domu wrrrrrrrrrrrrr -
m@rzenie wrote:Annielica mam pytanko
jak dużo jesz tych wafli ryżowych dziennie? Bo u nas już prawie tydzień bez kupki a termometr nie działa.
jest kilka razy dziennie
m@rzenie lubi tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 13:02
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
I transfer - 09.2024 - 5t.💔
II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
III transfer - 12.2024 - nieudany
2 PROCEDURA IVF :
I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
II transfer - 15.05.2025 - ❤️ 31/01/2026 🍀❤️
Został 1 ❄️
-
nick nieaktualnyNie będę się bawić w prof. Miodka, ale do dziecka to zmierzły odnosi się że takie bez życia
Marzenie może podaj jakiś czopek bo chyba już za dlugo bez kupy.
Zieloneoliwki to chyba musisz wyjąć 74 na lato:-DWiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2016, 14:43
m@rzenie lubi tę wiadomość
-
ZieloneOliwki wrote:Matleena, przeraża mnie nazwa "gorset silnie wyszczuplający"
Bedzie mozna w tym oddychać?
Ja dałam Delicol w piątek wieczorem a w sobotę wieczorem już była poprawa.
Misia, to ja podobnie do Ciebie- 167cm i 80kg
Flakonik, jak ja zazdroszczę!! Też chcę!!!
A ja odnośnie lata mam pytanie- jaki rozmiar ciuszków latem będą nosiły dzieciaczki? Wiem że to bardzo indywidualna kwestia, ale muszę przejrzeć kartony które podostawałam i nie wiem jakie powyjmować na wierzch. Kuba jest chudy i długi- powoli nie dopina się w niektóre body albo śpiochy 62 mimo że wygląda jak w workuTak mniej więcej ?
mnie sie wydaje ze w zaleznosci od malucha 68/74? moja jeszcze w 56 cchodzi ale czesc juz musze odlozyc bo jej sie palce wyginajatak wogole musze sie zaczac rozgldac za wiekszymi rozmiarkami jakichs fajnych ciuszkow
-
Ola_45 wrote:Dziewczyny ktore karmią mm (w wczesniej karmily piersią) jak dziecko przestawic calkiem na mleczko? Bo ja karmie mieszanie ale nie wiem jak calkiem przejsc. On bardzo czesto by chcial jesc ale po trochu. Podaje mu wody tez zeby jakies te przerwy zachowac w miare. Doradzcie cos
ja zaczelam dokarmiac coraz wiecej coraz wiecej az w koncu wogole cycka nie podawalam:) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
dziewczyny, mam pytanie do tych z Was, ktore kupiły misia szumisia. Jesteście zadowolone? rzeczywiście dzieci śpią lepiej? Z jakiej strony warto je zamówić żeby nie kupić jakiegoś badziewia?
Wcześniej nie byłam zainteresowana tematem, bo starszego synka odkładałam do łóżeczka i bez problemu zasypiał. Bartuś z kolei jest pieszczochem i sam zasypiać nie chce. W nocy nie da się odłożyć po karmieniu do łóżeczka -
nick nieaktualnyMama-julka wrote:Nie będę się bawić w prof. Miodka, ale do dziecka to zmierzły odnosi się że takie bez życia
Marzenie może podaj jakiś czopek bo chyba już za dlugo bez kupy.
Zieloneoliwki to chyba musisz wyjąć 74 na lato:-D
o nie, właśnie nie bez życiawręcz przeciwnie
Antek jest dziś zmierzły i daje mi okropnie w kość
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2016, 15:04
-
Madzia890722 wrote:dokładnie
to tylko na śląsku tak się mówi?
Acik a znasz słowo "pokidać" ?
Malo tego jestem w tym mistrzem hehe zawsze sie czyms pokidamWiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2016, 15:06
Madzia890722, alicja_, Matleena lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny