X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    Bebiko. probowalam zmienić kilka razy, ale to najlepsze jest...

i w ogóle jak On się cisnie podczas jedzenia to czesto w trakcie przez to ulewa potem tyle, że muszę Go przebierać, a potem znowu karmić bo znowu glodny jest :/
    dzisiaj jak usnal o 22 to sie obudzil 2.30 (i tu ulal, bo kupke cisnal w trakcie a potem usnal jak Go karmilam znowu), potem 4 i wstal o 7.30, więc zle nie bylo, ale to codziennie sa inne godziny :/

A napisz jeszcze jaką butelką karmisz i jaki masz smoczek?

• Ańdźka Przyjaciółka

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Bardzo chciałabym się Was poradzić. Piszecie jak fajnie Wasze dzieciaczki się uśmiechają. Ja u swojej Marysi zauważyłam kilka uśmiechów tylko podczas snu, a ma już skończone 6 tygodni. Czy którejś z was dziecko także jeszcze się nie uśmiecha? Nie daje mi to spokoju :(

oar89n7365w282rm.png
    8p3odqk3z3anr6pg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Słuchajcie, jeśli mój jak się urodził nosił rozmiar 56/62 , teraz ma 62 to jakie mu kupić ubranko do chrztu jak mamy za miesiąc? 68?

I muszę się pochwalić, waga ruszyła. Rano na czczo było 70,1kg, a po kawie 70,7kg a przed weekendem było cały czas 71,5kg. To jeszcze tylko 10,5kg do wagi sprzed ciąży ;)

Matleena ja bym zaczekała z zakupem jeszcze trochę. Ale kupiłabym 68/74.
    Tak są numerowane te ubranka do Chrztu najczęściej. Ja takie kupuję. Bo kupię chyba komplet z płaszczykiem polarowym i jeszcze mam nadzieję, że go wykorzystam.

A może któraś z Was ma do odsprzedania jakiś ładny komplecik dla dziewczynki?
    Jak rodziłam ostatniego synka to z dziewczynami na forum robiłyśmy wspólne zakupy. Jak miałyśmy chrzciny co tydzień to składałyśmy się np. we trzy na jendo ubranko i przesyłałyśmy sobie co tydzień. Bo drogie takie ubranka są :-)

alicja_ lubi tę wiadomość

• rewelka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Słuchajcie, jeśli mój jak się urodził nosił rozmiar 56/62 , teraz ma 62 to jakie mu kupić ubranko do chrztu jak mamy za miesiąc? 68?

;)

Mam ten sam dylemat, i chyba poczekam do końca z kupnem ubranka, żeby na pewno było dobre.

Nam wczoraj Tobiś do 22 ryczał, jeszcze nigdy tak przeraźliwie nie płakał, ale pewnie to spowodowane było długą jazdą samochodem, i później jeszcze znajomi u nas byli, mam nadzieję, że to tylko jeden dzień przeżywania był :\ bo nawet jak płacze do tej 21 to nie aż tak jak wczoraj :\

Pchełkaa byłaś już w lidlu po biustonosz? Ja chcę pójść po 14 na spacer od razu byśmy tam wstąpili.

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • lilianna Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam po dłuższej przerwie. Niestety nie jestem w stanie was nadrobić.

Moja córka ma chyba jakiś kryzys... Praktycznie w ogóle nie śpi. Jedynie po 40min. po karmieniu po czym się budzi i leży albo marudzi i tak w kółko do kolejnego karmienia zarówno w dzień jak i w nocy...
    Ja bynajmniej już padam że zmęczenia... :-(

Czy u was któraś miała tak albo podobnie?

3i49p07wxglh0lzs.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 08:48

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    hej, moja Pola po szczepieniu 5w1 i żółtaczce przez dzień była taka płaczliwa jakby pamiętała i sobie przypominała. Generalnie mam wrażenie, że będzie pamiętliwą osóbką :)

A gdzie robicie chrzciny i na ile osob?

U nas przygotowania do chrzcin pełną parą. Chrzest w niedziele :)

Moja tez strasznie pamietliwa i z takim zalem placze i patrzy i taka smutna minle robi. A jak zlapalam ja niechcacy za udo gdzie byla kluta to zrobila taka mine i spojrzala na mnie ze az plakac mi sie chcialo. Ale dzis juz troszke lepiej. Caly czas w chuscie nosze ja, teraz potrzebuje chyba bliskosci bo co ja odkladam to marudzi a w chuscie i ja zadowolona bo mam ja przy sobie i nie latam co chwile zagladac i ona ze mamusia blisko :-)

Czy ktoras mama posiada ksiazke zaklinaczka dzieci? Polecacie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 11:30

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:
    Mam ten sam dylemat, i chyba poczekam do końca z kupnem ubranka, żeby na pewno było dobre.

Nam wczoraj Tobiś do 22 ryczał, jeszcze nigdy tak przeraźliwie nie płakał, ale pewnie to spowodowane było długą jazdą samochodem, i później jeszcze znajomi u nas byli, mam nadzieję, że to tylko jeden dzień przeżywania był :\ bo nawet jak płacze do tej 21 to nie aż tak jak wczoraj :\

Pchełkaa byłaś już w lidlu po biustonosz? Ja chcę pójść po 14 na spacer od razu byśmy tam wstąpili.

Bylam od razu po 8, zakupilam dwa jeden bialy usztywniany 80c i drugi bialo kremowy tez usztywniany w tym samym rozmiarze. Jestem mega zadowolona. Zbieralam sie do zakupu usztywnionego od porodu ale te ceny mnie zniechecaly a tu za 27 zl, wiec warto :-) fajne sa tez narzutki takie jakby kolderki- wzielam zeby rozlozyc na podlodze i polozyc mloda z zabawkami.

• gosia mmr Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kacperek powoli zdrowieje z zapalenia ucha. Czeka nas szczepienie i nie wiem na co się zdecydować 5w1, 6w1? Szczepicie na rotawirusy i penumokiki?

Matleena, pati_zuzia lubią tę wiadomość

tb73hdge49irrilb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ańdźka mój się uśmiecha od paru dni, ale to jeszcze nieświadomie.

Pchełka super pomysł z tymi wspólnymi zakupami. Jednak nie mogę dołączyć wiadomo dlaczego ;-)

Lilianna my chyba jesteśmy po kryzysie. Tygodniowym także ten.

Acikk Antoś robi postępy.

Inso bucików Zazdreszczam. Biedra full wypas :-D

iNso87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk, to teraz próbujcie już usypiać w łóżeczku :-) Moze przy karuzelce właśnie ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia mmr wrote:
    Kacperek powoli zdrowieje z zapalenia ucha. Czeka nas szczepienie i nie wiem na co się zdecydować 5w1, 6w1? Szczepicie na rotawirusy i penumokiki?

będę znowu (starszy był)szczepić refundowanymi plus te dodatkowe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 12:01

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę się pochwalić że przyszła do mnie.paczka.od.Czarnamaliny. Miś Szumiś super i pampki, jak za darmo :-D Zadowoleni jesteśmy oboje. Jo suszarka też bo tylko leżała na podłodze he he.

MeGi2986, Acikk, Pchelkaa, iNso87, alicja_, Moniusia89, czarnamaalina lubią tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzka moj tez sie usmiecha jak sie robi przed nim debila z siebie :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • lips Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilianna wrote:
    Witam po dłuższej przerwie. Niestety nie jestem w stanie was nadrobić.

Moja córka ma chyba jakiś kryzys... Praktycznie w ogóle nie śpi. Jedynie po 40min. po karmieniu po czym się budzi i leży albo marudzi i tak w kółko do kolejnego karmienia zarówno w dzień jak i w nocy...
    Ja bynajmniej już padam że zmęczenia... :-(

Czy u was któraś miała tak albo podobnie?

A karmisz piersią ? Bo moze jest to kryzys laktacyjny 6 tygodnia. Czytałam o nim ostatnio bo u nas chyba też go przechodzimy. Chodzi o to że dziecko rośnie i domaga się duużo jedzenia. No i oprócz tego marudzi i chce być non stop na rekach.

Dziewczyny karmiące piersią: zauwałyłyście u siebie taki kryzys laktacyjny ? U san niestety częśiej budzi sie w nocy. Wcześniej spał ciągiem ponad 6 godzin a od dwóch dni budzi się co 3 godziny a nawet i częściej. Dlatego właśnei myśle ze to ten kryzys. Pewnie rośnie i potrzebuje sporo jedzonka. Mam nadzieje ze to minie.

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JA mialam ta ksiazke i przy Gabrysiu mi pomogla :) dalam ja przyjaciolce,ale ona z niej nie skorzystala, ale jest w ciazy z dr dzieckiem i powiedziala,ze sprobuje dzialac wedlug niej,zeby jej zycie bylo latwiejsze i teraz ma ja druga przyjaciolka nasza i musze zapytac czy czytala,ale chyba nie. Mi sie wydaje,ze kto co lubi i na pewno tzreba duzo cierpliwosci. nie wszytskim na pewno pasuje ta metoda i nie zadziala, u nas sie sprawdzila,choc mi najbardziej chodzilo o usypianie :)
    jesli chodzi o chrzcciny to jaj mam nadzieje na marzec najpozniej kwiecien. Gabrysiowi kupilam taki komplet,ze pzoniej mogl go normalnie ubierac do ksociola czy na jakies wyjscia do restauracji ;) i nie byl bialy :) a prezentowal sie tak

dla Maksia tez pewnie wybiore cos uniwersalnego, juz mialam upatrzony,ale to na czerwiec jak cieplo, bo krotkie spodenki i rekawek,bede musiala zdecydowac sie na cos innego,no chyba,zeznowu wyjdzie tak,ze chrzest bedzie koncem maja poczatkiem czerwca :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 11:05

Nadulka, Mama-julka, Pchełka, lilianna, Matleena, Dżulia, iNso87, rewelka, Moniusia89, Madzisek, MeGi2986, genoweffa lubią tę wiadomość

• lilianna Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lips wrote:
    A karmisz piersią ? Bo moze jest to kryzys laktacyjny 6 tygodnia. Czytałam o nim ostatnio bo u nas chyba też go przechodzimy. Chodzi o to że dziecko rośnie i domaga się duużo jedzenia. No i oprócz tego marudzi i chce być non stop na rekach.

Dziewczyny karmiące piersią: zauwałyłyście u siebie taki kryzys laktacyjny ? U san niestety częśiej budzi sie w nocy. Wcześniej spał ciągiem ponad 6 godzin a od dwóch dni budzi się co 3 godziny a nawet i częściej. Dlatego właśnei myśle ze to ten kryzys. Pewnie rośnie i potrzebuje sporo jedzonka. Mam nadzieje ze to minie.

Tak karnie piersią. Faktycznie o jedzenie domaga się nawet co godzinę... Może to ten kryzys o którym piszesz... Oby to szybko minęło. To dopiero 3taki dzień i noc a ja już mam dość :-(

3i49p07wxglh0lzs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso, wysłałam Ci zaproszenie. Jak możesz to podeślij mi zdjęcie tego ubranka do Chrztu i jaki to rozmiar :-)

iNso87 lubi tę wiadomość

• Matleena Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 08:48

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Też czegoś takiego szukam tylko żeby biała koszula była i muszka.

To może zobacz to:
    http://allegro.pl/ubranko-do-chrztu-komplet-dla-chlopca-r68-2-wzory-i5669487416.html
    :-)

‹‹ 2450 2451 2452 2453 2454 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ