Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMy chodzimy na rehabilitacje, m.in cwiczymy na asymetrie metoda ndt. U nas fizjoterapeutka masuje nozki i raczki oliwka, cwiczy z Franiem przewracajac go to na lewej to na prawej stronie, pilnuje aby ciałko łacznie z główka ukladalo sie w linii prostej itd. Ogolnie cwiczenia przyjemne przynajmniej dla mojeg małego. No i nam zaznaczyla aby przy pielegnacji pilniwac tego, zeby maly lezal prosto, patrzyl caly czas na nas, zeby zmieniac mu pozycje do spania naprzemiennie, zeby nie spal ciagle w jedna strone i tak samo zeby zabawki nie byly tylko po jednej stronie.kwiatakacji wrote:Dziewczyny czy któraś chodzi z dzieciaczkiem na rehabilitację z powodu asymetrii? My dostaliśmy skierowanie od pediatry i zastanawiam się jak to wygląda.
kwiatakacji lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa nie wchodzę w spodnie sprzed ciąży
Dużo kilosów poszło mi w tyłek i w biodra
Pracuję nad nimi 
Pytam o karuzelę, bo tak wszyscy dookoła zachwalają projektory, że takie pomocne przy zasypianiu i kupiliśmy dzisiaj w SMYKU karuzelę 3w1 Fisher Price i właśnie młoda sobie gwiazdki na suficie ogląda. Zobaczymy jak będzie z zasypianiem
Przeszliśmy też dzisiaj na Bebilon Pepti, za radą położnej, która podejrzewa u Pauli nietolerancję laktozy (ja zresztą też). Na razie dwa karmienia za nami.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny, mamy dziewczynek. W co planujecie ubrać córki do Chrztu?
Ja mam białe futerko i planuję kupić satynową sukieneczkę, rajstopy białe, kozaczki pluszowe i kapelusik polarowy. W kościele będzie jeszcze w śpiworze.
My robimy przyjęcie w domu. Mamy 35 gości zaproszonych i raczej wszyscy będą. To tylko najbliżsi. Mam ciocię, zawodową kucharę i ona z moją mamą wszystko ogarnie. Robimy w salonie gościnnym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 22:03
Moniusia89, pati_zuzia, m@rzenie, Dagietka, Madzisek, Pchelkaa, Matleena, Mama-julka, kwiatakacji, Dżulia, iNso87 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAle o ile sie nie myle, to te mleko zawiera laktoze, a nie zawiera białka mleka krowiego. Tylko nutramigen jest czysty pod tym wzgledem.Pchelka wrote:Przeszliśmy też dzisiaj na Bebilon Pepti, za radą położnej, która podejrzewa u Pauli nietolerancję laktozy (ja zresztą też). Na razie dwa karmienia za nami.
KASIAG24 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWydaje mi sie ze w skladzie powinno byc napisane. My podajemy nuteamigen to tam jest wyszczegolnione wszystko. Nasz pediatra tez mowil ze bebilon ma laktoze.Pchełka wrote:Megi, nie wiem nawet czy ma tą laktozę. A to jest gdzieś na opakowaniu napisane?
Pchełka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMeGi2986 wrote:Wydaje mi sie ze w skladzie powinno byc napisane. My podajemy nuteamigen to tam jest wyszczegolnione wszystko. Nasz pediatra tez mowil ze bebilon ma laktoze.
Jutro będziemy u pediatry to zapytam. Ale dzięki za informację
MeGi2986 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny a zielona kupna może być od zmiany mleka? Bo my wczoraj z bebiko przeszliśmy na nan i dzisiaj zielona kupka i taka gesciejsza niż zawsze a do tej pory zawsze były musztardowe.
Umęczyłam się godzinę żeby mały zasnął i jak już go odkładałam do łóżeczka to puścił pierda z kupką ale na szczęście udało się go przewinąć na śpiocha.
Ja w spodnie nie wchodzę z przed ciąży, zostało mi 10 kilo a chudnięciu nie pomaga moje pochłanianie słodyczy tonami, ale od jutra koniec i ostro biorę się za siebie
no i kurcze jutro mąż wraca do pracy
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySuerte wrote:ale przy kolkach by plakal non stop, a On jednak przestaje... krzyczy pol minuty, uspokaja się i znowu jak Mu się przelewa to krzyczy...
U Nas to samo bylo tylko ze ja kp, zdarzalo sie ze podczas jednego 20 minutowego karmienia podnosilam do odbijania po 10 razy. Strasznie sie przelewalo w brzuszku, wrecz bulgotalo, byla niby glodna lapala piers puszczala machala raczkami prezyla sie strasznie i piszczala. Kupilam espumisan w kroplach i daje jej na lyzeczce 7-10 kropli przed kazdym karmieniem (raz dalam do butli z mm to wypluwala bo zmienia smak mleka) i na drugi dzien widzialam juz poprawe, przelewa sie nadal ale jest spokojna, potrafi ciagnac 5 min z przerwami ale nie puszcza piersi, wrescie kp daje mi i vorce satysfakcje. Moze i Ty sprobuj?
Ja na te problemy z brzuszkiem probowalam dicoflor ale nie pomogl -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 13:02
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
I transfer - 09.2024 - 5t.💔
II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
III transfer - 12.2024 - nieudany
2 PROCEDURA IVF :
I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
II transfer - 15.05.2025 - ❤️ 31/01/2026 ❤️Zdrowy chłopiec 👶🏻
Został 1 ❄️

-
nick nieaktualnyWreszcie Was nadrobilam i mam nadzieje ze czesciej bede mogla zagladac w ciagu dnia i byc na biezaco.
U Nas masakra po szczepionce, az zaczelam zalowac ze zaszczepilismy:-( wczoraj byl taki pisk, krzyk niczym nie dalo sie jej uspokoic na wieczor. Plakala ok 30 min az zadzwonilam do lekarza bo mowil w dniu szczepienia ze takim objawem moze byc powiklanie poszczepienne. Kazql przyjechac wiec my z placzacym dzieckiem w samochod zbadal ja i twierdzi ze ok, corcia na szczescie u niego w gabinecie sie uspokoila juz bo jakby plakalq to z tamtad bym na pewno nie wyszla. Wrocilismy do domu a ja glupia naczytalam sie w internecie o nieukojonym placzu dziecka po szczepieniu ktory swiadczy o bardzo powaznej reakcji centralnego ukladu nerwowego na szczepionke (dziecko tak strasznie cierpi ze nie daje sie utulic) o chorobach, problemach z rozwojem. Nie spalam cala noc tylko obserwowalam corcie. Tak sie boje ze cos moze byc nie tak
dzis tez taka niespokojna jak nie ona, przeciez do dnia szczepionki prawie caly czas spala a teraz to 2 godz w ciagu dnia to maks i to strasznie drzy, jakas niespokojna.
Pewnie nie wiele z Was przeczyta moje wypociny ale musialam sie wygadac. Maz oczywiscie uspokaja mnie ze panikuje ale widze ze sam sie martwi w dodatku tyle ostatnio pracuje a ja z tym wszystkim sama
-
nick nieaktualnyMegi a Wy przy tych rehabilitacjach normalnie szczepicie Franka?
Bo Nam pediatra mowil wlasnie ze przy rehabilitacjach np z powodu asymetrii nie powinno sie szczepic bo uklad nerwowy jest oslabiony i czesciej dochodzi do powiklan i siostra z blizniakami zaszczepila 1 dawke pozniej na rehabilitacje zaczeli chodzic to wstrzymali im szczepienia- neurolog zabronila bo wlasnie ze uklad nerwowy jest oslabiony i ze dla takiego malego organizmu szczepionka to wielkie obciazenie z ktorym sobie moze nie poradzic no i chlopcy maja 7 msc i dopiero teraz 2 dawke dostana bo rehabilitacje juz zakonczyli -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 13:02
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
I transfer - 09.2024 - 5t.💔
II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
III transfer - 12.2024 - nieudany
2 PROCEDURA IVF :