X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 08:47

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2016, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    ale przy kolkach by plakal non stop, a On jednak przestaje... krzyczy pol minuty, uspokaja się i znowu jak Mu się przelewa to krzyczy...

Robi sobie przerwy od płaczu bo nie ma siły dalej płakać skoro płacze tak, że aż ma bezdech i robi się siny :-/ Niestety musimy to jakoś przetrwać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2016, 23:20

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2016, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa nie czytaj neta rozumiem cie ze sie martwisz ale Irenka moze bardziej przezywa szczepienie i moze byc taka przez 2-3 dni po szczepieniu trzymam kciuki zeby malej przeszlo :)

Ja staram sie karmic co 3 godziny ale jesli wola 15-20 min wczesniej przy ktoryms karmieniu to mu daje bo woda pomaga na chwile i dalej placz ale tak to mamy stale godz 9 12 15 18 21 4

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2016, 23:16

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2016, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 14:40

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2016, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Acikk Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 02:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa ja tez przeczytalam ;)
    Wcale Ci sie nie dziwie ze sie martwisz ja bym chyba osiwiala i juz na sama mysl sie boje tych szczepien :/
    Ale jak lekarzcpowiedzial ze ok to musisz mu ufac no bo co zrobisz :) pewnie mala tez czuje ze sie deberwujesz !!
    U nas dzisiaj dziwna noc ale jeszcze sie nie skonczyla wiec napisze Wam rano co tu u nas sie podzialo :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 02:54

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 03:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełkaa tak jak dziewczyny pisza, nie martw sie na zapas, nie czytaj neta, wiem ze łatwo mi mowic ale wierze że wszystko bedzie dobrze. 3majcie sie cieplo i buziole dla małej :*
    Co do szczepień to nam nikt nie powiedział zeby opozniac ze wzgledu na asymetrie, ale zeby nie szczepic wczesniej niz wskazuje na to wiek korygowany, no i dopoki pogoda sie nie unormuje bo teraz pelno zarazkow jest. Ogolnie jakos kazdy radzi zeby postarac sie w miare jak najdluzej poczekac bo im maly bedzie wiekszy tym lepiej zniesie szczepienia. Wiec narazie odwlekamy mimo ze przychodnia juz zaczyna sie upominac. Na poczatku marca mamy wizyte u neurologa to zobacze co powie.

Dziewczyny a ja dostałam pierwszy okres po cc!! Dopiero!! Myslalam ze wczesniej juz mialam ale to bylo jakies delikatne plamienie. A teraz to ze mnie tak leci ze musze podklady nosic bo podpaski po chwili byly przesiakniete :( zaczynam zle sie czuc, wzielam juz pare apapow w dzien bo bol byl coraz silniejszy. Z malym maz ciagle teraz siedzi i go karmi i oporzadza. Az boje sie jak pojdzie do pracy za 3h :(

• Matleena Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 03:44

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 08:48

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 05:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka współczuję, ale nie czytaj internetu.Nam pediatra mówił,że może być nieutulony płacz po szczepieniu i różne inne objawy.Jeżeli lekarz mówi,że jest ok to tego się trzymaj.Obserwuj małą ale nie doszukuj objawów. Niestety wiem jak to trudno, sama właśnie poczytałam o asymetrii i mam wrażenie,że wszystko przy małej robimy źle a większość jej ruchów jest nieprawidłowa. Na szczęście pediatra powiedział,że to nieduża asymetria, ale ja po szperaniu w necie mam ochotę biec dzisiaj do neurologa i robić usg główki. Tak to działa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Pchełka ja ubieralam tak jak napisalas na chrzest,futerko,sukieneczka,kaftaniki,spodenki itp ale spiworka nie miałam otulilam Mala kocem :) i bylo ok.
    Tez mielismy tylu gości i robiłam w restauracji.

Madzisek u Nas sa zielone a potem odrazu leci musztardowa i nie mamy zmiany mleka. Ja mowie,ze ta pierwsza co wychodzi to stara kupka..a potem to co zjadła niedawno bo Mala robi raz dziennie albo co drugi dzien a je dużo takze ten..tak sobie tlumacze;) ale nic sie nie dzieje.

Ola_45 jesli chce pól h wczesniej to daj normalnie. U Mas tez tak czasem jest,ze chce wczesniej a np następne karmienie jest o czasie bo spi ;) takze mysle,ze pól h nie robi różnicy. Ja nawet jak mam karmienie o 12 to Mala chce juz o 11:30 dam Jej,polaze z Nia odbije itp a potem o 12 dokańcza jak zostawila albo dorabiam jeszcze mala ilosc,odbije i idzie spac.

Pchelkaa nie denerwuj sie bo i dziecko będzie się niepokoić tym bardziej jak karmisz kp ;) Malo to będzie uspakajające ale czasem tak jest,ze jedno będzie marudne,drugie będzie płakać,trzecie ma gorączkę a czwarte przejdzie bez żadnego bolu...a co to za szczepienie miałaś?które tak podzialalo?
    5w1 i na zoltaczke

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny<3 wiem ze macie racje i noe nalezy doszukiwac sie no ale takoe jestesmy my matki.
    Dzis idziemy na badanie krwi, czy dzieci przy pobieraniu rowniez placza? No i do lidla lece za stanikiem do karmienia, mysle ze mohery za tym sie nie rzuca ;-)

Ola_45, kwiatakacji lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso moja tez dzwiga glowke jak lezy na plecach ale nie az tak zeby do kolan pomimo ze nozki podnosi w tym samym czasie

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa, to może być taka trauma poszczepienna. Irenkę zabolało a niektóre dzieci mają coś takiego , że im się później przez dłuższy czas nawet dotyk kojarzy z bólem :-(
    Ale myślę, że to niedługo minie...Nasza Paulinka też bardzo ciężko przechodziła czas po szczepieniu. Około tygodnia była rozbita. Miałam wrażenie, że jej się to śni.
    Poza tym niektóre dzieci rzeczywiście źle reagują na 5w1, bo jest to spore obciążenie dla układu immunologiicznego. Ja mam porównanie bo wszystkich synów szczepiłam refundowanymi, pojedynczymi a córkę 5w1 bo mąż się uparł.
    Chłopcy reagowali praktycznie bezobjawowo a mała bardzo źle :-(

Suerte, dobrze by było, żebyś nakarmiła pełną porcją na raz, bo wtedy dziecko pośpi chwilę dłużej. Ale jak się nie da...
    A jakim mm karmisz?

• Acikk Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co sie u nas wczoraj wydarzylo...
    Ogolnie duzo wczoraj spacerowalismy bo bylismy u jednych i drugich rodzicow, wszedzie wozkiem wiec antrk sie mega dotlenil.

Wieczorem se siedzimy z mezem antek jak zwykle ok 21 zjadl my patrzyli na tv a on se lezal na macie i pedalowal jak zwykle :) no i zawsse jak sie znudzi to zaczyna marudzic wtedy ja go owijam i sie usypiamy. I tak lezal lezal ja mowie fo meza kurde jaki grzeczny tyle czasu lezy, po 22 patrze na niego a on spi :D
    Pierwszy raz odkad sie urodzil to mu sie takie cos zdarzylo bo tak to albo na cycu albo tulony albo w wozku albo w aucie :D takze szok.
    I tak mysle no bo juz go nie owinelam do snu i obudzil mi sie o 2. A tak to zawsze 4-5. I o dziwo nie chcial jesc , tulilam go prawie godzine i usnal dalej :) i obudzil na papu jak zwykle 4:30 i teraz punkt 8.

Ale sie rozpisalam :D zastanawiam sie czemu sie obudzil o tej 2 czy dlatego ze nie byl owiniety i latwiej sie rozbudzil przeznto czy dlatego ze pierwszy raz byl w nocy w swoim pokoju :P

iNso87 lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acik no to postepy robi ten Twoj Antos :-)

No Mozliwe ze jej sie sni i pamieta o bolu :-(

A na pobraniu krwi ryk niesamowity w dodatku nie mogla sie wkluc i dwa razy probowala a ze nalo krwi udalo sie pobrac to jeszcze paluszek kluty byl.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, moja Pola po szczepieniu 5w1 i żółtaczce przez dzień była taka płaczliwa jakby pamiętała i sobie przypominała. Generalnie mam wrażenie, że będzie pamiętliwą osóbką :)

U nas przygotowania do chrzcin pełną parą. Chrzest w niedziele :)

Pchelkaa lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 08:48

Pchelkaa, Mama-julka, Moniusia89 lubią tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Martosza83 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ja niby waga sprzed ciaży ale brzuch inny:(

f2wlanlibm0fi1og.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martosza83 wrote:
    Kurcze ja niby waga sprzed ciaży ale brzuch inny:(
    U mnie teez taki flaker. Nigdy nie mialam płaskiego brzucha ale teraz to wogole taki rozlazly blee

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
‹‹ 2449 2450 2451 2452 2453 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ