X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za rady :) maz zrobil w innym smoczku wieksza dziurke i od razu lepiej mu sie je :) takze nowe smoczki juz zamowione.

Co do alko to my nieraz sobie piwko jakies wypijemy, delikatnie ale wiadomo ze tez interesujemy sie malym w tym czasie ;)

alicja_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m@rzenie wrote:
    A ja kupiłam w końcu tą chustę że splotem skośnokrzyżowym tylko używaną. Od wczoraj robiłyśmy kilka podejść ale mała krzyczy jak opętana jak ją próbuję zawinąć :-( i nie wiem czy robię coś źle czy może to wina tego że mamy chyba ten skok rozwojowy teraz bo ogólnie nic jej nie pasuje...

mój też nie lubi jak się go wkłada w chustę, ale jak już jest zawiązany to się uspokaja i zasypia ;) bądź wytrwała :) bo jak już będzie zawiązana i blisko Ciebie to będzie inaczej :)

m@rzenie, Pchelkaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena a jaka wode dajesz do tych butelek na noc? My wracamy do naszego pokoju na gore i musze to jakos zorganizowac zeby nie latac do kuchni :/

Acikk no trafil mi sie abstynet taki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale produkujecie...
    Kurde czytam Was i zazdroszczę że Wasze dzieciaczki mają takie długie przerwy w jedzeniu. U mnie 3 godziny z zegarkiem w ręku i zjada 100-120ml. Zaczął mieć problemy z kupą, bardzo się pręży i płacze jak idzie mimo że cay czas dajemy Bebilon Pepti, Delicol, troszkę Infacolu i Dicoflor- tak jak lekarka zaleciła...
    No i ma bardzo niespokojny sen, macha rączkami i skrzeczy przez co spać nie może- nie wiem co mogę zrobić ?
    Znowu zakładałam dziś śpiochy na 62 i ledwo je dopięłam :| a na szerokość dużo luzu, chcemy chrzciny robić maj-czerwiec i rozglądam się za jakimś ubrankiem ale pojęcia nie mam jakiego rozmiaru w ogóle szukać.

Inso, na bazarku widziałam że szukasz szumisia- a wydaje mi się że któraś z dziewczyn u nas pisała że sprzeda za połowę ceny :)

co do alko to ja też się boję właśnie że coś się zacznie dziać i oskarżą mnie później o jakieś zaniedbanie dziecka czy coś. Bo u nas w kraju patologia sobie żyje i ma wszystko w dupie, ale jak matka z ojcem wypiją po piwku czy drinku i coś się stanie dziecku to w gazetach jest "pijana matka..." Dlatego nie pijemy oboje, wolę zostawić wieczorem dziecko pod opieką teściowej i mieć spokojną głowę i sumienie.

A czy któraś zaczęła już brać tabletki antykoncepcyjne?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2016, 13:10

iNso87 lubi tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    Boże Dziewczyny od 2-3 tygodni karmienie to katorga dla mnie i Małego. mam wrażenie, że mi zeskoczy z kolan, odpycha sie nóżkami, wygina w łuk brzuszkiem do góry, otwiera az oczy taki przerazony jak mu bulgocze w tym brzuchu, az palcami czuje te wibracje na jego brzuszku i plecach. Tu chce jeść, a tu co chwile wypycha butle... ale podczas snu ciumka spokojnie... oszaleje... POMOCY! :(
    moja tak przy cycku robi i co się okazało? że jak tak szaleje to po prostu głodna nie jest :/

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Dziewczyny zmieniacie w nocy pampersy? Bo u Nas Lena jak ma zmieniony o 20-21 idzie spac, ma te dwie przerwy na jedzenie 24,3 potem o 6.. I wstaje kolo 7-8 i wtedy Jej zmieniam a tam moze z raz czy dwa nasiusiane... Tez tak macie?
    u nas też Pola w nocy już kupki raczej nie robi, dopiero nad ranem i nie zmieniam jej już od dawna pampersa, właśnie przebieram wieczorem ok 20-21 jak Ty i potem 6-7 rano zmiana pampa, a je ostatnio mi ok 20-21 i potem ok 3 i po 6 :)

iNso87 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Dziewczyny moze glupie pytanie ale nie macie problemu z tym zeby sie napic z mezami alko?

Bo mam taka znajoma ktorej dziecko ma 2 lata i powiedziala ze odkod on sie urodzil to nigdy sie z nezem nawrt piwa nie napila bo "co jakby trzeba małym do szpitala jechac" no chyba tak troche glupio zyc ciagle z mysla ze pojade z dzieckiem do szpitala :/...
    ja mam problem jak pije sam :) już bez przesady, drink czy piwko to nie wielkie picie, po godzinie, dwóch już nic we krwi nie ma, a zawsze karetke można wezwać. Ale jak mamy jakąś większą impre, to zawsze pilnuję, żeby ktoś trzeźwy z prawkiem był.

Acikk, Pchelkaa lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:

A czy któraś zaczęła już brać tabletki antykoncepcyjne?
    ja zaczynam jutro ale jakies delikatne dla mam kp.

7w3d 💔
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 08:46

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Dziewczyny moze glupie pytanie ale nie macie problemu z tym zeby sie napic z mezami alko?

Bo mam taka znajoma ktorej dziecko ma 2 lata i powiedziala ze odkod on sie urodzil to nigdy sie z nezem nawrt piwa nie napila bo "co jakby trzeba małym do szpitala jechac" no chyba tak troche glupio zyc ciagle z mysla ze pojade z dzieckiem do szpitala :/...

Idąc tym tokiem rozumowania, to nie napiją się wspólnie do 18-ki :P

• Matleena Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 08:47

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 08:47

ZieloneOliwki, moniek90 lubią tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Byliśmy wczoraj u księdza. Chrzcimy 5 marca. To teraz ostra dieta
    To ja będę miała więcej czasu :P u nas planujemy w maju :D

Dziewczyny, czy nie ma żadnych przeciwwskazań żeby Kuba przebywał w towarzystwie dzieci? Siostra męża ma dwoje dzieci- jedno w wieku szkolnym, drugie przedszkolnym i się zastanawiam bo jesteśmy przed szczepieniami i co prawda są zdrowi ale jakoś się boję żeby mu się jakiś wirus nie przyplątał...
    Ale jak widzę że Wy jeździcie z dzieciakami wszedzie gdzie się da to ja chyba przewrażliwiona jestem trochę?

Misia, w Łodzi byłaś i mnie nie odwiedziłaś? :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2016, 15:33

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 14:39

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte, a nie napina się w tym samym momencie? może ma problem ze zrobieniem kupki, bo u mnie od kilku dni podobnie jest

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwki bo nie bylo cie akurat na belly :/ A oczywiscie gdzies mi sie zapodzial sms z numerami do dziewxzyn takze jakby ktoras byla mila mi przeslac :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia, przesłałam wiadomość :)

• Moniusia89 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    s

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 13:52

d69c20mmk9myteud.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Przegotowaną z kranu.
    Dzis wyproboje na noc bo akurat mam kilka butelek :)

Matleena, Kika428 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwki dzieki :) A moj numer tu zaginal :)

‹‹ 2446 2447 2448 2449 2450 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ