Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnykwiatakacji wrote:Dziewczyny czy któraś chodzi z dzieciaczkiem na rehabilitację z powodu asymetrii? My dostaliśmy skierowanie od pediatry i zastanawiam się jak to wygląda.
kwiatakacji lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa nie wchodzę w spodnie sprzed ciąży
Dużo kilosów poszło mi w tyłek i w biodra
Pracuję nad nimi
Pytam o karuzelę, bo tak wszyscy dookoła zachwalają projektory, że takie pomocne przy zasypianiu i kupiliśmy dzisiaj w SMYKU karuzelę 3w1 Fisher Price i właśnie młoda sobie gwiazdki na suficie ogląda. Zobaczymy jak będzie z zasypianiem
Przeszliśmy też dzisiaj na Bebilon Pepti, za radą położnej, która podejrzewa u Pauli nietolerancję laktozy (ja zresztą też). Na razie dwa karmienia za nami.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny, mamy dziewczynek. W co planujecie ubrać córki do Chrztu?
Ja mam białe futerko i planuję kupić satynową sukieneczkę, rajstopy białe, kozaczki pluszowe i kapelusik polarowy. W kościele będzie jeszcze w śpiworze.
My robimy przyjęcie w domu. Mamy 35 gości zaproszonych i raczej wszyscy będą. To tylko najbliżsi. Mam ciocię, zawodową kucharę i ona z moją mamą wszystko ogarnie. Robimy w salonie gościnnym.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 22:03
Moniusia89, pati_zuzia, m@rzenie, Dagietka, Madzisek, Pchelkaa, Matleena, Mama-julka, kwiatakacji, Dżulia, iNso87 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPchelka wrote:Przeszliśmy też dzisiaj na Bebilon Pepti, za radą położnej, która podejrzewa u Pauli nietolerancję laktozy (ja zresztą też). Na razie dwa karmienia za nami.
KASIAG24 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPchełka wrote:Megi, nie wiem nawet czy ma tą laktozę. A to jest gdzieś na opakowaniu napisane?
Pchełka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMeGi2986 wrote:Wydaje mi sie ze w skladzie powinno byc napisane. My podajemy nuteamigen to tam jest wyszczegolnione wszystko. Nasz pediatra tez mowil ze bebilon ma laktoze.
Jutro będziemy u pediatry to zapytam. Ale dzięki za informacjęMeGi2986 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny a zielona kupna może być od zmiany mleka? Bo my wczoraj z bebiko przeszliśmy na nan i dzisiaj zielona kupka i taka gesciejsza niż zawsze a do tej pory zawsze były musztardowe.
Umęczyłam się godzinę żeby mały zasnął i jak już go odkładałam do łóżeczka to puścił pierda z kupką ale na szczęście udało się go przewinąć na śpiocha.
Ja w spodnie nie wchodzę z przed ciąży, zostało mi 10 kilo a chudnięciu nie pomaga moje pochłanianie słodyczy tonami, ale od jutra koniec i ostro biorę się za siebie
no i kurcze jutro mąż wraca do pracy -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySuerte wrote:ale przy kolkach by plakal non stop, a On jednak przestaje... krzyczy pol minuty, uspokaja się i znowu jak Mu się przelewa to krzyczy...
U Nas to samo bylo tylko ze ja kp, zdarzalo sie ze podczas jednego 20 minutowego karmienia podnosilam do odbijania po 10 razy. Strasznie sie przelewalo w brzuszku, wrecz bulgotalo, byla niby glodna lapala piers puszczala machala raczkami prezyla sie strasznie i piszczala. Kupilam espumisan w kroplach i daje jej na lyzeczce 7-10 kropli przed kazdym karmieniem (raz dalam do butli z mm to wypluwala bo zmienia smak mleka) i na drugi dzien widzialam juz poprawe, przelewa sie nadal ale jest spokojna, potrafi ciagnac 5 min z przerwami ale nie puszcza piersi, wrescie kp daje mi i vorce satysfakcje. Moze i Ty sprobuj?
Ja na te problemy z brzuszkiem probowalam dicoflor ale nie pomogl -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 13:02
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
I transfer - 09.2024 - 5t.💔
II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
III transfer - 12.2024 - nieudany
2 PROCEDURA IVF :
I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
II transfer - 15.05.2025 - ❤️ 31/01/2026 🍀❤️
Został 1 ❄️
-
nick nieaktualnyWreszcie Was nadrobilam i mam nadzieje ze czesciej bede mogla zagladac w ciagu dnia i byc na biezaco.
U Nas masakra po szczepionce, az zaczelam zalowac ze zaszczepilismy:-( wczoraj byl taki pisk, krzyk niczym nie dalo sie jej uspokoic na wieczor. Plakala ok 30 min az zadzwonilam do lekarza bo mowil w dniu szczepienia ze takim objawem moze byc powiklanie poszczepienne. Kazql przyjechac wiec my z placzacym dzieckiem w samochod zbadal ja i twierdzi ze ok, corcia na szczescie u niego w gabinecie sie uspokoila juz bo jakby plakalq to z tamtad bym na pewno nie wyszla. Wrocilismy do domu a ja glupia naczytalam sie w internecie o nieukojonym placzu dziecka po szczepieniu ktory swiadczy o bardzo powaznej reakcji centralnego ukladu nerwowego na szczepionke (dziecko tak strasznie cierpi ze nie daje sie utulic) o chorobach, problemach z rozwojem. Nie spalam cala noc tylko obserwowalam corcie. Tak sie boje ze cos moze byc nie takdzis tez taka niespokojna jak nie ona, przeciez do dnia szczepionki prawie caly czas spala a teraz to 2 godz w ciagu dnia to maks i to strasznie drzy, jakas niespokojna.
Pewnie nie wiele z Was przeczyta moje wypociny ale musialam sie wygadac. Maz oczywiscie uspokaja mnie ze panikuje ale widze ze sam sie martwi w dodatku tyle ostatnio pracuje a ja z tym wszystkim sama -
nick nieaktualnyMegi a Wy przy tych rehabilitacjach normalnie szczepicie Franka?
Bo Nam pediatra mowil wlasnie ze przy rehabilitacjach np z powodu asymetrii nie powinno sie szczepic bo uklad nerwowy jest oslabiony i czesciej dochodzi do powiklan i siostra z blizniakami zaszczepila 1 dawke pozniej na rehabilitacje zaczeli chodzic to wstrzymali im szczepienia- neurolog zabronila bo wlasnie ze uklad nerwowy jest oslabiony i ze dla takiego malego organizmu szczepionka to wielkie obciazenie z ktorym sobie moze nie poradzic no i chlopcy maja 7 msc i dopiero teraz 2 dawke dostana bo rehabilitacje juz zakonczyli -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 13:02
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
I transfer - 09.2024 - 5t.💔
II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
III transfer - 12.2024 - nieudany
2 PROCEDURA IVF :