X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia890722 wrote:
    nie lata :) musisz baaardzo mocno dociagnac, tak, zeby glowa byla stabilna :) chusta nie moze byc pomarszczona i ma siegac do platka ucha :)

Wyprałaś ją? ;)

Dzieki za.odp. :-)
    Pralam wczoraj w nocy. Już jest sucha, ale nie jeszcze dziś nie próbowałam.

• Eve_84 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 12:38

l22ntv73ogvn473k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte ja też sie czułam kiepską mamą i rozczarowalam sie okropnie ale sobą bo mialam wrażenie ,ze nie potrafie pomóc wlasnemu dziecku .Wszystko zmieniło sie tak nagle.A ja nie wiedziałam głupia,ze są kolki,że dzieci moga miec problemy z kupkami ,z gazami ,ze zgaga ,ze potrafia plakac czasami wrzeszczec pół dnia i w ogole nie spac a nawrt leżeć,ze będę chodziła wciaz niewyspana,ze bedzie rzygalo,że bedzie sie rzucało przy cycku jak oszalałe i mozna by wymieniac bez liku.A myslalam,ze macierzynstwo to idylla i rzeczywistosc mnie rozczarowała.Kocham swoje dziecko ale musialam sobie ze soba poradzic,wziazc na luz,nie musze byc idealna mamą i moje dziecko tez nie musi byc idealne niech bedzie jakie jest i tak je kocham.I nagle kolki sie skonczyly i okazalo się,ze mam radosne dziecko,skończyły sie zgagi i okazało sie ,ze mała potrafi byc wielkim spiochem.Zaczela sie interesowac mata,karuzelkami ,uwielbia chuste,kocha się kąpać.Do spacerow sie nie przekonała ale bedziemy dalej probowac.Pewnie bedziemy sie uczyc tego macierzynstwa całe zycie :-)

kwiatakacji, Pchelkaa, Matleena lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i u nas poczatek 2go miesiaca byl najgorszy jesli chodzi o kolki.

• lips Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk mój Dawidek przedwczoraj nie podnosił głowy nawet na 1 cm a od wczoraj dźwiga, trzyma i nawet uśmiecha się w takiej pozycji. Moze jeszcze to nie jego czas.

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0ee88d49619787bbmed.jpg543a59494bd3bff7med.jpgA tak sie zmienilismy :)

MeGi2986, kwiatakacji, Madzia890722, Mama-julka, Suerte, Pchelkaa, genoweffa, iNso87, Moniusia89, pati_zuzia, bella88, Flakonik, Matleena, Madzisek, rewelka, m@rzenie, Dżulia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Oglądam zdjęcia mamuś to tylko myślę: jakie młode te mamusie, co ja tu robię :-) Na dniach stuknęło mi 35 latek :-P

Mama-julka, mam to samo :P Ja w tym roku 38.

evvik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve_84 wrote:
    Kwiatakacji, my tez mieliśmy stwierdzona asymetrię. Mamy juz kilka rehabilitacji za soba i widze duza poprawe.

Eve_84 a gdzie się rehabilitujecie?

• evvik Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    genoweffa wrote:
    Mama-julka, mam to samo :P Ja w tym roku 38.

nie jestescie same ... ja w tym roku 40. Chyba jestem najstarsza babcia;p

genoweffa lubi tę wiadomość

• Eve_84 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 12:38

kwiatakacji lubi tę wiadomość

l22ntv73ogvn473k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evvik wrote:
    nie jestescie same ... ja w tym roku 40. Chyba jestem najstarsza babcia;p

Ja 36 w tym roku z tym,że ja pierwsze dziecko.

evvik, genoweffa lubią tę wiadomość

• evvik Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś

A tu link o leczeniu ziolami... stare wyprobowane tj. czarny bez na goraczke, rumianek na bol brzucha, lipa na przeziebienie itp. Moze komus sie przyda.

http://dziecisawazne.pl/ziola-w-kuchni/

ZieloneOliwki lubi tę wiadomość

• evvik Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatakacji wrote:
    Ja 36 w tym roku z tym,że ja pierwsze dziecko.

a ciagle myslalam, ze ja tu sama taka starowinka;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    I my tez dostalismy skierowanie na rehabilitacje bo antek nie chce podnosic glowy na brzuchu... Jak to lekarka powiedziala ze dziwi ja to bo ladnie glowe kontroluje w kazdej pozycji a na brzuchu mu sie nie chce dzwigac :/

Madzia Wy juz byliscie ? Ile antek wazy? Moj 5900 :D

bylismy :P Antek zrobil taki cyrk w przychodni, ze myslalam, ze sie spale ze wstydu :P tak ryczal, ze az pielegniarka z dolu przyszla zobaczyc co sie dzieje a krolewicz ni chcial tylko w wozku lezec :P

dostalismy ten dicoflor czy jakos tak na refluks, bo ma katar cuagle i prawdopodobnie od tego...

no i skierowanie na usg brzucha, bo ma jakies zgrubienie przy pepku.

w piatek mamy kardiologa, bo za szybko mu serce bije... 160/min

a wazy... 4760 :D Acik, Twoj taki klocuszek a leniuszek :P
    moj na brzuchu prostuje rece i potrafi kilkanascie minut z glowa do gory i wyprostowanymi rekami lezec ale mi sie wydaje, ze to dlatego ma tyle sily, ze przrez 35 godzin probowal glowa w kanal rodny sie wpakowac

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Dzieki za.odp. :-)
    Pralam wczoraj w nocy. Już jest sucha, ale nie jeszcze dziś nie próbowałam.

po wypraniu i wyprasowaniu powinno Ci sie latwiej dociagac :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve_84 wrote:
    Jest taki ośrodek pod Krakowem, w Podolanach. Udało nam sie tu szybko załatwić rehabilitacje.

My jesteśmy umówieni na Prochową a 24tego, ale tam rehabilitują tylko metodą Vojty. A dzisiaj była prywatna pai co przyjeżdża do domu i tak ładnie z nią ćwiczyła, mała uśmiechnięta i zadowolona, a na vojcie ponoć dzieci płaczą.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marianka też trzyma głowę do góry wręcz ją zadziera, ale jak to fizjoterapeutka powiedziała, trochę oszukuje, bo używa nie tych mięśni co trzeba i nie chce patrzeć w dół, dlatego mamy ją teraz kłaść na brzuchu na stole.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evvik wrote:
    a ciagle myslalam, ze ja tu sama taka starowinka;)

Jeszcze ja do Was babuszki dołączę ;) 36 w tym roku mi strzeli ;)

evvik, genoweffa, kwiatakacji lubią tę wiadomość

• evvik Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    dzięki Dziewczyny, ale ja mam wrażenie, że kazdego dnia jest gorzej, a przecież jest coraz starszy, powinno być coraz latwiej... kiedyś dluzej potrafił się sobą zająć... i mniejsze problemy z brzuchem mial...

podziwiam każdą parę ktora majac małe dziecko decyduje się na drugie. w ogóle podziwiam kazda matke ktora ma wiecej niz jedno dziecko. ja wczoraj Mężowi zapowiedzialam, ze choćby mnie na kolanach blagal to nie chce drugiego...

nie zalamuj sie, dzieci to nie robociki, nie da sie ich zaprogramowac a my tez mamy swoje nerwy:) Nie jestes okropna, wszystkiego trzeba sie uczyc nawet macierzynstwa... na pocieszenie dodam, ze to moje drugie dziecko i nadal sie ucze. Synek (pierwszy) byl calkiem inny, Sophie jest inna, zatem wszystkiego ucze sie jakby od nowa. Owszem, przewijanie, kapanie, sposoby na ukojenie placzu, ta wiedza zostaje, ale wcale nie znaczy, ze zadziala wszystko jak z pierwszym dzieckiem, bo kazdy jest inny:)

Jestes zalamana, zdenerwowana, dziecko to czuje, te male barometry odbieraja nasze emocje, jak sie denerwujesz malenstwo wyczowa, ze mama jest zdenerwowana i ciezko mu sie uspokoic:) Jak nie dajesz rady wyjdz na 10 min, uspokoj sie, i wroc jak juz czujesz sie lepiej. My wszystkie mamy takie dni, czasem lepsze, czasem po nieprzespanej nocy gorsze. Mow do dziecka spokojnie, sciszaj glos, jesli jest zmeczone, stworz rytualy na dzien, tak jak pisza dziewczyny, staraj sie powtarzac wszystkie dzienne zadania w podobny sposob.

Probuj wszystkiego tak jak i my. Ja nosze na rekach, pionowo pioziomo ukosnie;p za kazdym razem sprawdzam jaka pozycja tym razem bedzie pasowac mojej malej. Myslisz, ze nie placze? Drze sie jak kazde inne dziecko;) Jednak wiem, ze te malenstwa maja tylko taki sposob komunikowania sie z nami - placzem. Zatem nie odbieram tego jako cos okropnego, tylko staram sie probowac wszystko by przestala sie denerwowac.
    Nie zalamuj sie, i nie mysl, ze jestes zla mama, ... jestes zmeczona mama, ktora da rade, bo jesli nie Ty to kto:), niedlugo bedzie cieplej i zaczniemy wychodzic, wietrzyc w wozkach nasze mlode i nas na slonku i cieple i obiecuje, ze wtedy bedzie juz lepiej i z Toba i z malym :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    Suerte
    Ja jestem na diecie bezmlecznej (lekarki zalecenie) bo mała miała kupki śluzowe i bóle brzuszka i lekarka stwierdziła, że to alergia na białko mleka krowiego. Ja z kolei od początku podejrzewałam nietolerancję laktozy (niunia przybierała 135gram w tydzien wiec słabo). Sab simplex nic nie dawał, więc kupiłam Delicol i dajemy od 2 dni. I jest duża poprawa! Także jestem pewna, że to nietolerancja laktozy. Teraz pytanie czy sam delicol wystarczy, czy będę musiała skonczyc kp i przejść na nutramigen...

Miałam to z Grzesiem i delicol pomógł, a ja karmiłam piersią pół roku.

‹‹ 2510 2511 2512 2513 2514 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ