X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Dziewczyny Ktoras w ciąży mowila,ze miała rwe kulszowa,co pomoglo?? Da się bez lekarza? Bo mnie boli ale jakos ciągnę nogami.. I jak dlugo taki stan sie utrzymal?
    Moj maz ma rwe kulszowa i bardzo pomogly mu plastry borowinowe rozgrzewajace, a nie dal rady nawet z lozka wstac do tego tez masc borowinowa przy lzejszym bolu.

Kasiaq zycze zdrowka dla malenstwa i duzo sil dla Was:*

iNso87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj księciunio najbardziej lubi spać tak :P
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8867c978af48.jpg

bella88, Moniusia89, rewelka, Mama-julka, Acikk, kwiatakacji, pati_zuzia, Madzisek, Nadulka, Pchelkaa, genoweffa, iNso87, Matleena, Flakonik, m@rzenie, Kate4, Dżulia lubią tę wiadomość

• Martosza83 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Moj księciunio najbardziej lubi spać tak :P
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8867c978af48.jpg

hehe my to nazywamy na pilota....nasz Antek tez najlepiej tak sobie spi:)

f2wlanlibm0fi1og.png
  • bella88 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    i pewnie mnie zlinczujecie, ale jestem rozczarowana macierzynstwem :(
    Bo macierzyństwa trzeba się chyba nauczyć. Tak przynajmniej jest w moim przypadku. Czasami jest ciężko, jednego dnia wydaje mi się że już wiem o co chodzi, a następnego już nie wiem nic bo nagle nic nie działa. Czasem jest tak ciężko ze mam ochotę komuś oddać i wyjść, a na drugi dzień ganie się za takie myślenie bo przecież to mój najukochanszy synek i nie mogę go zostawić. Tak już chyba jest. W poniedziałek miałam taki ciężki dzień. Mały cały czas płakał bo bolał go brzuszek i miał biegunkę, przespal łącznie godzinę przez cały dzień. Raz chciał na rece to go wzięłam i 10 sekund i znowu płacz. Odlozylam - płacz. Jeść nie chciał, odpychal butle z mlekiem ale płakał bo był głodny i rączki do buzi brał. Miałam już dość. Ale tak już chyba jest i będzie. Teraz kołki, pozniej humorki :-)

25 cs o drugie maleństwo
    29.04 10dpo - ||
    05.05 16dpo Beta 1113 mlU/ml, Prog 35,60 ng/ml
    07.05 18dpo Beta 2307 mlU/ml
    Wizyta 29.06 godz. 18.45 prenatalne
    oar8skjo7l38xs7t.png
  • lips Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna a po jakim czasie zaczeliście się starać o Polę ? Karmiłaś piersią ?

My rezygnujemy z zabezpieczania i poddajemy sie losowi :) Karmie piersią więc pewnie i tak sie to wszystko przeciągnie.
    Właśnie zastanawiam się jak to jest przy karmieniu, czy można zajśc w ciazę czy dopiero po zakończeniu karmienia.

A wogóel to jest jeszcze jakaś mama oprócz Flakonika która się będzie w najbliższym czasie myślec o następnym dziecku ?

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • gosia mmr Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny za słowa wsparcia, szkoda, że rodzina tak nie rozumie.
    Pochwalę się, że Kacper kończy dzisiaj 2 miesiące:)

kwiatakacji, Acikk, pati_zuzia, Mama-julka, Madzisek, MeGi2986, Pchelkaa, Matleena lubią tę wiadomość

tb73hdge49irrilb.png
  • bella88 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na poprawę humoru :-D https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=622386321151087&id=495261680530219

Flakonik lubi tę wiadomość

25 cs o drugie maleństwo
    29.04 10dpo - ||
    05.05 16dpo Beta 1113 mlU/ml, Prog 35,60 ng/ml
    07.05 18dpo Beta 2307 mlU/ml
    Wizyta 29.06 godz. 18.45 prenatalne
    oar8skjo7l38xs7t.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia pamiętaj ze jeszcze sie taki nie urodzil co by wszystkim dogodzil :) takze rob swoje i patrz na siebie i swoje dziecko :)

Suerte ja Cie rozumie jak malo kto tutaj bo pamietam co czulam jak antek wrzeszczal dniami i nocami, nie spal po 24 godziny... Dawalam go mezowi szlam do wanny kladlam sie z glowa pod woda byle tylko nic do mnie nie docieralo :/ale zaufaj mi cokolwiek to jest to w koncu minie, ja po tym co przeszlismy chyba bardziej doceniam kazdy usmiech antka i kazda chwile spokoju :) bedzie dobrze i wiem ze to banał ale spróbuj sie tak nie stresowac bo maly to czuje i sie nakrecacie nawzajem. Ja jak bylam taka postresowana to wszyscy inni umieli jakos nad antkiem zapanowac chociaz na chwile oprocz mnie !

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • gosia mmr Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Ej no ale powiedz mi czemu, ja wiem ze tj dziecko ale lezy w roznych miejscach w domi gdzie ma zabawki albo nawet jak my do niego mowimy, a na tum przewijaku wodzi wzrokiem po pustym suficie i haha hihi strzela takie usmiechy jakby ktos go mega zajebiscie zabawial. Naprawde my musimy sie natrudzic na takie usmiechu jak na przewijaku strzela do pustego sufitu. I tylko tam !

a może po prostu dobrze mu bez pieluchy

tb73hdge49irrilb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiag zdrowka dla malutkiej :-)

Megi - Franuś jak zwykle wymiata :-D Mój to musi być w kokonie he he. Nie ma mowy o rękach puszczonych luzem.

Suerte nie mi oceniać, ale wiem co czujesz. Mój pierwszy syn był taki spokojny w porównaniu z tym. Z Maciejem w głowę dostaję bo domaga się ciągłej uwagi. No przepraszam, od paru dni może polezec sam prze 10 min. A poza tym też ma kolki, choć nie tak straszne jak Bartuś.
    No i zgadzam się w tym temacie z Bellą.

Lips chyba do szóstego miesiąca ciąży Pati-zuzia karkila

MeGi2986 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lips moja w dzień je co 2-2.5 godziny ale zdarza się i co 1.5. Długą przerwę ma na spacer to je po ok 3.5-4h. Pilnuję żeby miała te 6 karmień, bo noce przesypia bez karmienia.

Inso ja miałam rwę w ciąży. Na ból pomagają czopki diclac ale są na receptę. I brałam też revita nerw to taki suplement- jak dla mnie działał chociaż nie wiem czy bardziej nie na głowę:) Ja miałam rwę przez prawie 3 tyg ale w ciąży to chyba inaczej jest. Na pewno są jakieś skuteczniejsze sposoby ale w ciąży nie było wolno.

Suerte czemu ma Cię ktoś zlinczować.Nie każdy jest stworzony do macierzyństwa, zwłaszcza jak ma się dziecko z problemami.

iNso87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za telefon!!!

Lips, Pati-zuzia chyba do szostego miesiąca karmiła starszego syna, także widzisz :-D Jedno drugiemu nie przeszkadza :-D Spokojnie działajcie ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my właśnie po wizycie fizjoterapeutki. Mała ma asymetrię ułożeniową i trzeba z nią ćwiczyć żeby wyrównać obie strony. Pokazała parę ćwiczeń, popatrzyła jak nosimy i zobaczymy jak mała będzie się rozwijać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja narzekam, że mój cycka chce co 3 h! Tyle że u nas karmienie trwa godzinę, nieraz dwie.

Po raz drugi małemu zdarzyło się zrobić przerwę w jedzeniu aż 4,5 h w nocy. Toż to szok :-D

Wczoraj kurier przyniósł chustę. Dwa razy próbowałam kieszonki. Waszym dzieciom też tak lata głowa? Przecież nie może :-/

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Co za telefon!!!

Lips, Pati-zuzia chyba do szostego miesiąca karmiła starszego syna, także widzisz :-D Jedno drugiemu nie przeszkadza :-D Spokojnie działajcie ;-)[/QUOTE

Ja karmilam do 19 miesiaca :) do 6 Gabrys byl jedynie na cycku. Karmienie wcale nie przeszkadza w zajsciu w ciaze,no chyba,ze sie beardzo restrykcyjnie przestrzega zasad jak karmienie conajmniej 8 razy dziennie przerwy chyba nie dluzsze niz 4 godzin,nie uzywanie smoczka, nakaladek. Ale mialam koleznake ktora kp i myslala,ze nie zajdziei i rownusienko rok pozniej urodzila drugie dziecko :) wiec kp wcale nie jest zabezpieczeniem. powodzenia Lips :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAG24 wrote:
    a my mamy skierowanie do szpitala na ligote :/ szczepienie odwolane mala przestala przybierac na wadze ciagle ulewa duzo chlusta wczoraj nie mogla spac nie chce jesc mimo ze glodna :( no i mimo ze usg wyszlo niby ok lekarz wyczul jakies zgrubienie w brzuszku :(

Kasiu, gdzie to zgrubienie? bo mój Antek ma przy pępku takie małe zgrubienie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2016, 12:10

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    A ja narzekam, że mój cycka chce co 3 h! Tyle że u nas karmienie trwa godzinę, nieraz dwie.

Po raz drugi małemu zdarzyło się zrobić przerwę w jedzeniu aż 4,5 h w nocy. Toż to szok :-D

Wczoraj kurier przyniósł chustę. Dwa razy próbowałam kieszonki. Waszym dzieciom też tak lata głowa? Przecież nie może :-/

nie lata :) musisz baaardzo mocno dociagnac, tak, zeby glowa byla stabilna :) chusta nie moze byc pomarszczona i ma siegac do platka ucha :)

Wyprałaś ją? ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2016, 12:10

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 14:53

• Eve_84 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 12:38

maya34, kwiatakacji lubią tę wiadomość

l22ntv73ogvn473k.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I my tez dostalismy skierowanie na rehabilitacje bo antek nie chce podnosic glowy na brzuchu... Jak to lekarka powiedziala ze dziwi ja to bo ladnie glowe kontroluje w kazdej pozycji a na brzuchu mu sie nie chce dzwigac :/

Madzia Wy juz byliscie ? Ile antek wazy? Moj 5900 :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
‹‹ 2509 2510 2511 2512 2513 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ