Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyiNso87 wrote:Dziewczyny Ktoras w ciąży mowila,ze miała rwe kulszowa,co pomoglo?? Da się bez lekarza? Bo mnie boli ale jakos ciągnę nogami.. I jak dlugo taki stan sie utrzymal?
Kasiaq zycze zdrowka dla malenstwa i duzo sil dla Was:*iNso87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMoj księciunio najbardziej lubi spać tak
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8867c978af48.jpgbella88, Moniusia89, rewelka, Mama-julka, Acikk, kwiatakacji, pati_zuzia, Madzisek, Nadulka, Pchelkaa, genoweffa, iNso87, Matleena, Flakonik, m@rzenie, Kate4, Dżulia lubią tę wiadomość
-
Suerte wrote:i pewnie mnie zlinczujecie, ale jestem rozczarowana macierzynstwem
-
Justyna a po jakim czasie zaczeliście się starać o Polę ? Karmiłaś piersią ?
My rezygnujemy z zabezpieczania i poddajemy sie losowiKarmie piersią więc pewnie i tak sie to wszystko przeciągnie.
Właśnie zastanawiam się jak to jest przy karmieniu, czy można zajśc w ciazę czy dopiero po zakończeniu karmienia.
A wogóel to jest jeszcze jakaś mama oprócz Flakonika która się będzie w najbliższym czasie myślec o następnym dziecku ? -
Na poprawę humoru
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=622386321151087&id=495261680530219
Flakonik lubi tę wiadomość
-
Gosia pamiętaj ze jeszcze sie taki nie urodzil co by wszystkim dogodzil
takze rob swoje i patrz na siebie i swoje dziecko
Suerte ja Cie rozumie jak malo kto tutaj bo pamietam co czulam jak antek wrzeszczal dniami i nocami, nie spal po 24 godziny... Dawalam go mezowi szlam do wanny kladlam sie z glowa pod woda byle tylko nic do mnie nie docieralo :/ale zaufaj mi cokolwiek to jest to w koncu minie, ja po tym co przeszlismy chyba bardziej doceniam kazdy usmiech antka i kazda chwile spokojubedzie dobrze i wiem ze to banał ale spróbuj sie tak nie stresowac bo maly to czuje i sie nakrecacie nawzajem. Ja jak bylam taka postresowana to wszyscy inni umieli jakos nad antkiem zapanowac chociaz na chwile oprocz mnie !
-
Acikk wrote:Ej no ale powiedz mi czemu, ja wiem ze tj dziecko ale lezy w roznych miejscach w domi gdzie ma zabawki albo nawet jak my do niego mowimy, a na tum przewijaku wodzi wzrokiem po pustym suficie i haha hihi strzela takie usmiechy jakby ktos go mega zajebiscie zabawial. Naprawde my musimy sie natrudzic na takie usmiechu jak na przewijaku strzela do pustego sufitu. I tylko tam !
a może po prostu dobrze mu bez pieluchy -
nick nieaktualnyKasiag zdrowka dla malutkiej
Megi - Franuś jak zwykle wymiataMój to musi być w kokonie he he. Nie ma mowy o rękach puszczonych luzem.
Suerte nie mi oceniać, ale wiem co czujesz. Mój pierwszy syn był taki spokojny w porównaniu z tym. Z Maciejem w głowę dostaję bo domaga się ciągłej uwagi. No przepraszam, od paru dni może polezec sam prze 10 min. A poza tym też ma kolki, choć nie tak straszne jak Bartuś.
No i zgadzam się w tym temacie z Bellą.
Lips chyba do szóstego miesiąca ciąży Pati-zuzia karkila
MeGi2986 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLips moja w dzień je co 2-2.5 godziny ale zdarza się i co 1.5. Długą przerwę ma na spacer to je po ok 3.5-4h. Pilnuję żeby miała te 6 karmień, bo noce przesypia bez karmienia.
Inso ja miałam rwę w ciąży. Na ból pomagają czopki diclac ale są na receptę. I brałam też revita nerw to taki suplement- jak dla mnie działał chociaż nie wiem czy bardziej nie na głowęJa miałam rwę przez prawie 3 tyg ale w ciąży to chyba inaczej jest. Na pewno są jakieś skuteczniejsze sposoby ale w ciąży nie było wolno.
Suerte czemu ma Cię ktoś zlinczować.Nie każdy jest stworzony do macierzyństwa, zwłaszcza jak ma się dziecko z problemami.iNso87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA ja narzekam, że mój cycka chce co 3 h! Tyle że u nas karmienie trwa godzinę, nieraz dwie.
Po raz drugi małemu zdarzyło się zrobić przerwę w jedzeniu aż 4,5 h w nocy. Toż to szok
Wczoraj kurier przyniósł chustę. Dwa razy próbowałam kieszonki. Waszym dzieciom też tak lata głowa? Przecież nie może -
nick nieaktualnyMama-julka wrote:Co za telefon!!!
Lips, Pati-zuzia chyba do szostego miesiąca karmiła starszego syna, także widziszJedno drugiemu nie przeszkadza
Spokojnie działajcie
[/QUOTE
Ja karmilam do 19 miesiacado 6 Gabrys byl jedynie na cycku. Karmienie wcale nie przeszkadza w zajsciu w ciaze,no chyba,ze sie beardzo restrykcyjnie przestrzega zasad jak karmienie conajmniej 8 razy dziennie przerwy chyba nie dluzsze niz 4 godzin,nie uzywanie smoczka, nakaladek. Ale mialam koleznake ktora kp i myslala,ze nie zajdziei i rownusienko rok pozniej urodzila drugie dziecko
wiec kp wcale nie jest zabezpieczeniem. powodzenia Lips
-
nick nieaktualnyKASIAG24 wrote:a my mamy skierowanie do szpitala na ligote
szczepienie odwolane mala przestala przybierac na wadze ciagle ulewa duzo chlusta wczoraj nie mogla spac nie chce jesc mimo ze glodna
no i mimo ze usg wyszlo niby ok lekarz wyczul jakies zgrubienie w brzuszku
Kasiu, gdzie to zgrubienie? bo mój Antek ma przy pępku takie małe zgrubienie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2016, 12:10
-
nick nieaktualnyMama-julka wrote:A ja narzekam, że mój cycka chce co 3 h! Tyle że u nas karmienie trwa godzinę, nieraz dwie.
Po raz drugi małemu zdarzyło się zrobić przerwę w jedzeniu aż 4,5 h w nocy. Toż to szok
Wczoraj kurier przyniósł chustę. Dwa razy próbowałam kieszonki. Waszym dzieciom też tak lata głowa? Przecież nie może
nie latamusisz baaardzo mocno dociagnac, tak, zeby glowa byla stabilna
chusta nie moze byc pomarszczona i ma siegac do platka ucha
Wyprałaś ją?Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2016, 12:10
-
nick nieaktualny
-
I my tez dostalismy skierowanie na rehabilitacje bo antek nie chce podnosic glowy na brzuchu... Jak to lekarka powiedziala ze dziwi ja to bo ladnie glowe kontroluje w kazdej pozycji a na brzuchu mu sie nie chce dzwigac
Madzia Wy juz byliscie ? Ile antek wazy? Moj 5900