Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDzięki dziewczyny za rady
maz zrobil w innym smoczku wieksza dziurke i od razu lepiej mu sie je
takze nowe smoczki juz zamowione.
Co do alko to my nieraz sobie piwko jakies wypijemy, delikatnie ale wiadomo ze tez interesujemy sie malym w tym czasiealicja_ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnym@rzenie wrote:A ja kupiłam w końcu tą chustę że splotem skośnokrzyżowym tylko używaną. Od wczoraj robiłyśmy kilka podejść ale mała krzyczy jak opętana jak ją próbuję zawinąć
i nie wiem czy robię coś źle czy może to wina tego że mamy chyba ten skok rozwojowy teraz bo ogólnie nic jej nie pasuje...
mój też nie lubi jak się go wkłada w chustę, ale jak już jest zawiązany to się uspokaja i zasypiabądź wytrwała
bo jak już będzie zawiązana i blisko Ciebie to będzie inaczej
m@rzenie, Pchelkaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAle produkujecie...
Kurde czytam Was i zazdroszczę że Wasze dzieciaczki mają takie długie przerwy w jedzeniu. U mnie 3 godziny z zegarkiem w ręku i zjada 100-120ml. Zaczął mieć problemy z kupą, bardzo się pręży i płacze jak idzie mimo że cay czas dajemy Bebilon Pepti, Delicol, troszkę Infacolu i Dicoflor- tak jak lekarka zaleciła...
No i ma bardzo niespokojny sen, macha rączkami i skrzeczy przez co spać nie może- nie wiem co mogę zrobić ?
Znowu zakładałam dziś śpiochy na 62 i ledwo je dopięłama na szerokość dużo luzu, chcemy chrzciny robić maj-czerwiec i rozglądam się za jakimś ubrankiem ale pojęcia nie mam jakiego rozmiaru w ogóle szukać.
Inso, na bazarku widziałam że szukasz szumisia- a wydaje mi się że któraś z dziewczyn u nas pisała że sprzeda za połowę ceny
co do alko to ja też się boję właśnie że coś się zacznie dziać i oskarżą mnie później o jakieś zaniedbanie dziecka czy coś. Bo u nas w kraju patologia sobie żyje i ma wszystko w dupie, ale jak matka z ojcem wypiją po piwku czy drinku i coś się stanie dziecku to w gazetach jest "pijana matka..." Dlatego nie pijemy oboje, wolę zostawić wieczorem dziecko pod opieką teściowej i mieć spokojną głowę i sumienie.
A czy któraś zaczęła już brać tabletki antykoncepcyjne?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2016, 13:10
iNso87 lubi tę wiadomość
-
Suerte wrote:Boże Dziewczyny od 2-3 tygodni karmienie to katorga dla mnie i Małego. mam wrażenie, że mi zeskoczy z kolan, odpycha sie nóżkami, wygina w łuk brzuszkiem do góry, otwiera az oczy taki przerazony jak mu bulgocze w tym brzuchu, az palcami czuje te wibracje na jego brzuszku i plecach. Tu chce jeść, a tu co chwile wypycha butle... ale podczas snu ciumka spokojnie... oszaleje... POMOCY!7w3d 💔
-
iNso87 wrote:Dziewczyny zmieniacie w nocy pampersy? Bo u Nas Lena jak ma zmieniony o 20-21 idzie spac, ma te dwie przerwy na jedzenie 24,3 potem o 6.. I wstaje kolo 7-8 i wtedy Jej zmieniam a tam moze z raz czy dwa nasiusiane... Tez tak macie?
iNso87 lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
Acikk wrote:Dziewczyny moze glupie pytanie ale nie macie problemu z tym zeby sie napic z mezami alko?
Bo mam taka znajoma ktorej dziecko ma 2 lata i powiedziala ze odkod on sie urodzil to nigdy sie z nezem nawrt piwa nie napila bo "co jakby trzeba małym do szpitala jechac" no chyba tak troche glupio zyc ciagle z mysla ze pojade z dzieckiem do szpitala...
już bez przesady, drink czy piwko to nie wielkie picie, po godzinie, dwóch już nic we krwi nie ma, a zawsze karetke można wezwać. Ale jak mamy jakąś większą impre, to zawsze pilnuję, żeby ktoś trzeźwy z prawkiem był.
Acikk, Pchelkaa lubią tę wiadomość
7w3d 💔 -
nick nieaktualnyAcikk wrote:Dziewczyny moze glupie pytanie ale nie macie problemu z tym zeby sie napic z mezami alko?
Bo mam taka znajoma ktorej dziecko ma 2 lata i powiedziala ze odkod on sie urodzil to nigdy sie z nezem nawrt piwa nie napila bo "co jakby trzeba małym do szpitala jechac" no chyba tak troche glupio zyc ciagle z mysla ze pojade z dzieckiem do szpitala...
Idąc tym tokiem rozumowania, to nie napiją się wspólnie do 18-ki -
nick nieaktualnyMatleena wrote:Byliśmy wczoraj u księdza. Chrzcimy 5 marca. To teraz ostra dieta
u nas planujemy w maju
Dziewczyny, czy nie ma żadnych przeciwwskazań żeby Kuba przebywał w towarzystwie dzieci? Siostra męża ma dwoje dzieci- jedno w wieku szkolnym, drugie przedszkolnym i się zastanawiam bo jesteśmy przed szczepieniami i co prawda są zdrowi ale jakoś się boję żeby mu się jakiś wirus nie przyplątał...
Ale jak widzę że Wy jeździcie z dzieciakami wszedzie gdzie się da to ja chyba przewrażliwiona jestem trochę?
Misia, w Łodzi byłaś i mnie nie odwiedziłaś?Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2016, 15:33
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny